2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yenidoğanda cilt ve gözaklarının (sklera) sarı bir renk almasıdır. Kan bilirubin düzeylerinin yükselmesi ile oluşur. Yaşlanmış ve bozulmuş kırmızı kan hücreleri tarafından üretilen sarı pigmente bilirubin denir. Biluribin normalde karaciğer tarafından barsak sistemine verilerek atılır. Ancak karaciğer bilirubini yeterli oranda bağırsağa veremezse kanda birikir ve sarılık oluşur. Bebeğinizi doğumundan itibaren sarılık açısından sık sık kontrol edin. Unutmayın sarılığın ilk 24 saatte görülüp görülmediği ayırıcı tanı açısından çok önemlidir.
Bebeğinizi tamamen soyun ve gün ışığında bir pencere kenarında çıplak gözle kontrol edin. Bunlardan birini görürseniz acilen doktorunuzu arayınız.
*Bebeğinizde susuzluk (dehidratasyon) belirtilerinden herhangibirini gördüyseniz.
*Sarılık ilk 24 saatte ortaya çıktı ise.
*Bebeğinizin ateşi 38 dereceyi aştı ise.
*Bebeğiniz hasta ve halsiz görünüyor ise
YENİDOĞAN SARILIĞININ SEBEPLERİ
1. Fizyolojik (normal) sarılık:
Fizyolojik sarılık vaktinde doğan bebeklerin yaklaşık % 50 sinde, erken doğan bebeklerde ise daha yüksek oranlarda görülür. İlk 24 saatten sonra, genellikle doğumdan sonraki 2.veya 3. günde ortaya çıkar. Karaciğerin henüz olgunlaşmaması ve yeterince bilirubin atamamasına bağlı olarak sarılık oluşur. Genellikle ilk bir-iki hafta içinde kendiliğinden kaybolur ve bilirubin düzeyleri zararsızdır.
2.Yetersiz anne sütü alımına bağlı sarılık:
Yetersiz anne sütü alımına bağlı olarak yenidoğanların yaklaşık % 5-10 unda gelişir. Belirtileri fizyolojik sarılığınkine benzer ancak biraz daha şiddetlidir.
3.Anne sütüne bağlı sarılık:
Anne sütü alan bebeklerin yaklaşık % 1-2 sinde görülür. Bazı annelerin süt- lerinde ürettikleri özel bir inhibitör madde sebep olmaktadır. Bu madde ( enzim ) bebeğin barsaklarından normalden çok daha fazla bilirubini geri emmesine sebep olur. Bu tip sarılık doğumdan sonraki 4-7. günde başlar ; 3.-10.haftaya kadar sürebilir. Genellikle zararsızdır.
4.Kan grubu uyuşmazlığı: ( Rh veya ABO uyuşmazlığı)
Rh negatif (-) bir kadının bebeği Rh pozitifse (+) gebelik esnasında bebeğe ait eritrositlerin plasentayı aşarak anne kanında bağışıklık cevabına yol açması ile oluşur. Bu bağışıklık cevabı ancak Rh pozitif bir bebeğin doğumundan veya yapılan düşükten sonra ortaya çıkar. Bağışıklık cevabının şiddeti bundan sonra yapılacak her doğumla birlikte giderek artar.
ABO uyuşmazlığında ise hemen her zaman annenin kan grubu O, bebeğin kan grubu ise A veya B dir. ( Anti A duyarlılığı daha sık, Anti B duyarlılığı daha ağır seyirlidir.)
Kan grubu uyuşmazlığında annenin kanında oluşan antikorlar bebeğin kanını yabancı madde olarak algılar ve eritrositlerini parçalar. Eritrositlerin parçalanması ile bol miktarda bilirubin oluşur ve bu da sarılığa sebep olur. Sarılık fizyolojik sarılıktan farklı olarak ilk 24 saatte başlar. Çok ağır tablolara sebep olabilir. Ancak ilk yapılan doğum veya düşükten sonraki 72 saat içinde RhoGam enjeksiyonunun yapılması daha sonra doğurulacak bebeklerin yaşamını tehlikeye atacak antikorların oluşmasını engelleyebilmektedir.
TEDAVİ
1.Fizyolojik sarılıkta tedavi:
Eğer bebeğinizi biberonla besliyorsanız her 2-3 saatte bir beslemeyi deneyin.
2.Yetersiz anne sütüne bağlı sarılıkta tedavi:
Asıl tedavi anne sütü miktarını arttırmak olmalıdır. Bebek daha sık emzirilmelidir.( Her saat gibi ) Böylece mide barsak sisteminin hareketliliği arttırılır ve bilirubinin gaita yolu ile vücuttan daha çabuk atılması sağlanır.
Uyuyan bebeğin de 4 saatlik aralarla uyandırılıp beslenmesi faydalı olacaktır. Sık sık kilo alımı kontrol edilmelidir. Anne sütünün yetmediği durumlarda bir miktar formül mama verilebilir ancak şekerli suyun faydası yoktur.
3.Anne sütüne bağlı sarılıkta tedavi:
2-3 gün için anne sütünü keserek formül mama ile beslemek yararlı olabilir. Ancak bu süre içerisinde anne sütünün azalmasını engellemek için annenin göğsü sağılmalıdır. Hiçbirzaman için sarılığı engellemek için anne sütü tam olarak kesilmez. 2-3 gün sonra tekrar anne sütüne başlanır. Şekerli suyun formül mamadan daha fazla bilirubin uzaklaştırıcı etkisi olduğu kanıtlanmamıştır.
4.Ağır sarılıklarda tedavi: ( Kan uyuşmazlıklarında tedavi)
Kandaki bilirubin seviyesinin 20 mg/dl nin üzerine çıkması sağırlık beyin felci ( cerebral palsy) veya beyin harabiyetine neden olabilir. Bu kadar yüksek seviyeler genellikle kan grubu uyuşmazlıklarında görülür.
Bu komplikasyonlar fototerapi uygulanarak önlenebilir. Mavi ışık deride biriken bilirubini parçalar ve bilirubin düzeylerini düşürür.
Bazı nadir durumlarda ise kan değişimine gitmek gerekebilir. Bebeğin kanı taze kan ile değiştirilir. Ancak fizyolojik sarılıklar bu kadar ağır duruma dönüşmezler.

İkinci ayına girdiğinde bebeğiniz yeni çevresine artık iyice alışmış olacaktır. Buna karşılık siz de ailenizin bu yeni üyesini daha iyi tanımış ve ruh halini öğrenmiş olacaksınız. Sekiz haftanın sonunda, bebeğinizin doğumundan beri bir hayli değişim geçirdiğini fark edeceksiniz.
Örneğin artık beslenme ve uyku zamanları, arada bir bozulsa da daha düzenli olmaya başlamıştır. Uyanık olduğu zamanlar daha belirgin ve daha uzundur. Bu arada beslenme düzeni ve şekli de, gaz çıkarmalar ve beslenme sırasındaki uzun ya da kısa molalarla oluşmaya başlar. İşte bu dönemde annenin bilmesi gereken çok önemli bir şey var: Daha önce sadece rahatsızlığını belli eden bebek bu ay memnuniyetini de gösterecektir. Evet, yanlış okumadınız; bebeğiniz bu ay içinde size kocaman mutlu bir gülücük hediye edecektir.
Bu ay içinde sinir sistemi geliştikçe, bebeğiniz hareketlerini de daha iyi kontrol etmeye başlayacaktır. İlk günlerdeki kontrolsüz bebek refleksleri yerini kontrollü hareketlere bırakacaktır. Tüm el ve ayak vurmaları size hala anlamsız gelebilir. Oysa bunlar bebeğin kaslarını çalıştırma egzersizleridir.
İki aylık bebek, henüz başını tam olarak dik tutamasa da, boyun kaslarını yavaş yavaş kontrol etmeye başlar. İkinci ayın sonuna doğru, bebeğiniz muhtemelen karnının üstüne yatarken kafasını kaldırabiliyor olacaktır bunu yapmak aslında hiç de kolay değildir, çünkü kafası hala vücudunun en büyük uzvu durumundadır ve ona göre oldukça ağırdır. Hareketli bir bebek karnının üstünde dururken emekleme hareketleri yapabilir; hatta bazı bebekler yatağın içinde yer bile değiştirebilir.
Artık daha hareketli olduğundan bebeğinizin düşmemesi için dikkatli olmanız gerekmektedir. Hiç tahmin etmediğiniz anda beklemediğiniz bir hareket yapabilir; bu yüzden bebeğinizi dikkatle izlemelisiniz. Örneğin altını değiştirirken, arkanızı döndüğünüz bir anda ani bir refleksle hareket edip kendini yere atabilir. Veya içinde olduğu ana kucağı uzanabileceği bir yere yakın duruyorsa, gözüne kestirdiği nesneyi tutup kendini çekebilir ve ana kucağıyla birlikte yere yuvarlanabilir.
Eğer bebeğiniz bir şekilde düşerse, sakin olmaya çalışın. Düşme hemen bütün bebeklerin başına en az bir kez gelir. Yapacağınız ilk iş hemen çocuk doktorunuzu aramak olmalıdır. Büyük bir olasılıkla ilk korkusu geçtiğinde bir şeyi olmadığını göreceksiniz, ancak nadiren de olsa, iç kanama gibi komplikasyonlar çıkabilir. Doktorunuz sonraki 24 saat içinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini size anlatacaktır.
Bu ay uyku konusunda da gelişmeler fark edeceksiniz. Siz tam bir ‘zombi’ye dönüştüğünüze inanmışken, bir de bakacaksınız ki bebeğiniz tüm gece uyumaya başlamış. Sağlıklı ve zamanında doğmuş bebekler genelde 5. haftadan itibaren 7 saat kadar uyuyabilir.
Bazı bebekler gece ile gündüzü karıştırabilir ve gece uykularını hava aydınlıkken yaparlar. Bunu değiştirmenin yolu 3 en fazla 4 saatlik uykudan sonra bebeği uyandırmaktır. Bebeğiniz zamanla uyku düzenini, evdekilerin düzenine göre yeniden belirleyecektir.
Bebeğinizde doğumdan bu yana gözlemlediğiniz reflekslerin çoğu artık kaybolmuş olsa da, bir süre daha “eskrimci pozisyonunda” uyumaya devam edecektir. Kafasını yanda tutmayı tercih etmekle beraber, uyurken daha farklı pozisyonlar da deneyecektir. Ancak unutmamanız gerekir ki, bebeğiniz uyurken ya sırtüstü yatmalı ya da kafası hep bir yana dönük olmalıdır. Sırtüstü pozisyonun ani beşik ölümü riskini azalttığı bilinmektedir.
Sürekli aynı pozisyonda uyumak da bebeğin kafa yapısını bozabilir. Bu fazla ciddi bir sorun olmasa da, göze hoş görünmez. Eğer bebeğinizin kafasının farklı şekillendiğini düşünüyorsanız, bunu doktoruyla konuşun. Genelde sallanan cisimlere bakması ve takip etmesi ya da kafasını daha az çevirdiği tarafa renkli objeler asarak dikkatinin o yöne çekilmesi, yeni yatma pozisyonları denemesini kolaylaştıracaktır.
İkinci ayda, bebeğin işitsel ve görsel duyuları birbiri ile uyumlu hale gelir. Örneğin değişik bir sese doğru bakabilir ve gözleriyle sesin kaynağını arayabilir. (Ancak sesin geldiği yöne başını çevirmesi 3. ayı bulabilir). Ayrıca duyduğu seslerin taklitlerini çıkartabilir. Gözleri artık kolayca bir objeyi iki yana veya yukarıdan aşağı ve daha sonra dairesel olarak takip edebilir. Gözlerini odaklandığı yerden ayırabilir ve 50cm. ötesine kadar görebilir. Parlak renkler, hareket eden nesneler veya üç boyutlu objelere bakmaktan hoşlanır ve bunu belli eder.
Emmek, onu hala çok mutlu eder ve artık elini ağzına daha rahat götürebilir. Emme içgüdüsü hala çok kuvvetlidir ve uzun bir süre daha bunu engellemeye gerek yoktur. Bazı anneler “doğal” olduğu düşüncesiyle bebeklerinin parmaklarını emmelerine, kimileri de ileride ellerinden daha rahat alınabileceği için emzik kullanmasına izin verir.
Emme içgüdüsüne ek olarak, bebek oyuncaklar dahil, eline geçen her şeyi ağzına götürmeye başlayacaktır. Bu denemeler, kendi bedeninin bittiği ve dış dünyanın başladığı sınırları kavramasına yardımcı olur. Şimdilik farklı şekil, kıvam ve dokuları da aynı yöntemle keşfedecektir. Bu dönemde ayrıca oyuncaklara vurmaya başladığını ve çıkardıkları sesten pek keyif aldığını da göreceksiniz.
Duyusal uyarılar bebek için önemli olmakla beraber, insanla kurduğu iletişimin yerini tutamaz. En güzel oyuncaklarla donanmış bir karyola bile bebeği, uyanık olduğu zamanlarda oyalamaya yetmez. Evinde neler olup bittiğini öğrenmesi gerekmektedir ve tüm yetişkinler gibi o da yanında bir insan ister. Uyanık olduğu saatlerde bebeğinizi ana kucağına yerleştirin, ev içinde yanınızda tutmaya çalışın.
Bu dönemdeki bebekler insan sesine bayılırlar. Bebeğiniz beslenirken, normalde seslere karşı ilgisizdir, ancak konuşan ya da şarkı söyleyen insan sesini duyduğunda emmeyi bırakıp sesi dinlemeyi tercih edebilir.
Belki fark etmişsinizdir; babalar, annelerden farklı olarak bebeğe genelde oyun dürtüleri kazandırmada ustadırlar. Ancak unutmamalısınız ki babaların bebekle iletişim kurma yöntemi farklı olsa da, bu hem bebek hem de baba için çok değerli bir çabadır. Bebeğin, her iki ebeveyni ile bir bağ kurabilmesi için bu etkileşimler çok önemlidir. Bazen anne, babadan bebeğin bakımı ile daha çok ilgilenmesini ister – ancak baba çoğu zaman bu kadar küçük bir bebek karşısında kendini yetersiz hissedebilir.
Henüz iki aylık olan bebeğiniz, bakıcısıyla veya bir başkasıyla beraberken rahatsız olabilir. Bu, mutlaka ortada bir sorun olduğu anlamına gelmez. Bebeğin rahatsızlığının asıl nedeni, anne ve babasından aldığı tepkiyi diğer yetişkinlerden de almak istemesidir. Bebek evdeki diğer insanları tanıdıkça rahatlayacaktır.
İkinci ayın başlarında bebeğinizin yüzünde ve boynunda lekeler oluşabilir; bu lekeler 4- 6 hafta içinde kaybolur. Bunun nedeni, anne hormonlarının bebeğin vücudundan atılması ya da bebeğin yağ ve ter bezlerinin çalışmaya başlaması olabilir. Her iki durumda da herhangi bir müdaheye gerek yoktur, lekeler genelde kendiliğinden kaybolur.
Altıncı haftanın ortasında kafasının üstünde “konak” denilen bir takım kabuklar oluşabilir. Bunun bir nedeni ebeveynin bu alanları iyice yıkamaktan çekinmesi olabilir. (Yıkamak bebeğe zarar vermez. Kafadaki yumuşak noktalar hassas görünse de kalın bir dokuyla kaplanmıştır ve dokunmaktan çekinmenize gerek yoktur). Konak acıtmaz veya kaşınmaz. Doktorunuz bunların kaybolması için gerekli bilgileri size verecektir.
Endişe gerektirmeyen ama yine de anneleri endişelendiren birkaç konunun daha üzerinde durmakta yarar var. Bunlardan bir tanesi, forseps doğumu sonrasında bebeğin yüzünde oluşabilecek yara izleridir. Zamanla kaybolurlar. Bebeğinizin bacakları rahimdeki pozisyonlarından dolayı eğridir. Eğer bebek yeterli besin ve vitamini alıyorsa birinci senesinde bacakları düzleşecek, yürümeye başladığında normal görünüme kavuşacaktır.
Bazı ebeveynler bebeğin gözlerinin farklı boyutlarda olduğunu fark ederler. Bebeğin görüş yeteneği geliştikçe gözlerin boyutu da eşlenir. Kuru cilt, ebeveynlerde endişe yaratan diğer bir durumdur. Doğumdan bir süre sonra özellikle ayak gibi kıvrımlı bölgelerde bebeklerin cildi kurur ve dökülür. Daha az banyo ve yumuşak bir nemlendirici losyon yardımcı olacaktır, ancak bez kullandığınız bölgenin her gün temizlenmesi gerekir.
Son olarak, kendinizle ilgili bazı endişeleriniz de olabilir. Bazı geceler, gün boyu hiçbir şey yapmadığınızı, ancak yine de çok yorgun olduğunuzu düşüneceksiniz. Ve bebeğiniz size istediğiniz tepkileri göstermediğinden, her yeni anne gibi siz de bunca emeğe değip değmediğini sorgulayacaksınız.
Buna cevabımız içtenlikle EVET dir. Bundan birkaç ay sonrasıyla kıyasladığınızda bebeğinizin şu anda size tepki vermediğini düşünmek doğru olabilir. Ancak yaptıklarınız için size henüz teşekkür edemez. Uyanık olduğu her anı görerek, dinleyerek ve öğrenerek geçirecektir. Ve unutmayınız: Ona sarıldığınızda ve onun karnını doyurduğunuzda onun gelecekteki psikolojik yapısını etkileyecek kadar ona yardım etmektesiniz.
BU AY BEBEĞİNİZ YÜZÜNÜZÜ TANIYACAK VE SİZE İLK KEZ GÜLÜMSEYECEK...

2.AY DÖNÜM NOKTALARI
SOSYAL FİZİKSEL ZİHİNSEL
• Emerek kendini rahatlatır.
• Bir insanın varlığından mutlu olur ve bunu gösterir.
• Kucağa alındığında veya birinin sesini duyduğunda susar.
• İnsanlarla etkileşim halinde olursa, daha uzun süre uyanık kalır.
• Hareketleri daha düzenli ve istemli olur ve reflekslerin bir kısmı kaybolur.
• Kafasını birkaç saniye için dik tutabilir.
• Oturma pozisyonuna getirildiğinde kafasını dik tutsa dahi, tam olarak kontrol edemez.
• Bir objeyi birkaç saniye ya da belki biraz daha uzunca süre elinde tutabilir.
• Kasları gelişir.
• Etrafına bakar.
•Bir nesneyi seyrederken gözlerini bir daire içinde, ikisini aynı anda ve aynı
yönde olmak üzere çevirebilir.
• Bir nesneyi gözünün bir ucundan diğerine kadar takip edebilir.
• Sesleri, dışarıdan duyduğu şeylere tepki olarak değil, kendi içinden gelenlere tepki olarak çıkarmaktadır.
• El ve kollarını daha çok hareket ettirir.
• Nesnelere vurabilir.
• Nesnelere karşı heyecan duyabilir.
• Sesler, insanlar ve tatlar arasındaki farkı anlar ve belli eder.
• Kendi el hareketlerini inceler.
• Duyuları birbirini yönlendirir; seslerin kaynağına bakar, memeye doğru emme hareketi yapar.

GunaYdin 5:30 ve7:00 mesaileri uyku gozumden akiyor hanimefendi ayagimda sallaniyor
Ayyy uyayabilsem keske ;(

gunaydın hatunlar,
gecemız gunduze nıspeten daha ıyı gecti, sanırım oda karanlık odada olmamızdan:) aman nazar deymesin maşallah deyın.
gün ışıdı bizim hatun kişi inlemeye basladı. bı açtım donunu mıcmıs onu soyluyormus bana. aferim kızıma falan, tabı fazla uykusunu kaçırmadan. bide bebe yağıyla masaj yaptım, oh ayaklarınada sıcak su torbası koydum karnınada sıcak havlu. vallahı ben olsam o şekilde aksama kadar uyurdum :)
ama yok anam ne yaparsan memnun edemıyorsun e karnıda tok:)
inliyor hala gercı oyle cok değil ama yınede ıhh ıhhh deyıp kıvranmalar var.
şimdi aradım eczacımı allahtan elinde varmıs wınd sablen krem. hadı bakalım bırazdan getırırler. fiyatı 30 tl kızlar.
eğer işe yararsa eyeszay bılkı benden cok dua alırsın gulum:)))
ya kızlar ben kıza kıslık bıseyler alayım dıyorum. uyku tulumu , kışlık eşofman vs. orgu şapka:)
çıkmışmıdır piyasaya şimdi bunlar?
bıde bu havada dısarı cıkarsak ne gydırıcez. ben oyle battanıyeye sarma olayına uyuz oluyorum. astronotta kaln gelmezmıkı?
çıkartan varmı ne gıydırceksınız?
istanbulda yız tabı istanbuldakılerden yorum beklıyorukk

GunaYdin 5:30 ve7:00 mesaileri uyku gozumden akiyor hanimefendi ayagimda sallaniyor
Ayyy uyayabilsem keske ;(
hehehe benım gunduz mesailerim sizde gece. aslında gece uykum yoktu yazacaktım ama, biliyorsunuz benım kız gunduz kok sokturduğu ıcın gece uyuyayım dedım.
bu arada gece mesailnde ıyı çalışmışsın efsuncum :) 2. ay gelişimi falan :) yöğmiyene zam yapıcam kuzum .:)
sütünün artmasına cok sevındım öyle her yerde soyleme sus azcık maşallah.

arada öyle idare edicen napıcan

canım sarılık bilimum mu ne o madde işte ay bı aklımda tutamıyorum :) vucuttan bırtek kaka ile atılıyormuş.
heh sen böyle panık yap dahada azalsın sutun pozıtıf ol hipofiz bezine pisikolojık etkı et :) işe yarar çok sütüm var maşallah falan de. (dediğimi yap yaptığımı yapma :) )
ooobenim gibi gececiler çokmuş.kolik ağrısında bebekleriniz uykuda inliyor mu?
canım o inlemeler kolık değil normal gaz sancıları, kolık te tamam gaz sancısı ama o krız seklınde oluyor, bırak ınlemeyı yer yerınden oynuyor :) güldüğüme bakma sinirlerim bozuldu ciyaklama duymaktan. insallah senınkıne kolık tutmaz.

dengesiz kızım bunlar oyun oynuyorlar bızımle:))) reflekslerini yerım ben onların:) bu donem hepsi aynı bu sıpaların.

canım benım ya kıyamam çok gecmış olsun.
ben zeytin yağıyla vazalinin arasında fark gormuyorum. benım dr değilde gecen gittiğim nobetcı dr da oyle dedı oda bepanten (plus olmayacak) al dedi, poposuna masaj yap. hakıkaten ıse yarıyor patır patır cıkartıyor bırde bepanten ağrı kesıyor. sanırım bu zeytın yağı cok kullandınmı tahrıs etmeye baslıyor ıcındekı asıtten dolayı. birde doğal alamıyoruzkı hıc bırseyı, normal market ürünü. üzerinde saf yazıyor ama allah bılır ıcınde neler varda bızde sokuyoz poponun içine:) neyse bu aralar bephanten merhemle idare ediyoruz.
ama şaka makada zeydın yağıda ne çıkartıyor beeee kafası kadar mıc bırıkıyor ıcınde:)

wind sable kremım geldı kızlar.
az once bebe yağı surduğum ıcın sımdı suremıyorum. onu bıraz emsın vucudu bide uykudan uyansın oyle uygulayacağım. bakalım akmı karamı.

efsuncum foto mak. pillerini şarj edeyım hemen yuklıcem hırka resımlerını. bi gor yalvaracaksın nolur bana yolla onları dıye ama kusura bakma yollayamam bıtanecık kaynanam getırdı 30 sene once ormus saklamış kadın.
yahu sonucta bebek hırkası dımı,insan pembe mavı beyaz falan orer:)))))
sırf eşim kırılmasın dıye öyle evın ıcınde kımse gormeden gıydırırm bir ıkı :)
tamam benım annemde bana 30 ssene once ormus saklamış ıkı yelek:) ama renklerı guzel en azından. bırı beyaz kenarları sarı , diğeride beyaz mavı. kocakarı bıle gıymez ayol. cok buyuttum ben bu hırka olayını ama bazen insanın gucune gıdıyor kızlar. yanı boyle bısey getıreceğine hıc getırmesın cok daha ıyı ınsan bazen alaymı edıyorsun dıye dıyesı gelıyor. heuehuehe
gecen sene bana getırdığı ıkı kazağıda bulayımda onunda resımlerını cekeyım dur aklıma gelmısken, nereye soktumkı ya ben onları :))))))) altın rengı duymelerı olan 60 yasınada gırsem gıymeyeceğim guzelım kazaklarımı. yanlıs anlamayın yıpranmasın dıye gıymıyorum.
ay sımdı belkı aranızda benı kınayalar vardı, kadıncağız dusunmuste zevkıne uygun getırmıs dıye. öyle değil işte kendı kızlarına neler neler alıyor bı gorsenız. bu kadının erkek cocukları sankı evlatlık.

ama ben eşimle tatil yapmak is ti yo ruuuummm :)) bana neeee :))

kızlar ya benim kızımın çişi acayip kokuyo neden acaba

kızlar ya 2 kerede kustu benim kız korkuyorum ya bi ağlıyo hiç böle yapmamıştı

ilaçlarımızı kullanalım bakalım ne olcak....iyice vurdumduymaz olurum :)) evide b.k götürür artık :)=)

suleslii yukardaki yazıda arada kaynamışsın...benim kızında çişi kokuyo heralde ilaÇLARDAN...YENİ YENİDE KUSMAYA BAŞLADI...BELLİ DÖNEMLERDE BEBEKLER KUSAR..AMA HER ÖĞÜNDE KUSARSA DR. A GÖTÜR...

kızlar gunduz evde gurultu yapıp bebelerı gurultulu ortamda uyumaya alıştırıyormusunuz? ben şahsen çocuk uyuyor dıye evde parmak ucunda gezmek ıstemıyorum ılerıde, yada gelen mısafıre falan sessız olun demek istemiyorum.
napsak ıyıce gurultumu cıkartsak evde:))))
bırde farkettımkı mısafırlığe gittiğimiz zaman(yatılı) cok huysuzlanıyor,öylekı ertesı gun eve gelınce bır gun daha suruyor huysuzluğu, o yuzden ben her seferınde baska yere koyuyorum uyurken(gunduzlerı) bı arabasına,portbebesıne,dondysıne,koltukara falan. bı ana kucağını sevdıremedım kızıma kı bıyere gıderken onunla goturuyorum otot koltuğu olduğu ıcın. bu gunlerdede ona alıstırayım dıyorum.

ula dun gece kaynana demezmı bu dondy salladıkca dahada gaz yapar dıye. ulennn eşimde anasının sozlerını kanun bılenlerden. nasıl baktı gozumun ıcıne portleklerını acarak.
yok dedım yaw tam tersı sallandıkca gaz cıkar. heueheu ey allahım ya durduk yere adam salıncağı kaldıracaktı nerdeyse. valla yırtardım totomu aksama kadar gel kendın salla o zaman dıye.

e gece nobetcı olunca sımdı pıshh pıshhh olayındasınız galıba. ben gayet enerjık aksama doğru gorun bıde benı heueeue

kızlarrrsanırım benim kız büyüyoryada ben iyileşiyorumyok yok şaka bi yana kızım artık normalemi dönüyor ne? Dün gece 6saat uyudu anneciğini üzmedi..kalktı sonra mama yiyip hemen tekrar uyudu 3 saat uyudu..ayrıca azönce yatağına bıraktım ortalama 15 dk kendi güldü oynadı..bana ihtiyacı olmadan

CANIM BEN TV AÇIK YADA MÜZİK AÇIK UYUTUYORUM GENELDE....AMA TESADÜF SESSİZ ortamda uyumuşsa ozaman ani seste irkilp uyanıyor

ama ben eşimle tatil yapmak is ti yo ruuuummm :)) bana neeee :))

ilaçlarımızı kullanalım bakalım ne olcak....iyice vurdumduymaz olurum :)) evide b.k götürür artık :)=)

o tatıl olayını bana hıc hatırlatmayın, 5 senedır yapamıyorum kafayı sıyırıcam, her yaz ya tup bebek tedavısı yada tam gıdıcez kaynana gelır almanyadan.
bu senede hamılelık bahanesı vardı ama seneye hepsının acısını cıkartmaya yemınlıyım , ınsallah tabı allahtan manı cıkmazsa.
aman sal gıtsın benım evıde poh goturuyor dun yalandan şöyle bı topladım viladayla gorunen yerlerı sıldım:)
heuehuehe bıde ne yaptım gorsenız ayıplarsınız. koltuklarım 3 aydır sılınmıyor :)))) hanı baktım hafıf sılınmelerı lazım ama kım selecek tabı :) hanı şu bürümcük koltuk ortulerınden varya onlardan almıstım. hemen taktım üstlerine heuheueh tertemız gozukuyor sımdı. kamufile ettim:) es kaza bırı bı çıkartsa örtuyu rezıl olduğum gundur.
gecen gunde kanguruyu takıp evı supurmustum ama oda yalandan cunku kız kucaktayken oyle koltuk altı yatak altı falan eyılemıyorsun:) e bı sure ıdare edıcez artık. anlayan anlasın canım napıyım. buaralar kaynanayı yemeğe almam lazım yazın geldığınde bıkere bıle davet etmedım evde kedım vardı heueheu alerjısı varda. kaynana almanyaya gerı donunce babama postaladım kedıyı ama eşim çaktı sanırım durumu :)))))
bu sefer kurtulusum yok . neyse bır gun onceden hazırlarım bıseylerde alırım artık ya çaya ya yemeğe.

kız maşallah de oku üfle bişeyler yap öyle heryerdede söyleme:)
demek gazı yokmus gece oh ne guzel rahat uyumustur yawrucak:)
dönenceyıde cok sevıyorlar yaw.

evet canım çok önemli kalça ultrasonu pazartesi çektireceğiz. bizimkisi de özelde doktor ama önemli dedi. bence ihmal etme

Kızlar ya bu kanama ne zaman biticek?
Bugün 36. gün arada bir kanama oluyor ama sarımsı yeşilimsi bir akıntım var. Normalmi acaba? Sizlerin nasıl??
ben de 36. günümdeyim hala kanamam var ama dediğin tarzda akıntım yok canım. benim de yanma hissi oldu ayna ile baktım o bölge tahriş kırmızı görünüyor bilmiyorum neden sanki normal doğum da yapmadım enteresan
canım çok çok geçmiş olsun rabbim tez zamanda sağlık versin bebeklerinle çook uzun mutlu ömrün olsun inşallah. benim de lenf nodüllerim var 4 yldır rabbim herkese şifa versin

canım aynen ben de artık ağlasa da biraz dursun çamaşırımı asayım dedim ayy kız mosmor olmuş nasıl iç çekiyor pturdum ben ağladım kenime kızdım

canım biz her gün yıkıyoruz banyodan sonra genelde çok iyi uyuyor rahatlıyor diye

kızlar ya 2 kerede kustu benim kız korkuyorum ya bi ağlıyo hiç böle yapmamıştı
benimkisi de kusmazdı dün bir defa kustu çok emmişti ama sabah azıcık emdi ve fena kustu üşüttük galiba sıkı sıkı giydirdim artık hava da serinledi
çok geçmiş olsun canım bizim kız da bugün tuhaftı havalar soğudu dikkat etmek lazım banyodan sonra falan da benimkisi arada öksürüyor hapşırıyor korkuyorum
maaşallah kızımıza...bizimkisi de bu gece çok zor uyudu ama tam 5 saat uyudu maaşallah

canım aynen 5 yıldır tüp bebek sağlık tedavisi derken ne tatil ne bişey kendimi bilemedim umarım seneye herşey yolunda gider de kendimiz için bişeyler yapar kafamızı dinleriz

kız maşallah de oku üfle bişeyler yap öyle heryerdede söyleme:)
demek gazı yokmus gece oh ne guzel rahat uyumustur yawrucak:)
dönenceyıde cok sevıyorlar yaw.

evet maşallh kızıma ben zaten 5 yıllık evliyim balayı hariç tatile gidemek..hep kendim dul kadın gibi geziyorum....eşime gecen patladım ben ne anladım bu evlilikten diye..hiçbirşey yapamıyoruz diye...bende yapabildiğim kadar temzilk yapıyorum artık..ama gecn üst komuşu geldi..ilkez evime çok utandım..çok huzursuzlandım..ev hem dağınık hem pisti..

canım sen nerde oturuyordun? burda bi arkadaşın daha kaynanası almanyadaydı sanırım..yada senindi? çok öncelerden konuşmuştuk....yakınıyodu kaynanadan...gerçi yakınmayan mı var bu arada 2-3 sayfa öncesinde sana kaynanalar hakkında fıkra yazmıştım gördünmü?

eyeszay nerelerdesın bacım. windsablen kremı surelı oldu 20 dk ama o ayakları dıze cekıp ınleme gecmedı yahu. nekadar zaman sonra etkı edecek bu?

gordum canım gordum :)))))))) ıyıydı vallahı.
evet yazın bıdaha gelmıstı:))) muhtemelen benımdır ama dedığın gıbı herkes kaynanadan sıkayetcı:)))))
işte hamılelığımde onlar tr deydı fazla gırıp muhabbet edememıstık,cok az gırıyordum,gıttıklerınde rahatladım ama yıne gelde of

benımde komşular sağolsun cat kapı gelırler kı hıc bırıylede muhattap değilimdir.işte doğum ıcın,çocuğu gormek ıcın falan.
allahtan oyle oturmaya caya falan gelmezler.
canım ben pendık kaynarcadayım maalesef. sen ne taraftaydın?

[

evet evet sendin ozamanda sordum pendik demiştin ben karşıdayım küçükçekmece...ben genelde oturduğu yer yada memlketi öğrenirsem daha çok hafızamda kalıyor..memlket nire ? bu arada eltinlemi ne aynı binadamıydınız öylemi hatırlıyorum..

patrica canım merakla yelek hırka vs lerin fotosunu bekliyorum ben de :)
bu arada yakınmışız seninle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…