2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ya bu internetten izlediğimiz gaz masajını ne kadar sıklıkla yapıyorsunuz.ben bugün 2-3 kez yapmak zorunda kaldım zira kızım fena gazlı.acaba bi zararı olurmu.ne bileyim dışarıdan müdahale ediyoruz ya bağırsaklar tembelliğe alışmasın
he bi de kanguruları ne zaman kullanmaya başlıyoruz.40ımız çıksın kendimi dışarı atmayı planlıyorum da kanguru kullanabilirim dimi....

Son düzenleme:

Canim sadece anne sutu sen evet hic bisi verilmiyor hatta sur +bir ogunmama gene suya gerek yok ama mama sayisi arttikca su veriliyir vucudu susuz kalmasun diye zaten fark ediyorsun dydaklari kuru yapisuyor birbirine siz sutculer bilmiyorsunuz tabii mamacilarin halini )

dudaklarının kabuğunun kalkmasıdamı ondan su içmiyosa napıcaz bide ne kadar su vermeli

kızlar kızımın adıyla face açtım özelden yollayın adreslrinizi ekliyeyim sizleride görünce yazışması daha bi güzel oluyo

canim yazdim ustte. antialerjik olani yemedi aksama kadar basti cigligi. sora doktoru aradik alerji oldugu kesin olmadigindan normal mama verelim o zaman dedi. zaten antialerjik olani bir denedim kusucaktim ne kadar igrenc tadi. neyse normali yedi 100cc ama diymadi sisko simdi baktim gene parmagini emmeye baslamis gracosunda bidaha verdim. yarisini icti cok olucak diye cektim miykladi gene falan ama sora banyo yaptirdim unuttu. bizim kanguruyu kullanirsin herhalde baya uzun sure. cok memnunum bak sitesi altta gonderdim linki. bu arada sende memnunsun dimi gracodan??

kızlar ben kanguruyu gecen hafta sonu aldım. chıcco nun doğumdan ıtıberen kullanılan modelını aldım 119 tl mı neydı. daha ucuz olanlarda var ama onşar doğumdan ıtıberen değil. chıcconun soft dream mıydı neydı o modelı ıste. bel ve boyun desteği var içinde ve ayrıca istenildiğinde takılıp cıkabılen şapka varı tentesı var hem yaz hem kışlık. ayrıca bu kanguru hem düz hemde yatay kullanılabılıyor sitesine girip bakmanızı yada mağzada denemenızı tavsıye ederım.
wind sablen kremı inceledim kullanıpta memnun olmayan yok. biz artık 24 saat kolık krızlerındeyız. demın yıne cok fena ır atak gecırdık. zinco verdım masaj yaptım bebe yağıyla ve karnına sıcak havlu koydum. ağrıdan mamasınıda redettı zaten bugun pek beslenemedı yawrum. şimdi salonda ısığı kapattım ayağımda salladım. ıkı uc yudumda papatya cayı içti. kaldırıp yatağa almaya korkuyorum kı uyanacak dıye zaten sıcrayıp duruyor. sabah 9 da ılk ısım eczacımı aramak ve bu kremı acıl olarak getıtırmek olacak. ınsallah bundan sıfa buluruz.
evet kaynanayı zıyaret ettık sonunda. kapıdan gırdık yuzume bıle bakmadı bebeği sevdı hep. bende öpeyım hosgeldınız deyınce elını uzattı heueheuh
nuhı nebıden kalma uc bes hırka getırmıs eskıden kendı ormus atmıs bır kenara bırılerıne hedıye verırım dıye. ama renklerı kesınlıkle gormenız lazım yarın ozellıkle resımlerını cekıp gosterıcem sıze:) bıldığınız camı yeşili hardal sarısı poh kahvesı falan yanı ınanamazsınız. bu renker ne oyle :))))
eltımda sağolsun kamera sıstemı gondermıs bebek ıcın.zaten aylardır onu beklıyordum dort gozle.
yanı tahmınlerım doğr cıktı.
huehuhe daha kapıdan gırer gırmez ay kucağamı alıstırdınız heuehe bekledığım muhabbet.
sonra bende ıkna cabaları , şöyle problemlı boyle gazlı falan . allahtan fazla tepkı vermedı ama ıkı lafından bırıde iğneliydı, çok çekersın falan dıye. bende cevap olarak oğlun gecelerı rahat uyusun dıye bılerek ağlatmıyorum deyınce sustu kaldı bıdahada demedı heueheu oğlusuna kıyamadı heralde.
bu gecenın nobetcı anası benım galıba. neyse şu kremı bıraz daha arastırayım ben. sabaha daha cok var:)

biz bebek 6 gunlukken disari cikarmaya basladik canim kangurusu ile asagidaki kanguruyu kullaniyoruz.

Lascal Ltd | Lascal M1 Carrier

canim hastanede sarilik icin emziren bir annede su veriyordu dedim acaba onudami atladik. off efsun yaa ya bidaha cogalmassa sutum napicam( senin cogalmadimi?? kesicektin mamayi sutun artinca.

merak etme bende sana eşlik edicem bu gece benim kızda ayağımda ayaklarım uyuştu sallamaktan durunca açıyo gözlerini bi de ağlaması var bu gece ek olarak yarın akşamada yemekli misafir var offf offf

ayy canım benım hırkalara cok guldumm.fotoları beklıyoruzz:)

ooobenim gibi gececiler çokmuş.kolik ağrısında bebekleriniz uykuda inliyor mu?

valla ben bu gece benim kızı anlayamadım ağlıyo ıkınıyo susuyo gülüyo inliyo değişik bişi bu akşam ya ayağımda sallıyorum şimdi az önce mama yedi gazda çıkardı alttan habire pırt pırt gidiyo xaten anlamadımki neyi var

oglumu doktra goturdum teyzelerı bugun usutmus yavrum ates dusurucu bırde antıbıyotık surup verdı daha 2 .ayımızda ılaca basladık ( uyumamıyo burun tıkanıklıgında nefeste sorun olunca hemn sıcrıyo uyanıyo aglıyo aglıyamıoda gercı nefesden dolayı cok uxuluyorum ole gorunce ( p.tesı gunude asılarımız olucak napcam bılmıyorm ınsallh duzelır yavrum ası gunune kadar bu arada anne sutu dısındada mamada verıyrum ben doyuramıyorum yavrumu ( oda kabız yaptı bu aralar zeytın yagı olayını soyledınız saolun uykuladım kurtardım bırhaftadır doktra soledım bugun kabız dıye zeytın yagıyla ıslem yaptım dedım dr da zeytın yagı ve fıtıl flan yapma alısır tembellesır ve kakasını ole yaptrmak zorunda kalırsın hep dedi vazelın verdı her alt degıstırmende poposunun delıgıne masaj yap azcık ıttrıver vazelını dede hem gaznı kolay cıkarır hemde kakasını dedı aklınızda bulunsun

Nobetci anneler gitmissiniz
Hemen yazim acncocuk uyuyordanuykudan kalkmiyirda son arastirmalrim bunu gosteriyor gaz sancisi vs olmaynca uyuyOr heralde
Of nbilim ya saat 6 dan 7 ye kadar 60 cc y icti sonra saat 9 da cift meme verdim sonra 10da emzikle aglaya aglya uykuya daldirdi kaygana dunde boyoe yapmisti saat 1.30 a kadar kalkmadi artik acidi heralde kalkti besledi cunku 12-1 gibi mama verme ona ait kari her 90 cc yapisimda 60 yap diyo bana ki hakli bizimki bitirmiyo simdi sordum kac cc diye 90 dedi ama yalaaan siz bile anladiniz dimi eli 60 a alisan nasil 90 yaparki kizm acliktan sildi sipurdu valla simdi artikben gaz cekicem uyudugundan gazida cikmadi
Patricia hirkalari sabirsizlikla bekliyorum :) kaygana sevdimi torununu aaa bizim kaydana ile koca kisisi atistilar adam yarina gidiyorum falanndedi kustu soraa 1 bardak viski isi cozdo kaldi :))) zaafi vardirda alkole bi kez yemege almistim bunlari kaynimda kaliyolardi bende memelekete gidecektim bana gelmiyceklerdi kalmaya
Geldiler ama sik bir masa her sey var mezeler yemeklernsalatakar ... Ne yoknalkol onuda esim babasinda dolayi istemedi adam bana cemkirdi karisinin yaptigi ot ksvurmasini uzativerde yiyeym bari falan gibi tavirlarda ki sofradaki herseyi yedikten sonra bemde kocayi yardim giderse daha fena olur diye idare et dedim biraz onu hqtali bildum noldu super gelin oldum koca ve kaygana kisine karsi:)))

Eyeszay cim bende gracoya alistirmaya calisiyorum bizimki 5 dk sonra vikliyor ama bugun gunduz irds uyuyakaldi tabi kaldirirken agladi uyandikk
Kanguru kullanmama heralde boyun fitigim var ama arbada hantal geliyor bakalim denerim belkikk
Sutum coookncogaldi costu costu tasti elisin emerken dudaklarindan akiyor bazen genzine kaciyir hatta emdikten sonra sagiyorum 200 cc falan buzluga atiyirum ( olumlama yapiyorum )
Patricia mesajini bi daha okudum aayyy sicmik kaynana diyesim geldi kusura bakma istersende bakkk
Sezencim sakin sakin acmi deme su zamanlarinda bende esim salak bir dr yuzunden mamaya basladim sakin yapma kaka yapimi iyiyse hatta kilo aliminna bakİzamannsorun yok devam etkk

Ehda cim gcmisnolsun ogluna insallah toparlar pzt ye kadarkk
Aaayyy ben biraz daha dolaniim da bakalim nelr ogrenicemm

Normal vücut ısısı genel olarak 36.1 - 37.8 °C olarak kabul edilir. Sabah erken saatlerde en düşük, saat 16.00 - 18.00-arasında ise en yüksek düzeydedir. Çocuklarda vücut ısısı erişkinlerden daha yüksektir ve ısı bu saatlerde 38.5 °C'a kadar yükselebilir.
Ateş, çeşitli enfeksiyon hastalıklarının sık görülen bir belirtisidir. Ateşin vücudun savunma mekanizmaları üzerinde olumlu etkileri vardır, ancak yüksek ateş zararlı da olabilir. Zararları içinde en iyi bilineni ateşli havaledir.

Bebek bir aydan küçük ise ateş tek ve en erken bulgu olabilir. Ancak, yenidoğan olarak adlandırılan yaşamın ilk bir aylık döneminde bebek vücut ısısını tam ayarlayamadığından ağır hasta yenidoğanlarda enfeksiyona rağmen, ateşin normal, hatta düşük bile olabileceği de akılda tutulmalıdır.

Ateş Ölçümü En Güvenilir Şekilde Nasıl Yapılabilir?
Ağız, rektal yol (makat), koltuk altı veya çok nadir olarak da kulak yolu vücut ısısını ölçmek için kullanılan yollardır. Çocuklarda koltuk altından alınan ateş ölçümü çok güvenilir değildir.

En hassas Ölçüm yeri makattır. Çocuklarda makattan alınan vücut ısısının 38°C'ye kadar çıkması normal olarak kabul edilebilir.

Cıvalı termometreler ile yapılan ölçümlerde makat ölçümlerinde 1-2, koltuk altı için ise 2-3 dakika tutmak gerekir.

Bebeğin ateşini makattan doğru ölçmek için:

Termometrenin ucu temizlendikten sonra, civa haznesi bulunan ucun kaygan olması için az miktarda vazelin ya da yağlı krem sürülebilir.
Termometre silkelenerek civa kolonunun üst ucunun 36°C altına gelmesi sağlanır.
Yatar pozisyondaki bebeğin her iki ayağı bir elle tutulup bacakları kıvrılarak karnına doğru itilir, diğer elle termometre işaret parmağı ve baş parmak arasında civa haznesinden 2-3 cm uzaktan tutulur.
Zorlamadan termometre 2-2.5 cm ileri doğru itilir.
Termometre 1-2 dakika kadar makatta tutulduktan sonra çıkarılır ve civa kolonundaki yükselme okunur.
Termometre ateş ölçümünden sonra uygun şekilde (alkolle) temizlenir ve kendi kabında saklanır.

Ateşli bebek genellikle huzursuzdur, ateşin düşürülmesindeki esas amaç bebeğin rahatlamasını sağlamaktadır.

Hemen tüm ilaçların gereksiz kullanımlarında zararlı etkileri olabileceğinden, bir doktora bebek için gerekli olan doz danışılarak uygun ilaç seçimi yapılmalıdır.

Soğuk uygulamaya ateşin düşürülmesinde ilaçlara yardımcı olmak için başvurulabilir. Soğuk uygulama 29-32°C arasında ılık su ile yapılmalıdır. Alkol vücut ısısını hızla dü sürebileceğinden bebeklerde kesinlikle kullanılmaz.

Ateşin 38-39°C olduğu durumlarda bebek yakından izlenmeli, ateş 24 saat içinde düşmüyorsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Eğer ateş 39°C ya da üzeri ise vakit geçirilmeden doktora başvurulması uygun olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…