2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ayy canım yaa valla çok üzülüyorum sana mutlu çarşamba diyelim mi gidecekleri güne :))

ya doğrumu yaptım bilmiyorum ama ben az önce suyun içine acık şeker attım verdim bizim kıza 30cc yi valla anında corklattı şimdide ağlıyo devamını istiyo

selam kızlar çok yorgun ve ağlamaklıyım gene.psikolojim bozuk bu yetersizlik duygusu yüzünden.her şeyi eşim yapıyor bebeğin gazını bile çıkarmasını beceremiyorum.emzirme işi de iyi gitmiyor her emzirmeden sonra mama veriyoruz doymuyor.bugün sol göğsüm şişti iki kere elle sağdık hala çok fena.şimdi tekrar deneyeceğiz bu göğsümü emmek istemiyor damar damar oldu havlu koydum ısıtıp açılsın diye.zaten büyük göğüslüydüm dev oldular sırtım ağrıyor sarktılar resmen.
kaygana bizi bırakıp bahçeye gitti.varken ev işlerini yapıyordu yemek bile yemez oldum yapacak vakit ve enerjim kalmadı.o varken ev düzndeyi ama moralimi çok bozuyor emzirme,benim beceriksizliğim vs iyice yüzüme vuruluyor.bugün yetersiz bir anne oldugumu kabul ettim eşime oturup ağladım.ne kadar zormuş annelik bu kadar çok istedim oğlumu.sanırım o yüzden aşırı pimpirikleniyorum uykuda bile kalkıp bakıyorum nefes alıyor mu kusmuş mu diye.psikopat oldum

canım o göğsünden emmekte zorlanıyodur sertleştiği için birazcık sağ öyle ver o zaman emer

Kızlarr bebeğimi banyo yaparken çokçok ağlıyor bi türlü sevdiremedim banyoyu...2güne bir yapıyoruz ama her seferinde banyo bitene kadar basıyor çığlığı...varmı böle bebeği olannn

canım hiçbirşeye tahammülüm yoktu..geceleride ağlıyordum arada...annem git dedi..aslında büyük sorunum yok..annem ilerlemesin diye git dedi...bebeğim içinde teşekkür ederim canım......

Canım sen tedavini tamamla mutlaka, sakın yarıda bırakma. Düzelir herşey. Lohusalık psikolojisi bu olsa gerek, geçip gidecek elbet...

Ayyy canım yaa ne diyosun. En korktuğum şeyler arasında bu da var. Elim ayağıma dolaşır.Kızım azıcık ağlayınca hemen alıyorum kucağıma. Yoksa benimde içim kopacak gibi oluyor. Çok minikler daha...

kızlaar ya siz suyu nasıl içiriyosunuz benimki içiyo gunde 20 cc naca içiyo valla

Ben hiç su vermedim canım ya.. Doktor verme dedi. Siz doktora sordunuz mu?

Canım ilk haftalarda oluyor öyle. Geçici birşey olduğunu bilmelisin. Benimde bir göğsüm çok kötü olmuştu. Taş gibiydi ve ucu yara olmuştu, emzirdikçe kanıyordu. Ağlıyordum emzirirken. Bir süre o göğsümü sağdım sadece. Birde sıcak duş göğüslere çok iyi geliyor, sütünde hemen gelir. Göğüsleri sıcak suyla 3-5 dk yıkarsın,uçlarıda yumuşuyor. Lansinoh kremide sürdün mü zamanla düzelir. Hatta bazen bepanten sürüp yatıyordum. Sabahta yıkayıp, sağıyordum...

Şimdi hiç problem yok, alıştı sanırım artık. Ama ilk haftalarda o göğsümden çok emzirmediğim için şimdi diğer göğsüme göre daha az süt oluyor.

Kızlarr bebeğimi banyo yaparken çokçok ağlıyor bi türlü sevdiremedim banyoyu...2güne bir yapıyoruz ama her seferinde banyo bitene kadar basıyor çığlığı...varmı böle bebeği olannn

Canım bizimkide başlarda ağlıyordu. Suyu ılık yapıyordum bilerek. Sonra biraz daha sıcak tuttum suyu ağlamadı. birde banyodan önce emziriyorum, aç olursa daha çok ağlıyor....

canım merhaba..bizim bağlı olduğumuz sağlık ocağından bi hemşireyle samimiyetim var bende geçen ona sordum gereklimi yoksa para içinmi çektiriyolar diye,çünkü bende özele gidiyorum.oda dediki kesinlikle atlama çok önemli..çektirmeni tavsiye ederim..çokta pahalı bişiy değil.biz ssk lıyız 35 lira..inş.bişey çıkmaz bebişlerimizde..

Kızlar ya bu kanama ne zaman biticek?
Bugün 36. gün arada bir kanama oluyor ama sarımsı yeşilimsi bir akıntım var. Normalmi acaba? Sizlerin nasıl??

tatlım benimde 32.günüm aynı şekilde devam ediyo normalmiş merak etme..

nöbet konusu aynen bizdede.sanki kendi durumumu okumuş gibiyim:)gezmeye gelince biz oğlumla 1 haftalıkken başladık gezmeye..istanbul adapazarı orası burası düğünbiraz mecbur kaldım ama..şükür bişey olmadı çocuğuma ama en iyisini sen yapmızsın..risk alıncak bişey değil çünkü..
Canım o ne ya öyle. 2 bacaktan bir koldan...

Benim kızım hepatit b aşısında bile ne biçim ağladı. Bende ağlayacaktım nerdeyse... Off yandık 2. ay desene...

ya aynen benim bebeğimde hepatitte okadar ağladıki..nasıl olucak bilmem.bu ara kafamı meşgul eden tek şey diyebilirim.çok korkuyorum

selam kızlar geçmişi gözden geçirdim şöyle bi yüzeysel.şimdi sorularımı sorucam size benim oğlan uyanmadan..

ya göğüs sol göğsümün ucu resmen delik.okadar acıyoki anlatamam çıldırıyorum..bunu yaşıyan varmı nekadar sürüyo

bu üçlü aşı varya onu yaptırmaya gitmeden önce ateş düşürücü yada ağrı kesici vermeyi düşünüyormusunuz yada yapanlar varmı neler tavsiye edersiniz.

bugün 32 günlük olduk.yani benimde 40 dolucak ya:)doktor 40 gün ilişki yok demişti.siz nasıl yaptınız sezeryanlı olan arkadaşlardan 40 dolduranlar tavsiye tavsiye tecrübe:)ayrıca korunmayı ne yapıcaksınız ben sprail den çok korkuyorum onu istemiyorum yani.

ne zaman ağda yaptırabiliriz ya.artık rahatsız olmaya başladım.doktorada sormayı unuttum..yaptıran varmı ve nezaman yaptırılabilir.(özel bölge)

o çok değerli yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..hepinizin bebişlerini öptümmmm

valla becerdim he :) geldi bi cesaret :)))
eşimi bekleyemedim artık akşamları serin oluyor..gündüz en azından yıkanınca uyuyo.
2 günde bir yıkamaya çalışıyorum..

karnını doyurup 1 saat sonra yıkıyorum sonra tekrar mama veriyrum iyi oluyo :)

kızlar pek yazamıyorum bizde şu büyüme ataklarındayız öldürdü bugün saolsun birde kaka problemimiz var :-((
ben 3 lü aşıdan hemen sonra mama vermeyin demek için yazıyorum gerçi çocuk felci 3 lüde mi bilmiyorum ama ağızdan eğer verilense çocuk felci o onun üzerine mama verince kusma durumu olabiliyor o zaman aşıyo yeniliyorlar benim oğlumda olmuştu mama verdim kustu bir sonraki ay tekrarlandı aşısı ağızdan verilenler için söylüyorum bunu.....

yağ sür benimki halen acıyo henüz ağda yaptırma sakıncalı iç dikişler için valla ben çok korkuyodum ilişkiden ama acımadı şimdilik eşim korunuyo geri çekme yöntemiyle ilişkidede çok fazla yüklenmeyin yavaş yavaşş aheste aheste

valla efsung bence hijyen konusunda birazdaha rahat olmaya çalış ben doğumdan hemen sonra kaynanama gittim 40 gün kaldım ve benim kızım hastalanmadıysa kimsenin bebeğine bişey olmaz, ne el yıkanıyodu nede omuza alırken bi örtü filan konuyodu, görümcemin 4 yaşındaki kızı parktan geliyodu elini filan yıkamadan kızıma dokunuyo öpüyodu,yatağın üzerinde zıplıyodu valla sabahlara kadar ağlıyıp duruyodum ve kendime kızıyodum bakmayı bilmediğim için orda olmak zorunda olduğumu, bebeğimin benim yüzümden bunlara maruz kaldığını düşünerek ve dua ediyodum hasta olmasın diye, kocamda bişi olmaz bişi olmaz biz bu şartlarda büyüdük bişi olmadı hem bağışıklığı ona göre gelişir daha güçlü olur diyodu galiba haklı gerçekten o kadar insanın yaşadığı evde ve haftada bir süpürülen bir evde 40 gün geçirdik allaha şükür bişi olmadı. ha bide bende kaynanamı bebeğin emziğini karpuz suyuna bandırıp bebeğe verirken yakaladım ve bende bişi diyemedim kocama şikayet ettim her zamanki gibi vardır bişi olmaz bişi olmaz diyip benim sinir kat sayımı yükseltti.

canım kendini yetersiz hissetme bence ilk zamanlar alışmaya çalışıyoruz uyum sağlamak için biraz zorlanıyoruz herşey yoluna girecek .bende ilk bir ay her emzirmeden sonra mama veriyodum ama şuan mamayı günde 3 kere falan veriyoruz onun dışında hep emiyor.bende gazını çıkarmak için babasına veriyordum hala akşamları eşim çıkarıyor gazını.herşey yoluna girecek inşallah

yaa anlamadim cidden cok agladim annem gidince gunlerdirde uykusuzum ondanmi acaba bilmiyorumki. isallah artar ama bugun sabahtan beri gogsum hic sismedi hep yumusak. off napicam bilmiyorum. birde uykusu gelmis zamani gecmisse huysuzlaniyorlar. uyutmaya calis.

evet ayni benim kizimda oyle. uyumayinca agliyor.

off mama vermek hic istemiyorum canim yaa napicam bilmiyorum. bugun mecbur mama verdik. bu saat oldu gogsum hic sismedi hep yumusak. hep agladi bebekte. simdi mama verdik 100 cc doymadi hala. ama sustu allahtan. yaa ne yiyip icmek lazim. dedigin gibi saginca cikmiyor olsa keske ama daha once sagdigimda bi gogsumden 150 cikiyordu 3 saatte. yada acaba diyorum bebek buyudukce anne sutumu azaliyor anlamadimki napiyim.

canim turkiyeden yollayacak annem kremi. sen hangi ulkedeydin. alman patentli krem ama yunanistanda yok trde var anlamadim bende. kanguruyu baya kullaniyorsun. cook memnunum. kizimin cigliklarini bir kanguru bir graco bastiriyor. hemen uyuyor kanguruda. sitesinden bak canim. yolluyorum asagida linki

Lascal Ltd | Manufacturer of high quality nursery and baby products including Buggyboards, M1 Carrier Kiddyboard and KiddyGuard

canim cok cok gecmis olsun. sanirim orda yazanlari hicbir bebek icmiyordur. her bebegin ihtiyaci farkli zaten. uzme kendini.

canim bu sanirim her bebegin ihtiyaci farkli oldugu icin. anne sutude bebek ihtiyacina gore uratildigi icin genelde doktorlar stress olmayin sadece anne sutu ile besleyin diyorlar. ondan bir olcusu yok tek olcusu kaka maalesef.

kizlar mamayi aldik ama 2 kere gidip 2 kere degisik mama aldik begenmedi bizim hanimefendi. doktorun verdigi antialerjik olani yemedi agladi agladi doktoru aradik humana 1 verin alerji durumu kesin degil cunku dedi. onu aldik verdim simdi gracosunda sallaniyor etrafi izliyor sustu allahtan. ama 100 cc verdim doymadi biberonu birakmadi sisko bi bebek oldugundan. simdi gene yapiyorum her ihtimale karsi aglarsa diye maalesef sutum hala gelmedi cunku. durmadan et protein yemektende icim disima cikti.

efsuncum yahu hijyen konusuna hic takilma. dunyanin en dikkat etmeyen erkegi ile evliyim. bizim eva zaten biliyorsun daha 6. gunden beri kanguru ile disari cikarmaya baslafik hergun. tatile gittik bin kisinin icine butun coicuklar geldi elledi sevdi bi gunde cadir hayati yasadi evacigimiz. babasinin konserlerine gitti babasinin fanlari geldi elledi bilmemne. sukur bisicikler olmadi. tatile gittigimizde cadir madir kalpten gidiyodum bisey olucak diye ama allah korudu. ondan takilma. ama su neden veriyorsun bebege?? anne sutu yeterli diyorlar burda biz hic su vermedik.

kızlar ya benim kızımın çişi acayip kokuyo neden acaba
bir yerlerden buldum yazıyorum san
1. si idrar bezde biraz fazla kalınca koku yapar
2. si idrar yolu enfeksiyonu olabilir
3. sü ise hiç bir nedeni olmayabilir
yada senin yediklerinden yada d vitamininden :))

çok haklısın fazla takmıycam bende zaten daha 1-1.5 ay burda napalım .:))

nasıl oldu canım mama girişiminiz umarım iyidir sakın dert etme mama veriyorum diye ac mı kalsın mama mı vereyim dersen mama diyoruz hepimiz umarım sütün eskisine dönerde rahatlarsın

bu arada bu kangurular kaç aya yada kiloya kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…