2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın şekerler
öncelikle efsung kayınvalidene çok kızdım niye yalan söylüyor ki((

biz dün aşı olmaya gittik hepatit aşımızı olduk 5000gr 58cm olmuş kuzucum

evet canım aynen öyle:) bizim bebişin de gaz sancıları başladı ve memeyi alamıyor garibim( almak istiyo ama kıvranıyo cırpınıyo bişeyler oluyo :) ben de memeyi istemiyo sanıp çok üzüldüm ama öyle bişey değilmiş bu, sakın sen de öyle sanıp da biberon flan kullanma, biraz ısrar et, sakinleştirip emzirmeye çalış, yada biberon işte hangisiyse, o kriz anında almıyolar kesinlikle:)saç kurutma makinesi işe yarıyo sakinleştirme konusunda cok:)

evet canım ya ben de çok üzüldüm memeyi istemiyo artık diye düşünüp ama inat ettim emziricem diye, bi punduna getirip emziriyorum her seferinde bakalım ne kadar sürücek bu durum:) uykuluyken alıyo daha rahat ama aglarken imkanı yok :)hayırlısı bakalım:)

ya ben dun şey düşünmeye başladım. makineyi çalıştırır çalıştırmaz bakışlar falan sabıtleşiyor. yanı annelik iç güdüsümü ne bende acaba korkuyordamı susuyor dıye dusunmeye başladım. acaba kötü bişeymi yapıyoruz. bak şimdi kurt düştü içime.
kızlar yakında 3. sayfa haberlerinde gazetelerde , saç kurutma makınasını açık unuttukları için yangın çıktı haberı okursanız emın olun o benım :)) (allah korusun)
canım bu arada artık cok gec bızım için yanı sut kesildi tamamen. işte böyle etraftaki çok bilmişler, emzir zorla diyeceklerine açıklamasını yapsalardı boyle olmazdı durumlar. neyse bız akıllı olalımda bizden sonrakılere ısrarla emzırmenın önemini nedenini anlayacakları şekilde anlatalım.

günaydın şekerler

oh oh maşallah kuzuna. nasıl geçti gecenız sancılı değildi umarım.

hap kullanabiliyomuyuz biz kullanılmıyo dediler hep

canım sen emziriyorsan kullanma ben emzirmediğim için..ayrıca ilk başta prezarvatif kullanın dedi..

canım sen sezeryanla doğum yapmamışmıydın.yani sezeryandan sonra normal doğum olabiliyomu..yani sen yurtdışındamısın türkiyedemi.türkiyede yapmıyolar die biliyorumda..

canım türkiyedeyim..dr.um sezaryanla ameliyat olupta sonradan normal doğumda yaptırmış..bende şaşırdım..yurt dışında oluyor dedim...oda eğer 2 yıl sonra hamile kalırsam ve şeker tansiyon olmazsam normal doğum yaparsın dedi...sezaryan yapmak istersemde hemen bile hamile kalabilirimişim..zararı yok dedi..dr.uma güveniyorum .çok memnun kaldım..çevremdeki herkese önerdim...başta beni şaşırtcak çok ilginç açıklama yaptı ve dediği oldu..şimdi de bir durum için idda ediyor...ayrıca belki her sezaryanlı hasta için geçerli değildir ama bilmiyorum..hani benim durumumun çok iyi olduğunu söyledi

canım bende girmiştim sanırım..çıktım sandım ama dün yine ağlamaya başladım otobüste yatakta sofra toplarken ağlıyorum...hatta bugün kızımı dr.a götürmüşken bende psikologa gireyim dedim..oda akşam üzeri geliyormuş..döndüm..

gece saat 3 te yatması dışında çok şükür iyi geçirdik

günaydın kızlar. önceki günden beri kızım hiç durmnamıştı dün 3 defa zinco bir de akşam artık dayanamayıp rezene verince artık kızım öyle bir altına yaptı ve öyle bir uyudu ki kendinden geçti. şimdi de banyo yaptırdık babasıyla ve uyuyor. ayrıca max 1 saat uyanık kalmaı yazmış bir arkadaş o bizim için imkansız. bizim kız da en huysuz hali akşama doğru 4-8 arasaı oluyor.
dün doktor kontrolümüz vardı ayrıca ilk aşımız. aşı hiç ateş yapmıyor çok şükür ama ikincisi böyle değilmiş. kızım 4300 54cm olmuş 3420 48cm doğmuştu bana az geldi ama doktor ortalamanın üstü dedi 174lük bir anne için kısa kızım halalara çekmiş galiba :) cumartesi kalça ultrasonu var. ayrıca kızlar rota virüsü aşısı yaptıdrdınız mı size kalmış dedi ebe sizler ne düşünüyorsunuz?
bir de ben rezene normal rezeneden çay yapıp verriyordum milupanın falan değil ne olucak bişey olmamıştır di mi? bir de ne farkı olacak ki anlamadım.
efsung kaynanana deli oldumm manyak karı.
kızlar tahin ve dut pekmezi mütik süt yapıyor haberiniz olsun bir de bol su için

Patricia cim duygularima tercuman olmussun kari kocama suyun cine limon ve seker koyar veririmis bizimkide suyu nazli iciyor israrla bunu soyluyor dun sabqh ona biraktim yaa bana dioki bol su icti allahim dedim bu suyu seker vlimonla vermis olmasin bakiyorum su biberonu benm yanimdaydi nasil verdin dedin once su vermis biberonla sonra ayni biberona mama yapmis sabah fasulye ayklamisti elini sadece suyka yikadi geldi elisi aliyo bisey de diyemiyorum kac kez uyarmam gerek yoksa :)
Neysee kizimda bagisiklik kazanmis oluyor
Bide benim ki cok bilir

Merhaba Arkadaslar

Sana evde yardimci olan birisi yok mu canim? Hormonlar tavan yaptigindan sanirim hepimiz benzer seyler yasadik-yasiyoruz. Aglamak istiyorsan agla zaten kendini tutmaya kalkma yoksa baska bir yerden daha buyuk bir patlak verebilir. Bebekli hayata alismaya calisiyoruz. Esinden yardim kesinlikle iste ve ailenden de yardim iste sevdigin bir arkadasini cagir biraz dertles, sevdigin bir yemegi-tatliyi herneyse esine ismarla, kendini biraz simart. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

günaydın şekerler

Masallah kuzuya.

Merak etme bir sey olmaz, bebisin sustuguna gore onu cok rahatlatiyor, ne de olsa beyaz gurlutulerden biri...Ama dedigin gibi cok da cik unutup uyuma Allah korusun elektrik kacagi filan olmasin yada cok isinirsa belki tehlikeli olabilir, en iyisi bu sesi bir CD'ye cek, CD'yi dinlersiniz.

Bizde de kusma hem agzidan hem de burundan oluyordu, heleki yatar pozisyondayken cok tehlikeli idi, nefes alamiyor gozleri kocaman oluyordu. Annem ince bir sungerden yastik yapti , basini biraz yuksekte tutuyoruz. Bir de Aptamil AR kullanmaya basladik ki bu kusmayi onluyor tavsiye ederim. Bir de beslenmeden sonra biraz omuzda gezdirmenin faydasi var.

Ayy senin kaygana da bir alem...Canim ya ona birakip kizin nasil diye cok dusunmeyeceksin yoksa yine uyuyamayacaksin yine yorgun duseceksin. Yada kizinla birlikte uyuyup onunla kalkacaksin ki bu da her zaman olmuyor maalesef. Kayganaya uygun bir dille kendi usulunu soyleyip bunun daha uygun olacagini cunku herkes gittikten sonra bebekle senin basbasa kalacagini, herikiniz icin de bunun daha iyi olacagini soyle bakalim ne diyecek...

Mama olayini iyi yapmissin, darisi beze bakalim...Sancisi oldugunu anladiginda Ayse Oner'in masajini uygulayip ondan sonra mamasini verebilrsin, ben oyle yapiyorum. Hos yeni gazlar olusuyor ama kurtuldugumuz gaz, kar deyip seviniyorum.

Mama olayini iyi yapmissin, darisi beze bakalim...Sancisi oldugunu anladiginda Ayse Oner'in masajini uygulayip ondan sonra mamasini verebilrsin, ben oyle yapiyorum. Hos yeni gazlar olusuyor ama kurtuldugumuz gaz, kar deyip seviniyorum.

denızcım daha once yazdıklarımı okuduysan hatırlarsın canım :))))) bı kafamın üstünde gezdırmedığım kaldı ne masajı :)))))) o masajın harıcınde yenı masaj teknıklerıde gelıstırdık:)))
maşallah diyelım senınkıne ıyı gelıyor demekkı. yanı benımkınede mutlaka ıyı gelıyordur ama . zaten ağlama krızı tuttuğunda masaj mumkun değil yapamıyorsun cunku kucucuk bedenıyle kendını ordan oraya atıyor, kucakta bıle zor duruyor cadaloz.

kızlar aklım tamamen gıtmeye basladı artık bırı benı kurtarsın :)))))
kız saat resmen 9 dan berı uyumuyor, yanı uyumuyor dediğim gozler gıdıyor ve kısa surede acıyor, en fazla 30 cc yıyor falan bu surede. ayhhh dedım hem uyku hem yemelerde bozuldu artık dedım.
bu arada uyusunde huysuzlanmasın dıye dızımde sallamaya basladım. ıyhhh kokular gelmeye basladı heuehuehe
meğer bir mıçmış bır mıçmışkı totosu rahatsız olmus. her dakka bezını değiştiren ben, geceden berı bez değiştirmeyı unutmusum. bır gun kendımı bıryerlerde unutucam hadı bakalım. bu uykusuzluk neler yaptırıyor ınsana.
altını değiştirdim sonrada kangurumuza hem alışırız hemde bıraz kucakta gezmış olur da uyur dıye , evde taktık kanguruyu, biraz mızıklandı tabı yenı bısey, takarkende acemılığımızden strese gırdı cocuk :))
sonra açtım süpürge makınesını evı supurmeye basladım:) kendımı köyde tarlada hıssettım hanı bağlarlar ya çocuklarını oyle calısırlar.
anam baktımkı bızımkının totosunda pireler uçuşmaya başlamış bıle. ama hemen almadım yerıne, bıraz daha devam ettım o şekilde, sonra dondy sıne koydum, muzık ve sallanma olayınıda actım. bakalım nekadar uyuyacak boyle.
tabı benım kafam dıngıl dıngıl seslerden çatlamak uzere ama neyse onun vıyaklamasından ıyıdır heralde.

ey allahım ah şu eskıler. aslına bakarsan neden verılmesın yanı, hanı bır bakıma eskıler hakıkaten cok sey bılıyorlar ama yenı annelere hıc saygı duymuyorlar.
mesela maddı durumu ıyı olmayan mama alamayanlar ıcın inek sutu verebılırsınız dıyor dr lar ama tabı tarıfı var. ayına gore
mesela 1 aylık olanlara yarı yarıya su süt ve bir çay kaşığı şeker.
bak şekerde var içinde.
ama işte burda onemlı olan bızlere saygı duymadan ukala ukala konusmaları.
sen en ıyısı ıcınden cıkamadığın durumlarda, doktor yasakladı bunun bunyesı buymus gıbı laflar edersın. hatta endışelendığın konularda ıyıce tembıhle:)))
anne bak bunları bunları kesınlıkle yasakladı dr bağışıklığı pek gelısmemıs gıbı laflar ıste.
şimdi bızım bınadan cocuklu aileler gelıyor bazen. kızımı cok mıncıklamak ıstıyor cocuklar. bende hemen annelerıne dıyorum ılk 3 ay dr yasakladı kucuk cocuklarla aynı ortama gırmesını :)) erken doğdu ya bağısıklığı gelısmemıs falan dıyorum heuhueheu e napıyım ya kımbılır nereye surduler ellerını.

araştırdım ama daha çok metsil diye bi ilaç öneriyor kullananlar ondanmı alsam diye düşünmeye başladım??

Valla sagolun kizlar ben hemennsabah kocayi orguleyip yemek saatletini degistirdim artik 12 de kocam besleyecek onun disndakilerde ben yapiyorumnzaten uyank ya kari bana gunah cikariyir pis yalanci aksam okadar zorlamis altini almis gazini almis uyanmamismisda verememis dibinde azicik kalmis maal en az 40-50 ccmdiydi goz var burda ama gecenin 2 si iki tane uykulu kadin biberon savasi yapiyor o vermiyir bende alicam diyorum dedimnhadinevsahibiyim ayip olmasin cahil kari maksadi ne hiliyomusnuz bakiyomussss gibi yapmak kendini yormuycak adida bakti olacak hadiiii hasbam yermiyim ben yorulacaksin kolaymi babaanne olmak acik kicin yer yuz gormesin oturamada anla
:)))))

bebısımı saglık ocagına gotürdüm gazı ıcın fırtına kopuyo ıcınde cocugun dedı ne yedın ne ıctın dedı :)) neo baby kullanıyoduk gaz ılacı dedım ıkı gundur ıse yaramadı dedım oda degıstrelım ozma dedı ve om.x verdı dneemedım henuz bakalım ınsallh ıse yarar bebısım bu arada 5100 gram olmus 2930 dogmustu son bır aydır mama kullanıyoruz azalmıstı cunku dedemın vefat ettı uzuntuden buyuk bı ıhtımal hem uzuntu yeme ıcmemı kestı derken sutum azaldı o arada dıl altı operasyonuydu beslenemedı stum ıı ce azaldı kesılmek uzere ınsallh tam kesılmesde bebısıme azda olsa anne sutunden mahrum bırakmam (

benimki de emerken kıvranıyor bir çekip bırakıyordu dün ve bugün önce omuz ve dizde gaz sancısını rahatlatıp bir iki pırtlatınca sakin emmeye başladı..

zaten 5-6 dk o da dinlenmeli bazen 2. memede 1-2 dk o kadar rejim yapıyor herhalde diyordum..

inş. canım işe yarar..

kızının kilosu iyi merak etme bence..

Son düzenleme:

maşallah bebişinin kilosu çok artmış.. yemeklerine kimyon atabilirsin..

ahh canım maşallah kızına büyümüş.. şu doktorun dediğine bak... negatif konuşup moral bozunca nolucak. hiç canını sıkma başka doktora gitmek en iyisi... yoksa yoktur süt napalım... süt yetmeyince kilo almıyo mama verin diyolar bu sefer.. bi dahakine az kilo almış olucak, gelişemiyo diyip canını sıkcak muhtemelen..

bizimde randevumuz perşembeye sürekli süt yetiyo mu diye düşünmekten daraldım günde 90-100 cc mama takviyesi yapıyorum fazlasını almıyo. bacaklar çöp gibi.. neyse perşembe sorarız doktoruna daha da artırırız mamayı yapcak başka bi şey yok..

kırk yılın başında giridim foruma uyandı benim ki.. opuldunuz hepiniz.. dua edin bana olur mu aklınıza geldikçe...

Valla cok uyaniksin haaa iyi aklima getirdin ))

Kizlar hepinize yazacak cok sey var ama vakit yok kendimi sagiyorum kizimi besledim uyuttum kaygana yaninda biliyosunuz 30 dk kaya uyanir benimki hizli olmam gerek sagarken yaziyom size ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…