2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
dünyanın dengesi mi şaştı ne stres çalışma hayatı gıdalar bence etkili böyle bebeklerin erken gelmesinde..ve neden 2 kilo bebgi normal yoldan dogurtmuyorlaR merak ediyorum risklimi ki sezeryan oluyor hep..

:) o değil de.. ben son zamanlrda erken doğuran sanatçılara-ünlülere takıldım.
7 aylık maksimum :) en fazla bekleyeni 8 aylık doğuruyor bir biçimde...
hepsi mi kilo almaktan, daha da deforme olmaktan kaçınıyor acaba? yoksa hepsinde mi ekstrem durumlar oluşuyor?

dediğin de doğru meltemcim.. allahım demiş, 40 hafta bekleyecek bebekler anne karnında... diye.
çok elzem durumlar olmadıkça aldırtmamak lazım.

kuzenimin bebeği oldu en son 4-5 hafta evvel... kasım sonunda doğacaktı aslında. hatta beklenen tarihi 2 aralıktı.
doktoru demişki, '''emine sen daha fazla bunalma, bu bebek artık olmuş-büyümüş.. alalım biz bu kızı'''
ve bizim saftiriklerin de boş zamanına denk gelmiş, ertesi gün sezeryan ile doğurmuş kuzen.
bebek doğdu, emmeyi bilmiyordu. iri bir bebekti haftasına göre ama, çocuk emmeyi öğrenemeden doğdu resmen.. 1 hafta hortumlarla burnundan beslendi yavrucuk... ay bak sinirlendim yine size anlatırken..

ecrin'cim... perşembe sana kargo döndermiştim canım, cuma ulaşmış.. ama adreste yoksunuz diye.. telefon da veremediğim için, bugün bana geri gelmiş.

geçmiş olsun pamuk..iyi dinlen,yorma kendini ,drların vardır birbildiği..

meltemcim,daha önce de yazmıştım,millete kaçıncı baskı bilmiyorum ama,ben 10. ayımı geçmişim..yani hafta hesabıyla falan karışmış değil ,drun beklediği tarihten çok sonra doğmuşum,dr annemi başkasında doğurdu sanmış,görünce şok olmuş,hemen doğurtmuşlar..annem de emin adet tarihinden..böyle olunca da 5.5 kilo,halat gibi de bir kordonla doğmuşum..çok geç düşmüş..kilolu bebek olunca,yürümem de geç olmuş,popoyu kaldıramayınca,tahliller filmler en sonunda rejim yaptırmışlar,yürümüşüm..annemin sütünü 2 aydan sonra istememişim ve sadece geceleri 1 kilo süt içiyormuşum,allahtan obez hale gelmeden el koymuşlar.. :))herşeyim geriden geliyor yani..
daha sonra tavrımı bir koymuşum ,çocukluğum annemle yemek konusunda dalaşmakla geçti..o kadar zayıftım ki :)) annem sinirinden ağlar ,çocuğun da senin gibi olsun derdi beddua gibi,şimdi aklıma geldikçe tırsıyorum :kedi:

Yalelcim
Kuzeninede bebeginede gecmis olsun. Doktorunada ne diyim pesss yani dedim icimden :)))
Nediyimki olmamis mandalinalari toplayip sariya boyayip pazara gönderenle sanki bu doktorlar ayni gibi.Bende daraliyorum bazen ya sagliginda bisi olursa diye ama ayni sorun dogduktan sonrada olabilir.Allah korusun. Durduklari kadar dursunlar bakalim. Erken dogum yapan annelerede allah güc kuvvet versin.

Womarch
:)))))))))))))) Annenede yazik ya sanada masallah ben bilmiyordum 5,5 aylik dogmusun. Bende bir sorun olmamis ama bende hep ac gezdigimi bilirim hic bisi yemezdim.Begenmeme ve söylememe gibi bi derdim vardi. Evde hep et yapilirdi etten nefret ederdim.Ancak ogluma hamileyken biraz biraz yedim.Simdi bile pisiriyorum ama az yiyorum mecburiyetten. Oglumda normal biseyi begenmezse yemez begenirse yer.Insallah yeme sorunu olmayan bi bebisin olur ama büyüdükce yeme aliskanliklari degisiyo bebeklerin aman sakin annemin bedduasi tuttu diye üzme kendini.

yalelcim paketin dönmesi gibi bişey olamazki eşim gun boyu işte mesaide..

alla alla.. üstünde kağıt var, adresinde bulunamamıştır diye not yazmış adamın biri..
neysse, aldım ben mesajını şimdi..
tel numarasını da ekleyeceğim, bulunamazsa ararlar bari.

anaaaaaa
5,5 kilo mu? hay maşallah... tosuncuk böyle oluyor demekki :)
ben de naçizane 740 gr doğmuşum :)
yanyana koysalarmış senle beni, manzarayı bi düşünsene :)))

aynen, olmamış meyveyi kopartmak gibi... ama çok pislik bir davranış bu.. bir bebek keyifle yatıyor işte anasının karnında, büyüyor yavrucuk.. ne diye bozarsın sen onun düzenini..
anasında babasında da sorun var tabi.. hemen kabul etmişler saftirikler.. hem de acıbademde, bursada.
ay 1 hafta ağlaya ağlaya gözleri çıktı kuzenimin.. sonunda bebek emmeyi öğrendi, çıkardılar kuvözden.
şimdi evlerindeler, sağlıklılar maşallah..

seninki de zormuş,çocukken etle benim de aram değildi :)) şimdi son senelerde kiloları alınca,annem de kendimi boşa üzmüşüm diyor..çocukluğum su ve makarna ile geçti resmen,şimdi daha iyi anlıyorum onu ama opuyorumnanaktan

ay aman yalell,ben iki öğün arası yerdim seni herhalde 740 gr..hatırlıyorum sen yazmıştın erken doğduğunu,işte artık takdiri ilahi mi diyeyimm,ailenin emeği mi..gerçekten seni mucize gibi yaşatmışlar..

evet evet... tam mucize..
28 haftalık, 740 gr bebek... şaka gibi bişey.. allahım yaşatmasın hiçbirimize böyle şeyler.
1,5 ay kalmışım ben kuvözde, tepemde koca koca tüpler, oramdan buramdan vücuduma giren hortumlar...
bir tane fotoğrafım var o haldeyken, ben bile görünce ağlamaklı oluyorum.
annem tükenmiş o süre içinde.
sonra da beni bir beslemiş, bir büyütmüş... hastahaneden çıkınca, 15 gün sonra kontrole gitmişiz... doktorlar hasta bakıcılar falan tanıyamamışlar.
ama insan üstü bir emek vermiş hakikaten...

ay allahım yarabbim, şimdi de domuz gribi aşılarında alerjik reaksiyon tespitinde bulunulöuş.. kanada'da aşılar toplatılmış..
hey yarabbim.. sen akıl fikir ver rabbim herkeslere...

kızlar, zencefil çayı, ıhlamur.. sabahları ballı-limonlu ılık su.. portakal-nar suları..... limonlu maydonozlar... dayanın valla beslenmeye...

ben kaçtım kızlar, gelirim yeniden. yemek hazırlıcam.. eşim geliyormuş...
öptük hepinizi Begüm ile..

amin canım,allah tüm bebişleri korusun.. :Saruboceq:

ben çıkıyorum,iyi akşamlar..

aaaaaaaaaa kızlar sizde bebk iri olacak diye korkuyosunuz. biz d eniye kilo almıyolar diyoruz. bend ekorkuyorum çokmu zayıf olucak diye.eeeeee biz ne yapcaz.

yalel pek iyi degilim sanırım ben depresyona girdim kafayı yiyorum ne olcak halim bilmem çok bunaldım çokkk..

sağolun kızlar.
ben iyi sayılıırm, hala yatıyorum. öksürüğü atamadım, o yüzden dikişlerim sızlıyor öksürdükçe.
yarın dikiş aldıracaktım ama malum grev var, perşmbeye kaldı.

bebeğim de iyi sanırım.
yani en azından kötü bir durum yok. anne sütü alabiliyor hortumla, sarılığı atlattı. solunumu iyi.
henüz yutma ve sindirim refleksleri gelişmedi, onlar da hallolacak inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…