2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben akşama fasülye kavurma, sarımsaklı yoğurtlu ve domatesli bulgur pilavı yapıcam, yanına hoşaf (canım çekti bugün) ve karpuz ile
simenay ayrıca domates çorbasına merto bayıldı canım, ben şehriyelisini yaptım üzerinede maydonoz ve kaşar rendeledim süper oldu bizde yedik

Siz epey öne geçmişsiniz :))
Çok sıkıldım artık ben bu diş meselesinden, bir damak bu kadar mı sert olur yahuu, yok Allah yok, patlatamadı bir türlü, huyu suyu iyice değişti bunun yüzünden, sanki hepsi birden patlayacakmış gibi bir hali var, damakları mosmor, elletmez, bakıtmaz, çıldiriciiimm..
Evet hatırlıyorum, Nito nun huysuzluğunu yazmıştın, taşınma telaşı-kargaşa dan dolayı olmuştur demiştik, demek ki diştenmiş, yavrum benim yaa, maşallah kızıma yine de, tek seferde 4 diş haa, zamanında çıkarmadılar şimdi anamızı ağlatıyorlar :))

Demek beğendi domates çorbasını heee, afiyet olsun, yarasın tosuna, un kavurarak da yapabilirsin, bende şehriyeli deneyeyim bu arada, sağol fikir için :))

Öyle deme yaa, herşey zamanında güzel bence, sert yiyecekleri yiyemiyor benim kızım, üzülüyorum (

canım yiyemiyor mu yiyemez diye sen mi vermiyorsun??ne kadar sert?
Nihan her şeyi yiyor arkada hiç dişi yok çiğneyecek ama ağzında yumuşatıp eziyor...sadece kuruyemiş yemiyor.

bu arada beniim cadı da inek sütü içmiyor ne yaptımsa...yoğurt yemezdi sonra kendiliğinden yemeye başladı sütü de içermi ki zorlamasam hiç????emdiği süt yeter mi dersiniz ölçücünü bilemiyorum çünkü yoğurt miktarı nasıl olmalı eksiği kaptmak için mesela???

Demek beğendi domates çorbasını heee, afiyet olsun, yarasın tosuna, un kavurarak da yapabilirsin, bende şehriyeli deneyeyim bu arada, sağol fikir için :))
önce tereyağında unu kavurdum sonra rendelenmiş domatesleri ekledim, azda salça koydum renk versin diye , kıvam buluncaya kadar su ekledim, yarım avuç tel şehriye attım kaynattım, altını kapatınca maydanozları,tuzu ve naneyi ekledim. servis yaparkende kaşar rendesi koydum süper oldu, mert kıvamlı çorbaları daha çok seviyo, bayıldı valla, ama pişiğe dikkat edin domates pişik yapıyo

Son düzenleme:

aynen dediğin gibi canım...üzülme çıkacaklar nasılsa...ilk iki geldi gerisi de gelecek ve şu anda onun sıkıntısını çekiyor...Nito da çok değişti.yeme uyku düzeni bitti resmen.tek güzelliği gece uykuları o da olmasa ne olurdu bilmem...zayıfladı zaten(
Allah önce onlara sonra bize sabır versin...

allahtan sabır istediğinde sana sabredilecek derdi daha çok verirmiş karşındaki insana iyilik dilemek gerekmiş

Havuç veriyorum, kemirsin diye, hem diş etleri rahatlar hem de yer diye, onu yiyemiyor mesela, çiğnemeden yutuyor, nefes borusuna falan kaçar diye vermiyorum artık, kuruyemiş de yiyemiyor, meyve kurularını yiyemiyor, diğer yiyeceklerden de biraz daha yumuşak olanları mesela fazla çiğnemeden yuttuğunu gördüm, çok üzüldüm, aynı yaşıt bir çocuk var, yan dişleri, azılar v.s. çıkmış, çocuk leblebi, fındık yiyordu geçenlerde, benim kızda kedi gibi baktı , yemek istedi ama nasıl yiyecek ki, tabiki yiyemedi, elinde oynadı oynadı sonra bana verdi, üzülüyorum işte ne yapayım, yiyen bir çocuk olduğundan her şeyin tadına baksın istiyorum, yemekle arası olmayan bir çocuk olsa belki bu kadar takmazdım, aman ne bileyim işte üzülüyorum da üzülüyorum (

ahh canım yaaaa eninde sonunda olacak bişey nasıl olsa sende onları blender dan geçir öle ver canım yarcun tadına baksın istiyorsan

Anaaaaaa, jeton yeni düştü bende, demek benim kız geçen hafta ondan pişik oldu, tedavi ettim geçti şimdi ama o zaman ne ağladıydı yaa, nasıl düşünemedim ben bunu..
Daha dikkatli olmalıyım, sağol uyardığın için..
Sen hem un kavurup hem şehriye kattın demek, daha besleyici yapmışsın, ohh, ağzım sulandı beaa, yarın bende yapayım en iyisi, kaşar rendesi falan dedin, canım çekti..

Amin canım yaa, elbette çıkacak ama işte, gönül istiyorki hemen çıksın, 4 ay oldu alt 2 diş çıkalı, üstlerin sıkıntısını 2 aydır çekiyoruz, daha ne kadar sürecek merak ediyorum, dr. yine bana kızacak anlaşılan, her gittiğimde ''takma kafana çıkacak'' diyor, ben ısrarla soruyorum niye çıkmıyor diye, ben mi çok sabırsızım acaba :))

şahsen ben 2 yaşından önce sert yiyecekler vermeyi düşünmüyorum malum yaşadığımız operasyondan sonra tırsıyorum. dr 2 yaşından önce vermeyin niye veriyosunuzki dedi kızdı bana zaten illa yesin istiyosan kuruyemişi ve sert meyveleri rendeleyip ver dedi öyle yapıyorum bende zaten mert çiğnemeyi bilmiyo hala damağında eziyo yiyecekleri

canımsın...haklısın tabi ama Allah ömür versin daha çok yiyecek inşallah doya doya...havuç benimki de yiyemez,kuruyemiş keza...
bizimkilerle bir yürüyemeyen,konuşamayan bebekler de var...herbirinin gelişimi farklı ki seenin bunu gayet iyi bildiğini ben de biliyorum..ikkoşum çok akıllı maharetli Rabbim sağlık versin dişleri de rahatça patlatsın inşallah zaten son 6 aya giriyorlar hepsi çıkacak patır patır...2 yaşa kadar 16 diş çıkarmaları gerekiyor demişti doktorumuz ister 2 yılda çıkarır ister 6-8 ayda sen karışamazsın demişti.inşallah o zamana kadar aşacaklar bu sorunu:))

ne operasyonu yaşadınız
ben veriyorum hemde herşeyi ben ne yiyorsam aynısını yiyior kuzum

simenay benimde canım nasıl hoşaf çekti bilemezsin ,normalde pek sevmem, burda bi arkadaş geldi canımı çektirdi gitti eve gidince ilk iş hoşaf yapacam sonra buzluğa atıcam, offff hoşaf offff, klimalarda çalışmıyor zaten odanın sıcaklığı 32 derece, eriyorum resmen

İnşallah canım yaa, doğru diyorsun, sağlıkları yerinde olsun da, Rabbim çaresiz dert vermesin, beterin beteri var, kendime geldim birden, sıkıntı yaptığım şeye bak :)) Anneminde etkisi var tabi bu konuda, sanki benim elimde olan bişeymiş gibi, hergün sıkboğaz ediyor beni, niye çıkmıyor diye :))

pericim mertin nefes borusuna mercimek tanesi kadar erik parçaları kaçtı, bronkoskopi ile çıkardılar erik parçalarını, narkoz yedi tabi ve erik parçaları ciğere kadar inmiş bronşlarda yakaladılar, sonra ciğerler o erikleri mikrop gibi algıladı ve bronşit gibi bir dönem geçirdik vs vs çok çektik, o yüzden sert yiyecekler için acelem yok herşeyi yiyor paşam ama rendeleniyor yara eziliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…