2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merlike:
1- oruç tutuyosan vücudunun su alımı azaldığından
2- sahura kalkıyosan uyku düzenin bozulduğu için
3- artık 1,5 yaşına geldiler biyolojik olarak sütünün azalması lazım zaten:KK33:
aynrı sorun bendede var, doyana kadar emmek istiyo maalesef, ikisinide emmek istiyo sıpa:KK53:
frambuaz yemeğin iyi geçmesine sevindim canım:KK16:
peri artık nick değişimi yok sadece pro kart üyelerine bir kez izin var, boşuna uğraşma:KK50:

Sabahları biz işe giderken arkamızdan "Gitme"diye ağlayan çocuklarımıza nasıl davranmamız gerektiği ile ilgili bir yazı buldum. Sizinle de paylaşmak istedim..

Çocuklara
"aslında istemiyorum, ama çalışmak zorundayım",
"para kazanmamız gerek",
"sana oyuncak/yemek vs almak için çalışmam para kazanmam gerek"
gibi cümleler kurmamak gerekiyor.

Bu sözler onların kendilerini suçlamalarına neden oluyormuş.
"Annem/babam benim yüzümden işe gitmek zorunda" gibi bir algıya yol açıyormuş.

Asla "para kazanmak için işe gidiyorum" ya da "hiç istemiyorum ama..." dememeliyiz.

Bunun yerine "bütün çocuklar okula gider, ben de okula gittim, baba da şu da bu da çocukken okula gitti" gibi hani hayatın sıradan olağan kuralıymış/akışıymış gibi anlatmak gerekiyor...

Hatta babasıyla kendi aranızda konuşun, "sen çocukken gittiğin okulun bahçesinde kaydırak var mıydı, ne renkti" gibi muhabet şeklinde, o da duysun :)

Bi de not: Çocuklar bizim bi zamanlar çocuk olduğumuzu bilmezmiş, bu öğrenilen yani bizim söylediğimizde fark ettikleri bir şeymiş :)
Söyleyin onlara yani, ben de senin gibi çocuktum, baba da vs diye...Ayrıca"bütün çocuklar okula gider, bütün büyükler işe gider. Sen de büyüyünce işe gideceksin" vs de denebilir

Elimizden geldiği kadarıyla tabi ki yardımcı oluruz..:KK69:

Önceden değiştirilebiliyodu pericim. Mesela ben de değiştirmiştim nicikimi. Ama sonra forumdaki üye sayısı ve talepler artınca böyle bir karar almışlar...

gebelik konularına yazdım ama sizlerin daha ii biliceğinden eminim.
en son 15 temmuzda adet oldum düzenli adet olurum 14 aylık evliyim ve artık bebek vakti geldi dedik. 3 aydır denioruzz tabi gebelik öncesi muayeneye gittim herhangi bi sorun varmı diee sorun olmadıgını söledi doktorr ama 3 aydır tık yok ama bu ay böle değişik belirtiler görüyorumm adetle aynı belirtiler oldugundan adettenmidir acaba diorum meselaa dehşet derecede yorgunluk var masa bası calsıtıgım için ayaklarımı koycak yer bulamıyorum resmen uyku halim cok fazlaa ateş basması oluooo herkese serin gelen bana hararet yapıoo kasıklarımda batmaa var 2 gün öncee sag bacagımda batık gibi kasılma oluoduu sürekli beyaz akkıntım var acaba diorum hamilelik belirtisimidir nedir çözemiyorum ilk bebegim olcagı içinn hiç bilgim yokk yardımcı olursanız ne gibi bi yol izlemem gerekio o konudada bilgi verirseniz sevinirim....şşimdiden teşekkürlerr..

yaz hoşgeldin:KK16:
ben bizim bakıcıya kendim diyorum:KK1: mert yatınca ortalığı topla, sil, toz al sonra sende yat diye:26: yemekleri biz yapıyoruz zaten bakıcı yapmıyor, çok saf gördüm kendimi şimdi:KK5: ama kadın iyi bakıyor, yediriyor içiriyor, oynatıyor, bunlar bana yeter, tabi meleğin yerini tutmuyor kimse:KK58:

gebelik konularına yazdım ama sizlerin daha ii biliceğinden eminim.
en son 15 temmuzda adet oldum düzenli adet olurum 14 aylık evliyim ve artık bebek vakti geldi dedik. 3 aydır denioruzz tabi gebelik öncesi muayeneye gittim herhangi bi sorun varmı diee sorun olmadıgını söledi doktorr ama 3 aydır tık yok ama bu ay böle değişik belirtiler görüyorumm adetle aynı belirtiler oldugundan adettenmidir acaba diorum meselaa dehşet derecede yorgunluk var masa bası calsıtıgım için ayaklarımı koycak yer bulamıyorum resmen uyku halim cok fazlaa ateş basması oluooo herkese serin gelen bana hararet yapıoo kasıklarımda batmaa var 2 gün öncee sag bacagımda batık gibi kasılma oluoduu sürekli beyaz akkıntım var acaba diorum hamilelik belirtisimidir nedir çözemiyorum ilk bebegim olcagı içinn hiç bilgim yokk yardımcı olursanız ne gibi bi yol izlemem gerekio o konudada bilgi verirseniz sevinirim....şşimdiden teşekkürlerr..

Bir yazı buldum canım internetten dr Alper Mumcu'nun sitesinden:
Tamamen normal ve gebe kalma potansiyeli olan bir çift korunmaksızın düzenli ve yeterli sayıda ilişkiye girseler bile kadının o ay hamile kalma olasılığı sadece %25'dir. Korunmayı bırakır bırakmaz ilk ayda hamile kalmak aslında çok zor bir iştir ve genelde filmlerde karşılaşılan bir senaryodur. Aradan 4-5 ay geçip de hala daha hamile kalamayan bir kadın çoğu zaman ciddi endişeler yaşar. Özellikle etraftan eşinden dostundan duyduğu hemen hamile kalma öyküleri kadının moralini bozar. Oysa bu da tamamen normal bir durumdur ve 5 aylık denemenin sonunda çiftlerin sadece %50'sinde hamilelik oluşur. Zaman geçmeye devam etmektedir. Bu sırada kadın etrafında ne kadar çok kısırlık sorunu yaşayan çift olduğunu fark eder. Bu durum hemkadını hem de eşini derinden yaralar. Artık her ikisi de kendilerinde bir problem olduğunu düşünmektedir.Birinci yılın sonuna ulaşıldığında artık her ikisi de kendilerinde bir problem olduğundan emindir. Bazı çiftler bir yılı beklemeden 3-4 ay içinde hamile kalamazlarsa doktor doktor dolaşmaya başlarlar. Sabırlı olanlar ise bir süre daha beklemeyi yeğlerler. Bekleyenler aslında doğru davrananlardır. Tamamen sağlıklı ve üreme yeteneklerinde hiçbir problem olmayan 100 çiftten 85'i birinci yılın sonunda muratlarına ererler. Bu süre iki yıla ulaştığında oran %92'ye çıkar.

Yani demek istiyor ki, geberlik öyle hemen olabilecek birşey değildir. İnşallah hamilesindir ama hamile değilsen de bunu çok saplantı haline getirmemeni öneririm. Ayrıca ben o hamilelik belirtilerinden hiçbirini yaşamamıştım ve gebeliğimi öğrendiğimde bebeğim 1,5 aylık olmuştu..:KK53: Hamileysen mutlaka bir belirti yaşayacaksın die bir kural yok...

Gülşancım, ortalığı topla, sil, toz al, sonra sen de yat diyormuşsun, bunda saflık bir durum yok. Bizim evde bunların hiç biri yapılmıyor ki... Hatta çocuğun yemeği bile yapılmıyor. Sen mevcut durumda safsan, ben süzme salak oldum demektir :)))

benim kıpırcan la oyun oynuyorduk.oyuncağını yanlışlıkla kafasına vurdu,sinirlendi,oyuncağı yere vurmaya başladı.aldım kucağıma sakinleşsin,unutsun diye.başını okşayıp şarkı söylerken,severken uyuklamaya başladı,sonrada yatırıp yanına yattım,bir masal anlattım,uyudu cücem:KK69:hep böyle olsa canımı yese,çok mutlu oldum:KK37:

Tamamen normal ve gebe kalma potansiyeli olan bir çift korunmaksızın düzenli ve yeterli sayıda ilişkiye girseler bile kadının o ay hamile kalma olasılığı sadece %25'dir. Korunmayı bırakır bırakmaz ilk ayda hamile kalmak aslında çok zor bir iştir ve genelde filmlerde karşılaşılan bir senaryodur. Aradan 4-5 ay geçip de hala daha hamile kalamayan bir kadın çoğu zaman ciddi endişeler yaşar. Özellikle etraftan eşinden dostundan duyduğu hemen hamile kalma öyküleri kadının moralini bozar. Oysa bu da tamamen normal bir durumdur ve 5 aylık denemenin sonunda çiftlerin sadece %50'sinde hamilelik oluşur. Zaman geçmeye devam etmektedir. Bu sırada kadın etrafında ne kadar çok kısırlık sorunu yaşayan çift olduğunu fark eder. Bu durum hemkadını hem de eşini derinden yaralar. Artık her ikisi de kendilerinde bir problem olduğunu düşünmektedir.Birinci yılın sonuna ulaşıldığında artık her ikisi de kendilerinde bir problem olduğundan emindir. Bazı çiftler bir yılı beklemeden 3-4 ay içinde hamile kalamazlarsa doktor doktor dolaşmaya başlarlar. Sabırlı olanlar ise bir süre daha beklemeyi yeğlerler. Bekleyenler aslında doğru davrananlardır. Tamamen sağlıklı ve üreme yeteneklerinde hiçbir problem olmayan 100 çiftten 85'i birinci yılın sonunda muratlarına ererler. Bu süre iki yıla ulaştığında oran %92'ye çıkar.

Yani demek istiyor ki, geberlik öyle hemen olabilecek birşey değildir. İnşallah hamilesindir ama hamile değilsen de bunu çok saplantı haline getirmemeni öneririm. Ayrıca ben o hamilelik belirtilerinden hiçbirini yaşamamıştım ve gebeliğimi öğrendiğimde bebeğim 1,5 aylık olmuştu..:KK53: Hamileysen mutlaka bir belirti yaşayacaksın die bir kural yok...

cok dogru ama işte şartlıyoruz kendimizi cok tşkler bilgilerin için

cok dogru ama işte şartlıyoruz kendimizi cok tşkler bilgilerin için

benim kıpırcan la oyun oynuyorduk.oyuncağını yanlışlıkla kafasına vurdu,sinirlendi,oyuncağı yere vurmaya başladı.aldım kucağıma sakinleşsin,unutsun diye.başını okşayıp şarkı söylerken,severken uyuklamaya başladı,sonrada yatırıp yanına yattım,bir masal anlattım,uyudu cücem:KK69:hep böyle olsa canımı yese,çok mutlu oldum:KK37:

Arada bi yapıyolar ki değerini bilelim die.:KK1: Hergün yapsalar , sıradanlaşacak, bi önemi kalmayacak die düşünüyolar heralde:KK33:

selam
yazma niyetindeyim ama kısmet olmuyor azıcık geçmişe baktım ama söylenecekleri szöylemişsiniz...artı bir diyeceğim yok gibi.isim kullanma konusundaki kararınızı gördüm bendeen de tam destek:))

SORU:

Geçen hafta tre.nd.yol dan alışveriş yaptım ve bu hafta kargomun gelmesi gerekiyor. Yur.ti.çi kargoyla çalışıyolarmış ve siteden kargomun nerde olduğunu bi türlü bulamıyuorum.. Her bilgiyi girmeme rağmen hatalı istek uyarısı veriyor!!! Kargomun nerde olduğunu nasıl bulurum? Yu.rti.çi kargo 2 gün önce msj atmış, kargonuz 2 gün ikinde teslim edilecek die ama henüz gelen giden olmadı.. Kargom ne zaman elime geçer?

Tre.ndy.ol dan alışveriş yapanlar, kargonuz kaç gün içinde elinize geçti?

gülşancım, ortalığı topla, sil, toz al, sonra sen de yat diyormuşsun, bunda saflık bir durum yok. Bizim evde bunların hiç biri yapılmıyor ki... Hatta çocuğun yemeği bile yapılmıyor. Sen mevcut durumda safsan, ben süzme salak oldum demektir :)))

çoook güldüm, körler sağırlar birbirini ağırlar.:KK9:

Frambuu, Yurtiçi Kargo'yu arasan...
Göndericiyi ve kendi ismini söylersen büyük ihtimalle bulurlar.

Son düzenleme:
frambuuu o siteden alışveriş yapmadım hiç ama hesabım kısmına gir ordan son siparişlerime bak gönderi numarası falan bulmaya çalış, diğer sitelerde sipariş durumunu yazan yerin devamında kargo takip butonu oluyo canım direk ordan tıklayıp bakabiliyosun karıştır bakalım oraları biraz:26: en kötü gönderi numarası falan bulabilirsin blki:KK34:

Snow, hoşgeldin, özlettin kendini, fıstık kızın nasıl? Seni görmüşken sorayım, kaç dişi çıktı senin kuzunun, kıyaslayabildiğim bir senin kuzu olduğundan sana soruyorum, bizim kız 2 diş te takılı kaldı, üst dişler 2 aydır kabarık ama bir türlü patlatamadı, çok huysuz çookkk..

Frambuu, ev adresini verdiysen, evin olduğu bölgedeki sana en yakın kargo şubesinin numarasını netten bul ve ara ve sor, bana kampanya bitiminden sonra o hafta içinde geliyordu hep..

merhaba
öncelikle bosna bende çok güldüm süzme salak;Ğım cümlene :)))) yaw o kadına deki işi güçü bitir sonra dinlen birde bence sıkı kontrol etoğluşun aç kalmasın hakkında hayırlsıı olsun
hasret çok geçmiş olsun umarım sıkıntı yaratmadan geçer kulağı ,
ya ben boy ölçmek için duvar sticerı almak istiyorum bir kaç yere baktım 45 tl 65 arası varmı ucuz biir yer bilen bu arada hadi ben hamile bir kadınım yardım edin bana zeynepe öğlen tavuklu şehriye çorbası ayran yaptım uyanınca karpuz ve ekmek yiyecek akşama ne yapsam????

Snow, hoşgeldin, özlettin kendini, fıstık kızın nasıl? Seni görmüşken sorayım, kaç dişi çıktı senin kuzunun, kıyaslayabildiğim bir senin kuzu olduğundan sana soruyorum, bizim kız 2 diş te takılı kaldı, üst dişler 2 aydır kabarık ama bir türlü patlatamadı, çok huysuz çookkk..

Frambuu, ev adresini verdiysen, evin olduğu bölgedeki sana en yakın kargo şubesinin numarasını netten bul ve ara ve sor, bana kampanya bitiminden sonra o hafta içinde geliyordu hep..

sağol canım ben de özledim.nito iyi çok şükür ikkoş nasıl?
8 diş oldu bizim cadı..ama henüz büyümediler tam olarak.üst ikiki atlardan 2ay sonra çıkarmıştı..onlar büyüdüler diğer 4 taneyi geçen ay patlattı tek seferde....o yazdığım onca huysuzluğun sebeplerinden biri de buydu.
sanırım ikkoşun üst iki patlamak üzere Allah yardımcınız olsun...2şer-4er geliyorlar sonra.
zamanında çıkarmazlarsa olacağı buydu:))

X