2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı


O otursunda kendi derdine yansın.Senin gibi sabırlı anlayışlı bir eşi bulmuş zorla zıvanadan çıkartacak bu gidişle.Kaybeden sen değil o olur bence.Aynı durumda eşin bu kadar sabırlı davranırmıydı bir düşün ? Erkekler kendi rahatları bozulmasın diye bizi rahatsız etmeyi biliyorlar ama kendilerine geldimi bizim rahatsız olacağımızı hiç hesaba katmıyorlar sabrettikçe üzülmesinler dedikçede daha çok kudurup sabrımızı zorluyorlar.Senin davranışların üzerine tartışacağınıza bence eşinin davranışları üzerindede bir konu açmak lazım.Sakince durumunu anlat eşini anladığını ama artık sabrınında sonuna geldiğini ailesini sevdiğini fakat birazda yalnız kalmak istediğini yorulduğunu eşini sevdiğini ama böyle devam ederse gitgide ondan soğuyacağını falan anlat.Dikkat etmesi gerektiğini bilsin.İkimizinde yalnız kalmaya ve dinlenmeye ihtiyacımız var de.Çünkü o patlama olmadan önce bu konuşmayı yaparsan 'ben seni uyarmıştım konuşmuştum' diyerek kendini dahada haklı konuma çıkarırsın... Bu defa o senden özür dilemek zorunda kalacaktır emin ol.
 
Bosnacım sana bişi sorcam
Bende medelanın pompası var ablamındı ben kullanıyorum..hep sağmıyorum ama bazen biizm ufaklık emmiyo bende süt dönmesin diye sağıp buzluğa atıyorum
geçen aya kadar pompadan memnundum..ama şimdi göğsüm sabah dolu olduğunda sağıyorum ilk 1 dakka iyi oluyo sonra çıkmamaya başlıyo pmpayı çıkartıp tekrar göğsüme dayıyorum fışkırarak süt geiyo sonra yine çıkmıyo herseferinde çıkartıp takınca gene fışkırarak geliyo sonra yine kesiliyo...acaba benim sütümmü azaldı çıkmıyo yoksa pompada mı tuhaflık var??
senin pompada öle yapıyomu...yeni bi pompamı alsam acaba
 
Hangi devam mamasıyla yapcaksın? Onu da mı kaynatmak gerekiyo yoğurt yapmak için??

Canım 4.aydan sonra doktorların önerdiği milupa yada diğer başka marka mamalar varya anne sütüne yakın.Ondan yapmayı düşünüyorum deneyeceğim bugün bakalım.
Siteden bir üyenin tarifini ekleyeceğim buraya bende ona bakarak yapacağım.Geçen mamayıda burdaki arkadaşların tarifleriyle yapmıştım sevdi gerçekten sağolsunlar...

devam maması ile yoğurt yapımı
3 ölçek mamayı (biraz sıcak yani elinle sıcaklığı hissedilir olacak) hazırla ,içine 1 tepeleme çay kaşığı yoğurdu mamadan kaşık kaşık alıp ılıt mamaya ilave et karıştır .havalar sıcak sarmana gerek yok. Kapaklı minik bir kavanozda yparsan daha iyi olur. 4-5 saatte oluyor sonra buzdolabında soğut.Ama ılıkken taze mayalanınca da verebilirsin dolapta sadece biraz daha katılaşıyor hemen açarsan sulanır.
(ELİFNAZ cım teşekkürler........)
 
normal sütle yoğurt yapımı
Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığı. Süte parmağınızı sokup yediye kadar sayın, eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı. Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor.

Küçük bir kasede bir çay kaşığı yoğurdu ılık süt ile iyice ezerek hazırlamış olduğunuz bir litre ılık süte katın ve karıştırın. Etrafını sıcaklığını muhafaza etmesini sağlayacak kalın bir örtü ile sarın, bir sofra bezine sarıp üzerine bir mont gibi bir şeylerde örtebilirsiniz. Beş altı saat sonra açın ve buzdolabına koyun. Açtıktan sonra yoğurdu fazla sarsmadan buzdolabına koyun ve bir süre buzdolabında tutun. Ben genelde yoğurdu akşam üzeri mayalıyorum gece açıp dolaba koyuyorum.Sabaha kadar dolapta bekleyince daha güzel oluyor.

Bunuda keçi sütüyle yapıp deneyeceğim.
 

kaydirigubbakcemile5
Ben de aynı hedefteyim, inşallah canım...
Ayda en az 500 gr almalı diyor bizim doktor, geçen ay 390 gr almıştı, mama vermedi, ek gıdada da kararsız kaldı, en son bana bıraktı. Ben vermiyorum hala, az az tattırıyorum sadece, bakalım ne olacak...


Ah benim, daha dün akşam konuştum, sanki yedi kat elden bahsediyorsun dedi bana. evet biraz uzun sürdü, ama idare etsen nolur, etliye sütlüye karıştıkları yok dedi. Onun benim gibi algılaması mümkün değil tabi, bir yere kadar hak veriyor, ondan sonra savunmaya geçiyor. patlarsam, "ben sana söylemiştim" diyecek durumdayım yani :)


Canımcım süt her zaman aynı miktarda çıkmıyor tabi. Ama her zamankinden çok az çıkıyorsa ve bu devamlıysa, pompayla ilgili olabilir. Sütün azalmış olsa, takıp çıkarınca da gelmez, benim süt gerilediğinde naparsam yapayım gelmiyordu.
Ama sen yine de tedbiren kayısı kompostosu, dereotu ve suya yumul derim :) Bir de irmik helvası çok iyi geliyor benim sütüme, dene istersen... Fazla sütten zarar gelmez :)
 

Canım doktorun bana söylediğine göre zaten artık eskisi gibi her ay 1 kilo almazlarmış 700-800 e düşermiş aylık kilo alımları.Hatta büyüdükçe dahada düşebilir bence 300-400 e falan.Yoksa Allah korusun obez olur çocuklar.Eğer tabloya göre normalse bebişinin kilo alımı bence doktorların dediğine de çok takılma.Herkes ayrı bir şey söylüyor çünkü.Ben ek gıdaya birden yüklenmedim ama %90 anne sütü veriyorum mutlaka geri kalanlarıda ağzı alışsın diye deniyorum.Zaten şurda 1 ay falan kaldı ek gıdaya geçmeye.Emzirme seminerine katılmıştım orda doktor 6.ayda ek gıdaya birden geçiyoruz anneler çok yüklendiğimizi düşünüyor halbuki her şeyi birden vermek gerekiyor demişti.Bende ağırdan ağırdan şimdiden başladımki alışsın zaten benim kız yanında biri bir şey yerken bakışlarıyla rahatsız ediyor yanına yaklaşıncada ağzını açıyor elindekinden yemek için dayanamayıp tattırıyoruz mutlaka...
 

sağ ol cnm yemeğini ye sende ihmal etme kendini... kaydirigubbakcemile5

kaç kilo almış yani?
iyi yine standartlara göre normal kilosu..

toplam 500 grm almış oluyor

Kıyamam ben ona, sevmedi demek ki doktoru.
Canım kötü değil kilosu aslında, bu ay toparlar inşallah, üzülme sen...
Maaşallah minik adama :)

sağ olasın canım inşallah toparlar bakalım hele...


en az 600 grm alması gerekiyormuş doktor öyle dedi bugün... ama erkek kız bebek farkeder sanırım bilemiyorum
 
İnşallah canım bakalım artıkın zaten 6. ayı doldrduğum gün kızıma seçme özgürlüğü vericem zorlamıcam :) hem ben çok yıprandım zorla vericem diye hemde o çok hırpalıyo kendini direnmekten..
Ya sanırım pompa ile ilgilidir dimi çünkü takıp çıkarınca saniyede göğüs süt üretip bi çekimde fışkırarak gelip sonra anında zınk diye kesilmez heralde...bende çok dikkat ediyorum yememe...sütlü tatlılar, süt, yoğurt peynir yumurta yiyorum ki sütüm kaliteli, besleyici olsun diye...birde aşürelik buğdaydan çorba yapıyorum, irmik helvası dediğin gibi bayağı yiyorum vanilyalı dondurma ile harika oluyo zaten :)
ben en iyisi ya pompayı bi servisine götüriyim yada yeni alıyım...benimkide medelanın elektirklisi..seninki philips avent'in hangi modeli?
40 gün sonra işe başlıcam ya lazım olacak
 

O zaman şu durumda seni anlaması pek mümkün görünmüyor.Yapabilirmisin bilmiyorum ama bir süre eşinle çok gerekmedikçe konuşma artık.Biliyorum senin içinde onun içinde zor olacak.Bak surat as demiyorum.Sadece gerekmedikçe konuşma.Kızınla ve kendi işlerinle oyalan.Ailesiylede gerekmedikçe konuşma yüzün yine gülsün(tabii nasıl bir gülümseme olur bu Allah bilir)ama mesafe koy arana eşinlede onlarlada.O senin kendinden uzaklaştığını gördükçe yaptığı hayatı anlayacaktır.Zaten dayanamayıp laf atacaktır sana 'neden böylesin' diye.O zamanda seninle konuşarak çözemeyeceğimi anladım konuşacak bir şey yok boşver der geçersin.Kimse evinde eşiyle bu şekilde daha fazla yaşamaya devam edemez ve gerginleşir huzursuzlaşır suratı asılır eşinin.Hiç bir annede evladının yüzünün asıklığını görmezden gelemez elbet eşinin huzursuzluğunu hissedeceklerdir.En sonunda sana acımasalar bile oğullarının üzülmesine dayanamayıp giderler ve inan bana bu bir daha bu şekilde tekrar etmez.Bir daha geldiklerinde bu kadar uzun kalmazlar...
 
ay çok gülüyorum o hallerine..benimkide öle bişi yerken birde öle mahsum bakıyo ki takip ediyo ağzıma ne götürüyorum diyeee..bende dayanamayıp tadıan baktırıyorum..geçen gün yğorttan tattırıyım dedim beyenmedi öğürdü...

Canım doktorun bu dediği 4. ay için mi geçerli?? çünkü her ay farklı olmalı benim düşünmcem..4.ayda bu sıpalara hareketlenmeye başlıyolar her ay aynı performans bekleyemeyiz ki onlardaaannn :)
 
Gelişimle ilgili bir yazı buldum sizinde işinize yarar sanırım...


1. ay kontrolleri
1. ayda baş, boyun, göğüs, karın, kalça, genital bölge muayeneleri tekrarlanır. Muayeneye başlanırken öncelikle bebekle göz teması kurmak, ışığa tepkisini, gülümsemesini, yüzleri, nesneleri ya da hareketleri takip etmesini değerlendirmek önemlidir. Göz bebeğinde irilik, bulanıklık, belirgin içe veya dışa kayma, göz kapağında göz bebeğini örtecek düşüklük varsa, bebek göz doktoruna yönlendirilir. Saçlı deride sarı kabuklanmalar oluşabilir. Bunlar kas üstüne yayılabilir. Konak diye adlandırılan bu yapılar, sık yıkama ve yıkanma sonrası tarama ile yok edilebilir. Boyun muayenesinde ele gelen bir şişlik varsa veya başını bir tarafa daha az çeviriyor ise "tortikolis" denilen boyun eğriliği açısından bebek incelenir, gerekirse fizyoterapi başlanır. Bu ayda, do; ğumdan sonra muayene sonunda yapılan Hepatit B aşısının ikincisi yapılır. Anne sütüne devam önerilir, D vitaminine başlanır.

2. ay kontrolleri
2. ayda yine rutin muayene tekrarlanır. "Yenidoğan dönemi" reflekslerinin, azalmaya başlaması gerekir. Bebeğin göz teması daha iyi olmalı, gülümseme mutlaka gözlenmelidir. Kalça muayenesinde her iki yana açılmada zorluk, elle hissedilen bir sorun varsa, mutlaka kalçanın ultrasonla kontrolü istenmelidir. Kilo alımı bu ayda 600-1000 gram olmalıdır. Boy uzaması 2-4 santimdir. Baş çevresi mutlaka ölçülür. Bebeğin 2. ayında difteri-boğmaca-tetanos-çocuk felci-haemophilus influenzae B (hib) aşıları yapılır. D vitaminine devam etmesi önerilir.

3. ay
3. ayda bebeğin sistem muayenesi tekrarlanır. Yüzükoyun pozisyonda başını hafifçe kaldırabilir. Yenidoğan döneminde görülen korku refleksleri iyice azalır, hatta kaybolabilir.

Bebeğinizle ilgilendiğinizde sesli gülebilir. Bazen bıngıldak bu ayda kapanabilir. Baş çevresi normal sınırlarda büyüyorsa bu durum önemsenmez. Ancak baş büyümesi duraklarsa bebek mutlaka ilgili birimlere sevk edilmelidir. Bebeğin testis kontrolünde, testis hala inmemişse çocuk cerrahisi ve çocuk endokrin uzmanı ile temasa geçilir. Bu ay BCG (verem aşısı ), sol omuz bölgesine deri içine uygulanır. Bebek 600-1000 gram kilo alır, boy 2-4 santim uzar.

4. ay
4. ayda sistem muayenesi tekrarlanır. Artık diş çıkarma dönemine girildiği için ağız içi bu yönden incelenir. Bebeğinizin yüzüne bakıp konuştuğunuzda sesli yanıt vermeye çalışır. Adını söylerseniz dönmeye gayret eder. Bu ayda muayene sırasında bebekle göz teması kurulamıyorsa, gülümsemiyorsa, çevredeki seslere ilgisizse, ellerini ağzına götürmüyorsa, bir elini daha az kullanıyorsa, baş kontrolü iyi değilse, oturtulduğunda öne düşüyorsa, kasları çok katı veya çok gevşek ise, gelişiminde aksama olabilir. Bu yüzden gelişim nörologundan yardım istenebilir. 4. ayda bebekler 400-800 gram kilo alır, 1-3 santim boyları uzar. 2. ayda yapılan 51i aşı tekrarlanır. 3. ay yapılan BCG (verem) aşısının yerinde kızarıklık oluşumu kontrol edilir.

5 ve 6. ay
Bebeğinizin 5. ayında, yine dişler kontrol edilir. Genel muayene ile vücut yapısına bakılır. Kilo alımı 400-800 gram, boy uzaması 1-3 santim ise anne sütüne devam edilir. Bu aylarda bebeğin destekle oturabilmesi, bol ses çıkarması, yana dönebilme-si beklenir. Uyku düzeni oluşmaya başlar. Anne sütü ve D vitaminine ek olarak bebeklerde 4-6-18 ay arasında gelişen demir eksikliği anemisinden (kansızlık) korunmak için demir damlası verilir. 6. ayda muayene tekrarlanır. Kilo alımı artık azalır. Ayda 250-500 gram kilo alırlar. Boy uzaması 1-2 santim olur. Anne sütü ana besin olmakla birlikte, artık yarı katı besinlere geçilmeye başlanır. Diş gelişimi için flor damlası eklenir. Ellerini kullanması izlenir. Bu ayda bebek desteksiz oturmuyorsa, gülmüyor veya ses çıkarmıyorsa, yan dönmüyorsa yakın takip gerekir. 51i karma aşı bu ayda 3. kez tekrarlanır.

Çocuklarda 0-12 aylık dönemde düzenli doktor kontrolünün çok önemli olduğunun altını çizen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hatice Karaböcüoğlu, şunları söylüyor: "Aylık takiplerde bebek değerlendirilirken aynı zamanda anne de bebek konusunda bilgilendirilmelidir. Böylece varsa beslenme hataları düzeltilebilir. Türkiye'de erişkinlerde boy kısalıklarının yüzde 16'sının bodurluk, yani; beslenme yetersizlikleri ve hatalı beslenme sonucu genetik olarak hesaplanan boya ulaşamama olduğu göz önüne alınırsa, düzenli takibin gerekliliği ortaya çıkar. Gelişimin kademeleri bellidir. Aylık takiplerde çocuğun ayına uyan gelişimine bakılır, aksama varsa erken tanı ve tedavi ile pek çok sorun düzeltilebilir. Düzenli aylık takip yapılmazsa sorunlar gözden kaçabilir. Çocuklarınızın sağlıklı bireyler olarak gelişmesini istiyorsanız, düzenli doktor takiplerinin yapılmasının cok önemli olduğunu unutmayın."

7, 8 ve 9. ay
Bebeğinizin kilo alımı 200-400 gram, boy uzaması 1-2 santim olur. Bu aylarda oturma değerlendirilir. Ayağın basıp basmadığı kontrol edilir. Bebekler bu aylarda hece tekrarları yapar. İlk dişler genellikle 9-ayın sonuna doğru çıkar. Verem aşısı yerinde iz yoksa PPD testi ile kontrolü yapılarak aşı tekrarlanır. 7. ayda Hepatit B, 9- ayda kızamık aşıları uygulanır.

10,11 ve 12. ay
Bu aylarda bebeklerde bacak hareketleri artar. Oturma genellikle tamamlanmış olur. Sürünme, emekleme, ayağa kalkma ve yürümeye hazırlık aşamaları izlenir. Hala desteksiz oturmuyorsa, eline verilen oyuncağa uzanmıyorsa, ayaklarını basmıyorsa bebek incelemeye alınır. Bu aylarda söyleyebileceği kelime sayısı 2-3 olur. Su çiçeği aşısı yapılır. 1. yılın sonunda tam kan sayımı, demir eksikliği değerlendirilmesi için rutin kan tahlilleri yapılır. İlk bir yılda bebek çok hızlı büyür. 1 yaşında bebeğin doğum ağırlığının 3 katına ulaşması, yaklaşık 25 santimde de boy uzaması beklenir. Bu dönemdeki büyümeyi en çok etkileyen faktör, "beslenmedir". Bu yüzden annenin de çocuğun beslenmesi konusunda bilgilendirilmesi önemlidir. Baş büyümesi de bu dönemde hızlıdır. Kafa kemikleri ile ilgili sorunlar, beynin gelişimsel sorunları bu takiplerde anlaşılabilecektir. Çocuklarda tüm fonksiyonların yaşla geliştiği unutulmamalıdır. Diş gelişimi ilk bir yaşta yakın izlenir. 1 yaşında genellikle 2-8 dişleri olur.

Kaynak: Bebeğim Dergisi
 

evet cnm her doktor ayrı söylüyor gerçi bir de kız erkek değişiyor bu kilo boy durumları...
 

Hiç tatlı ekşi şeyler vererek neyi daha çok sevdiğine dikkat ettinmi?Gerçi çocukların hepsi tatlıyı sever ama ben tuzluyuda denedim ekişiyide.Bir acı kaldı denemediğimiz onuda vermeyeyim artık demi :) hoplatmayım kuzuyu.Yeğenim çok severdi acıyı ama ben kıyamadım benim kıza.
 

annemin yazlığına gidiyoruz yine...başka yere çoçukla zor biraz...ordanda kayınvalidelere geçeçeğiz sanırım...


çanım sagol,dua edin benim için kötü bişey çıkmasın...


çanım sanada çok geçmiş olsun...inşallah iyileşirsin kısa zamanda..bençe biraz yorgunluk ve kansızlık olabilir...
 
Pınarcığım blogun güzel olmuş.. Duygularımız çok yakın.... İyiki bu tontişler geldi.. ;Dünyamız değişti gerçekten...
 
Kızlar berra kaka yaparken cok aglıyor ek gıdalara gecınce boyle oldu anlam weremıyorum hastaneye gotursemmı kı :sinifsinif:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…