2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

alerjisi varsa bişeye zaten eninde sonunda ek gıdalara başladığında çıkar ..hem anne sütü alan bebeklerde alerji oranı daha düşük...ailede alerji durumu yoksa zaten olmaz ..alerji geneyik bişeymiş çünkü...

pınarcım ya bence anneyi bırakır diye öyle demiş sen vermesende tattır sonra zor oluyo bende öyle yapıyorum doyumluk değil tatımlık maşallah kilosuda iyi her doktor farklı işte bu ay hepimizinki az aldı artık hareketliler yediklerini yakıyolar.
ben çıkıyımda evi bi toplıyım.
ebru görüşemezsek sana iyi tatiller canım

ya dediğiniz gibi tattırmaya devam o zaman sağ olun canlar

ebrucuğum geçmiş olsun o bezeleri ihmal etme kbb ye görün o seni yönlendirir zaten...

ya dediğiniz gibi tattırmaya devam o zaman sağ olun canlar

ebrucuğum geçmiş olsun o bezeleri ihmal etme kbb ye görün o seni yönlendirir zaten...

kbb ye gideyim ensede ağrı yapıyorlar ama çok olmuş ya..3 ay öne başıma kuvvetli darbe almıştımaaba o zaman bişeymi oldu kafatasıma oldu onlar diye düşünmeye başladım..ben 1 aydır falan farkına vardım onların...ensedekileri farkettim önçe sonra diğer taraflarada bi bakayım dedim kafamı yoklayına böyle enseden başlayıp kulağıma doğru düzenli bir çizgi halinde bezelerin olduğunu farkettim...gitmem lazım ya..endişe ettiriyorlsr beni...

kbb ye gideyim ensede ağrı yapıyorlar ama çok olmuş ya..3 ay öne başıma kuvvetli darbe almıştımaaba o zaman bişeymi oldu kafatasıma oldu onlar diye düşünmeye başladım..ben 1 aydır falan farkına vardım onların...ensedekileri farkettim önçe sonra diğer taraflarada bi bakayım dedim kafamı yoklayına böyle enseden başlayıp kulağıma doğru düzenli bir çizgi halinde bezelerin olduğunu farkettim...gitmem lazım ya..endişe ettiriyorlsr beni...

Canım çok geçmiş olsun bir doktora gördün mutlaka....

erteleme canım o zaman inşallah bir şey yoktur sıkıntı yapma kendine..

Nasıl yorgunum, nasıl uykusuzum anlatamam..Büyüdükçe uykuları düzene gireceğine bizim kız gece uykularını iyice unuttu.. Dün yine 2 saatte bir uyandı ve battaniyede sallamadan da uyumadı. Ellerim acıyo artık o battaniyeyi tutup sallamaktan..
Napmışınız bi bakim kız uyurken ben de bayılıcam..Açım ama yemek yemeye bile halim yok..

geldik doktordan
tahmin ettiğim gibi sünnet eymeni etkilemiş ve 6.550 grm olmuş doktorumuz tatildeydi :mymeka:
başka bir doktor baktı hiç beğenmedim eymende korktu ağla ağla çıldırdı bir muayne bitene kadar deli oldum...

kilosu az 10 gün sonra kontrol edelim dedi
diş yerleri belli olmuş huysuzluk eder dedi
ek hiç bir şey verme tat bile tattırma dedi
:eek:klava:

Geçmiş olsun canım. Tattırmaktan bişey olacağını sanmıyorum ben. Bazen doktorlar da abartıyo..
sağol çanım..sende kendine iyi bak...

Nereye gidiyosun Ebrucum?? Benim yerime de tatil yap..
Aman sağlık meselesi ihmale gelmez canım. Mutlaka görün bi doktora. En azından kafanda soru işareti kalmaz..

MEG başka bi topikte dün mesaj attım sana. Bi de burdan sorim.. Anne sütünden yoğurt nasıl yapılıyo???

geldik doktordan
tahmin ettiğim gibi sünnet eymeni etkilemiş ve 6.550 grm olmuş doktorumuz tatildeydi :mymeka:
başka bir doktor baktı hiç beğenmedim eymende korktu ağla ağla çıldırdı bir muayne bitene kadar deli oldum...

kaç kilo almış yani?
iyi yine standartlara göre normal kilosu..

Kızlar,
Dünden beri ciddi ciddi kocamla birbirimizi yiyoruz.
Bugün kardeşi geliyor ya...
Ve uzuuuun uzun bizde kalacaklar ya, maaile...
Efendim küçük hanım bu durumdan çok rahatsızmış, ben rahatsız oluyorum diye çok üzülüyormuş, zaten psikolojisi bozukmuş, kocam benden rica ediyormuş, biraz idare etseymişim, rahatsızlığımı belli etmeseymişim...
Ben de dedim ki, madem bütün bunların farkında, o zaman ne diye bizim eve kamp kuruyorlar? Kalsın 3-5 gün, sonra gitsinler evlerine, böylelikle kimse kimseden rahatsız olmasın...
Doktor işleri varmışmış...
Ankara'da doktor yok mu eyy Ankaralı arkadaşlar !
Adam hala benden anlayış istiyor, söz veremem deyince ben kötü oluyorum.
Deliricem valla, artık akşamları eve gitmek bile istemiyorum.
cnm ya allah sana da sabır wersin çok zor! 1 ay oldu değilmi size postu sereli.. birde yetmiyor kızlarıda geliyor 1 ayda o ohhhh.. ewinide karıştırıyodur bunlar kesin..
ya burcu sorcam sorcam unutuyorum şimdi kendimi hayal ediorum kaynanam k.peder bizde kalacaklar.. kocam belki der bana annen dinlensin benim annem war nasıl olsa o bakar (belkide demez kızına annem kadar iyi bakaamz annesi bunu bilir)! weya annem onlar warken hergün hergün gelmek istemez! kaynanam dolduruşa getirir oğlunu daha neler neler!

kızlar ya benim kafatasımın sol arka kısmında sol kulak arkasına kadar böyle yağ bezesi gibi bezeler var...son bir ayda çıktı önçe önemsemedim yağ bezesi dir diye düşündüm..ama 8-9 tane olmuşlar birde ebatları 2 çm kadar olanları var..şimdi dr ye gideyim diyorum tatilden döndükten sonra..hangi bölüme gitmem lazım ben böyle bişey için..bilen varmı?hafif ensede ağrıda yapmaya başladılar...
cnm ihmal etme dra mutlaka görün.. kulak iltihabı olabilir belki..
waay be maşşalh :):)): ) bizimli nasıl yatrsa öyle kalkıyor çok sakin :):)::)
ama şu çarşaf gibi şeyleri ağzına sokmaya bayılıyor yani ):):))

bişey soracağım 4. ay aşısını yaptırdığıızda bebeklerde ateşlenme ve bacağında acı oldu mu ?

bize hiç bişi olmadı cnm..

Bu arada kızlar ben 4-5 gündür çok halsizdim.Ağzımı açmaya konuşmaya takatim yoktu.Sanki narkoz almış gibi baygın baygın yatıyorum geceleri.Suratım falan çöktü görseniz,kaslarımda ağrı ve yorgunluk var.Kesinlikle psikolojik değil ben sevmem mıymıylığı çünkü çok hareketli biriyimdir.Bu güçsüzlüğe rağmen bile iş yapmaya çalışıyorum ama anında tansiyonum düşüyor başım ağrımaya ve dönmeye başlıyor arkasındanda hemen mide bulantısı başlıyor.Uzanmam gerektiğini anlayıp kenara çekiliyorum.Kızımı kucağıma aldığımda fazla taşıyamıyorum nefesi bile zor alıyorum.
1 saat önce aile hekimine gideyim dedim ilk defa.Muayene etti boğazın kuru faranjitin var dedi onu biliyorum zaten.Gözlerime falan baktı biraz solgunsun kan ve idrar vermen gerek dedi ama saati kaçırdığım için pazartesiye kaldı tahlil verme işi.Geldim şu an size bunları yazıyorum ama günden güne düzeleceğime daha kötü halsizleşiyorum.Sıcaklardanmıdır dedim ama bir bakacak doktor.
Kızımın d vitamini bitmişti devit kullanıyorduk bittiğini söyleyince monovit verdiler birde 4 ayı geçtiği için kan damlası verdiler.Boyuna kilosuna falan baktılar çok şükür 3 cm uzamış kilosuda 300 gram artmış.Israrla ilk 6 ay anne sütü dediler.Ben arada püre falan veriyorum çok sık olmamak şartıyla neyse artık dahada az veririz napalım.
Bu arada benim gibi olan varmı içinizde?Gerçekten kas yorgunluğu yaşıyorum üstelik ağrıyorlarda.Dikkate almadım kaç gündür ama en sonunda gittiğim yerlerde falan herkes 'bir şeyemi canın sıkkın yoksa hastamısın' dedikleri için konuşamayacak kadarda güçsüzleşince gideyim dedim bir doktora.

Bu arada kızlar ben 4-5 gündür çok halsizdim.Ağzımı açmaya konuşmaya takatim yoktu.Sanki narkoz almış gibi baygın baygın yatıyorum geceleri.Suratım falan çöktü görseniz,kaslarımda ağrı ve yorgunluk var.Kesinlikle psikolojik değil ben sevmem mıymıylığı çünkü çok hareketli biriyimdir.Bu güçsüzlüğe rağmen bile iş yapmaya çalışıyorum ama anında tansiyonum düşüyor başım ağrımaya ve dönmeye başlıyor arkasındanda hemen mide bulantısı başlıyor.Uzanmam gerektiğini anlayıp kenara çekiliyorum.Kızımı kucağıma aldığımda fazla taşıyamıyorum nefesi bile zor alıyorum.
1 saat önce aile hekimine gideyim dedim ilk defa.Muayene etti boğazın kuru faranjitin var dedi onu biliyorum zaten.Gözlerime falan baktı biraz solgunsun kan ve idrar vermen gerek dedi ama saati kaçırdığım için pazartesiye kaldı tahlil verme işi.Geldim şu an size bunları yazıyorum ama günden güne düzeleceğime daha kötü halsizleşiyorum.Sıcaklardanmıdır dedim ama bir bakacak doktor.
Kızımın d vitamini bitmişti devit kullanıyorduk bittiğini söyleyince monovit verdiler birde 4 ayı geçtiği için kan damlası verdiler.Boyuna kilosuna falan baktılar çok şükür 3 cm uzamış kilosuda 300 gram artmış.Israrla ilk 6 ay anne sütü dediler.Ben arada püre falan veriyorum çok sık olmamak şartıyla neyse artık dahada az veririz napalım.
Bu arada benim gibi olan varmı içinizde?Gerçekten kas yorgunluğu yaşıyorum üstelik ağrıyorlarda.Dikkate almadım kaç gündür ama en sonunda gittiğim yerlerde falan herkes 'bir şeyemi canın sıkkın yoksa hastamısın' dedikleri için konuşamayacak kadarda güçsüzleşince gideyim dedim bir doktora.

sen witaminsiz kalmışsın canım kesinlikle. şimdi witamin yada demir ilacı takwiyesine falan başlatacak dr muhtemelen! meywelere ağırlık wer hergün 2 batrdak süt içiyomusun?

Nasıl yorgunum, nasıl uykusuzum anlatamam..Büyüdükçe uykuları düzene gireceğine bizim kız gece uykularını iyice unuttu.. Dün yine 2 saatte bir uyandı ve battaniyede sallamadan da uyumadı. Ellerim acıyo artık o battaniyeyi tutup sallamaktan..
Napmışınız bi bakim kız uyurken ben de bayılıcam..Açım ama yemek yemeye bile halim yok..

MEG başka bi topikte dün mesaj attım sana. Bi de burdan sorim.. Anne sütünden yoğurt nasıl yapılıyo???

Canım Allah kolaylık versin valla...
Herşey tamam ama uykusuzluk gerçekten çok zor..

geldik doktordan

Kıyamam ben ona, sevmedi demek ki doktoru.
Canım kötü değil kilosu aslında, bu ay toparlar inşallah, üzülme sen...
Maaşallah minik adama :)

kaç kilo almış yani?
iyi yine standartlara göre normal kilosu..

cnm ya allah sana da sabır wersin çok zor! 1 ay oldu değilmi size postu sereli.. birde yetmiyor kızlarıda geliyor 1 ayda o ohhhh.. ewinide karıştırıyodur bunlar kesin..
ya burcu sorcam sorcam unutuyorum şimdi kendimi hayal ediorum kaynanam k.peder bizde kalacaklar.. kocam belki der bana annen dinlensin benim annem war nasıl olsa o bakar (belkide demez kızına annem kadar iyi bakaamz annesi bunu bilir)! weya annem onlar warken hergün hergün gelmek istemez! kaynanam dolduruşa getirir oğlunu daha neler neler!

cnm ihmal etme dra mutlaka görün.. kulak iltihabı olabilir belki..

bize hiç bişi olmadı cnm..

Hasretcim valla sabır vermese daha mı iyi olur, bi kıyamet kopsa yok olurlar mı diye düşünüyorum bazen...
Ne kayınvalidem ne de kocam asla öyle bişey teklif edemezler, ben daha onlar gelmeden söyledim Doruk'a annem bakıyor ve bu böyle devam edecek diye. Son gittiğimizde Doruk'un doktoru da bakan kişinin değişmemesine dikkat etmeniz lazım falan dedi. O yüzden akıllarından geçse de bana söylemiyorlar. Ama kayınvalidem annemi yeterince delirtiyor zaten. Annem odacı gibi çalışıyor, kadın sultanlar gibi oturuyor... Çocuğa ne yapılacaksa, ben yapayım diye atlıyor, annem biberonla süt verirken gidip biberonu alttan dürtüyor falan falan... Anlattıkça daha çok sinirleniyorum, manyak mıyım ne?

Geçmiş olsun canım. Tattırmaktan bişey olacağını sanmıyorum ben. Bazen doktorlar da abartıyo..

Nereye gidiyosun Ebrucum?? Benim yerime de tatil yap..
Aman sağlık meselesi ihmale gelmez canım. Mutlaka görün bi doktora. En azından kafanda soru işareti kalmaz..

Canım görmedim mesajını ama anne sütüyle yoğurt yapımını araştırdım sanırım istenilen düzeyde pek tutmadığı için devam mamasıyla yoğurt yapmayı daha çok öneriyorlar bu dönemde.1 yaşına kadar inek sütü yasak olduğu için aklımda keçi sütüyle yoğurt yapımı var.Bir deneyeceğim bugün alıp az bir şey.Kay süt keçi sütü çıkarıyor daha önce eşim almıştı biraz ağır gelmişti o süt bana.Bir yoğurdunu yapıp deneyeceğim.Devam mamasındanda yoğurt yapmayı düşünüyorum.Hangisini severse ona devam edeceğim.Anne sütü ne yazıkki pek tutmuyormuş.Zaten illaki anne sütüne yakın yapmak isteyenlere devam mamasından yoğurt yapımı öneriliyor.

sen witaminsiz kalmışsın canım kesinlikle. şimdi witamin yada demir ilacı takwiyesine falan başlatacak dr muhtemelen! meywelere ağırlık wer hergün 2 batrdak süt içiyomusun?

Aynen öyle oldu valla.Doktor pazartesiye kadar şu 2 gün vitamin kullan deyip vitamin verdi.Pazarteside tahlil yapacaklar.İştahsızlık varmı dedi.Var dedim.Allahtan boğaz kuruluğum nedeniyle iyi su içiyorum.Bu arada kesinlikle süt içmiyorum nedense ağır geliyor yada tiksiniyorum.

Merhaba arkadaşlar bende ufaklığı yıkadım uyuttum bi nefes almak için geliyim dedim
napıonuz ne ediyonuz
Hasret Gülaydan haber varmı takip edemedim...
Ya bişi dicem biz daha 4.ay kontrolüne gitmedik 10 gün sonra filan gidicez 4.ayda en az kaç gr almaları normalmiş..sanırım bu ay bizimki hiç kilo almadı okadar hareketli ki zaten memeyi almıcam diye kavga ederek çok enerji harcıyor yediği de ona gidiyo yaannee

Bosnacım Allah sabır versin ama eşin senin sabrını sınıyor anlaşılan.Senin patlaman yakındır gibi geliyor.Tabii gaza gelipte patlama da şimdi sakın :)
Bu arada Hastane doktor denince herkes Ankaraya gelir benim bildiğim.

Merhaba arkadaşlar bende ufaklığı yıkadım uyuttum bi nefes almak için geliyim dedim
napıonuz ne ediyonuz
Ya bişi dicem biz daha 4.ay kontrolüne gitmedik 10 gün sonra filan gidicez 4.ayda en az kaç gr almaları normalmiş..sanırım bu ay bizimki hiç kilo almadı okadar hareketli ki zaten memeyi almıcam diye kavga ederek çok enerji harcıyor yediği de ona gidiyo yaannee

Canım kaç kilo doğmuştu gelişim tablosundan bir kontrol et istersen.Boyu çok uzadıysa bu ay senin gözüne öyle görünmüştür belki.Bende almadı sanıyordum ama almış çok şükür.

napıonuz ne ediyonuz

Genelde hep az kilo aldılar bu ay Canımcım...

Bosnacım Allah sabır versin ama eşin senin sabrını sınıyor anlaşılan.Senin patlaman yakındır gibi geliyor.Tabii gaza gelipte patlama da şimdi sakın :)
Bu arada Hastane doktor denince herkes Ankaraya gelir benim bildiğim.

Canım bana da öyle geliyor ve patlamam korkunç olacak sanırım bu kadar birikimin üstüne. Tozu dumana katıcam, ama ondan sonra koca da elden gidecek sempatiksalakcinni

Canım görmedim mesajını ama anne sütüyle yoğurt yapımını araştırdım sanırım istenilen düzeyde pek tutmadığı için devam mamasıyla yoğurt yapmayı daha çok öneriyorlar bu dönemde.1 yaşına kadar inek sütü yasak olduğu için aklımda keçi sütüyle yoğurt yapımı var.Bir deneyeceğim bugün alıp az bir şey.Kay süt keçi sütü çıkarıyor daha önce eşim almıştı biraz ağır gelmişti o süt bana.Bir yoğurdunu yapıp deneyeceğim.Devam mamasındanda yoğurt yapmayı düşünüyorum.Hangisini severse ona devam edeceğim.Anne sütü ne yazıkki pek tutmuyormuş.Zaten illaki anne sütüne yakın yapmak isteyenlere devam mamasından yoğurt yapımı öneriliyor.

Hangi devam mamasıyla yapcaksın? Onu da mı kaynatmak gerekiyo yoğurt yapmak için??

Canım kaç kilo doğmuştu gelişim tablosundan bir kontrol et istersen.Boyu çok uzadıysa bu ay senin gözüne öyle görünmüştür belki.Bende almadı sanıyordum ama almış çok şükür.

Canım bizim doktor gelişim tablosnua göre normal kilosunda olsa bile ay ay değerlendirmesine bakıyor..mesela geçen ay tam 1 kilo almıştı bu ay 300-400 gr almışsa sanırım ek gıda filan verelim diyebilir...ben onu hassas terazi ile tarttım dün :)
kucağıma alıp tartıyorum..birde onu koltuğa koyup kendim tartılıyorum aradaki fark onun kilosu oluyo..
benim hesabima göre yalnızca 350 gr almış..inşallah ek gıda değilde anne sütüne devam edin der yaaa..hedefim zorla 6.aya kadar anne sütü :)

Son düzenleme:
X