2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

İnşallah canım bakalım artıkın zaten 6. ayı doldrduğum gün kızıma seçme özgürlüğü vericem zorlamıcam :) hem ben çok yıprandım zorla vericem diye hemde o çok hırpalıyo kendini direnmekten..
Ya sanırım pompa ile ilgilidir dimi çünkü takıp çıkarınca saniyede göğüs süt üretip bi çekimde fışkırarak gelip sonra anında zınk diye kesilmez heralde...bende çok dikkat ediyorum yememe...sütlü tatlılar, süt, yoğurt peynir yumurta yiyorum ki sütüm kaliteli, besleyici olsun diye...birde aşürelik buğdaydan çorba yapıyorum, irmik helvası dediğin gibi bayağı yiyorum vanilyalı dondurma ile harika oluyo zaten :)
ben en iyisi ya pompayı bi servisine götüriyim yada yeni alıyım...benimkide medelanın elektirklisi..seninki philips avent'in hangi modeli?
40 gün sonra işe başlıcam ya lazım olacak

Canım sen sütünü de takip et yine, azalma eğilimi varsa gözden kaçırmamış olursun.
Gerçi dönem dönem azalıp artıyor bu süt, ben de bişi anlamadım.
Bi gün 400 cc sağıyorum hiç zorlanmadan, ertesi gün 300'ü bulana kadar canım çıkıyor.

Ben Avent'in ISIS iQ UNO modelini kullanıyorum, memnunum.

O zaman şu durumda seni anlaması pek mümkün görünmüyor.Yapabilirmisin bilmiyorum ama bir süre eşinle çok gerekmedikçe konuşma artık.Biliyorum senin içinde onun içinde zor olacak.Bak surat as demiyorum.Sadece gerekmedikçe konuşma.Kızınla ve kendi işlerinle oyalan.Ailesiylede gerekmedikçe konuşma yüzün yine gülsün(tabii nasıl bir gülümseme olur bu Allah bilir)ama mesafe koy arana eşinlede onlarlada.O senin kendinden uzaklaştığını gördükçe yaptığı hayatı anlayacaktır.Zaten dayanamayıp laf atacaktır sana 'neden böylesin' diye.O zamanda seninle konuşarak çözemeyeceğimi anladım konuşacak bir şey yok boşver der geçersin.Kimse evinde eşiyle bu şekilde daha fazla yaşamaya devam edemez ve gerginleşir huzursuzlaşır suratı asılır eşinin.Hiç bir annede evladının yüzünün asıklığını görmezden gelemez elbet eşinin huzursuzluğunu hissedeceklerdir.En sonunda sana acımasalar bile oğullarının üzülmesine dayanamayıp giderler ve inan bana bu bir daha bu şekilde tekrar etmez.Bir daha geldiklerinde bu kadar uzun kalmazlar...

Canım biz seninle çok benziyoruz anlaşılan.
Çünkü ben bugünlerde bütün dediklerini yapıyorum.
Ama evdekilerin umrunda değil, gideceklerine bir de çoğalıyorlar aklinialirimsmile

Bi de benim oğlum var, inşallah Allah söyletiyordur, bir de kızım olur :))

Son düzenleme:
beknurcum,pompada sorun yok :KK66: bende de oluyo öyle.sürekli değiştir vakumun yeri meme üstünde öyle oldukça.bazen tam yerine denk geliyo,bebek emiyo gibi oluyo,sütler durmadan geliyo pompaya.

[

Hiç tatlı ekşi şeyler vererek neyi daha çok sevdiğine dikkat ettinmi?Gerçi çocukların hepsi tatlıyı sever ama ben tuzluyuda denedim ekişiyide.Bir acı kaldı denemediğimiz onuda vermeyeyim artık demi :) hoplatmayım kuzuyu.Yeğenim çok severdi acıyı ama ben kıyamadım benim kıza.
ben çok bişi vermek istemiyorum zaten beni zar zor emiyor ozaman hiç almaz..

Pınarcığım blogun güzel olmuş.. Duygularımız çok yakın.... İyiki bu tontişler geldi.. ;Dünyamız değişti gerçekten...
ne blogu ben görmedimm

ayy bosna çok güldüm yaa senin bıdığın yaptığına nasıl dönmüş öyle yaa arda yattığı gibi kalkıyo kuzum

ya bizimde park yatak bende şimdiden düşünmeye başladım nasıl yatak alacağım diye...
küçük mü de sizinki Arda'nın ki 3 yaşına kadar kullanılabiliyor da ondan soruyorum (70*110cm)
bişey soracağım 4. ay aşısını yaptırdığıızda bebeklerde ateşlenme ve bacağında acı oldu mu ?
4. ay aşıları 2. ayda yapılanın 2. dozu ama ilkinde ateş olmadı arda da 4. ay aşısında öncesinde şurup verdiğim halde 2 gün ateşlendi
kızlar ya benim kafatasımın sol arka kısmında sol kulak arkasına kadar böyle yağ bezesi gibi bezeler var...son bir ayda çıktı önçe önemsemedim yağ bezesi dir diye düşündüm..ama 8-9 tane olmuşlar birde ebatları 2 çm kadar olanları var..şimdi dr ye gideyim diyorum tatilden döndükten sonra..hangi bölüme gitmem lazım ben böyle bişey için..bilen varmı?hafif ensede ağrıda yapmaya başladılar...
artık aile hekimliğine geçildi ya bence sağlık ocağına git doktorun seni yönlendirsin inşallah önemli bişey değildir
geldik doktordan
tahmin ettiğim gibi sünnet eymeni etkilemiş ve 6.550 grm olmuş doktorumuz tatildeydi :mymeka:
başka bir doktor baktı hiç beğenmedim eymende korktu ağla ağla çıldırdı bir muayne bitene kadar deli oldum...

kilosu az 10 gün sonra kontrol edelim dedi
diş yerleri belli olmuş huysuzluk eder dedi
ek hiç bir şey verme tat bile tattırma dedi
:eek:klava:
olsun yine de iyi kilosu eymen paşanın maaşallah
Bu arada kızlar ben 4-5 gündür çok halsizdim.Ağzımı açmaya konuşmaya takatim yoktu.Sanki narkoz almış gibi baygın baygın yatıyorum geceleri.Suratım falan çöktü görseniz,kaslarımda ağrı ve yorgunluk var.Kesinlikle psikolojik değil ben sevmem mıymıylığı çünkü çok hareketli biriyimdir.Bu güçsüzlüğe rağmen bile iş yapmaya çalışıyorum ama anında tansiyonum düşüyor başım ağrımaya ve dönmeye başlıyor arkasındanda hemen mide bulantısı başlıyor.Uzanmam gerektiğini anlayıp kenara çekiliyorum.Kızımı kucağıma aldığımda fazla taşıyamıyorum nefesi bile zor alıyorum.
1 saat önce aile hekimine gideyim dedim ilk defa.Muayene etti boğazın kuru faranjitin var dedi onu biliyorum zaten.Gözlerime falan baktı biraz solgunsun kan ve idrar vermen gerek dedi ama saati kaçırdığım için pazartesiye kaldı tahlil verme işi.Geldim şu an size bunları yazıyorum ama günden güne düzeleceğime daha kötü halsizleşiyorum.Sıcaklardanmıdır dedim ama bir bakacak doktor.
Kızımın d vitamini bitmişti devit kullanıyorduk bittiğini söyleyince monovit verdiler birde 4 ayı geçtiği için kan damlası verdiler.Boyuna kilosuna falan baktılar çok şükür 3 cm uzamış kilosuda 300 gram artmış.Israrla ilk 6 ay anne sütü dediler.Ben arada püre falan veriyorum çok sık olmamak şartıyla neyse artık dahada az veririz napalım.
Bu arada benim gibi olan varmı içinizde?Gerçekten kas yorgunluğu yaşıyorum üstelik ağrıyorlarda.Dikkate almadım kaç gündür ama en sonunda gittiğim yerlerde falan herkes 'bir şeyemi canın sıkkın yoksa hastamısın' dedikleri için konuşamayacak kadarda güçsüzleşince gideyim dedim bir doktora.
canım yaa çok geçmiş olsun inşallah düzelirsin biran önce
Bir de irmik helvası çok iyi geliyor benim sütüme, dene istersen... Fazla sütten zarar gelmez :)
off yaa nasıl canım çekti bi bakayım irmik varsa bi helva yapayım bari hem madem süt de yapıyomuş aklinialirimsmile
Kızlar berra kaka yaparken cok aglıyor ek gıdalara gecınce boyle oldu anlam weremıyorum hastaneye gotursemmı kı :sinifsinif:

keşke bugün götürseydin bak haftasonu girdi araya yazık yavruma yaa çok geçmiş olsun

Canım sen sütünü de takip et yine, azalma eğilimi varsa gözden kaçırmamış olursun.
Gerçi dönem dönem azalıp artıyor bu süt, ben de bişi anlamadım.
Bi gün 400 cc sağıyorum hiç zorlanmadan, ertesi gün 300'ü bulana kadar canım çıkıyor.

Ben Avent'in ISIS iQ UNO modelini kullanıyorum, memnunum.

Canım biz seninle çok benziyoruz anlaşılan.
Çünkü ben bugünlerde bütün dediklerini yapıyorum.
Ama evdekilerin umrunda değil, gideceklerine bir de çoğalıyorlar aklinialirimsmile

Bi de benim oğlum var, inşallah Allah söyletiyordur, bir de kızım olur :))
annemde öle dedi yani azalınca artık kesiliyo gidiyo anlamına gelmiyomuşş.ama sebze ve meyvene dikkat et diyo bana onunda öyle ourmuş zamanında
Ama senin maşallah iyi çıkıyo Bosnacım..Nazarım değmesin..tü tü tü

beknurcum,pompada sorun yok :KK66: bende de oluyo öyle.sürekli değiştir vakumun yeri meme üstünde öyle oldukça.bazen tam yerine denk geliyo,bebek emiyo gibi oluyo,sütler durmadan geliyo pompaya.
Bugün aklımdan geçiyodun biliyomusun..
Bende diyordum ki Ayşe uzun zamandır yok buralarda tatilden gelmedi heraldeee:)
tamam canım öylede denerim..içim rahatladı :)
ya bişi dicem..o sağma makinasının pompa kısmı var ya biberon kısmı değil ben onu bulaşık makinasında yıkadım bikaç kez ondan da olmuş olabilirmi acaba

ayy bosna çok güldüm yaa senin bıdığın yaptığına nasıl dönmüş öyle yaa arda yattığı gibi kalkıyo kuzum

küçük mü de sizinki Arda'nın ki 3 yaşına kadar kullanılabiliyor da ondan soruyorum (70*110cm)

4. ay aşıları 2. ayda yapılanın 2. dozu ama ilkinde ateş olmadı arda da 4. ay aşısında öncesinde şurup verdiğim halde 2 gün ateşlendi

artık aile hekimliğine geçildi ya bence sağlık ocağına git doktorun seni yönlendirsin inşallah önemli bişey değildir

off yaa nasıl canım çekti bi bakayım irmik varsa bi helva yapayım bari hem madem süt de yapıyomuş aklinialirimsmile

keşke bugün götürseydin bak haftasonu girdi araya yazık yavruma yaa çok geçmiş olsun

Bizimki tam bir eşek sıpası...
Yattığı gibi kalkmak bir yana, takip edemiyorum hareketlerini...
Uyutup sırtüstü yatırıyorum, ıııhhh diyor uykusunda, yan dönüp öyle uyuyor :)

Bizim park yatak 65*95. Bu kadar deli yatmaya devam ederse en fazla 3 ay daha yatar. Boyu zaten 65 cm, enine dönüyor bıdık, ayakları sığmayacak yakında.

Yap ye canım, ben haftada bir yapıyorum valla. Beknur'un dediği gibi, bi de vanilyalı dondurma, nefis oluyor...

annemde öle dedi yani azalınca artık kesiliyo gidiyo anlamına gelmiyomuşş.ama sebze ve meyvene dikkat et diyo bana onunda öyle ourmuş zamanında
Ama senin maşallah iyi çıkıyo Bosnacım..Nazarım değmesin..tü tü tü

Bugün aklımdan geçiyodun biliyomusun..
Bende diyordum ki Ayşe uzun zamandır yok buralarda tatilden gelmedi heraldeee:)
tamam canım öylede denerim..içim rahatladı :)
ya bişi dicem..o sağma makinasının pompa kısmı var ya biberon kısmı değil ben onu bulaşık makinasında yıkadım bikaç kez ondan da olmuş olabilirmi acaba

Sağol canım, hepimizin sütü bol olsun...
Ben gündüzleri sadece sağdığım hiç emzirmediğim için çok çıkıyor aslında...

Tabi canım sütün azalması kesileceği anlamına gelmiyor, kendine iyi bakınca artıyor yine, tecrübeyle sabit :)

Gerçi benimki bu strese daha ne kadar dayanır bilmem...

geçmişi okuduk cvplarımız yazdık sıra bize geldi dün öğlen bi baktım Arda'nın pipisinde kızarıklık var sünnet derisi daha tam açık değil oğlumun (1 yaşına kadar açılırmış) açılsın diye accık geriye ittirdim hafiften açıldı ama canı yanmış gibi bi hareket yaptı kuzum bıraktım hemen akşam tekrar bakayım dedim çok hafiften kanamış ucu bi de öncesinde zaten kızarıklık vardı sabah hemen hastaneye götürdüm dedim haftasonu giriyo mikrop falan kaptıysa ilerlemesin aynen düşündüğüm şey çıktı hafiften iltihaplanmış bi anestol bi de fucidin yazdı eve gelince hemen sürdüm Allah'ın izniyle ilerlemeden atlatcaz hava da pek sıcak yaaa öldüm gelene kadar

merhaba arkadaşlar.annemlerdeyim.geçmişe bakamadım.sabah belim için doktora gidebildim nihayet....her insanda belde doğal bir eğrilik olurmuş,bendeki düzleşmiş....doğumdan olabilir dedi.ilaç veremem emzirdiğin için dedi....şimdi 2 hafta tulukla sıcak uygulaması ve birkaç egzersiz verdi onlar yapılacak.geçmezse fizik tedaviye başlıycam...buda doğumun hediyesi olarak kaldı bende sanırım....akannehirkötükedihüso

mrb annişler nasılsınız şu oğlumdaki pamukçuk ne zaman bitcek ya elleri kafası ayakları ve dudakları hep bi sıcak ve ara ar öksürüyo anlamadım gitti diş mi çıkarcak memeyide geri itiyo istemiyo gece emiyo ama gerçi doktorumuz emmek istemiyebilir dedi allahtan çorba ek yicekleri hüpletiyo yoksa aç kalcak canım sıkılıyo bu duruma offf

merhaba arkadaşlar.annemlerdeyim.geçmişe bakamadım.sabah belim için doktora gidebildim nihayet....her insanda belde doğal bir eğrilik olurmuş,bendeki düzleşmiş....doğumdan olabilir dedi.ilaç veremem emzirdiğin için dedi....şimdi 2 hafta tulukla sıcak uygulaması ve birkaç egzersiz verdi onlar yapılacak.geçmezse fizik tedaviye başlıycam...buda doğumun hediyesi olarak kaldı bende sanırım....akannehirkötükedihüso

geçmiş olsun canım bende hamilelikten dolayı fıtık ve omirilik kayması oldu buda bana oğlumun ilk anneler günü hediyesi oldukaydirigubbakcemile3

geçmiş olsun egzersizleri aman ihmal etme bel ağrısı çok zor yaa iyi bilirim

hımmm doğru aile hekimliğine geçildi değilmi?ay burdaki sağlık oçağıda çoook kalabalık oluyor be,

çanım geçmiş olsun..egzersizlerini ihmal etme...

geçmişi okuduk cvplarımız yazdık sıra bize geldi dün öğlen bi baktım Arda'nın pipisinde kızarıklık var sünnet derisi daha tam açık değil oğlumun (1 yaşına kadar açılırmış) açılsın diye accık geriye ittirdim hafiften açıldı ama canı yanmış gibi bi hareket yaptı kuzum bıraktım hemen akşam tekrar bakayım dedim çok hafiften kanamış ucu bi de öncesinde zaten kızarıklık vardı sabah hemen hastaneye götürdüm dedim haftasonu giriyo mikrop falan kaptıysa ilerlemesin aynen düşündüğüm şey çıktı hafiften iltihaplanmış bi anestol bi de fucidin yazdı eve gelince hemen sürdüm Allah'ın izniyle ilerlemeden atlatcaz hava da pek sıcak yaaa öldüm gelene kadar

ay geçmiş olsun..inşallah iyileşri hemen...

Bizimki tam bir eşek sıpası...
Yattığı gibi kalkmak bir yana, takip edemiyorum hareketlerini...
Uyutup sırtüstü yatırıyorum, ıııhhh diyor uykusunda, yan dönüp öyle uyuyor :)

Bizim park yatak 65*95. Bu kadar deli yatmaya devam ederse en fazla 3 ay daha yatar. Boyu zaten 65 cm, enine dönüyor bıdık, ayakları sığmayacak yakında.

Yap ye canım, ben haftada bir yapıyorum valla. Beknur'un dediği gibi, bi de vanilyalı dondurma, nefis oluyor...

Sağol canım, hepimizin sütü bol olsun...
Ben gündüzleri sadece sağdığım hiç emzirmediğim için çok çıkıyor aslında...

Tabi canım sütün azalması kesileceği anlamına gelmiyor, kendine iyi bakınca artıyor yine, tecrübeyle sabit :)

Gerçi benimki bu strese daha ne kadar dayanır bilmem...
Canım bizimki de dönmeye başladı uykusundada dönüyo artık...eskiden beri hep yüzüstü yatırabiliyorum sırt üstü yatırınca elleri ile kendini uyandırıyodu kundaklıodum rahat oluodu şimdi hanfendi istemiyo sıcak diye..sırt üstü öylece yatrınca gece bi bakıyorum dönmiş kaplumbağa gibi geri dönemiyo ve uyanıyo..
Evet canım senin evdeki maceraları okudum yakından takip ediyorumeyvahedigeldismile Allah kolaylık versin demekten başka bişi diyemiyorum..Onları da Allah ıslah etsin azıcık ne diyim
ay kzılar ne yemek yapsam of aklıma biişi gelmiyo sebze yemeği yapmak istşyorum çünkü etleri çıkarmayı unutmuşum buzluktan
ben ıspanak yapçam canım

BEKNUR benim cadıda seninki gibi memeyi gördümü kafayı çeviriyor. gece zoraki emiyor. ben de gündüzleri sağıyorum biberonla veriyorum. AMEDA lactaline kiraladım. gayet iyi. annebekek.com.tr yi bir incele istersen. orada yorumlar var..
bol sütlü günler....

Geçmiş olsun Arda kuzuma

Allah şifa versin canım

geçmiş olsun canım bende hamilelikten dolayı fıtık ve omirilik kayması oldu buda bana oğlumun ilk anneler günü hediyesi oldukaydirigubbakcemile3

Ya çok ilginç gelicek belki size..bende 16-17 yaşında oluşmuş bi fıtık vardı çok korkardım ondan sorun olurmu hamilelikte acaba diiye..çünkü bi kaçkez tutlmuştu belim 2 hafta devamlı yatmıştım..işe gidememiştim..ama hamilellikte hiç sorun olmadı hatta normal insanın bile beli ağrırken ben doğru düzgün bel ağrısı çekmedim..şimdide çok şükür dilimi ısırıyım eskisine nazaran daha iyiyim...Ama lohusalıkta sırtım bi kez tutulmuştu boynumla birlikte, emzirirken iki büklüm kaldım..Hala onun acısınbı çekiyorum sırtım ve boynum hala ağrıyo sabah kalktığımda ellerim uyuşmuş oluyo bende boyun düzleşmesi var ondan sanırm

X