- 5 Mart 2009
- 5.921
- 0
-
- Konu Sahibi minikcadimm83
- #68.281
5. ay, bebekten kan alınarak kansızlık için değerlendirmelerin de yapıldığı bir aydır. Çünkü pek çok bebekte, yanlış beslenme nedeniyle demir eksikliği olabilir. Demir eksikliği varsa, D vitaminin yanında demir takviyesi de yapılır. 5 aylık bebeğiniz, tanımadığı kişilerin kucağına gitmeme gibi yadırgama davranışları içine girebilir.
ben o salak dr diyom niye veriyon bu kan damlasını önce bi bak çocugun değerlerine okumuş dr olmuş ama bir b... haberi yok şerefsizin
tabi onunla olabilir..muhallebi yerine onu ver daha faydalı...sonra meyve püresi,,,sebze çorbası ,yoğurt ,sonra diğer kaşık mamalarından denedim ben öyle öyle alıştık biz...
GEçen gün haktanın aşısı vardı,banada kan damlasını verdiler,.hemde değer falan ölçülmeden,.hemşire 1 yaşına kadar kullanılacık dedi:1shok: :1shok: :1shok:
kaynanama s,nir oldum.onun yüzünden oğlumu da ağlattım.kocam kaç gündür yok ya evde bende inip orda yiyorum.alp inde anakucağını indirip yanıma sandalyeye koyuyorum.balkonda yiyoruz.
bugünde aynını yaptım.alp i koydum yanıma.alp ağlamıyor bağırıyor böyle şikayet eder gibi falan.bizimkide sürekli laf atıyor alp daha da delleniyor.dedim ki anne boşver ye yemeğini laf attıkça dahaa çok kuduracak.yok ben öyle dememişim gibi hala çocuğa bişeyler söylüyor.ama alp hala ağlamıyor.bana bakıyor ben ilgilenmiyorum mesela oda ağaçlara falan bakıyor.sonra gene bağırıyor bu kakltı çocuğu aldı üstelik alırken anne bırak duracak o hep yapıyor dedim.beni duymamazlığa verip aldı çocuğu içeri gitti.bende tabağımı bitirmeden kalktım gittim aldım alp i yukarı çıktım.anakucağını getiriyor arkamdan getirme ben alırım dedim yok.bende biliyorum ya geldiğini alp i koydum koltuğa o gidinceye kadar ağlattım.ağlattım dediğim öyle gözünün yaşıyla değil heee yanlış anlamayın.biliyorum ben çocuğumun huyunu ne karışıyorsun ki sen ya ben yokmuşum gibi davranıyorsun dengesizklava: klava:
ben bu erkek milletine ne diyeyim bilmem ki...ah gülaycım ah...zaten 2 haftadır şiştim ağlamaktan....kızlar ben de paylaşmak istiyorum sizle......benim de babam annemi aldatıyor...şu yaşta torun sahibi düünebiliyormusunuz.....annem 2 haftadır ölü gibi geziyo ortalarda...hikaye çok uzun ama biz kesin eminiz.......kadını bilmiyoruz ama.ayrıntılı fatura istedi kardeşim babamın adına...ayrıntıdan numarasına ulaşcaz....o kadını cümle aleme rezil etmezsem içim rahat etmez...eşim de babamı arattırdı.senin bu durumunu eşin,çocukların ve damadın biliyo diye....hala bizim yüzümüze bakabiliyo.....evde hiç konumuyorlar annemle.başka zaman olsa niye konuşlmuyosun derdi laf atardı anneme.şimdi suçunu bildiğinden o da hiç ses çıkarmıyo...biz belli etmemeye çalışıyoruz kardeimle ama yine de içimden konuşmak gelmiyo onunla.annem yıllarca saçını süpürge etti ona....bumuydu karşılığı....
annemi hiç böyle görmemiştim.onu gördükçe kahroluyoryum....çok üzülüyo.kardeşin evlensin boşanıcam diyo.....şimdi talipteyiz eğer eşimin arattırdığı telefona rağmen devam ederse defolsun gitsin annemin hayatından.....aklı varsa bu son şansını kullanır.....
oy oy herkes dertli umarım tez zamnda yoluna girer herşey ben pek giremedim bugün şimdide kalamıycam kızım diş çıkardı alttan 2. tane dişimiz çıkıyor 6. aya girecez ayın 22 sinde zor biraz güzel kızım huysuz sürekli kucakta(gazlı oldugundan dolayı zaten kucaktaydı) bogazında kızarıklık oldu sanki balgamı varmış gibi dr aradım diş çıkaran bebekte olurmuş boğaz ağrısı allah şükür atlattıyoruz daha zorlanmadan
ayın 1 nde istanbula gidiyorum kocamnın eğitimi var 1 ay bende annmede kalacam öpüyorum herkesi
Çok fena bu doktorlar...
Hepsi başka birşey söylüyor, sersem ediyorlar insanı...
Daha hiç bişey vermedim ya ben, biraz şaşkınım.
Bu akşam vereyim diyorum şu sütlü pirinçliden.
Zaten ilk etapta 2-3 kaşık vericem di mi?
Tuylerım dıken dıken oldu ne oluyoruz arkadaslar yaaa gulay en son tatıle gıdıyolardı dıye bılıyorum ne alaka terketmıs Allah sabır wersın olcay cım ne denır bılmem ama suan ınanın keske gırmeseydım dedım nerdeyse aglıcam ıcım acayıp sızladı.
offfff
sağolun kızlar allah kimseyi böyle şeylerle sınamasın....bu aralar çevremde o kadar çok aldatma duyuyorum ki dünyanın çivisi çıkmış gerçekten ama bunu babama yakıştıramıyorum.elbette kimseye yakışmaz ama torun sahibi adam ya....zaten çocukluğumuzdan beri hiç huzurlu bir ortamda büyümedik hoş.hep kavga gürültü :huzursuzluğun sebebi hep babam olurdu alttan alan annem.....boşanmaları da ayrı bir durum.yanımıza gelirsin diyoıruz anneme kesinlikle hayır diyor.ne senin ne kardeşinin yanına gitmem.....annem tek başınayken bizde evde nasıl huzurlu uyuycaz bilmiyorum....
Günaydın,
Ben çıktıktan sonra fena karışmış ortalık, çok üzüldüm.
Gülay'dan haber var mı?
Olcaycım senin baban da benimkiyle aynı hamurdan sanırım, Allah size de annene de sabır versin. Benim babamın şu anda bir kabahati var mı bilmiyorum ama 10 sene önce büyük bir rezalete imza attı kendisi. Sonra boşandı bizimkiler, 7 yıl ayrı kaldılar, babaö kadınla evlendi, ben uzun süre babamla görüşmedim. 2007'de babam annemin peşinde dolaşmaya başladı, benim saf annem de seviyor tabi babamı, yine barıştılar. Baban kadından boşandı annemle evlendi. Şimdi beraberler ama babam pek bi havalandı yine bu aralar... Allah akıl fikir versin hepsine...
Bugün cinlerim tepemde yine. Gece 3 saatte bir emzirdim Doruk'u. Sabah baktım, bezi kupkuruydu. Doymadı mı, yoksa terden mi yapmıyor bilmiyorum.
Ayrıca kayınvalidem ve kayınpederime ilave olarak, cuma günü görümcem geliyor. 27 Ağustos'ta dönecekmiş. Aklımı kaçırmak üzereyim.
CANIM NE GÜZEL AİLEN BİR ARAYA GELMİŞ BUDA ÖNEMLİ BİŞİ....
YA DORUKCUM 3 SAATTE BİR EMİYORMUŞ BİZİM ZİLLİ GECE HİÇ UYANMIYOR 12 DE EMİP UYUYOR SABAH ALTI DA ALTI BUÇUKTA İSTİYOR UYANMIYOR BEN KALKIP VERSEM İKİ LOKMA YUTUP YATIYOR AMA BENDE OUYANMADIĞINDA KALKMIYORUM ZARARLIMIDIR ACABA ÇOK MERAK EDİYORUM...
:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::1no2::1no2::1no2:
eweett fatmam
selinus hamile kaldı we kürtaj oldu geçen hafta..
we de mihribanda 7 haftalık hamile tekrar mart annesi olacakkaydirigubbakcemile2
bnde şüpheliler listesindeyimsempatiksalakcinni
ya şaka maka benim bu halim nolcak bilmiyorum korunmuyoruz we her ilişki sonrası wcye koşarak kurtarmaya çalışıyorum durumu acilen bişeyler yapmalıyımlmaz:
Ne oluyor kızlar yaaa... Tekrar hamişlikmi başladı?Bende istemiyorum ama emzirdiğim için düzgünde korunamıyoruz.Aynı tırsmaları her ay bende yaşıyorum.Hayırlısı olsun hepimiz için.Emzirirken korunmak daha zor anlaşılan....
klava:küsüsm size kızımın dişlerini kutlamadınız hıh
selam kızlar..10 gün yoktum neler olmuş çok üzüldüm ya gülay ve ebrucum allah yardımcınız olsun rabbim hakkınızda hayırlısını versin bizde 10 gündür ömürle uğraşıyoruz ömür boğulurcasına öksürüyo ciğerler temiz ateş yok boğmacadan şüpheleniyo doktorlar gece uykumuz yok sabaha kadar ayaktayız yavrumu kolluyorum hep allah hepimizin yardımcısı olsun imtihan dünyası işte...
bşide oğlum bu ay 300 gr almış yani 6.430 olmuş doktor fena değil dedi muhallebi yap ver dedi mamayla tabi ben sadece anne sütü veriyorum 1 ay öncede ufak ufak ek bişiler vermeye başladım cii beebe yoğurt ve meyve püresi başka ne yapabilirim annişler tavsiyelerinizi bekliyorum
Ayy diş çıkarırken boğazlardamı ağrıyordu?
Burcu;benim burda manevi ablam var o bakıcak kendi ablamının psikolojik rahatsızlığı var biliyorsunuz geçen yıl neler yaşadık şuan çok iyi ama o bile kendine güvenemiyor ortanca ablamın zaten başında 2 çocuk var bide kayınvalideleri de var temelli orda oturuyorlar....Onun işi benden de zor...
Benim kayınvalide görümcemin kızınıa bakacak kendi karşıdaki evi satılığa çıkarıp anadolu yakasından ev bakacak kayınpeder köyde zaten o bayramdan bayrama gelecek zaten.....
Manev ablam ben demeden o dedi zaten ben bakarım diye gözüm kapalı teslim ederim kızımı eğitimli olması da cabası zaten bebek konusunda....
Ebru hayırlı uğurlu olsun yeni evin güle güle oturun....
Selkie; mama sandelyeniz hayırlı olsun güle gül otursun oğluşun.......
yaw adet olmak sütü azaltırmı????????
Kızlar lütfen bu sayfaya gidip katılıyorum yada destekliyorum diye yorum bırakın:
Emzirme*Reformu « Blogcu Anne
Bu hareketi basın yansıtacaklar. Çok güzel işler yapıyorlar. Hepimiz anneyiz ve tüm bebekler için bu hareketin desteğe ihtiyacı var.
Lütfen duyurabildiğiniz kadar çok kişiye duyurun.
Canım yaptırım olarak değil, onlar geldiğinden beri zaten kardeş kardeş yatıyoruz. Ben Doruk'un yanında olmasını istemiyorum, diğer odalar müsait değil, kayınvalidemler de dışarı adımlarını atmadıkları için, gayet kendi halimizdeyiz. Anasından kaynaklı olduğu için durum, ondan bile şikayet etmiyor adam.
Benim de gelmeleri değil tabi problemim. Bu kadar uzun kalmaları ve bize nefes alacak ne yer ne de zaman bırakmamaları. Bir de kayınvalidemin ben size yardım etmek için burdayım deyip, hiç bir iş yapmaması. Sofra bile hazırlamıyor kadın. İnat değil mi, ben de hazırlamıyorum, acıkan gidip mutfaktan yemeğini alıp yiyor. Benki her geldiklerinde ziyafet sofraları hazırlardım, bu hale getirdiler ya, bravo valla...
Olcay, bazen sabır vermesin Allah diyorum valla... Delireyim, ne olacaksa olsun, inceldiği yerden kopsun, kurtulayım. Sonra bakıyorum ki, evliliğim bozulacak, ona da lanet olsun diyorum. Sonra oğlumun babasına bakışını görünce, o zaman kendimi frenlemek zorunda kalıyorum, böyle şeyler yüzünden onu babasından ayırmamalıyım diye. Geçen gün dedim zaten eşime, Doruk olmasa hiç birinizi bir gün bile çekmem diye. Kocamı seviyorum, onlar yokken hiç sorunumuz da yok ama bunların dangalaklığı yedi bitirdi beni.
Canım babanla ilişkileriniz hiç bir zaman eskisi olmaz muhtemelen. Ama kopamazsınız da... Baba işte, aysan atılmıyor, satsan satılmıyor...