2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Çok fena bu doktorlar...
Hepsi başka birşey söylüyor, sersem ediyorlar insanı...

tabi onunla olabilir..muhallebi yerine onu ver daha faydalı...sonra meyve püresi,,,sebze çorbası ,yoğurt ,sonra diğer kaşık mamalarından denedim ben öyle öyle alıştık biz...

Daha hiç bişey vermedim ya ben, biraz şaşkınım.
Bu akşam vereyim diyorum şu sütlü pirinçliden.
Zaten ilk etapta 2-3 kaşık vericem di mi?

GEçen gün haktanın aşısı vardı,banada kan damlasını verdiler,.hemde değer falan ölçülmeden,.hemşire 1 yaşına kadar kullanılacık dedi:1shok: :1shok: :1shok:

Nilüfercim o gün de söylemiştim, verme canım doktoruyla görüşmeden.
Kadir Tuğcu diyor ki, değerlere bakılmadan verilen kan damlası, bazı hastalıkların teşhisini bile zorlaştırabilirmiş...

Canım takma boşver.Yaşça bizden büyük oldukları için herşeyi en iyi kendilerinin bildiklerini düşünüyorlar.Onlara laf anlatmaktansa kaçmak en doğrusu...

Belli bir yaştan sonra erkeklere bir şeyler oluyor sanırım.İyice arsızlaşıyorlarmı acep?Rabbim hepimizin yuvasını korusun.Annene bu dönemde destek çıkmaya çalış.Zor biliyorum ama o kadınla uğraşma bile çünkü daha çok inatlaşır baban sizinle.Kadını bir anda baban için daha cazip hale getirmiş olursun.Bu tür olaylarda geride durmak çok zor ama genelde sessiz kalınca gerçekleri yaptıkları hataları daha çabuk görüyorlar.Anneni hiç yalnız bırakma canım.Rabbim akıl versin herkese...

Ayy diş çıkarırken boğazlardamı ağrıyordu?

çanım evet 2-3 kaşıkla başla eğer tadından hoşlanırsa yemek isterse ver daha yesin..

Galiba doğum sonrası hemen herkes kötü günler geçirmiş.Bende sıkıntılı zamanlar geçirdim.Sürekli eşimi karşıma alıp konuşa konuşa problemlerimizi çözmeye çalıştık.Sanırım bir süre erkekler tuhaflaşıyor diye düşünüyorum.Ben tüm sıkıntılar arasında en çok kendi sakinliğime şaşırmıştım.Şimdi anlıyorumki hayırlısı buymuş.Sakinlik vermiş Rabbim içime o anlarda.Yoksa çok daha kötü sonuçlarla çıkabilirdik.Herkes için zor zamanlar biliyorum.Rabbime sığının bol bol dua edin.Dualarımız herkesle.Rabbim herkesin yuvasını korusun...

Evet etraf iyice kötüleşti.Kuzenim ikinci çocuğunu doğurdu kızımla aralarında iki ay var.Eşi aldatıyormuş daldan dala misali.Gitmiş teyzesinde kalıyormuş kuzenim.İki tarafta yanaşmıyormuş barışmaya.İnan arayamadım bile nasılsın diye?İnsan böyle bir durumda ne diyeceğini bile bilemiyor...Allah herkesin yardımcısı olsun.Şu aralar evliliklerde bir sıkıntı var gibi sanki...

kızlar şu nuby nin meyve filelerinden almıştım emirhana az öne ilk defa içine bir patrça muz koydum verdim eline..öne söyle baktı anlamadı ne olduğunu...sonra ben ağzına bi soktum..muzun tadını alına nasıl yedi ordan anlatamam..çok şekerdi ya...benimki çok sevdi o fileyi..tavsiye ederim kesinlikle prenseslere ve prenslere..ama filenin temizliği biraz zor..muz iyie ezildiği için içinde zor arıttım..

Canım bir gün çok kaka yaptıklarında ertesi gün bir defa hatta hiç yapmayabiliyorlar sanırım.Bizim kızda da oluyor bu durum.
Bu arada aynı durumu bizde yaşayacağız yakında.Kaynım fransadan istanbula gelecek önümüzdeki günlerde ordan görümcemle kaynanamıda alıp getirecek ankaraya.Onlar gelince konyadaki kaynımda yola çıkacak.Eşim yine bizi unutup onların peşinde dolanacak.Şimdi birde kızımı sevmek için zırt pırt tepeme gelecekler huzursuz edecekler beni.Ama bu defa sadece bir kez ağırlamayı düşünüyorum.Eğer olurda kötü sürprizlerle evime taşırsa herkesi fena kavga ederiz bizimkiyle.Çünkü afedersin kimse yardım etmiyor önlerine yemek çay getiriyorum sürekli.Önceden hadi neyse yapıyordum ama artık kızımla ilgileniyorum.Bir kere yemeğe çağırırım sonra ne yaparlarsa yapsınlar.Eşim yine özel şoförleri gibi dolansın peşlerinde.Bende arkadaşlarımda orda burda gezerim onun hamallığını görmemek için...

Aslında uyku arasında vermek gerekiyor diye biliyorum ama maaşallah uykusu güzelmiş.....

Ne oluyor kızlar yaaa... Tekrar hamişlikmi başladı?Bende istemiyorum ama emzirdiğim için düzgünde korunamıyoruz.Aynı tırsmaları her ay bende yaşıyorum.Hayırlısı olsun hepimiz için.Emzirirken korunmak daha zor anlaşılan....

Burcu;benim burda manevi ablam var o bakıcak kendi ablamının psikolojik rahatsızlığı var biliyorsunuz geçen yıl neler yaşadık şuan çok iyi ama o bile kendine güvenemiyor ortanca ablamın zaten başında 2 çocuk var bide kayınvalideleri de var temelli orda oturuyorlar....Onun işi benden de zor...
Benim kayınvalide görümcemin kızınıa bakacak kendi karşıdaki evi satılığa çıkarıp anadolu yakasından ev bakacak kayınpeder köyde zaten o bayramdan bayrama gelecek zaten.....
Manev ablam ben demeden o dedi zaten ben bakarım diye gözüm kapalı teslim ederim kızımı eğitimli olması da cabası zaten bebek konusunda....

Ebru hayırlı uğurlu olsun yeni evin güle güle oturun....

Selkie; mama sandelyeniz hayırlı olsun güle gül otursun oğluşun.......

seyyal benim oğlanda son bir haftadır sadeçe geçe 12 de yiyiyor sonra uyanmıyor sabah 6 ya kadar o saattede yarım şişe yiyiyor daha yemiyor yine uyuyor 8 gibi kalkıyor..kahvaltı karışımı hazırlayıp onu yediriyorum...sanırım bir düzen oturtuyorlar artık o nedenle bir zararı olmaz...ben uykuda verdim bir ara geçe 3 te falan az biraz emip bırakıyor...yemiyor geçe...gündüz karnı güzel doyuyor demekki

ya kızlar korunun ya...eşleriniz bişeyler kullansın..sonra birde kürtaj durumları çıkmasın ortaya...sonuçta pre...... bir zararı yok sütünüze...

Delirecem yaaa, evdeki işlere yetişemiyorum, temizlik falan hakgetire, yemek bile yapamaz oldum kızla ilgilenmekten, kızı banyo yaptırdım sudan çıkmıyacam diye ağlıyo, sonra üstünü giymek istemedi, altını bağlatmıyo, huy değiştirmeye başladı benim kız..
En son aşı için götürdüğümde bana da sağlık ocağından kan ilacı verdiler, günde 9 damla ağzına damlat dedi hemşire ama ben ne zaman damlatmak istesem kızım kustu, bende bıraktım vermiyorum, doktorumuza sormadan da başlamayı düşünmüyorum, haftaya kontolü var bakalım doktor ne diyecek, benim kızımda yabancıları görünce ağlıyor, yabancıların kucağına asla gitmiyor, bunun kan değerleriyle alakalı olduğunu hiç bilmiyordum, çok ilginç hakkaten..

Bosnacım, sütlü pirinçlinin dışında Armutlu-portakallı var ben onu da denedim, kızım sevdi, birde arada bu mamaların içine cicibebe bisküvisi katıyorum daha çok seviyor, resmen ağzını kocaman açıp haammm diye bir ses çıkarıyor, inşallah Doruk kuzu da sever.

klava:küsüsm size kızımın dişlerini kutlamadınız hıh

Kutlarım canım, darısı başımıza, bizim kızın ilk dişi yandan gelecek sanırım, yan tarafta sivri bir diş baş göstermiş :)) Bu arada sana ticker yaptım ama denk gelmedik bir türlü, buraya kopyalıyorum, http://lb1f.lilypie.com/KtnAp3.png güle güle kullan :))

Çok geçmiş olsun canım, inşallah en kısa zamanda düzelir.

Size de geçmiş olsun, benim kızımda da çıkmıştı, ben maden suyuna batırdığım pamukla sildim ağzını birde karbonatla sildim hemen geçti.
Sebze çorbası ve kaşık mamalarını denemelisin.

Ayy diş çıkarırken boğazlardamı ağrıyordu?

Canım merhaba, her bebekte farklı olur diş çıkarma olayı, bazı bebekler hissetmezmiş bile, sen şimdiden telaşa kapıldın, sakin ol..

çanım sağol...

yaw adet olmak sütü azaltırmı????????

Kızlar kusura bakmayın kimseye yanıt yazamıyorum. Hasta bebeklere şifa, sıkıntılı annelere huzur diliyorum. Allah herkese yardımcı olsun.

Şerife adet olmak çok nadiren süt miktarını etkilermiş. Beslenmene ve dinlenmene biraz daha fazla özen göstermen yeterliymiş. Önemli olan süt miktarının azaldığını düşünmemekmiş. Beyindeki süt üretimi yapan hormonu en çok olumsuz düşünce etkiliyormuş çünkü.

Yorumumu bıraktım canım....

İyi yapıyorsun.Küçük bebeğinle birde kalkıp onlara yemekmi hazırlayacaksın her gün.Bu sefer her yıl gelip aylarca kalırlar.Memnun olmasınlarda bir daha gelmesinler bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…