2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydııııınnnnn :KK71:
Kadınlar gününüz kutlu olsun analar :KK71:
Uuuff gece yağmur çok geç uyudu sabahta horozlarla kalktık çok uykum vaaarrrr.

merabalar arkadaşlar 5 buçuk aylık oğlumu yıkamakta çok zrlanıyorum sürekli filenin üzerine dikeliyor dengesini kaybediyor sizler nasıl yıkıyorsunuz önerilerinizi bekliyorum

hadi bakalım inş. kolay atlatır azracım yarında bizim var 4 taneymiş galiba bu ay abartmışlar :)) neyseki sonra 1 yaşına kadar yokmuş oleeeyyy :))

Kıyameti koparttık geldik diğer aşılarda hiç bu kadar ağlamamıştık

merabalar arkadaşlar 5 buçuk aylık oğlumu yıkamakta çok zrlanıyorum sürekli filenin üzerine dikeliyor dengesini kaybediyor sizler nasıl yıkıyorsunuz önerilerinizi bekliyorum

Ben bayadır filede yıkamıyorum elimin üstüne yatırıyorum yanlız hiç yıkamadım babasıyla yıkıyoruz ama artık çok hareketlendi zorlanıyorum

bu tartışmayı ben başlattım son lafımı söyleyip gideceğim.. bütün geçmişi okumayacağım boş lafa karnım tok.. biz aylardır her gün bu sayfaya gelip tüm günümüzü burada geçiriyorduk, sonra bir gün bir grup insan gelip hoşgeldiniz yeniler burası tapulu diyor ki aslında bizim varlığımızdan haberdar olduğunu ifade eden tek insan da bize yeniler diyerek bizi evimizde kiracı muamelesi yapıyor.. tapu diye gösterdikleri şeyde herhangi birinin yazabileceği bir topik açılışı ki; topiki açan kişi eylülde doğum bile yapmamış aslında.. tapu tapu dediniz ama siz yarın sıkılıp bu sayfayı bırakınca bu başlık dibi boylayacak ve tapunuz 5 para etmeyecek o zaman.. biz sizin yaptığınız gibi boş konuşmuyoruz, gerçekten konuya uygun olarak bebeklerimizle ilgili sorun ve sevinçlerimizi paylaşıyoruz yani siz coşturuyorsunuz ya biz ona kasmıyoruz.. bizim için önemli olan sayfa sayısı değil sayfada ne yazdığı.. kısacası sayfanız sizin olsun çünkü bizim sevdiğimiz sizin sayfanız değil arkadaşlıklarımızdı o da biz nereye gidersek oraya gelir...

Ben bayadır filede yıkamıyorum elimin üstüne yatırıyorum yanlız hiç yıkamadım babasıyla yıkıyoruz ama artık çok hareketlendi zorlanıyorum

bende fileyi uzun süredir kullanmıyorum. bebek küvetinin içine oturtuyoruz, küvet kaymasın diye altına havlu koyuyorum. babası tutuyor, ben yıkıyorum. televizyonun karşısında yıkıyoruz, reklam açıyoruz, ona bakarken ağlamıyor da, banyodan hoşlanıyor bu şekilde.

bu tartışmayı ben başlattım son lafımı söyleyip gideceğim.. bütün geçmişi okumayacağım boş lafa karnım tok.. biz aylardır her gün bu sayfaya gelip tüm günümüzü burada geçiriyorduk, sonra bir gün bir grup insan gelip hoşgeldiniz yeniler burası tapulu diyor ki aslında bizim varlığımızdan haberdar olduğunu ifade eden tek insan da bize yeniler diyerek bizi evimizde kiracı muamelesi yapıyor.. tapu diye gösterdikleri şeyde herhangi birinin yazabileceği bir topik açılışı ki; topiki açan kişi eylülde doğum bile yapmamış aslında.. tapu tapu dediniz ama siz yarın sıkılıp bu sayfayı bırakınca bu başlık dibi boylayacak ve tapunuz 5 para etmeyecek o zaman.. biz sizin yaptığınız gibi boş konuşmuyoruz, gerçekten konuya uygun olarak bebeklerimizle ilgili sorun ve sevinçlerimizi paylaşıyoruz yani siz coşturuyorsunuz ya biz ona kasmıyoruz.. bizim için önemli olan sayfa sayısı değil sayfada ne yazdığı.. kısacası sayfanız sizin olsun çünkü bizim sevdiğimiz sizin sayfanız değil arkadaşlıklarımızdı o da biz nereye gidersek oraya gelir...
Bakın işte her biriniz ayrı kırıcı laf söylüyor kendisi erken doğum yapmak istermiydi.Onların neler çektiğni biliyor musunuz?Rüzgar ım biraz erken dünyaya geldi ama sıkıca hayata tutundu.Küvezde kaldı bi süre annesinden ayrı kalmak istermiydi.Biriniz çıkar insanların anneliğini yargılar ,biriniz çıkar yok eylülde doğum yapmamış. Bende 31 ağustosta doğum yaptım var mı diyceğin burdayım inat değil mi.

merhabalar,
dün burada neler oldu tam bilmiyorum, hepsini okuyamadım, zira sayfalar çok çabuk geçiyor. o kadar vakit bulamadım. ama mailde yeniler- eskiler muhabbeti olmuş, acaba benim yazdığım mı yanlış anlaşıldı diye düşünerek yazıyorum bu maili.
şimdi arkadaşlar,ben durumu izah edeyim.
hamilelikte lila nickli arkadaşımız bir topik açmıştı ve yazşmaya başladık. hamilelikteki sıkıntılari bunalmalari bulantılar, daralmalar, yaşanan sağlık konuları harika bir şekilde yazıldı, paylaşıldı.
sonra doğum sonrası insanların çoğu kayboldu, facebookta yazışmaya başladılar. ben facebooka geçmeyenlerdendim. o nedenle bebekten fırsat buldukça burayı takip etmeye başladım.
sonra farkettim ki, pek çok yeni isim var, eskilerden kimseler yok. hatta bunu ilk katıldığımda belirttim. ama sonra bu gruplada yazışmaya başladım. ÇÜNKÜ BEN BURADAKİ ESKİ - YENİ KİMSEYİ ŞAHSEN TANIMIYORUM. AMAÇ SADECE BEBEKLERİMİZLE İLGİLİ SORULARIMIZI, MUTLULUKLARI, ZORLUKLARI PAYLAŞMAK.
neden dün insanlar gerildi bilemiyorum. eski ve yeni denmesindeki sebep: BİR GRUP İNSAN HAMİLEYKEN YAZIŞMAYA BAŞLADI, BUNLARA ESKİ DEDİM, SİZLERE DE YENİ DEDİM.
BENİM YAZDIKLARIM BENİ BAĞLAR DİYE AÇIKLAMA GEREĞİ HİSSEDİYORUM.
eski arkadaşlar ne dedi de, yeniler bu kadar üzüldü bilmiyorum ama kimsenin bu topiğin amacını unutmaması lazım.
neyi paylaşamadı yeniler ve eskiler bilemiyorum. ama ben ŞAHSIM ADINA BEBEĞİMLE İLGİLİ SORULARIMI VE CEVAPLARIMI HEPİNİZLE PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİM. BU TOPİĞİN AMACI OLDUĞU GİBİ.
eski arkadaşlar, sanırım sizlerin aniden kalabalık şekilde gelip burada selamlaşmanız, kısa kısa mesajlar yazarak sohbet havasında olmanız yeni arkadaşların garibine gitti. çünkü onlar genelde soru- cevap şeklinde yazışıyorlardı.
LÜTFEN HERKES ANLAYIŞLI OLSUN, BEBEKLERLE İLGİLİ GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞALIM .

demek tartışmayı başlatan sensın ve baslattıgım gibi bitiririm diyorsun yok öyleee madem bitsin istiyorsun:63::63::63::63: özürlerini dile öyle bitir bitireceksen de oraya buraya saldırmanın bir anlamı yok kımse ne zaman doğum yapacağını bilemez!!! bu işler allaha kalmıştır..ama arkadasımızın doğumu normalde eylüldü! kimse istemez erken doğum yapmayı..
hem anneliğe laf atıyorsunuz hem doğumlara bence oturup bir düşün!!

yeminle yazdım yazdım sildim
en sonunda muhatap olmamaya karar verdim kendi çalsın kendi oynasın ne diyim !!!!
Bozom sen zaten gerekeni söylemişsin ...
canımsın...

merhabalar,
dün burada neler oldu tam bilmiyorum, hepsini okuyamadım, zira sayfalar çok çabuk geçiyor. o kadar vakit bulamadım. ama mailde yeniler- eskiler muhabbeti olmuş, acaba benim yazdığım mı yanlış anlaşıldı diye düşünerek yazıyorum bu maili.
şimdi arkadaşlar,ben durumu izah edeyim.
hamilelikte lila nickli arkadaşımız bir topik açmıştı ve yazşmaya başladık. hamilelikteki sıkıntılari bunalmalari bulantılar, daralmalar, yaşanan sağlık konuları harika bir şekilde yazıldı, paylaşıldı.
sonra doğum sonrası insanların çoğu kayboldu, facebookta yazışmaya başladılar. ben facebooka geçmeyenlerdendim. o nedenle bebekten fırsat buldukça burayı takip etmeye başladım.
sonra farkettim ki, pek çok yeni isim var, eskilerden kimseler yok. hatta bunu ilk katıldığımda belirttim. ama sonra bu gruplada yazışmaya başladım. ÇÜNKÜ BEN BURADAKİ ESKİ - YENİ KİMSEYİ ŞAHSEN TANIMIYORUM. AMAÇ SADECE BEBEKLERİMİZLE İLGİLİ SORULARIMIZI, MUTLULUKLARI, ZORLUKLARI PAYLAŞMAK.
neden dün insanlar gerildi bilemiyorum. eski ve yeni denmesindeki sebep: BİR GRUP İNSAN HAMİLEYKEN YAZIŞMAYA BAŞLADI, BUNLARA ESKİ DEDİM, SİZLERE DE YENİ DEDİM.
BENİM YAZDIKLARIM BENİ BAĞLAR DİYE AÇIKLAMA GEREĞİ HİSSEDİYORUM.
eski arkadaşlar ne dedi de, yeniler bu kadar üzüldü bilmiyorum ama kimsenin bu topiğin amacını unutmaması lazım.
neyi paylaşamadı yeniler ve eskiler bilemiyorum. ama ben ŞAHSIM ADINA BEBEĞİMLE İLGİLİ SORULARIMI VE CEVAPLARIMI HEPİNİZLE PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİM. BU TOPİĞİN AMACI OLDUĞU GİBİ.
eski arkadaşlar, sanırım sizlerin aniden kalabalık şekilde gelip burada selamlaşmanız, kısa kısa mesajlar yazarak sohbet havasında olmanız yeni arkadaşların garibine gitti. çünkü onlar genelde soru- cevap şeklinde yazışıyorlardı.
LÜTFEN HERKES ANLAYIŞLI OLSUN, BEBEKLERLE İLGİLİ GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞALIM .

Canım tamam bi anda kalabalık geldi sayfalar aktı şaşırdılar belki,biz alışkınız sayfaların hızlı ilerlemesine ama yok anne değilsin yok insan değilsin yok eylülde doğum yapmamış artık çok kırıcı kelimeler kullanıldı çokkk ayıp. Ben de 31 ağustostsa doğum yaptım ama hep burdaydım ne oldu yani suç mu?yasak mı?Ayrıca belirtiyim kendiler 7-24 sırf bebekler hakkında konuşmuyorlardı sohbet ediyorlardı.

bende fileyi uzun süredir kullanmıyorum. bebek küvetinin içine oturtuyoruz, küvet kaymasın diye altına havlu koyuyorum. babası tutuyor, ben yıkıyorum. televizyonun karşısında yıkıyoruz, reklam açıyoruz, ona bakarken ağlamıyor da, banyodan hoşlanıyor bu şekilde.

belki çoğunuz biliyordur ama ben birşeyi yeni öğrendim.
ben oğlumu 4,5 ay emzirdim. sütüm kesildiği için sonra mama vermeye başladım. alışkanlık nedeniyle medelanın biberonunu kullandım bir süre. sonra ilave olarak 2.biberon aldım, o da mikaydı.
haftasonu bir arkadaşım geldi ve hem plastik hem mikanın yasaklandığını, artık piyasadan kaldırılacağını söyledi. çok zararlıymış. ben sterilize ediyırdum biberonları ama gene de cam biberon şart dedi. televiyonda bu konuda önemli programlar seyretmiş ve mikanın bile kaldırılacağını söyleyince şok oldum. en iyi markalarda bile bir sürü mika biberon var diye almıştım bende. ama bebeğime 1-5 aydır yanlışi biberonla mı besledim diye çok üzüldüm. 2 gündür cam biberon kullanıyorum. ama 1,5 ay umarım sorun olmaz. annem"kaynattığımız için zarar vermemiştir, takma kafana" dedi ama içim huzursuz oldu.
sizinde bilginiz olsun, cam biberon sadece önerilmiyor, artık şart deniyormuş !!!

yeminle yazdım yazdım sildim
en sonunda muhatap olmamaya karar verdim kendi çalsın kendi oynasın ne diyim !!!!
Bozom sen zaten gerekeni söylemişsin ...
canımsın...

Boşver canım hiç stres yapma sakın sen istermiydin Rüzgar ı erken doğurmayı ama bilsinler ben senin anneliğini her zaman ayakta alkışlıyorum onlar ne çektiğini ne yaşadığını bilmez.Doğum yaptın yavrundan ayrı kaldın günlerce. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.İnsan başına gelmeyince yada yakınında olmayınca anlamaz.

sağolun kızlar hasetlikten biraz başını aşşağıya indirip tickerimi okusa böyle yorum yapma cesaretini gösteremezdi eminim...

2 çizelge üst üste biri asıl doğması gereken tarih diğeri erken doğum tarihi...
yine diyorum benim boş laflara kafa yoracak vaktim yok !

X