• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bu arada bugün doktora gittik.

Labne peynir ve üzüm pekmezi verebilirsin sabahları dedi.
Babannesi ananaslı yoğurt vermişti onu sordum verebilirsin dedi.

Bu arada biz ek gıdalara başladık ama doymuyor sadece tadıyor. Alışıyor yani

Milupanın kaşık mamalarını sordum verebilirisin ama içinde emülgatör var bozulmaması için kendin evde yaptıklarını ver mecbur kalırsan onlarıda verebilirsin dedi.

Biz sadece elma armut kivi ve yoğurt vermiştik. Patates havuç ve kabak verebilirsin dedi.
Kabak bu mevsimde hormonlu dedi. Ankara'dayız biz Ayrancıda organik pazardan alabilirsin dedi.

Ispanak ve brokoli için erken dedi. 6.ay bitsin öle dedi.
Bu ayın sonuna doğru labne peynir, pekmez ve kendi sütünü karıştırıp kahvaltı olarak verebilirsin dedi. hatta biraz çavdar ekmeğide olabilir dedi.

Bebe bisküvisini bazı diyetisyenler tavsiye ediyor şekere alışsın diye ama ben pek etmiyorum onun yerine organik üzüm pekmezi ve ev yapımı reçeller dedi.

Çilek ve tropikal meyveler alerji yapabilir muz kabızlık yapabilir 8. aydan sonra muza başlıycaz dedi.

Keçi sütü ile inek sütü arasında fark yok. İnek sütü kullan dedi. Günlük süt olabilir dedi. Açık süt alırsanda 10 dk kaynat mutlaka dedi.

Limon reflüyü tetikleyebilir verme daha erken dedi.

Şeker tuz yasak.

Şimdilik bu kadar ;))))

Her dr farklı bir şey söylüyor.Bizimki 9. aya kadar pekmez, muz yok dedi. Bebe bisküvisi (HİPP'İn bebe bisküvisi var) labne peyniri ve meyve suyu ile 6. aydan itibaren kahvaltıya başlayabiliriz dedi.İnek sütü de keçi sütü de içirilmiyor ama yoğurdunu günlük inek sütü ile yapıyoruz.tuz çorbasına çok çok az olabilir dedi.

günaydın oğlum geri geri emekliyor ay çok mutlu oldum sevincimden deli gibi atladım çocugun üstüne ne oldugunu bilemedi başladı benimle gülmeye gülenle gülecek herhalde:46::1:

ayyy tebrik ederim ne güzel.walla benim kızım pek bir tembel.yüzüstü yatmayı sevmiyor zaten sinirleniyor :1: ya emeklemeden yürücek yada geç yürücek.geri vitese takılı seninki demek ki.yerim onun poposunu emeklerken ne şirin olur

kızlar bişey soracagım önceden fazla sütlerimi sagıp derin dondurucuya koymuştum çalışmaya baslayınca içer diye çalışmaya basladım ama oğlum o sütleri içmiyor tat olarak fark var sanırım. O daha sarı zaten şimdi beyaz sütüm. 1 ay süresi kaldı ben bu sütleri ek gıdalarına çorba yoğurt vs. ekleyerek yedirebilir miyim? Biraz arastırdım ama bişey bulamadım bilginiz varsa yardımcı olur musunuz? Yada dr gidecek olan varsa rica etsem sorabilir mi lütfen

canım sütünü mikrodalgada yada ocakta ısıtma dondurucudan çıkar oda sıcaklığında beklet daha sonra sıcak su içerinde bekleterek ısıtıcaksın doktor söylemişti

slm kızlar gece uykularımız mahfoldu.Demin birinin yazısında gördüm ek gıdalara geçtiğimiz içinmiş.Alışınca geçermiş yazıyrdu.Doğrumu .Ay çok sevindim.Bende her sabah bir posta bunalım takılıyordum.Neden böyle bu çocuk diye.Hastamı diye üzülüp duruyordum.Mesela dün gece 1de yattı 4ekadar sonra bidaha derin uyumadı.Hep mıkırdandı durdu.Sıkıntılıydı.Biara gaz falanda çıkardı.Herhalde sancı yapıyor dedim.Ama gündüz bişeyi yokken gece nasl oluyor böyle bilmiyorum.Ayy ne zor iş şu annelik

merhabalar, işten sonra bide yemekli misafir gelmiyor mu mahvoluyorum :(
şöyle kısaca yorum yapıvereyim yarın günüm var erken yatayım :)
ben bebeğimi çoğu kez kendim yıkarım ama büyüdükçe zaptetmesi zorlaşıyor
oğlum yüzüne iki üç defa çiş yaptı ama sünnet olmadan önceydi sünnet oldu erkek oldu oğlum artık terbiyeli:1::1::1:
ben doğum kiloma ulaştım çok şükür bi 600gr kaldı o da değişiyor zaten.
bideee kızlar bebekleriniz fışkırır tarzda kusuyorsa reflü vardır. biz 2. aydan beri gaviskon infant kullanıyoruz bebekler için. onu vermeden önce emdikten sonra hemen her yerini batırırdı. ilaç değil zaten sadece mide içeriğini yoğunlaştırıyor ve kusmayı engelliyor tavsiye ederim

canım ya oğlunu sünnet ettirmişsin ne zaman kaçıncı ayında oldu genel anestezimi,lokalmi kolay oldu mu kaçgünde iyileşti bizde düşünüyoruzda nisan gibi heralde

slm kızlar gece uykularımız mahfoldu.Demin birinin yazısında gördüm ek gıdalara geçtiğimiz içinmiş.Alışınca geçermiş yazıyrdu.Doğrumu .Ay çok sevindim.Bende her sabah bir posta bunalım takılıyordum.Neden böyle bu çocuk diye.Hastamı diye üzülüp duruyordum.Mesela dün gece 1de yattı 4ekadar sonra bidaha derin uyumadı.Hep mıkırdandı durdu.Sıkıntılıydı.Biara gaz falanda çıkardı.Herhalde sancı yapıyor dedim.Ama gündüz bişeyi yokken gece nasl oluyor böyle bilmiyorum.Ayy ne zor iş şu annelik

mrb canım ben ek gıdalara geçmedim daha ama benim oğlumun gece uykusuda 3-4 gündür bozuldu öncedende çok uyumuyordu ama buaralar geceleri sürekli mız mız derin uyumuyor çok sık uyanıyor

benimkideaynı eee diyodu 4den sonra sabaha kadar 5 kez uyandım gazı vardı sanırım 8de kalktı sonra daha yeni uyudu benimkide yüz üstü yatmıyo emeklemeyle alakası yok maşallah darısı başımıza

oh oh maşallah emekleyen bebişler varmış benim tembel kızım hiç sevmiyo yüz üstü yatmayı :emir_bebek:darısı başımıza :1:ayy bütün bebişler akşam banyo mu yaptı bizde yaptık biraz rahatladı sürekli aglamaklıydı hafif isal olmuş sanırım kan damlası yapıyo bende bugün vermedim bakalım nolcak:44:

oh oh maşallah emekleyen bebişler varmış benim tembel kızım hiç sevmiyo yüz üstü yatmayı :emir_bebek:darısı başımıza :1:ayy bütün bebişler akşam banyo mu yaptı bizde yaptık biraz rahatladı sürekli aglamaklıydı hafif isal olmuş sanırım kan damlası yapıyo bende bugün vermedim bakalım nolcak:44:

canım ya bende fark ettim sanırım ferro sanol bağırsaklarını bozdu karnının içinden pıtır pıtır gurul gurul sesler geliyo bende bugün vermedim bikaçgün vermeyip deniycem gece huzursuzluğuda bundan sanırım

3830gr 55cm doğdu :nazar:

maşallah canım boyluymuş seninki :)

ne güzel eşlerinizle yıkıyorsunuz.benim eşim korkuyor tutamam diye o yüzden ben de bakıcı ile yıkıyorum.işten eve gider gitmez yıkıyoruz.babası sadece kokluyor sağolsun:43: ben de bir an önce otursa da kendim yıkasam diyorum.

canım sen tut o yıkasın öyle yardım etmez mi? gerçi en azından bakıcıyla yıkayabiliyorsun.. eşimyardım etmese ben yıkayamazdım :( kimseyok çünkü yardım edecek...

günaydın oğlum geri geri emekliyor ay çok mutlu oldum sevincimden deli gibi atladım çocugun üstüne ne oldugunu bilemedi başladı benimle gülmeye gülenle gülecek herhalde:46::1:

maşallah aceleci sizinkiler.. bizimkiler hala sırt üstü yatıyor :D

canım ya bende fark ettim sanırım ferro sanol bağırsaklarını bozdu karnının içinden pıtır pıtır gurul gurul sesler geliyo bende bugün vermedim bikaçgün vermeyip deniycem gece huzursuzluğuda bundan sanırım

ya ben saglık ocagının verdigini kullanıyordum vegaform diye genelde herkes şikayetçi bu damlalardan ne vercez biz bunlara

geçen stork diye bi markann mama masası heiye gldi içinde oturupoyn oynamaya ayıldı bizimki bence mama ması çok faydalı tavsiye ederim bide facede 2010 eylü anneleri diye bigrup var bizden kime varmı orda

storkun hangi modeli acaba? ben de bi mama sandalyesi arıyorum ama kafama göre bulamadım daha.. bir de kılıfı nasıl? yıkanabilir mi?

çıkarılıyo siline biliyo ben onu annemde bıraktım modeline bakıp sölerim uyansınfurkan anneme gdicam

tamam canım. ben de kadar veremiyorum bir türlü.. mothecarede gördüm geçen gün bitane çok güzel döşemesi deri gibi ama terletmeyecek gibi.. ve çok rahat görünüyordu... ama fiyatı biraz pahalı 350tlydi.. gerçi düşününce değer belki diyorsun çünkü 3 yaşına kadar kullanabiliyor değil mi?

Son düzenleme:
Back