• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun harpy oğlanın elini kesmişin üzüldüm :(( senin oğlanla benimkinin kiloları aynı gidiyor heralde,ben de dün tarttım 6800 geldi,boyunu ölçmedim,ama doktor bu ay boyuna kısa demişti 63 cm felandı,seninkinin boy nasıl gidiyor?

teşekkürler canım valla çok dikkat edin kaza geliyorum demiyor... boyu 67 felandı yanlış hatırlamıyorsam.. yarın ben de bir tatayım bakalım.. doğum boyuna bağlı aslında kaç cm doğmuştu?

teşekkürler canım valla çok dikkat edin kaza geliyorum demiyor... boyu 67 felandı yanlış hatırlamıyorsam.. yarın ben de bir tatayım bakalım.. doğum boyuna bağlı aslında kaç cm doğmuştu?

benimki 33 haftalık doğmuştu,2 kilo,43 cmdi doğduğunda.aslında doğum boyuna göre iyi ama ayına göre kısa dedi doktor,ancak 1 yaşında uzun boylu bir çocuk olabilir dedi.ama bakıyorum ortalama sayılır boyu sanki,belki şimdi 70cm felan olmuştur,gideli 15 gün oluyor...

:))) Aaaa bide saçımı o kadar çok çekiyo ki onları hiç söylemiyorum. Üstüme işemesi ve kusmasıda cabası :))))

evet yaa ne bu çektiğimiz bebek milletinden.. bir de çamaşırları var her öğünden sonra üzerimizi değiştiriyoruz çünkü bizimki ya elini tabağın içine ya da yemek dolu ağzına sokuyor ve oradan nereye bulaştığını tahmin edersiniz.. değiştirmezsem sokak bebeği gibi dolaşıyor oratalıkta ben de dayanamıyorum.. sonra hergün çamaşır yıka lekesi çıkmaz tekrar yıka ütüle yerleştir.. kendi üzeri yetmiyormuş gibi bir de benim üzerime kusuyor saolsun.. süt kussa neyse de yemek kusunca o da beter oluyor.. :1: beter böceğim benim :1:

benimki 33 haftalık doğmuştu,2 kilo,43 cmdi doğduğunda.aslında doğum boyuna göre iyi ama ayına göre kısa dedi doktor,ancak 1 yaşında uzun boylu bir çocuk olabilir dedi.ama bakıyorum ortalama sayılır boyu sanki,belki şimdi 70cm felan olmuştur,gideli 15 gün oluyor...

canım senin bebeğinin minik olması normal ki düzeltilmiş yaşına göre uzun sayılır. hiç kafana takma bence.. doktorların matematiğini hep kötü bulmuştum ben zaten.. başımıza neler geldi matematiği kötü doktorlar yüzünden... :1:

Son düzenleme:
bübchen ürünleri kullanan varmı aramızda ben dalin kullanıyorum şuan ama bitmek üzere farklı bi şampuan almak istiyorum

Canım ben Sebamed kullanıyordum. En doğal ve en kaliteli diye. Sabun ayrı şampuan ayrı banyo köpüğü ayrı.... Sabun zaten çok çabuk bitiyor. Bide çok pahalı sebamed. Annemlere giderken hepsini taşımamak için niveanın saç ve vucüt şampuanını aldım. Ordada bırakırım geldiğime kullanırım die. Ve inanır mısın kokusu bile sebamedle aynı. Papatya kokuyo ikiside. Hiç kurulukta yapmıyo. Sebamedler bitsin Nivea alıcam. Hem tek bi ürünle hepsini hallediyosun. Tavisye ederim.

Canım ben şunu keşfettim kusan bek iyi yiyen bebek. Oğlum ne zaman güzel emse kusuyo. Bizimde öle hala arasıra oluyo ve genellikle çok emdiği zamanlar oluyor.

Mehmet Sercan 21 Eylüldü galiba. Evet canım biz 1 gün küçüğüz ;)

evet canım söylediğin gibi olabilir uzun zamandır emzirmekten çok biberona sağarak veriyorum sütümü,( emmekte sıkıntı çıkarıyor diye) belki normalde emdiğinden daha fazla içiyordur böyle verince :44:

bende de çatlak yok ama kahverengi iz ne zaman gidecek acaba:( , kızlar doktor bize banyo yaparken başına dökeceğiniz suyu kaynatın ve o su ılıdıktan sonra onu kullanın demişti dizanteri olmasın diye ...

OLduuuuuu canım.... Ya bu doktorlarda şaşırmasın yaaaa. Her zaman nerde bulcaz kaynamış soğumuş su. Yok yaaa bu kadar üstüne düşülmemeli bence :SSS

merhabalar, işten sonra bide yemekli misafir gelmiyor mu mahvoluyorum :(
şöyle kısaca yorum yapıvereyim yarın günüm var erken yatayım :)
ben bebeğimi çoğu kez kendim yıkarım ama büyüdükçe zaptetmesi zorlaşıyor
oğlum yüzüne iki üç defa çiş yaptı ama sünnet olmadan önceydi sünnet oldu erkek oldu oğlum artık terbiyeli:1::1::1:
ben doğum kiloma ulaştım çok şükür bi 600gr kaldı o da değişiyor zaten.
bideee kızlar bebekleriniz fışkırır tarzda kusuyorsa reflü vardır. biz 2. aydan beri gaviskon infant kullanıyoruz bebekler için. onu vermeden önce emdikten sonra hemen her yerini batırırdı. ilaç değil zaten sadece mide içeriğini yoğunlaştırıyor ve kusmayı engelliyor tavsiye ederim

OLduuuuuu canım.... Ya bu doktorlarda şaşırmasın yaaaa. Her zaman nerde bulcaz kaynamış soğumuş su. Yok yaaa bu kadar üstüne düşülmemeli bence :SSS

haklısın canım ama bi dönem benim oğlumun kakası yeşil oluyordu baya uzun sürdü hatta doktorumuzun söylediği gibi yapmaya başladıktan sonra düzeldi:66:

OLduuuuuu canım.... Ya bu doktorlarda şaşırmasın yaaaa. Her zaman nerde bulcaz kaynamış soğumuş su. Yok yaaa bu kadar üstüne düşülmemeli bence :SSS[/QUO

oğlumda bağırsak enfeksiyonu çıkınca 2 ay banyo suyunun tamamını kaynattık baktım baş edilebilecek gibi değil boş verdim simdi yutmamasına özen gösteriyorum çok şükür tekrarlamadı

OLduuuuuu canım.... Ya bu doktorlarda şaşırmasın yaaaa. Her zaman nerde bulcaz kaynamış soğumuş su. Yok yaaa bu kadar üstüne düşülmemeli bence :SSS[/QUO

oğlumda bağırsak enfeksiyonu çıkınca 2 ay banyo suyunun tamamını kaynattık baktım baş edilebilecek gibi değil boş verdim simdi yutmamasına özen gösteriyorum çok şükür tekrarlamadı

canım bağırsak enfeksiyonunun nasıl belirtileri olmuştu sizde?

canım bağırsak enfeksiyonunun nasıl belirtileri olmuştu sizde?

yeşil sünen kaka çooooooooooook pis koku vardı en son da su gibi ishal oldu canım.
önce de amip kisti vardı 10 günlükken sağolsun bilgili annem ilk doğdugunda ememedi diye kaynatılmamış sıcak şekerli su vermiş oğluma hastane musluğundan hala sinir oluyorum ya !!!!!!!!!!!!!!
o gündür bu gündür bağırsak ile uğrasıyoruz ama son bir aydır iyi çok şükür

Kızlar bu arada bugün doktora gittik.

Labne peynir ve üzüm pekmezi verebilirsin sabahları dedi.
Babannesi ananaslı yoğurt vermişti onu sordum verebilirsin dedi.

Bu arada biz ek gıdalara başladık ama doymuyor sadece tadıyor. Alışıyor yani

Milupanın kaşık mamalarını sordum verebilirisin ama içinde emülgatör var bozulmaması için kendin evde yaptıklarını ver mecbur kalırsan onlarıda verebilirsin dedi.

Biz sadece elma armut kivi ve yoğurt vermiştik. Patates havuç ve kabak verebilirsin dedi.
Kabak bu mevsimde hormonlu dedi. Ankara'dayız biz Ayrancıda organik pazardan alabilirsin dedi.

Ispanak ve brokoli için erken dedi. 6.ay bitsin öle dedi.
Bu ayın sonuna doğru labne peynir, pekmez ve kendi sütünü karıştırıp kahvaltı olarak verebilirsin dedi. hatta biraz çavdar ekmeğide olabilir dedi.

Bebe bisküvisini bazı diyetisyenler tavsiye ediyor şekere alışsın diye ama ben pek etmiyorum onun yerine organik üzüm pekmezi ve ev yapımı reçeller dedi.

Çilek ve tropikal meyveler alerji yapabilir muz kabızlık yapabilir 8. aydan sonra muza başlıycaz dedi.

Keçi sütü ile inek sütü arasında fark yok. İnek sütü kullan dedi. Günlük süt olabilir dedi. Açık süt alırsanda 10 dk kaynat mutlaka dedi.

Limon reflüyü tetikleyebilir verme daha erken dedi.

Şeker tuz yasak.

Şimdilik bu kadar ;))))

slm kızlar nasılsınız? kocişim beni avm ye götürdü bugün bunalımımdan çıkıyım diye :) ama işte orası da kapalı mekan ben artık dayak istiyorum heralde :41::41: bebişm çok seviyor ışıklı ışıklı bayılıyor oralarda gezmeye :55: doğumdan sonra 17 kilo verdim ben eski halimden de zayıfım üstüme başıma bişeyler alayım diyorum hiç bişey beğenemiyorum her alışverişe çıkışımda ya bebişime ya da kocişime çalışıyorum ben de hiç öyle aval aval bakıp aval aval geliyorum :50::50:sonra da giyecek bişeyim yok diye homurdanıyorum gerçekten ben tam kötekliğim heralde :4::4:

ilk 2 ay ben içme suyuyla yıkadım bebişimi :77: sonra eşimin ısrarlarıyla bıraktık şebekeye döndük. ama şimdi o kadar kasmaya gerek yok bence sonuçta şebeke suyu da çamur değil ya.. o kadar üzerine düşersek hayatının ilerleyen günlerinde daha çok hasta olur belkide..

Hep dedi dedi dedi demişim :)))))))

Bu arada uykuları çok düzensiz olan anneler.
Sanırım Şekerdelisi ve mlbstnc 'cim
Uyku bölünmesi ek gıdaya başlandığı içinmiş. Karnına baktı biraz gazı var. Ek gıdalara alışana kadar bu uyku düzensizliğine katlanıcakmışız.

Haaa bide emerken kulaklarını asılıyodu oğlu kulakları çizilmişti artık. Bunuda diş yapıyomuş. Dişi çıkana kadar yaparmış :(

yeşil sünen kaka çooooooooooook pis koku vardı en son da su gibi ishal oldu canım.
önce de amip kisti vardı 10 günlükken sağolsun bilgili annem ilk doğdugunda ememedi diye kaynatılmamış sıcak şekerli su vermiş oğluma hastane musluğundan hala sinir oluyorum ya !!!!!!!!!!!!!!
o gündür bu gündür bağırsak ile uğrasıyoruz ama son bir aydır iyi çok şükür

geçmiş olsun canım ...

Kızlar bu arada bugün doktora gittik.

Labne peynir ve üzüm pekmezi verebilirsin sabahları dedi.
Babannesi ananaslı yoğurt vermişti onu sordum verebilirsin dedi.

Bu arada biz ek gıdalara başladık ama doymuyor sadece tadıyor. Alışıyor yani

Milupanın kaşık mamalarını sordum verebilirisin ama içinde emülgatör var bozulmaması için kendin evde yaptıklarını ver mecbur kalırsan onlarıda verebilirsin dedi.

Biz sadece elma armut kivi ve yoğurt vermiştik. Patates havuç ve kabak verebilirsin dedi.
Kabak bu mevsimde hormonlu dedi. Ankara'dayız biz Ayrancıda organik pazardan alabilirsin dedi.

Ispanak ve brokoli için erken dedi. 6.ay bitsin öle dedi.
Bu ayın sonuna doğru labne peynir, pekmez ve kendi sütünü karıştırıp kahvaltı olarak verebilirsin dedi. hatta biraz çavdar ekmeğide olabilir dedi.

Bebe bisküvisini bazı diyetisyenler tavsiye ediyor şekere alışsın diye ama ben pek etmiyorum onun yerine organik üzüm pekmezi ve ev yapımı reçeller dedi.

Çilek ve tropikal meyveler alerji yapabilir muz kabızlık yapabilir 8. aydan sonra muza başlıycaz dedi.

Keçi sütü ile inek sütü arasında fark yok. İnek sütü kullan dedi. Günlük süt olabilir dedi. Açık süt alırsanda 10 dk kaynat mutlaka dedi.

Limon reflüyü tetikleyebilir verme daha erken dedi.

Şeker tuz yasak.

Şimdilik bu kadar ;))))

ben de geçen labneli kek yapıyordum bir parmak verdim hoşuna gitmişti ama katkı maddesi olabilir diye fazla vermemiştim. bebe bisküvisi şu cici bebeler mi ? AOÇ un günlük sütü çok güzel olyor .

Back