2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ah,ah!Ne güzel sadece 10 kg almıştım hamilelikte,64 kg hamile kalıp 74 kg ile doğuma girdim.Doğumdan 1 hafta sonra hamile kaldığım kilonun da altına inip 63 kg oldum. Tam seviniyordum ki,bebeğim 4 aylık olduktan sonra kilo almaya başladım.Ama neden??Oburluktan!Durmadan acıkıyorum,şekerli şeyler yiyip duruyorum,of ya. Midem kazınıyor.Şu anda 67 kg oldum,yani doğumdan sonra tam 4 kg aldım,rezalet ki ne rezalet!Kışın evde kapalı kalmaktan ,can sıkıntısından falan bu aşırı yeme herhalde.

kivi verebiliyormuyuz yaa ben biyerde okumuştum ama hiç mantıklı gelmedi.. rahatsız etmez mi kivi?

kızlar bişey soracagım önceden fazla sütlerimi sagıp derin dondurucuya koymuştum çalışmaya baslayınca içer diye çalışmaya basladım ama oğlum o sütleri içmiyor tat olarak fark var sanırım. O daha sarı zaten şimdi beyaz sütüm. 1 ay süresi kaldı ben bu sütleri ek gıdalarına çorba yoğurt vs. ekleyerek yedirebilir miyim? Biraz arastırdım ama bişey bulamadım bilginiz varsa yardımcı olur musunuz? Yada dr gidecek olan varsa rica etsem sorabilir mi lütfen

canım sütün tadı çözündükten sonra bozulabiliyor ama aslı sağlamdır sen onu yoğurda katıp verebilirsin zararı olmaz.

Seni çok iyi anlıyorum canım.Benim de sık sık bozuluyor moralim ama çabuk toparlıyorum çünkü bir de ilgilenmek zorunda olduğum 9 yaşında kızım var.O beni üzgün görünce çok üzülüyor .Benim de kimsem yok.İstanbul'luyum,İstanbul'da oturuyorum ama annem yurtdışında yaşıyor.3-4 ayda bir 4-5 gün gelirse gelir. Kayınvalidem desen kızı kocasıyla başka şehre taşındı diye apar topar o da oraya taşındı kayınpederimle,hamile olduğumu yeni öğrenmiştim daha.Zaten ilk bebeğimde de başka şehirdeydiler.İlkinde de çok yalnızlık çektim.Bir de ben Avrupa Yakası'nda büyüdüm,okula gittim,çalıştım,tüm arkadaşlarım o taraftaydı.Eşim sebebiyle Anadolu Yakası'na geldim,burada da arkadaş edindim tabii ama ailenin yeri bambaşka.Tek çocuğum bir de,halam yok,yengem yok,kimse yok yani. Neyse ki komşularımla iyi görüşüyorum,kızımın sınıf arkadaşlarının anneleriyle görüşüyorum arada,çok iyi geliyor. Ben de bebeğimi şimdiye kadar üç dört defa bıraktım anneme o da 3 ay önceydi galiba. Eşim bakma konusunda güvenmiyor kendine şimdilik,ek gıdaya geçsin de bırakırsın diyor. 3 ay önce kuaföre gidip saçımı kestirmiştim,yanlış kesti,yamuk yumuk,inan öyle geziyorum,gidip de düzelttiremedim. Açık havaya hemen hemen hergün çıkıyorum,bizim bahçemiz çok büyük,bebek gezdirmek için uygun,ama sadece 20-25 dk kalabiliyoruz.Tabii ki hava güzelse her gün çıkıyoruz. Sen nerede oturuyorsun,çok mu soğuk?Arada o 20 dklık açık hava bile insanı ayıltıp kendine getiriyor. Bu günlerin çabucak geçeceğini,herşeyin kolaylaşacağını telkin et kendine,pozitif düşünmeye çalış.

:44:
Peki ya babası? Karnını doyur, altını değiş oynasın babası bir saat, sen de hava al çıkıp.

Benim koca adam kendine güvenmiyor ya bakma konusunda,daha 10 dk bırakmadım . Benim kız sıkıntılı ya biraz,kucakta bile durmuyor ki,hep gezdireceksin kucakta ya da iyi anına geldiyse oturur 10 dk.Kocamın da gözü korkuyor,gerçi bu biraz yapı meselesi,büyük kızı da hiç bırakamamıştım ona.Ama şimdi ikincide katı gıdaya geçsin de bırakırsın diyor,göreceğiz bakalım.Benimki eski toprak ya ondan galiba,yeni nesil babalar daha bir kendine güvenli çocuk bakma konusunda,benimki 45 yaşında:44:Ay duymasın böyle yazdığımı,çok bozulur.

kivi verebiliyormuyuz yaa ben biyerde okumuştum ama hiç mantıklı gelmedi.. rahatsız etmez mi kivi?

Ben iyice yumuşamış kivi veriyorum, hem ekşiliği de gitmiş oluyo, ama çekirdekli kısmından değil, en dış kısmını cam rendeden geçiriyorum, zaten az bişey oluyo.

Bi kere çok az çekirdekli kısmından da verdim, onda da sıkıntı olmadı, kakasında da çıkmadı çekirdekler, ben de rahatsız etmediğini düşünüyorum.

günaydın kızlar,
bol sohbetli günler. bebekleriniz de siz de iyisinizdir umarım. Allah iyilik versin.

bugün 5.ay sonu kontrolümüz vardı. 8200 gr, 68 cm olmuş. şükürler olsun süt yetiyor. ek gıdayı fazla almıyordu bizimki. herhangi bir hastalık yok çok şükür olanlara da şifa diliyorum.
rotavirüs 2. dozu içirdiler. 140tl haşırttttt
doktora gerekli mi bu diye sordum. hastalığa yakalanan bebeklerin halini görseniz iyi ki yaptırdım dersniiz dedi. Allah göstermesin ne bana ne de kimseye..

günaydın kızlar :) nasılsınız? aşı dedin de aklıma geldi6 aylık aşıları yaklaşıyor :18: çok streslibiişbu aşı olayı.. iyi haber 12. ayakadar başka aşı yok sonrasında :118:

gözünaydın canım.maşallah gayet iyi bebişin

emzirmiyormusun tatlım?benim 9-10 kilo fazlalığım var ama yine de diyet yapmıyorum.çünkü zaten sütüm azaldı.Diyet yapmak yerine süt yapmayan gereksiz kalorili şeyleri çıkar hayatından.mesela ben simit poğaça yemiyorum.çünkü süt yapmıyorlar gereksiz hamur.ekmeği, tuzu azalt mesela.bazen ben de eski kıyafetlerime bakıp iç çekiyorum ama sonra dönüp kızıma baktığımda olsun varsın nasılsa emzirme olayı bitince diyet yaparım diyorum.çok da kafana taka.Allah sağlık sıhhat versin

bende de çatlak yok ama kahverengi iz ne zaman gidecek acaba , kızlar doktor bize banyo yaparken başına dökeceğiniz suyu kaynatın ve o su ılıdıktan sonra onu kullanın demişti dizanteri olmasın diye ...

ben 4 aylık olana kadar damacana suyla yıkamıştm.hatta onu da kaynatıyordum.sonra dr. böyle yaparsan tatile gittiğinde ya da başka yere gidip başka su ile yıkadığında hasta olur abartma musluk suyu ile yıka demişti. şimdi öyle yapıyorum ama içim hiç rahat değil.aslında dediğin gibi kafasına dökülecek suyu en azından kaynatabiliriz

hehe şansa bak eşim yarın da mesaiye kalacakmış o yüzden geçte olsa biz de bugün banyo yapcaz :) yapcaz diyorum çünkü biz onu yıkarken o da bizi yıkıyor

ne güzel eşlerinizle yıkıyorsunuz.benim eşim korkuyor tutamam diye o yüzden ben de bakıcı ile yıkıyorum.işten eve gider gitmez yıkıyoruz.babası sadece kokluyor sağolsun ben de bir an önce otursa da kendim yıkasam diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…