• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

daha önce kendimize yapmıştım sütten ama yine de güzel olmamıştı. hem çok gevşek olmuştu hem de uzuyordu. anlamadım gitti. sen ne kadar yoğurt koyuyorsun?
Canım ilk defa yapıyorum ben, çay bardağına süt koydum kaynar su dolu kapta bekleterek sütü ısıttım, içine çay kaşığı ucuyla yoğurt kattım hafifçe karıştırıp üzerini streçle kapattım, sarmalayıp kaloriferin yakınına koydum. Bakalım tutacak mı, inşallah tutar da sen de denersin.

Rica ederim canım ;)
Sana sorcam
1-sen bebeğini nasıl yatırıyorsun? Hiç yan yatırdın mı? Ben şimdi yan yatırdım ama kolu uyuşmaz mı?
2- Bu bebek bezlerindeki kimyasal tantanası kafamı karıştırıyo, yok işte erkek bebeklerde üremeye zarar veriyo falan diolar :SSSSS molfix ve evybaby türk malı acaba onları mı kullansak? Normalde çok milliyetciyimdir markette hep türk malı almaya gayret ederim ama Türkiye bebek sektöründe çok zayıf yaaaa :SSSS Bebek arabası ararkende hep türk malı var mı die sordum hiç türk malı yok :S Chiccodan baby2go ya hepsi :ÇİN de üretilmiş. Bide Çin malı hiç bişey kullanmayın diolar napcaz ya ????
1.Bebeğim uzun uykularını sırt üstü uyuyor. Kolu uyuşur siye endişelendiğim için. Bundan birkaç ay öncesine kadar yan yatırıyordum gündüz uykularında sırtını yastıkla destekleyerek, çünkü sırt üstü yatmak istiyor. Artık hep sırt üstü uyuyor. Ama kafasını sağa sola çeviriyor hep.
2.Bebek bezlerinden haberim yok canım yaaa, rahat olduğu için prima kullanıyoruz. Malesef dediğin gibi düzgün bir Türk malı yok bebek ürünlerinde. Yeni ve kaliteli bir bez yapsa Türkler, eminim güvenip de alamayız yine. Bir ara unutmuştum bu kimyasal konusunu kafam karıştı yine.
Çin mallarına gelince, ne diyeceğim bilemiyorum gerçekten. Ne zor yaaa, uff... Sırf bu yüzden oğluma oyuncak alamıyorum.

hayır dedesinin ismi değil genelde bu soruyu soruyorlar:)eşim ve ben çok beğendik öyle koyduk ,aslında ankaralıyım ama eşim askerlik yapıyor erzurumda biz de onunla erzuruma geldik...

:) Tanıştığıma hem memnun oldum hem şaşırdım. Oğlumla aynı gün doğan bi adaşı var :)))) He he büyüyünce söylerim ona :)

aslında sık rastlanan bir isim değil(hatta daha önce kimsede duymamıştım) görünce şaşırdım, hem de aynı gün doğmaları çok şaşırttı beni ,inşallah birgün karşılaşırız

Görümcemin bi arkadaşıda koymayı düşünüyomuş, Mehmetle birlikte kolay söyleniyo diye koyduk ama Mehmet Ali, Mehmet Akif dienler oluyo :)
Ankara'nın neresindensin? Ben evlenince Ankaralı oldum :)
Belki sitedeki tüm Eylül anneleri ile Geleneksel 2010 Eylül anneleri buluşması düzenleriz :)
Mesela Ayeser'i, msnbnbc (yanlış yazmış olabilirim), şekerdelisini ve bebişlerini merak ediyorum :)
Güzel olur :) Belki ilerde yaparız :)

sadece prima premium care Almanya da üretiliyor paketin üzerinde yazıyor diğerleri türkiye de üretiliyor. ben hepsinin paketine baktım son derece takıntılı bir durm gibi görünüyor ama :52::52: Almanya da üretildiğini görünce diğerlerine özellikle dikkat ettim :)

Ben Polonya'da üretiliyor diye biliyorum,orada işçilik Almanya'ya göre daha ucuz çünkü.Belki iki değişik ülkeden ithal ediliyordur Türkiye'ye.

Sen hangi sebzeleri yediriyorsun canım?

:nazar: Kaç kilo canım şu anda? Dördüncü ayın sonunda kontrole gittiğimizde bebeğimin çok iyi olduğunu söyledi doktor. Bir tane rehber set verdi milupanın ve yavaş yavaş tattırmaya başlayabilirsin dedi. Biz hemen hemen beşimci ayın ortalarında 2 günde bir birşeyler yemeye başladık. Şimdilerde ise gündüzleri uyanınca emziriyorum, bir saat sonra falan mızırdanmaya başlıyor, yiyecek birşey yapıyorum ona ve ıştahla yiyor, anlıyorum ki sütüm yetmiyor, halbuki kilosu, boyu, dışkılaması, keyfi iyi... Geceleri 6 ssat uyanmadan uyumaya başladı. 3 kere kalkıyordu 00:00 - 06:00 arası artık 2 kere kalkıyor. Bilemedim ki ne yapsam, gece daha güzel emiyor, gündüz emerken etrafı seyredeceğim diye memeyi bırakıp etrafına bakıyor, sonra tekrar emiyor, emdiğinden birşey anlamıyorum. O yüzden diyorum ki geceye ağırlık versem, ben uyandırıp emzirsem mi?

Biz primanın 4 numarasına geçeli 2 ayı çoktan geçti, :52: 4 numara göbeğini kaplamıyor paşamın. :1:

İnşallah istediğin gibi olur canım, şimilik çok güzel duruyor program, seneye tam benim istediğim gibi.:nazar: Okulun uzak mı?

Biz de bebedorun silikon uçlusunu kullanıyoruz. Ben ve bebeğim sevdik :emir_bebek:

Benim bebeğim şu anda 7,5 kg,tam 5 ay 19 günlük,ayda ortalama 600-700 gr alıyor hep.Sütüm yetiyor hatta benimki de doğduğundan beri sık ama az emiyor,memede süt kalıyor hep.Benim kız daha çok emse daha iyi kilo alır.Ben 2 aydan fazladır hep aynı odada ve sessizlikte emziriyorum,bazen sadece doğa sesleri ya da klasik müzik eşliğinde.Emerken birisi odaya girerse bırakır hemen,ben konuşursam bırakır,TV açıksa bırakır ....Gece daha iyi emiyor o da uyurken.Yine de bence uyuyan çocuğu kaldırma gece emsin diye,hep o saatte emmeye alışırsa da sana zor olur sonraki dönemlerde.Kilosu iyi ki 4 numara bez sıkıyor senin oğlanı,maşallah.

Gündüz ağzında emzikle uyuyor, çekince uyanıyor, eskiden uyuyunca kendi atardı, artık atmıyor,:50: sizinkiler? Bir zararı olur mu?:50:

Bebek ağzına uyumlu bir emziğin zararı olmaz herhalde.Benimki emzik almıyor,nuk damaklı silikon emzikleri arasıra uyumak için alıyor.Onun emziği benim ne yazık ki,gündüz uykularında ağzında meme,kaçırırsa uyanıyor,iki aydır böyle,çok zor,yanına yatıyorum mecburen.İnşallah bu dönem de geçecek yakında. Bazen memeden süt geliyor diye sinir oluyor toksa,işte o zaman son çare olarak emzik alıyor,o da atmıyor,uyurken de emiyor ama 10 dk.Geçen gün farketti ağzındakinin emzik olduğunu ,meme olmadığını,uyandı kıyameti kopardı,inadından memeyi de almadı.

Back