• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

benim yoğurdum çok güzel tutuyo ama hazır sütten ve yoğurttan mayalıyorum eşim hamileyken açık süt getirmişti bikere ama hiç içim almamıştı hazırdan yapıncada içim hiç rahat değil aslında aptamil süt alıp onunla yapmayı düşünüyorum

benim yoğurdum çok güzel tutuyo ama hazır sütten ve yoğurttan mayalıyorum eşim hamileyken açık süt getirmişti bikere ama hiç içim almamıştı hazırdan yapıncada içim hiç rahat değil aslında aptamil süt alıp onunla yapmayı düşünüyorum

ya ben bugün aptamilden yaptım tutmadı yine bu döktüğüm 10cu belkide. kafayı yicem. neyseki bebeğim içmiyor mama yoksa daha çok sinir olurdum şimdi nasıl olsa atılacak diye deneme yapıp duruyorum..

canım aptamille yapılan zaten sulu bi yoğurt oluyo kızım 2 aylıkken sütüm azalmıştı biara onun için almıştım aptamil sonra sütüm gelince vermedim 1 ay kullanım süresi olduğu için olduğu gibi çöpe gitti :((( atmadan önce denemiştim yoğurt yapmayı güzel olmuştu ama onuda attım tabiki

benim tembel kızım dönmüyo belinden üstünü çeviriyo popoyada biz yardımcı oluyoruz ama yok hemen geri atıyo kendini :1:benim kızım 35 haftalık dogdu ondan diyorum artık

Popoda sorun yokta kolunu kurtaramıyo, ben elinden tutunca dönüyo ama kızıyo hiç sevmiyo dönmeyi. Kolumu acıyo acaba? Hiç yan yada yüzüstü yatmadı ondanmıdır?

Gündüz ağzında emzikle uyuyor, çekince uyanıyor, eskiden uyuyunca kendi atardı, artık atmıyor,:50: sizinkiler? Bir zararı olur mu?:50:

Aaaaa bizimkide öle :SSS ben emzik olayını çok araştırdım 2 yaşından önce bırakırsa hiçbi şekilde damak yapısını bozmaz, bpa free ise sağlığada zararlı değil için rahat olsun ;)
Gece de alıyo hatta ağlarken emziği verince susturucu takılmış gibi birden susuyo :) Ne kadar seviyolar emmeyi :) Benim korkum nasıl bırakacak ? :S

Sorma banyoda o mu yıkanıyor bizmi bilemiyorum artık.Eşimle yıkıyoruz.Banyo bitince bir bakıyoruz halimize sırılsıklam olmuşuz..tasa vuruyor tutmaya uğraşıyor dönemye kalkıyor.:Yatmıycak oluyor sürekli kalkmaya çalışıyor .Bayada öğrendi.Küvetin kenarlarına tutunup kendini kaldırmaya çalışıyor.birkaç deneme sonra oda olacak gibi.HAlimiz harap..Akşam yatağa yattığımda kamyon çarpmış gibi oluyorum.Tek tesellim sağlıklı olsunda uğraşırız napalım..

:)) Maşrapayı tutmaya çalışıyor dimi :))) Bizimkide aynı şap şap bide suya vurup bizi ıslatıyo :) Ama daha kuvetin kenarlarından tam tutmuyo tek eliyle tutuyo oda kalkmaya yetmiyo :)

bir sürü tarif denedim olmuyr.Elde etttiğim şey ayran..

Canım Yoğurt mayalamadaki tek sır; sıcaklığı tutturmak, tutturduktan sonrada sıcaklığı sabitlemek,
Sütü kaynatmadan ocaktan al, aldıktan sonra biraz soğusun içine parmağını sok 7ye kadar say elini yakmazsa tamamdır. Ama çok ılıkta olmayacak. o yüzden ben sürekli sokuyorum ve yakmadığı anda hemen süt karıştırılmış yoğurdu ilave et ve karıştır. Sonra güzelce sar ve kaloriferin yanına koy akşam çal sabaha kadar dursun sabahta dolaba atarsın. Olmazsada yoğurt çalma makinesi al canım.

Harpy normal sütten denedin mi sen? Neden normal sütten denemiyorsun. Bu sitede okumuştum doktor "inek sütü yoğurt olunca form değiştiriyor, yoğurdu inek sütünden yapabilirsiniz" demiş bir anneye.

Oğlumla iki gün var aralarında, benimki 20 Eylül doğumlu.
Oğlumun sırtı hep sıcak kalkıyor uykudan neredeyse terlemiş gibi. Bir çıtçıtlı üzerine bir de pijama giyiyor, yani 2 kat, tek pazen örtüyorum üzerine. Tek kat giydirirsem belki üşütür diye korkuyorum. Ne yapacağım yaaa:26::50:

Harpy normal sütten denedin mi sen? Neden normal sütten denemiyorsun. Bu sitede okumuştum doktor "inek sütü yoğurt olunca form değiştiriyor, yoğurdu inek sütünden yapabilirsiniz" demiş bir anneye.

daha önce kendimize yapmıştım sütten ama yine de güzel olmamıştı. hem çok gevşek olmuştu hem de uzuyordu. anlamadım gitti. sen ne kadar yoğurt koyuyorsun?

asualpcim cevabın için sağol, içime su serptin.

Rica ederim canım ;)
Sana sorcam
1-sen bebeğini nasıl yatırıyorsun? Hiç yan yatırdın mı? Ben şimdi yan yatırdım ama kolu uyuşmaz mı?
2- Bu bebek bezlerindeki kimyasal tantanası kafamı karıştırıyo, yok işte erkek bebeklerde üremeye zarar veriyo falan diolar :SSSSS molfix ve evybaby türk malı acaba onları mı kullansak? Normalde çok milliyetciyimdir markette hep türk malı almaya gayret ederim ama Türkiye bebek sektöründe çok zayıf yaaaa :SSSS Bebek arabası ararkende hep türk malı var mı die sordum hiç türk malı yok :S Chiccodan baby2go ya hepsi :ÇİN de üretilmiş. Bide Çin malı hiç bişey kullanmayın diolar napcaz ya ????

Oğlumla iki gün var aralarında, benimki 20 Eylül doğumlu.
Oğlumun sırtı hep sıcak kalkıyor uykudan neredeyse terlemiş gibi. Bir çıtçıtlı üzerine bir de pijama giyiyor, yani 2 kat, tek pazen örtüyorum üzerine. Tek kat giydirirsem belki üşütür diye korkuyorum. Ne yapacağım yaaa:26::50:

evin sıcaklığı kaç derece canım. bizim evgenelde 21-22 derece oluyor ben de çıtçıtlı üzerine pijama onun üzerine de uyku tulumuyla yatırıyorum. terlemiyor ayakları da sıcacık oluyor ama yanakları hep soğuk. ben de üşüyormudur diyorum hep..

Prima ve huggies'den başkasını kullanan var mı? Özellikle evybaby ve Molfix?
Sizde bezde bi koku alıyo musunuz?
Islak mendil kullanıyomusunuz? Onlardada bir sürü zararlı madde varmış. Unibaby yenidoğan tavsiye etmişti doktor bana onda sadece saf su var yazıyo ama acaba doğru mu?
pamuk ve su diyolar ama her yerde ben nerden buluyum suyu pamuğu taşıması pratik die kullanıyoz ıslak mendil ? :SS

Back