• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ben doğru söylüyomuşum yani:)))buarada kızımın gelişimi de çok iyi maşallahh...8.5 kilo olmuş 66 cm.artık dönebiliyor.ben ek gıdalara da başladım.sağlık ocağındaki hemşiremiz demişti yavaş yavaş başla diye geçen ay.kızım sevdi valla yaptığım sebze çorbalarını falan.ama dün kızımın özel doktoru acele etme ek gıda için 1 ay daha bekle dedi.

Bizde de tam tersi oldu.SÜtüm yetmiyor diye haifi sebze çorbaları, yoğurt ve meyveye başlayalım dedi drumuz.Sağlık ocağındaki hemşireye sadece yoğurdu söylediğimde çığlıklar attı kesinlikle olmaz anne sütü vereceksin.sen yetmez sanırsın ama yeter.emdikçe gelecek.Kadına anlatmaya çalışıyorum yok beni bir azarladı.15 günde sadece 150gr almıştı bebeğim.Dra söyledim böyle böyle oldu diye.O da sen onlara bakma öyle derler sonra 5 aylık bebek 3 aylık gibi olur dedi.Önceleri çok üzülüyordum ama buna da şükür en azından akşam gece ve sabah işe gelmeden emiyor.ne zaman doğdu bebişin.Benimki 2 eylül

tünaydınlar herkese :80: benim dünkü yoğurt yine ayran oldu :60: sinirden gülüyorum artık. ayeser amma uzun bekletiyormuşsun 8 saat ben her yerde 4 saat diye okumuştum.. 4 saat bekletiyorum sadece dur bakim sabah yine mayaladım bu sefer ben de uzun bekleteyim bakalım olcak mı. inşallah olur yaa vereceğim paradan çok mutfakta kaplayacağı yere üzülüyorum bu yoğurt makinesinin.

doğru söylüyorsun ama büyük kolaylık oluyor.Ben yeğenimden kalma makineyi kullanıyorum memnunum.6 saat bekletiyorum sonra kaldırıyorum.Dr 3 günlük yapabilirsin dedi ama ben 2 günde bir yapıyorum

benim oğlanın da salyası aynen dediğin gibi,acayip akıyor,sürekli yumrukları ağzında,geçen gün baktım,üst ön dişleri diğerlerinden daha kabarık duruyor gibi geldi,bazen havuç veriyorum hoşuna gidiyor.bizimki de 3 aylıktan beri salya akıtıyor

seninkinin normal zamanda başlamış.bizim erken başladı.havucu sevmedi.diş kaşıyılarını da bir kere sokuyor ağzına sonra atıyor.yumuşak şeyleri ağzına sokmayı seviyor.hırkasının kenarını falan sokuyor bazen yada yumuşak oyncakları.

17 eylül de doğdu kızım sebin.valla benim de sütüm öyle aman aman çok değil.hele adet olunca iyice azalıo.bebeklerimiz değişik tatları tanısınlar bişey olmaz ki.ben hiç su vermiyorum kızıma son 1 aya kadar.şimdi suyu içmiyo.tatsız gelio demekki.

seninkinin normal zamanda başlamış.bizim erken başladı.havucu sevmedi.diş kaşıyılarını da bir kere sokuyor ağzına sonra atıyor.yumuşak şeyleri ağzına sokmayı seviyor.hırkasının kenarını falan sokuyor bazen yada yumuşak oyncakları.

benim oğlan diş kaşıyıcısını beğenmedi,favorisi top :) topu ağzına almaya çalışıyor her defasında,ya da kucağımızdaysa elimize felan saldırıyo ağzına almak için :))

Bebeğinin salyası akan var mı?kaç aylıkken akmaya başladı?Bizim 1.5-2 aylıkken başladı biraz biraz şu anda maksimum seviyede :) musluk gibi maşallah.Damakları kaşınıyor ama henüz görünürde dişcik yok

aynen benimkinin de salyası 1,5 aylıkken akmaya başladı. ve şuan her zaman değil ama çoğu zaman bol miktarda salgılıyoruz. önlük takmaya da korkuyorum alıp yüzünü örtüyor. genelde ıslak geziyoruz o yüzden. geçen gün anneme bıraktım o da ıslandığı için göğsüne ağız bezini sokmuş eve geldim allah allahdiyorum bebeğin göğsünde bişey var. korktum da birden bi açtım bez insanın aklına neler geliyor :77:

kızlar bu arada bebişleriniz su içiyor mu,benimki hiç sevmedi suyu zorla içiyor,alıştırma biberonuyla hiç içmiyor,kaşıkla içiriyorum.suyu ne sıklıkla veriyorsunuz,benimkine günde 30cc bile zor içiriyorum

17 eylül de doğdu kızım sebin.valla benim de sütüm öyle aman aman çok değil.hele adet olunca iyice azalıo.bebeklerimiz değişik tatları tanısınlar bişey olmaz ki.ben hiç su vermiyorum kızıma son 1 aya kadar.şimdi suyu içmiyo.tatsız gelio demekki.

benimki de hiç sevmiyor.Biberonla zaten içmiyor.Kaşıkla veriyorum çorba yedirirken.Nedense su içerken heyecanlanıyor derin derin nefes alıyor komik oluyor.Koliği vardı bebeğimin 21 günlükken kabus gibi günler başlamıştı.Denemediğimiz şey kalmamıştı.Bebek rezenesi sanki biraz fayda etmiş gibiydi.3 aylık olup da kolik geçene kadar rezene verdim.Şimdi rezene ile verirsem suyu içiyor yoksa sevmiyor

aynen benimkinin de salyası 1,5 aylıkken akmaya başladı. ve şuan her zaman değil ama çoğu zaman bol miktarda salgılıyoruz. önlük takmaya da korkuyorum alıp yüzünü örtüyor. genelde ıslak geziyoruz o yüzden. geçen gün anneme bıraktım o da ıslandığı için göğsüne ağız bezini sokmuş eve geldim allah allahdiyorum bebeğin göğsünde bişey var. korktum da birden bi açtım bez insanın aklına neler geliyor :77:

annem çok kızıyor ıslak olunca.göğsünden üşütür diyor.o yüzden düşün ben hem annenin yaptığı gibi mendil koyuyorum hem önlük takıyorum.Bozağını sıkar diye çok sıkamıyorum önlüğün bağcığını, cırt cırtlıların zaten arasında geçiyor ne önlük dayanıyor ne kıyafet.dün akşam 3 satte 4 kere üst baş değiştik salya yüzüne :84:

kızlar bu arada bebişleriniz su içiyor mu,benimki hiç sevmedi suyu zorla içiyor,alıştırma biberonuyla hiç içmiyor,kaşıkla içiriyorum.suyu ne sıklıkla veriyorsunuz,benimkine günde 30cc bile zor içiriyorum

30 ml çok değil mi canım yaa. gerçine kadar katı gıda verdiğine bağlı. ben 1 öğün sebze 1 öğün meyve veriyorum doktor 1-2 çay kaşığı yeter dedi. tabi bizimkine çay kaşığıyla su içinmek, atarak ipliği iğne deliğinden geçirmek gibi bişey. ondan alıştırma biberonuna koyuyorum. zar zor 1-2 yudum içiyor. tatlı şeyleri seviyorsa içine biraz pekmez katabilirsin canım. hem öyle pekmez daha kolay kana karışıyormuş. faydası artıyormuş yani. bizimki tatlı şeyleri sevmiyor yoksa ben yapacaktım.

30 ml çok değil mi canım yaa. gerçine kadar katı gıda verdiğine bağlı. ben 1 öğün sebze 1 öğün meyve veriyorum doktor 1-2 çay kaşığı yeter dedi. tabi bizimkine çay kaşığıyla su içinmek, atarak ipliği iğne deliğinden geçirmek gibi bişey. ondan alıştırma biberonuna koyuyorum. zar zor 1-2 yudum içiyor. tatlı şeyleri seviyorsa içine biraz pekmez katabilirsin canım. hem öyle pekmez daha kolay kana karışıyormuş. faydası artıyormuş yani. bizimki tatlı şeyleri sevmiyor yoksa ben yapacaktım.

Bizimki de tatlıyı sevmiyor.yalnız dra bir sorsun pekmez vermeden önce.Çünkü bizimki 9 aydan sonra pekmez 1 yaşından sonra bal dedi.muz da 9 aya kadar yok

Bizimki de tatlıyı sevmiyor.yalnız dra bir sorsun pekmez vermeden önce.Çünkü bizimki 9 aydan sonra pekmez 1 yaşından sonra bal dedi.muz da 9 aya kadar yok

hımm ben bilmiyordum. ben de hiç vermedim ama herkes veriyor bende bişey olmaz dedim :96: demek yasakmış..

hımm ben bilmiyordum. ben de hiç vermedim ama herkes veriyor bende bişey olmaz dedim :96: demek yasakmış..

Annem yemek konusunda beni deli ettiği için herşeyi dra soruyorum.Annem tuturmuş çorbasına et veya tavuk suyu koyalım diye.9 aya kadar yok dedi.annemin üzüntüsünü görmeliydiniz. :9:

bu arada yurt dışından gelen muzlarda GDO varmış ben zaten vermem onları yazın anamur muzu veririm ancak zaten o zamana da 9 aylık olur.

Back