cnm hazır süt kullanıyorum bir iki taşım yeterlı bir su bardagı süte 1 yemek kasıgı yogurt yeterli hazır yogurtlar mayası pek tutmuyor dedıgım gıbı kaynamış suyun içinde beklet katılasana kadar sonra onunla mayala taze taze yogurdu kendın yap cok zevklı oluyo sıcak bir ortamda beklet
aksam saat 9 gibi 1 su bardagı sutumu 1,2 taşım kaynatıyorum orgulu atkımı sobanın yanına guzelcene serıyom kaynatmış oldugum sutumu çömlek kasemın içine dolduruyorum sut ılındıktan sonra 1 yemek kaşıgı yogurdumu içine katıyorum ustunu tabakla kapatıp bir guzel altına yerleştırdıgım orgulu atkımla kapatıyorum sabah 6 7 gibi buzdolabına koyuyorum 2 saat beklettıkten sonra yıyoz ama ilkin kıvamını tuturamıyabılırsın sıvı gelırse kaynamış suyun içine kasenı koy suyu bıraz kaynat serlesınce dolaba kaldır artık onu mayalamak için kullan hazır yogurlar mayasız oldugu için bazen mayalamıyabılır ve hazır süt kullanıyorum
ben normalde kendimize 3-4 kilo mayalıyordum hazır sütten geçen bi yapıyım dedim fazla güzel olmadı
Süt olarak ne kullanıyorsun canım? Paket sütlerden mi?
Anladığım kadarıyla mini güveç kabında mayalıyorsun. Ne kadar süte ne kadar maya koyuyorsun? Orasını tam anlayamadım. İlk defa böyle birşey yapacağım. Hazır sütü tekrar kaynatmaya gerek var mı? zaten pişmiş oluyor. Isıtsak olmaz mı? İnek sütü zararlı diyorlar. Yoğurdu da zararlı olmasın.
Bu ek gıda olayı çok tantanalı be yaaaa:26:
Ben yoğurdumu hep kendim yaparım. Hem günlük sütle mayalıyorum,hem de pastörize keçi sütüyle(kay sütün keçi sütü var marketlerde).Pastörize yani uzun ömürlü sütle mayalayınca biraz kıvamsız oluyor,tek fark bu. Günlük sütle daha koyu kıvamlı oluyor.
1 lt sütü kaynatıyorum ve kaynamaya başladıktan sonra da 10 dk kadar tutuyorum ocakta ki suyu azalsın,kuru maddesi artsın,daha kıvamlı olsun. Daha sonra sütümü yoğurdu yapacağım kaba alıyorum(genelde kapaklı borcam) ve ılınmasını bekliyorum. Süte serçe parmağımı sokup içinde tuttuğumda 7ye kadar sayıyorum,parmağım sıcak olmalı ama yanmamalı,dayanabileceğin bir sıcaklık olmalı. Önceden 1-2 saat oda sıcaklığında beklettiğim 3 tepeleme dolu çorba kaşığı mayayı,sütten birkaç kaşık alıp sulandırıyorum,iyice karıştırıyorum.Sonra yoğurdu mayalayacağım kaptaki süte yavaş yavaş döküp hafifçe karıştırıyorum. Kapağını kapatıp,kabımı orta kalınlıkta bir bez veya battaniyeye sarıyorum.Oda ısısında 3 saat kadar bekletip kontrol ediyorum,salladığında hafif katılaşmış olacak(biraz sulu olması normal,buzdolabında birkaç saat tutunca katılaşır).Çok suluysa 1 saat daha bekletip buzdolabına kaldırıyorum.Daha fazla da bekletilebilir ama ne kadar beklerse o kadar ekşi olur.En sağlıklısı keçi sütünden yoğurt,keçi sütü bulabilirseniz tavsiye ederim.Keçi sütü anne sütüne en yakın süt.
Ben henüz ek gıdaya geçirmedim kızımı,bugünlerde tattırmaya başlayacağım.
İşte aradığım tarif. Süpersin! Ne zamandır keçi sütünden denenmiş bir yoğurt tarifi arıyordum. Çok sağol :)
Bu arada ne kadar çok kişi başlamış ek gıdaya. Benim doktorum kesinlikle tadına bile baktırma, alışsın malışsın hurafelerine inanma dedi. Ben mümkünse 1,5-2 yaşına kadar emzirmek istiyorum, bunu doktorumla da paylaştım ve doktor bana şunu dedi;
"6. ayından önce tadına alışsın diye verdiğin besinler nedeniyle bebeğin sütünü eskisi kadar hevesle istekle emmez, en azından günün her saati eski randımanı alamazsın ve zamanla bünyen daha az süt üretmeye başlar. 6. aydan sonra ek gıdaya geçsen bile onun asıl besin kaynağı yine sen olmalısın, en azından bir kaç ay daha. Ama sen farklı besinleri 6. aydan önce tadtırıp da sütünü azaltırsan bebeğin 6. aydan sonra seni sadece atıştırmalık olarak kullanır ve bir süre sonra da sütün tamamen kesilir" dedi.
Tabi sütten erken kesmek isteyen anneler için sorun da yok dedi.
Ayrıca "Ama ben asla önermiyorum, harika bir gıda, mükkemel bir besin, anne sütü. Anlamıyorum nedir bu ek gıdaya geçme hevesi, telaşı. Zaten ömrü billah başka besinlerle beslenecek, bari hayatının ilk 1-2 senesinde tam anlamıyla onun için yaratılmış mükkemel bir besinden faydalansın" dedi.
Bana bu demeçi verdiğinden beri bebeğimle buz dolabının önünden bile geçmedik
Bir kereliğine bile olsa güvenilir bir yerden köy yoğurdu bulup alın onunla mayalayın bence. Sonra da mayanızı kaybetmeden kendi mayanızla devam edin. Ben öyle yapacağım. Hazır yoğurtlar gü<el mayalamıyor ben annemden biliyorum.
İşte aradığım tarif. Süpersin! Ne zamandır keçi sütünden denenmiş bir yoğurt tarifi arıyordum. Çok sağol :)
Bu arada ne kadar çok kişi başlamış ek gıdaya. Benim doktorum kesinlikle tadına bile baktırma, alışsın malışsın hurafelerine inanma dedi. Ben mümkünse 1,5-2 yaşına kadar emzirmek istiyorum, bunu doktorumla da paylaştım ve doktor bana şunu dedi;
"6. ayından önce tadına alışsın diye verdiğin besinler nedeniyle bebeğin sütünü eskisi kadar hevesle istekle emmez, en azından günün her saati eski randımanı alamazsın ve zamanla bünyen daha az süt üretmeye başlar. 6. aydan sonra ek gıdaya geçsen bile onun asıl besin kaynağı yine sen olmalısın, en azından bir kaç ay daha. Ama sen farklı besinleri 6. aydan önce tadtırıp da sütünü azaltırsan bebeğin 6. aydan sonra seni sadece atıştırmalık olarak kullanır ve bir süre sonra da sütün tamamen kesilir" dedi.
Ayrıca "Ama ben asla önermiyorum, harika bir gıda, mükkemel bir besin, anne sütü. Anlamıyorum nedir bu ek gıdaya geçme hevesi, telaşı. Zaten ömrü billah başka besinlerle beslenecek, bari hayatının ilk 1-2 senesinde tam anlamıyla onun için yaratılmış mükkemel bir besinden faydalansın" dedi.
ya arkadaslar ben bişey yaptım. face kabul oldum. önüme gelen bebekli herkeside ekledim. sonrakafam dank etti. öslem yazanbenim haberiniz olsun
tahmin ettim beni de eklemişsin :))
Kızlar ayrı bi başlık açtım ama size de sorayım oğlum için bebek telsizi almak istiyorum kullanıp memnunum dediğiniz bi marka var mı? Bilmediğim bişey almak istemiyorum
İkinci olarak sterilizatör ve ısıtıcı almak istiyorum. Hem sterilize edecek hem ısıtacak hem de çok pahalı olmayan memnun kaldıgınız bi ürün tavsiye edebilir misiniz?
Arzumun iki ürünü var 1. Sterilizatör ve ısıtıcısı 2. Bebe multi robot. Multi robot bana çok cazip geldi kullanan var mı?
Arzum sterilizatör ve ısıtıcı: ARZUM
Arzum multi robot:ARZUM
Ya kafam karıştı şimdi. Bizim doktorda araştırmaları takip ettiğini ve yavaş yavaş ek besinlerin 4.aya inmesi fikrinin yaygınlaştığını söyledi. 6.aydan sonra ek besinlere başlandığında çocuğun tamamen adapte olmasını 8.9. ayları bulduğunu ve bu aylarında ek besin için geç olduğunu söyledi. Sindirim problemlerinin artma sebebinin buna bağlandığını söyledi. Ama asla doymayacak sadece tadına bakacak dedi. Öğrenecek dedi.
Şimdi düşünüyorum ve bana mantıklı gelen doymadan yavaş yavaş tatması bence. Zaten anne sütünü çok seviyolar ben hiç görmedim ek gıdaya başladığı için sütü bırakan. :S
Canım telsizler zararlı. Şöle onlar çalıştırdığın zaman sürekli radyo frekanslarıyla yayın yapıyolar. Yani bi nevi radyasyon diyebiliriz. Bizim ev labirent gibi çok gereksinim duyuyorum ama yine de almayı düşünmüyorum.
Dilek1971 tskler tarifin icin bende denicem keci sutunden ama tamamen keci sutumu kullaniyosun yoksa inek sutuyle karistiriyomusun bide gunluk mu yapmak gerekir bebeklere verirken acaba
Dun tvde bi doktor konustu ek gida hakkinda 6 aydan once kesinlikle verilmemeli ve yapilan en buyuk yanlislik meyve sulariyla baslamak oldugunu soyledi bebek tatli seyleri daha gec tatmaliymis sonra diger corba yogurt gibi seyleri istemezmis ilk once yogurt sonra sebze corbasi daha sonra meyve puresi suyu degil pure halinde verilmeliymis kesinlikle muhallebi onermiyo hic bi yarari olmaz diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?