• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

facebookum bozuldu yorum yazamıyom bişey ekliyemiyorum sanırım laptop tan kaynaklı 3.000 e almıştım yaa yeni bitti garantisi hop tökezledi:( özledim facede yazmayı...
Geçmiş olsun, formatlayın düzelir belki...

canım benim, bizimkinin aşı yeri de aynı öyle bir sivilce oluyor irin topluyor sonra patlayıp yara oluyor bazen kanıyor. doktor normal dedi.

ben hep buralardayım da yazacak fırsatım olmuyor bu ara. teyzemin kızı bizde. onla sohbetliyoruz. bilgisayarı önüme alınca ayıp oluyor. ece ye birlikte bakıyoruz. yakında işe başlayacağım. katı gıdaya alışınca yani 7. ay gibi. herşey yolunda alıştırma yapıyoruz işte.
bizim doktorun tavsiyesince yoğurt ve meyve suyu tattırıyoruz. sebze çorbası yapcam yarın tadına baktırcam :D bizim kız yoğurdu höpür lüpür götürdü. iştahlı mı olacak nedir.:56::95:

Maşallah Ece'ye:nazar::nazar::nazar: ben geçen gün vitaminli pirinç unundan muhallebi yaptım yedi azıcık da su verdim. Daha da ek birşey vermedim. Anne sütünden devam ediyoruz şimdilik.

bebelac 1 devam sütü aldım inşallah bunu içer. bizim burda bi bebek mağazası var harika ya bayılıyorum oraya saatlerce dolaşsam içinde o kadar zevk alıyorum :66::66::66: kendimi unuttum zaten oğluma bişey alınca kendime alınmış gibi seviniyorum ya

canım devam sütü bie yaşından sonra verilmiyormu.ben bebe sütü veriyorum bebelac ında verdim.

Biz de şimdi dısardan geldik aşımızı yaptırdık. 3 tane biberon emziği aldım hepsi çok güzel ben emdim çok güzel valla :9: hangisini alacak deneyeceğim inşallah birisini alır diğerlerini hiç almadı:63:
sağlık ocagında hemşire mama verme muhallebi yap diyor. doktora girdik muhallebi verme mama ver diyor ben anladım arkadaş kimsenin bişey bildigi yok herkes kafasına göre kendi doğrusunu söylüyor deli eder bunlar insanı :27::52::35:
en iyisi sen kendi bildiğini bebeğinin sevdiği şeyi yap :6:

kızlar bende dün meyve filesi almıştım bir dilim elma ve muz verdim gece yarım saatin içinde 3 kez kakasını yaptı acaba yaramadımı zaten geceleri hiç uyumuyor dün gece iyce uyumadı benide deli etti hüngür hüngür ağladım uykusuzluğa hiç dayanamıyorum :43:

ooo biz çok hızlı başlamışız anlaşılan.. 16sında 4. ayı doldu bizimkinin ve biz sabah 11de elma püresi öğlen 13 de sebze çorbası(havuç patates pirinç) akşamüstü 17ooda yoğurt (devam sütünden mayaladım) ve akşam 20 de de kaşık maması (herobaby pirinç buğday yulaflı) geri kalan 3 öğünde de anne sütü ile devam ediyoryuz... önceden mamaya ağırlık vermiştik, ek gıdaya geçince kendi sütüm de yetmeye başladı devam sütünü sadece yoğurtta kullanıyorum artık.
YArım elma püresi yiyor..
çorba da 1 ufak kase kadar koyu kıvamlı çorba içiyor yarım havuç yarım patates 1 çay kaşıı pirinçten yapıyorum...
kaşık mamasını da 150ml suya 4 y.kaşığı diyor ama bizimkine fazla geldi yarım ölçü yiyor

ooo biz çok hızlı başlamışız anlaşılan.. 16sında 4. ayı doldu bizimkinin ve biz sabah 11de elma püresi öğlen 13 de sebze çorbası(havuç patates pirinç) akşamüstü 17ooda yoğurt (devam sütünden mayaladım) ve akşam 20 de de kaşık maması (herobaby pirinç buğday yulaflı) geri kalan 3 öğünde de anne sütü ile devam ediyoryuz... önceden mamaya ağırlık vermiştik, ek gıdaya geçince kendi sütüm de yetmeye başladı devam sütünü sadece yoğurtta kullanıyorum artık.
çorba da 1 ufak kase kadar koyu kıvamlı çorba içiyor yarım havuç yarım patates 1 çay kaşıı pirinçten yapıyorum...
kaşık mamasını da 150ml suya 4 y.kaşığı diyor ama bizimkine fazla geldi yarım ölçü yiyor
Canım beslenme programınızı doktor mu yaptı? Oğlum 1.5 ayda 600 gram almış hala başlama diyor doktorumuz. Maşallah ne güzel ya şöyle başlasak

bızım doktorumuzda artık baslayablırsınız dedı cormaya falan gercı ben baslamıstım yogurt cıcıbebe falan verıyordum sadece corba vermedım sımdıye kadar sımdı onuda verıcem corbaya tuz falan atıyomusunuz yoksa oylecemı verıyorsunuz?

Adam akıllı başlamışsınız, tabir yerindeyse. Sindirimle ilgili problemler yaşadınız mı hiç?

bızım doktorumuzda artık baslayablırsınız dedı cormaya falan gercı ben baslamıstım yogurt cıcıbebe falan verıyordum sadece corba vermedım sımdıye kadar sımdı onuda verıcem corbaya tuz falan atıyomusunuz yoksa oylecemı verıyorsunuz?
İlk yıllarda tuz önerilmiyor canım. Bir araştır istersen. Bizimle de paylaş...

İlk yılda tuz, şeker, inek sütü ve bal kesinlikle yasak.

İnek sütünü yoğurtlarda ve muhallebide, şekeri de muhallebide işlenmiş olduğu için kullanabiliyoruz.
Çorbayı da ben aşağıdaki gibi yapıyorum;

Yarım havuç ve yarım patetesi küp küp doğruyorum, içine 1 yemek kaşığı pirinç koyuyorum. Bunu yaklaşık bir sb. suda tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde haşlıyorum. Ağzı açık olursa vitamin değeri azalıyor çünkü. Suyu kaynayana kadar yüksek ateşte, sonra da kısık ateşte pişiriyorum. Sebzeler ve pirinç yumuşayınca ki bu da genelde 10 dk. içinde oluyor tencereyi ateşten alıyorum ve içine 1 yemek kaşığı saf zeytinyağı koyuyorum. Sonra blendırda tüm içeriği eziyorum. ilk başlarda tüm pirinç taneleri tamamen yok olana kadar karıştırıyordum. Kıvamına göre çok koyuysa yeterince kaynar su ekleyerek kıvamını seyreltiyorum. Sonuçta normal çorba kadar akıcı olmayan, püre kıvamlı bir çorba elde ediyorum.

İlk günlerde birkaç kaşıkla başladım, şimdi nerdeyse 100 ml yiyor, bi de artık blendırdan geçirirken de iyice pürüzsüz olmasını beklemiyorum. Azıcık havuç ve pirinçler kalıyor, pürtüklü yiyeceklere de alışması için. Bir de meyve püresi ve çorbayı, yoğurt ve muhallebiye göre daha iştahla yiyor.

Ben şimdiye kadar aşağıdaki şekilde bir yol izledim, size de tavsiye ederim.
Önce meyve suyuyla başladım, elma suyu. 2 gün bu şekilde gittik, baktım bir sıkıntısı yok, havuç suyu da ekledim. İki gün de böyle denedim, sonra muhallebi de vermeye başladım. Bu şekilde her iki günde bir yeni birşey ekliyorum listeye. Ama bunu da züenli olarak yapmıyorum. Bakıyorum sürekli aranır durumda ve sütüm azsa ve o an günün hangi anına denk geliyorsa ona göre bir ek besin veriyorum.

Bu aralar 15 gün içinde meyve suyunu püreye çevirdim. şimdi armut suyunu da koyuyorum ve bu aralar sabah erken saatlerde meyve püresini yedirmeyi adet edindik, havalar tam grip havası, ben grip oldum, şükür oğlum olmadan atlattık.

Öğle saatlerinde sebze çorbası, akişam üstü 4-5 gibi yoğurt, akşam 8-9 gibi muhallebi.
Bir de her öğünün sonunda mutlaka son lokmalarını su olacak şekilde tamamlıyorum. Suyu aralarda vermek karnının şişmesine ve iştahsız olmasına neden oluyormuş. Onun için ben hep kapanışı suyla yapıyorum. Bir de suyu şimdi alıştırmazsak sonra tatsız tuzsuz geldiği için alıştırmak daha zor oluyormuş.

İlk başlarda hiç bir zaman bir öğün yerine geçmedi ek gıda, son bir iki gündür sütüm de azaldığı için hastalıktan sanırım daha az emiyor. Bir de zaten hangi ek gıdayı verirsem vereyim bi yarım saat kadar sonra emmek istiyor. Onun için vazgeçilmez bişey sanırım emmek, bu şekilde rahatlıyor, onun için beni bırakacak diye de çok telaş yapmıyorum. Sonuçta sadece doymak için değil, rahatlamak için de emiyorlar.

Biraz uzunca oldu ama bir hayli okudum bu konuda ve bildiklerimi paylaşmak istedim. Ayrıca yanlış yaptığım bir nokta varsa, uyarmanızı da isterim :66:

Son düzenleme:
kızlar kızım 1 aralıkta rotarix aşını oldu 2.doz için çok mu geç kaldık?
ben 1 şuabtta diye tahmin ediyordum...yarına randevu aldım yaptırıcam

Canım aşılarınızı nerede oluyorsunuz? Biz sağlık ocağında oluyoruz ve bir aşı takvimimiz var. Her aşıdan sonra bir sonraki aşı gününün tarihini veriyorlar ona göre gidiyoruz.
O takvim dışında aşılar var mı? Bu perşembe aşıya gideceğiz biz de, soracağım. Bizim aşılarımız 10 gün gecikmeli devam ediyor. Memleketteki hemşire yanlış tarih vermişti bize. Burdaki ebe bir zararı olmaz dedi , ama biz yine yavaş yavaş toparlıyoruz tarihleri. Birkaç günlük gecikmeden zarar gelmez yani.

sekerdelisi aşıdan olumsuz etkilendi mi senin kuzu?

Flam çok teşekkür ederiz, uzun uzun da yazmışsın ellerine sağlık. Bizim doktor da başlayın yavaş yavaş dedi. Bir gün pirinç unlu muhallebi yaptım yedirdim su da verdim. Ondan sonra daha ek bişey vermedim. Ek gıdaya başlama ile ilgili herkes farklı fikirde olabiliyor. Doktorlar da dahil. Ben de şu sıralar başlamının mantıklı olduğunu düşünüyorum. Birçok anne 6 ayın dolmasını bekliyor. Tam altı ay dolunca o dönemlerde diş çıkarmaya başlayacaklar ve hayli titiz ve huysuz olacaklar düşünceme göre. Haliyle ek birşeyleri kolay kolay kabul ettiremeyebiliriz. Belki memede bile titiz olacaklar kimbilir. Şimdi tam zamanı gibi.
Sindirimiyle ilgili problem yaşadınız mı Flam?

Back