2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim doktorumuz benim yediğim gıdalara reaksiyon sebebiyle yeşil ve mukuslu kaka oluyor demişti.Bizim de arasıra öyleydi,4.ay dolunca geçtişükür ama çok kokmuyordu ve çok az mukus vardı.Bir de sindirim sistemi iyi çalışmadığı için hazımsızlıktan olur demişti.Yine de doktor hep ne kadar sıklıkla yeşil kaka yaptığını soruyordu. Sen baştan sarı yapıyordu dediğine göre hazımsızlık olamaz acaba 2.aydan sonra diyetine eklediğin ve hep yediğin birşeye reaksiyon mu veriyor bebeğinin vücudu?

sen de üşütmüş olabilirsin senden de geçer
sütünü üşütme felan derler

Ben çok dikkat edemiyorum kendime geceleyin üşütüyor olabilirim terli terli kalkıp o uykuyla bi an önce emzirip yatmayı düşünüyorum. Uykum çok ağır kalkınca giyeyim diye yanıma yelek tarzı bişeyler koyuyorum ama uykudan onu unutuyorum

Çoookkk canım sıkılıyor kızlar.2011 geldi,2011'den doğduğum yılı çıkarınca tam 40 ediyor.Gerçi 40 olmama daha 8 ay var ama 39 olsak ne olur???Siz çok gençsiniz ya,yok galiba aranızda benim gibi kart anne.Aslında olduğumdan çok genç duruyormuşum,öyle diyorlar,ruhumsa 20-25 ama neye yarar,yaşlanıyorum ve ağlamak istiyorum. Sizin yaşınızda bana da 40 yaş ne kadarrrr yaşlı gelirdi.Hiiii,yok mu aranızda 35 üstü ya???

Sende mi gece terliyorsun? Ben zaten aşırı terleyen biriydim ama geceleri terlemem kışın.Doğumdan beri her uykudan kafam sırtım sırılsıklam kalkıyorum,hormonlardan herhalde.İlk doğumdan sonra böyle olmadım.İlk kızımı 14 ay emzirdim ama hiç sadece anne sütü ile besleyemdim.O yüzden onu bu kadar yoğun emzirmiyordum,herhalde hormonlarım farklıydı o sebeple.Bir de sürekli sıcaklıyorum,hep tshirtle geziyorum.

ben ek gıdaya geçtim benim sütüm de az yetmiyor kavanoz maması veriyorum bide arı maanın sebze lisinden pişiriyorum çok severek yiyor maşallah
herşeyden tattırıyoruz biz özellikle babası gidip bişeyler alıp geliyor kendi eliyle pişirp yidiriyor banada bırakmıyor

Arasıra değil canım her zaman yeşil yada kahve oluyor. Şimdi aklıma geldi de yaklaşık 2 ay önce sağlık ocagına gittik çok ıkınıyordu doktor kakasını yapamıyor olabilir böyle olunca gliserinli fitillerden koy kolay yapar dedi. Ben de çok zorlanınca günde 1 defa yarım fitil koyuyordum. Bi gün kakası yokmuş gazdan ıkınıyordu sanırım fitil koydum 2 saat sonra az kaka yapmış ama böyle balgamlı jöle gibiydi rengi de aynen şimdiki gibiydi. Ondan sonra bi daha pek düzgün yapmadı. Fitil bağırsaklarına bişey yapmış olabilir mi ya? Ama doktor fitil için zararsız demişti

fazla ilçla müdahale etmeyin canım ya bebeklere ilaçlar zararlıymış

neeeeeeeee geceden sabah 11 kadar aman allahım yahu benim kızım neden uyumuyor bukadar of ya siz napıyorsunuz bu çocuklara benimki gecede kaç kere kalkıyor

Hayat adil değil işte!!!Benim kızın hep uykusu var,21'de başlıyorum uyutmaya,şaka gibi ya,1-1:30a kadar.Uyuyor,yatırıyorum,10 dk sonra hoop ayakta ama gözler kapalı.Hadi gene emzir,gezdir,yatır hoop ayakta.Tracy Hogg'un yatır-kaldır yöntemi de neymiş;bizim kızın bünyesi öyle zaten,yatıyor,kalkıyor.Gece toplam 7-8 saat,gündüz uyurken kucakta tutarsam birkaç kez yarımşar saat-45 dk,yerine koyarsam 0 saat uyuyor. Böyle 11 saat uyursa düşer bayılırım herhalde.Buna da bin şükür,ilk kızım gece 7 saat uyur ama 7 kere de kalkardı!!!Gündüz hiiiç uyumazdı ya da bir kere yarım saat-45 dk kestirirdi.Bir gün 50 dk uyuyunca panik olup nefesini dinlemiştik. Sağlıkları yerinde olsun da varsın uyumasınlar tatlı bebişlerimiz.

Terleme emzirmeden kaynaklanır mı bilmiyorum ama benim hamilelik başından beri tiroid hormonlarım düzensiz çalışıyor o da terleme yada üşüme yapıyor senin de öyle olmasın?

Eşine bravo diyorum,çok ilgili bir baba. Biz ek gıdayı ufak ufak tattırmaya 5.ayda başlayacakmışız,6.ay sonu tam geçecekmişiz,inşallah çabuk alışırlar.

Terleme emzirmeden kaynaklanır mı bilmiyorum ama benim hamilelik başından beri tiroid hormonlarım düzensiz çalışıyor o da terleme yada üşüme yapıyor senin de öyle olmasın?

Sağol canım,baktırayım bari.Hamilelik başında ve ortasında bakılmıştı ama belki bozulmuştur doğum sonrası.

evet canım sağlıklı olsunlarda ben artık gündüz fazla uyutmuyorum akşamda 9 dan sonra uyutmuyorum 11 olunca gözler gidiyor ağlamaya başlıypr uykum var diye karnını doyurup yatırıyorum gece 3 e kadar bi kaç gündür böyle iyi oldu ömaşallah diyeyimde aman nazar değmesin sende gündüz fazla uyutma 1 saat uyuyor benimki 2 saat arayla

Bence doktoruna danış rahatlatır seni. Fitilin öyle kalıcı bir zarar vereceğini hiç sanmam,ancak o günü etkilemiştir.Tabii ki sürekli kullanımı kaka refleksini etkileyebilir yani kaka yapmak için hep fitile ihtiyaç duyabilir.

Eşine bravo diyorum,çok ilgili bir baba. Biz ek gıdayı ufak ufak tattırmaya 5.ayda başlayacakmışız,6.ay sonu tam geçecekmişiz,inşallah çabuk alışırlar.

benimki öyle canım benim aklıma bile gelmemişti mamalar almış gelmiş elleriyle yediriyor gitmiş arı mama almış gelmiş pişen getirdi bak ne aldım dedi o ne dedim mam kızım yiyecek aldı eline sen anlamassın ben pişiririm dedi pişiriyor yediriyo
sen çocuğa bak ben pişireyim derim bazen sen dur ben yaparım der spişirir soğutur yedir maşallahhhhhhhhh

Ben de yatayım bari,benimkinin işi belli olmuyor.4.ay aşılarından sonra uyku düzeni iyice bozuldu,uykusunda ağlıyor,kalkıyor.Korktu herhalde. Şimdi uyuyor,kalkmadan ben de biraz uyuyayım. Herkese iyi geceler.

Benimki de bugün çıldırdı gündüz pek düzgün uyuyamadı uykusuzluk ters etki yaptı herhalde bedeni dar geliyor sanki çocuga kıpır kıpır. Bi yürüse beni öttürecek sanki uyutuyorum yerine koyuyorum arkamı dönmeden aaaaa uuuuu başlıyor çok şükür uyudu

Aynen,uyuduğunda öyle bir seviniyorum ki kuşlar gibi uçmak istiyorum sanki. Uykusu olup dalamadığında içim cız ediyor,yalvarıyor uyut diye ama dalamıyor,üzülüyorum.Neyse,bunlar geçecek,ilk kızım kadar kötü uykusu olan olmasın,3 yaşından sonra düzeldi.Gerçi hala çok sevmez uykuyu ama en azından gece kalkmaları bitti 3 yaşında ve bayağı uzun uyumaya başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…