• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar,
Bebeğinizi emzirirken tek meme yetiyor mu? doyması için ikisini de veriyor musunuz?

Benimkine tek meme yetiyor.Bebeğin iştahına göre değişir herhalde.Nadiren,sütüm o gün azsa çift memeyi aynı öğünde veriyorum. Zaten kilo alımı sınırda,son gelen yağlı sütü alsın diye tek meme emzirmeye özen gösteriyorum.

Benimkine tek meme yetiyor.Bebeğin iştahına göre değişir herhalde.Nadiren,sütüm o gün azsa çift memeyi aynı öğünde veriyorum. Zaten kilo alımı sınırda,son gelen yağlı sütü alsın diye tek meme emzirmeye özen gösteriyorum.

Ben çoğunlukla iki meme veriyorum. Aslında bir memem bitmemiş oluyor tam. Ama nedense bir memede uzun kalınca sıkılıyor mu ne. Mızırdanıyor. Emmek istemiyor. Meme değiştirince devam ediyor emmeye... Neden böyle yapıyor olabilir?

Ben çoğunlukla iki meme veriyorum. Aslında bir memem bitmemiş oluyor tam. Ama nedense bir memede uzun kalınca sıkılıyor mu ne. Mızırdanıyor. Emmek istemiyor. Meme değiştirince devam ediyor emmeye... Neden böyle yapıyor olabilir?

Benimki de arada yapıyor.Tembellik ediyor olabilir,emzirmenin başlarında süt daha hızlı geliyor,sonrasında daha bir çabalaması gerekiyor çekmek için. Kilo alımı iyiyse bir de gazı yoksa meme değiştirebilirsin emzirirken. İlk sütte şeker yoğun olduğu için gaz yapıyor çünkü.Her iki memenin de ön sütlerini alırsa bolca gazlı süt almış olur. Ya zaten bu işlerin kuralı yok,bebek belirliyor.Benim bebeğim de bazen başlıyor emmeye,3 dk sonra ağlıyor öbür memeyi istiyor,o zaman tabii ki veriyorum. Biraz içgüdülerime göre hareket ediyorum,annesi benim, doktor değil.Doktor 3 saat ara vermeye çalış öğünlerde diyor ama kızım bazen 3 saat bazen 1 saat arayla emmek istiyor,veriyorum.

Benimki de arada yapıyor.Tembellik ediyor olabilir,emzirmenin başlarında süt daha hızlı geliyor,sonrasında daha bir çabalaması gerekiyor çekmek için. Kilo alımı iyiyse bir de gazı yoksa meme değiştirebilirsin emzirirken. İlk sütte şeker yoğun olduğu için gaz yapıyor çünkü.Her iki memenin de ön sütlerini alırsa bolca gazlı süt almış olur. Ya zaten bu işlerin kuralı yok,bebek belirliyor.Benim bebeğim de bazen başlıyor emmeye,3 dk sonra ağlıyor öbür memeyi istiyor,o zaman tabii ki veriyorum. Biraz içgüdülerime göre hareket ediyorum,annesi benim, doktor değil.Doktor 3 saat ara vermeye çalış öğünlerde diyor ama kızım bazen 3 saat bazen 1 saat arayla emmek istiyor,veriyorum.

Ben de pek kural tanımıyorum. Oğlum uykudan uyanır uyanmaz emer, bir süre uyanık kalır. Uyumadan önce yine emer. Seviyorum emzirmeyi. Aklı memede kalmasın istiyorum, doysun iyice. İçim rahat etmiyor yoksa.
Benim bebeğim 8 - 9 dakikada memeyi bitiriyor. Sizinkiler nasıl?

2011 NİSAN ANNESİYİM..ÇOK SEVDİĞİM ARKADAŞIMIN İKİZ KIZINDAN BİRİSİ..EĞER BEĞENİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.

BU SAYFAYI BEĞENİN Facebook'a Hoş Geldin SONRADA FOTOĞRAFLARDAKİ 4. SAYFA 54 NUMARALI BU GÜZEL MİNİĞİ BEĞENİN... RİCA ETSEM LÜTFENNNN....

16557211245817216127210.jpg

çook tatlı ya maşşalah oyumu verdimm allah bağışlasın

merhaba kızlar, nasıl gidiyor? haftasonu yoktum epey sohbet etmişsiniz. benim kız hiç durmuyor. son 3 gündür sürekli ağlamayı icat etti :S hiç susmuyor yaa. bir derdi de yok gibi görünüyor. sizinkiler huysuzluk yapıyor mu? kucağımda susuyor, ana kucağına veya düz bir yere bırakınca yine yırtıyor kendini. gazı yok, kakasını çişini yapıyor. üşümüyor. altı temiz. karnı da tok. ağlarken memeyi veriyorum, genelde bu şekilde sakinleşirdi, artık memeyi de almıyor. sürekli kucakta dolaşmak istiyor gibi. napcam yaaa, çok yoruldum. isyan etmek de istemiyorum ama, zor iş annelik arkadaş.:59:

bizimkide hep kucak istiyo yatınca da sürekli onunla konuşucam ancak öyle duruyo yoksa imkansız kendi yatmıyo ama sürekli konuşmaktan çenem ağrıyo :37:

yaa acaba bu dönemde böyle mi geçecek. hani bi dönem memeyle savaşıyordu, şimdi o azaldı, bu başladı. offf Allah ım sen bizlere sabır ver.

merhaba kızlar, nasıl gidiyor? haftasonu yoktum epey sohbet etmişsiniz. benim kız hiç durmuyor. son 3 gündür sürekli ağlamayı icat etti :S hiç susmuyor yaa. bir derdi de yok gibi görünüyor. sizinkiler huysuzluk yapıyor mu? kucağımda susuyor, ana kucağına veya düz bir yere bırakınca yine yırtıyor kendini. gazı yok, kakasını çişini yapıyor. üşümüyor. altı temiz. karnı da tok. ağlarken memeyi veriyorum, genelde bu şekilde sakinleşirdi, artık memeyi de almıyor. sürekli kucakta dolaşmak istiyor gibi. napcam yaaa, çok yoruldum. isyan etmek de istemiyorum ama, zor iş annelik arkadaş.:59:

benımkıde oyle ben diş hazırlıgıdır dıye dusunuyorum cunku bunların yanında diş hazırlıgı şikayetlerıde var bızım kuzunun....

he he he benım oglum ac kurt heralde yetmez tek memeyle ....o ıyıce bıtıyo boşalıyo hoooop öburune gecıyoz masallahı var kuzumun...

kızlar elimden geldiğince takıp etmeye çalışıyorum.benim bebişte emzik ağzında uyuyakalmış.bugunlerde ellerini ağzına götürüyor tükrük salya karışık huzursuz.2 aylıkken emmeyii bırakmıştı.ama ben ara ara mememi veriyorum oynuyor ağzına alıyor ama ısırıyor nedense emmiyor üstünü ıslatmaktan öteye geçmiyor.anne kokusu alsında napalım artık...

Back