2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bakim benim eşim ne düşünüyor. en büyük cazibemiz göğüslerimiz gitti yaa 2:

kızlar moralım bozuk bebeğim hergün 10 saat kadar ac duruyor sonra süt içmeye başlıyor sorununu hala anlayamadım gece 1 defa içiyor sonra yok.sizinkilerde yapıyormu böyle bir doktoramı götürsem..
Canım ağzıyla diliyle ilgili bir problemi olabilir mi? Pamukcuk gibi... Kontrol ettin mi? Böyle devam ederse tabi doktora götür derim ben...

benim göğüslerim ilk günden beri boş gibi yumuşak ama emerken sertleşiyo nehir sık sk yukunuyo. yani süt var nette araştırmıştım süt bebek emerken oluşurmuş.
bu arada yanıma almadığım gibi yatarak da emzirmiyorum. korkuyorum uykumdan oluyorum ama içim rahat. benim dayımlar 6 aylık bebeklerini birlikte yattıkları için kaybetti. sabah bi bakmışlar bebek ölmüş allah korusun yatarak emzirmenin riski de memenin burnunu kapayıp nefes almasını engellemesi. oturarak emziriyor yatağına yatırıyorum

Benimkiler de öyle canım. Hatta herkes de öylemi diye merak ediyordum. Ama bazen dolgunlaşıyor yeniden. Tedirgin oluyorum boş gibiyken oğlum doyuyor mu doymuyor mu diye... Bu arada et yemeği süt yapıyor ben de. Bunu iki çocuk annesi bir arkadaş söylemişti , denedim faydasını gördüm. Düdüklü tencerede yapıp soğan ve et koyuyorum sadece. Normalden biraz daha tuzlu yapıyorum, bol su içmemi sağlıyor. Hemen o gün değil ama ertesi güne doluyor göğüslerim. Ne zaman denediysem işe yaradı...

ayy Allah korusun, başları sağolsun. ben de yeni yeni yatarak emziriyorum (( hemen bu adetimi sonlandırmalıyım. çünkü uyuyakalıyorum ya nefessiz kalırsa diye ilklerden korkuyordum. şimdi başını çeviriyor diye umursamıyordum. ama düşünmediğim birşey varmış, ya o da uyuyakalırsa ayy iyi ki söyledin. bugünden sonra yatarak emzirmek yok.vicdan azabından ölürüm valla bişey olursa

Canım ağzıyla diliyle ilgili bir problemi olabilir mi? Pamukcuk gibi... Kontrol ettin mi? Böyle devam ederse tabi doktora götür derim ben...

ya bakmayın arkadaşlar aslında tutkular arkadaşımızın sorunu buraya yazılmayacak kadar ciddi bence. doktoru aradın mı tutkular. bekleme bence. aç kalmasın bebişinn.

Biz yatağımıza almıyoruz hiç. Sadece uyanıkken oynamak için. Bunun bir sakıncası yoktur herhalde. Zaten beşiği yatağımıza bitişik sayılır. Bizim yanımızada yatıyor ama beşiğinde.Orta yolu bulmuşuz.
Bir de ben göğüs uçlarımdan çok çektim. Hala da çok hassaslar. Öyle her pozisyonda emziremiyorum. korkuyorum yeniden çatlayacaklar diye...

slm kızlar.biz doktor tavsiyesiyle ek gıdalara başladık.meyve suları ve yoğurt ile..elma püreside veriyorum artık..siz neler yapıyorsunuz??

Biz daha doktora gitmedik. Ama bugün şöyle birşey yaptım. Elmada bıçakla bir oyuk oluşturdum, çay kaşığıyla ince ince kazıyıp ağzına koydum (merak ettim ne yapacak diye) Çiğnemesini bilmiyor yavrum, emer gibi birşeyler yaptı, bazen dışarı attı ama koyduklarımın hepsini yuttu

Bir de kızlar sizin rutin doktor kontrolleriniz oluyor mu? Biz bir rahatsızlığımız olunca gidiyoruz doktora. Zaten hemen her ay aşısı oluyor. Sağlık ocağında takip ediliyor. Hiç bir şeyi gözden kaçırmak istemediğim için soruyorum. Doktora her ay gitmek şart mı ki?

bebeğimizin doğduğu hastanede doğumundan itibaren takip eden doktoruna her ay kontrole gidiyoruz. ve ben şahsen gerekli olduğunu düşünüyorum. her ay kilo almış mı boyu uzamışmı bunlar takip ediliyor. pişik, kulak iltihabı, pamukçuk, bıngıldak, kalça kemikleri, kolları ve iç organlarının kontrolleri sağlanıyor. şikayetler dinleniliyor. tavsiyeler veriliyor. bence iç rahatlatması ve motivasyon açısından iyi oluyor. mesela uykusuzluk çektiğimiz dönemler için bize şurup verdi çok iyi geldi. he bu arada motor gelişimi açısından da kontrol ediliyor. dikkatine bakılıyor filan. bebeğin tepkileri inceleniyor. bence bunlar olmazsa olmazlar. 1 yaşına kadar da devam etmeli. zaten aşı için gidiyoruz o da aradan çıkıyor.

canım düzenli olarak sağlık ocağına gidiyorsan ve orda detaylı muayene yapıyorlarsa doktora ayrıca götürmene gerek yok. zaten onlar da takip edip sisteme giriyorlar. ankaradan da izleniyor bebişlerin durumu. zaten bişeyden şüphelendiklerinde doktora kendileri yönlendiriyor. ama detaylı muayene yapmıyorlarsa doktora ayrıca götür. küçük illerde detaylı kontrol yapıyolarda hasta yoğunluğu varsa atlıyolar.
biz detaylı muayene yapmadıkları için her ay düzenli olarak hem sağlık ocağına hem de doktora götürüyoruz. doğumda da aynı doktorumuz vardı ve tanıyor kızımı

bakim benim eşim ne düşünüyor. en büyük cazibemiz göğüslerimiz gitti yaa 2:
Alışın kızlar,hele bi de göğüsler büyükse yandınız.Benim gerçeken süper ama büyük göğüslerim vardı,ilk bebekten sonra tam bir hayalkırıklığı,tabii ki sarktılar şimdi ikincideyse artık haşat olmuş durumdalar.Tek çözüm ameliyatla toparlatmak . Ahhh ahhhh,neydik ne olduk.

kızlar moralım bozuk bebeğim hergün 10 saat kadar ac duruyor sonra süt içmeye başlıyor sorununu hala anlayamadım gece 1 defa içiyor sonra yok.sizinkilerde yapıyormu böyle bir doktoramı götürsem..

bı ara benım kızımda oylydı mamayı yemıyordu doktorum bıaz takıp et devam ederse test yapmamız lazım ıdrar yolu enfeksıyonu olabılır dedı ama benım kızımın ıstahsızlıgı gectı benım kızımda gece kalkmıyor mama yemeye 12 gıbı yıyor sabah 11 e kadar kalkmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…