Benim ünlü bir sanatçı arkadaşım var,onun da çok ünlü bir doktoru varmış.Bunu niye yazdımsa ,ünlü dokturların dedikleri daha mı doğrudur???? Neyse,bana geldiğinde söylemişti,doktor, Türk milletinin omurgasının hasarlı olduğunu,o sebeple bel ve sırt problemlerinin yabancılara göre çok daha fazla olduğunu söylemiş.Nedeni,Türk halkının bebekleri bastırma,yürütme ve oturtmadaki aceleciliğiymiş. Bana mantıklı geldi ama ne yapabileceğini biraz da bebek belirler diyorum.Yürüyecek çocuğu da tutamazsın ki!
Cnm yabancıların çocukları hiç kucakta değiller onlar atarlar çocukları belleri sırtlarına kadar açık bi görsen o kadar reziller ki :SS ÜStelik Amerikada yapılmış bir araştırma okumuştum ben
How old was your baby when he started to walk? ( Bebeğiniz kaç aylıkken yürümeye başladı ? )
.
10% Younger than 8 months ( 8 aylıktan küçük )
38% 8 to 10 months (8 – 10 aylık arası )
25% 11 to 12 months (11 – 12 aylık arası )
18% 13 to 15 months (13 – 15 aylık arası )
5% 16 to 18 months ( 16 – 18 aylık arası)
3% older than 18 months ( 18 aylıktan büyük)
(Total votes: 101037) ( toplam oylar : 101037)
Gördüğün üzere çoğunluk 8-10 ay arasında yürüyor ama türkiyede durum farklı çünkü bize hep çocuk 1 yaşında yürür dendiği için hiç yürümeye teşvik etmiyormuşuz.
Türk milletindeki bel ve sırt problemi düzenli spor yapmamaktan dengesiz çalışmaktan deli gibi temizlik yapmaktan bence :))