2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

hayırlı olsun ilk seferlerde evet bazı dr istiyor

canım bebeişin emmiyormu.benimki emmeyi bırakalı bir ay oldu.bende mama yapıyorum ama az içiyor onuda.senin bebeiş 160 cc içtikten ne kadar sonra acıkıyor.kaç saatte bir veriyorsun yani.

benimki de emiyor maaşallah aynen tepine tepine. ben de gezerek veya yatarak emziriyorum. kucağımda kesinlikle emmiyor debeleniyor kafasını ateş basıyor. bu ay da böyle geçecek anlaşılan bakalım daha neler bekliyor bizi. aynenn yaa hep yanında istiyor. ne iş ne güç hiç bişi yapamıyorum. uyuduğunda alel acele bişeyler yapıyorum ama yetmiyor işte :)

bir de bebekleriniz ne kadarlık oldu, boyları kiloları ne kadar son kontrolünüze göre söylerseniz sevinirim.
benimki aralık 21 de 3. ay sonu kontrolü vardı 6.700kg 64 cm di. 15 gün sonra tam 4 aylık olicik şu an 3 buçuk aylık yanii

slm bişey sorcam
oğlum yaklaşık 1.5 aydır ayaklarının üzerine basıyo ama bu aralar hep ayaklarının üzerine basmak istiyo bacakları eğri olcak :)))) görümcem 9 aylıkken yürümüş onun bacakları eğri mi? diyo kayınvaldem üstelik kucağımda sırtı bana yaslıda durmak istemiyo sürekli dik durup oturmaya çalışıyo. beli eğri olur mu? rahatsız etse yapmaz heralde? acaba erken mi? sizlerde durum nasıl?

merhaba asualp bnm oğlum da ayakta durmak hatta adım atmak için çırpınıyo.ben de çok endişeleniyordum daha çok erken acaba zararlı olur mu die ama okuduğum bir kitapta, bebek ne yapmak istediğini anneye kendisi bildirir yazıyordu. hatta oturttuğumu görenler zararlı olur oturtma diyolardı ama oturmayınca ağlıyodu oğlum o kitabı okudugumda rahatladım.çünkü zaten oturamayan bi bebeği zorla oturtamazsın ya da duramayan bi bebeği zorla ayakta tutamazsın. sanmıyorum ki zararlı olsun

kızlar kafama takılan şey ek gıda. şimdi ne güzel emziriyoruz rahat rahat da ek gıdaya geçince ne yapacağız?
ilk bebeğim we daha ewwelden bebeklerle pek alakam olmadıgı için çok tecrübesizim
kitapları, bu forumu, we tecrübeli insanları takip etmeye çalışıyorum. şimdiye kadar her şey güzeldi de şimdiden sonra karışık:)
neler wermek gerekiyo bebişlere ilk etapta?karşı komşum ağutosta doğum yaptı dr ona yawas yawas yemeklerin suyundan wer tadına alışsın demiş.ama bzm yediğimiz yemekleri wermek doğru mu yawrucaklara:) tuzlu acı ekşi... ben tuz wermeyi falan düşünmüyorum.
tecrübesi olanlar lütfen paylaşır mı

aslında ben de oturtmaya ve bastırmaya çalışıyorum çünkü kendi yapmak istiyo. ama annem kemikleri batar diyor, kakası yeşile döner diyor. hakikaten de kakası yemyeşil oluyor öyle olunca. o yüzden şimdi zorlamıyorum. ellerinden tutunca yatıyorken destek alıp oturur pozisyona geliyor ve bunu yapmayı çok seviyor ama ben biraz daha zaman geçmesini bekliyorum. bişey olmasın. bu gidişimde doktora danışacağım bakalım ne diyecek. bana göre emeklemeden yürümeyi öğrenmesin aceleci olmayalım

ben emeklemeden yürümüşüm:))
benim bebiş de 1 aydır falan oturmak istiyor, oturtuyorum kısa sürelerle. basma konusunda şimdilik pek istekli değil.
ek gıdaya ben bu hafta dr önerisiyle başladım, elma suyu veriyorum az az ama hiç sevmedi

bu çocuk bensiz uyumuyor ya her defasında tamam bu sefer uyudu diyorum odadan parmak uçlarımda çıkarken gözleri koca koca açılmış bana bakıyor oluyor ama ben yanında olayım satlerce uyuyor ne yapacağım ben ya hiç bi işimi yapamıyorum. uyanınca da zaten hep ilgi istiyor ilgilenmezsem durmadan ağlıyor

Esra erol hamileymiş daha dün evlendi bugün hamile kaldı yanarım yanarım 4 yıl çocuk yapmadığımıza yanarım şimdi 3 yasında olurdu yavrum ben başımı hangi taşlara vurayım anam :84: Ama nasip böyleymiş

Son düzenleme:
geçensene bu zamanlar hastanede yanlış dış gebelik teşhisi yüzünden hastanede yatıyordum vayyyy be dr kalsam alacakt ışimdi gül kokan bebişimi

aynen canım bende yasadım bos gebelik ddıler sonra dıs gebelık dedıler gelısımı gerı dedıler en son down sendromlu alalım dedıler demedıkelrı kalmadı bebısıme ama bız aldırmdık allaha cok sukur kızımın hcbırseyı yok doktorlara kalsa benım kuzumuda alıcaklardı iyikide guvenmemısım dr

o zaman hep böyle gider benim büyük kızım koca eşşek kadar illaki uyuyana kadar ben olacam yanında söylenincede duygu sömürüsü yapıyor anne kokusu olmadan uyuyamıyormuş kokoş:84:

Bebek varken nasıl yatıyorsun peki her gece yanına??Benim küçük kızım her saniyemi alıyor,öyle huysuz ve ilgi delisi.Hiçbir yerde 10 dakikadan fazla durmuyor.Zavallı büyük kızım ,8 yaşında,artık delirmek üzere,eskiden çok ilgilenirdim herşeyiyle ,şimdiyse çok az. Tam gün hatta yarı yatılı kadın almaya karar verdim mecburen,olacak gibi değil ,yoksa büyük kız elden gidecek.Dünya tatlısı ama cadaloz bebişim benim!

Benim kız da debeleniyor,bağırıyor,memeyi çekiştirip ağlıyor,ter basıyor emzirene kadar,10 değişik pozisyon deniyoruz.
Şu anda 4 ay 1 haftalık.2 gün önceki kontrolünde 62 cmdi,3 haftada sadece yarım cm uzamış.Kilosu da 6650 grdı. 4060 gr ,51 cm doğmuştu,97.persantildeydi ama gelişimi 50-75 persantil arası gidiyor dedi doktor.Ben büyük kızımdan iri çocuğa alışkınım,o da 4 kilo doğmuştu ve hep yaşıtlarından çok iriydi.O babasına çekti,bu bana,daha minyon ve zarif olacakmış kızım,öyle diyor doktor.Ama belli de olmazmış,babası ve onun ailesi çok uzun,ileride hızla gelişip başka bir persantile geçebilirmiş.Sağlıklı olsunlar da ...

Benim ünlü bir sanatçı arkadaşım var,onun da çok ünlü bir doktoru varmış.Bunu niye yazdımsa ,ünlü dokturların dedikleri daha mı doğrudur???? Neyse,bana geldiğinde söylemişti,doktor, Türk milletinin omurgasının hasarlı olduğunu,o sebeple bel ve sırt problemlerinin yabancılara göre çok daha fazla olduğunu söylemiş.Nedeni,Türk halkının bebekleri bastırma,yürütme ve oturtmadaki aceleciliğiymiş. Bana mantıklı geldi ama ne yapabileceğini biraz da bebek belirler diyorum.Yürüyecek çocuğu da tutamazsın ki!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…