• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar aranızda bebişe salıncak alan varmı sevdimi bebeiş biz bügün almayı düşünüyoruz önceden ayakta salıyodum çok tehlikeliymiş bakalım güzel bulabilecekmiyim

biz aldik graco indirimdeydi 99 eurodan 44 euroy inmisti hemen aldim guzel otomatik iki kademeli sallaniyo en son hagehan almisti otomatik degil ama bir bak istersen oda guzel...

bende hep ayakta sallıyorum bizlerde sallanmakla uyuduk valla uyumuyor başka türlü sonrada beşikte sallanmak istiyor oooofffff ben bu çocuğa nasıl unutturacağım bu sallanmayı kollarım bacaklarımda hal kalmıyor

ben hic sallamadim alisir diye giderek agirlasiyorlar sonrasinda alisirsa zor diye alistirmadim hic..

ay bizimde hep ıslak önü salyalı fare. ya kızlar gece uykusu hakkında bi akıl verin 2 hafta sonra işe başlıyırum bu zilli sabah 5e kadar uyumuyo. banyo yaptırıncai dinç oluyo.gündüz uyutmasamda uyumuyo. tırlatacagım:5:

gülbe tam 76 gün bend ecektim. ilaçlar mamalar damlalar fayda etmedi.ilaçlar daha kötü etti. emzirmekten bile vzgectim sütüm yapıyo diye. en sonunda bi dra götürdüm.attım bütün ilaçları su torbası aldım. popsunun altına su torbası karnına ütükediğim tülbent koydum.emzirmeden önce ve sonra gazını cıkarttım.emzir gazını çıkar. 5 dakka sonra yatır yüzüstü bırak debelensin. hareketlendikçe gazı geciyor. benimki suan rahat gazı falan yok. ama yinnede uykuyu sevmiyo. uyumuyo. beni al kucagınd agezdir diyor.ben bide oyun halısı aldım. yatırıyorum ona 1 ssat kendi debeleniyo.sinirlenme sabırlı ol. ben aglıyordum. 16 saat uyumadı agladı ben agladım. sükür gecti . ilaç kullanma gazını cıkar su torbası koy popsuna ve hareket ettir. emin ol gececek:nazar:

malesef dışarıdada sakinleşmiyor,1-2 dk duruyor sonra basıyor çığlığı ve herkes etrafıma toplanıyor nesi var aç mı yoksa bir yerimi ağrıyor diyesoruyorlar,herkes bize bakıyor hemen eve dönüyorum mecbur.evde dehep ağlıyor hep kucak istiyor,uyku sorunuda var,gündüzleri uyumuyor,ya 20dk uyuyor yada hiç,eşim akşam 9.30 da geliyor delirecek gibi oluyorum artık,oğlum sayesinde kabız oldum valla,kayınvaldeler 40 gün kaldıklarında en azından biraz dinlenebiliyordum,ama onlarda ist.da oturmuyorlar ne yazıkki.hamileliğimde 8.5 kilo aldım ama doğumdan sonra 15 kilo verdim.şimdi kabızlıktan dolayı 1 kilo aldım ama yinede çok yorgun ve halsizim.kaç defa doktora götürdüysek bir sorunu çıkmadı çok şükür sadece kolik,doktorlarda oralı bile olmuyorlarki kolik işte 3 yada 4 ayda geçecek diyorlar,birde bunu bana sorsun.bu 3-4 ay kolay mı geçiyor.valla hiçbölebşebeklemiyordum,bebeğime kavuşacağım günü iple çekerken kolik molik bilmezdimki,her 5 bebekten biri kolikmiş burda piyango bana çıktı.denemediğimiz kalmadı masajlar,damlalar,doktorların her söylediğini aldık her dediklerini yaptık,yok yok yok.aranızda bebeği kolik olup geçen var mı lütfen rahatlatın beni.bu arada tek gelişme geceleri 5-6 kez uyanırdı şimdi 2 yada 3 defa uyanıyor,tek farkettiğim olumlu gelişmesi bu.doktor sitelerinde bile yazıyor kolikli bebğin bakımı için 2 kişinin evde olması şart diyor,nerden bulacağım ki ikinci kişiyi,annem haftada bir geliyor onda da 2 saat ancak duruyor,tutamıyor bile doğru düzgün ben unutmuşum diyor,sen benden daha iyi tutuyorsun diyor,zaten şaşırıyor bu nasıl bebek neden hep ağlıyor neden hiç uyumuyor diyip duruyor beni iyice strese sokuyor.tabi onların zamanında kolikli bebek yokmuşki,4 kardeşiz biz annem hiçbirimizde böle bşe yaşamamış.kucağa alıştırma diyor yere bırakıyoruz çatlayana kadar ağlıyor,mosmor oluyor,annemde iyice şaşırıyor.doktora gittiğimizde de krizi tuttu işte hep böle ağlıyor doktor bey dedim yoksa fıtığı mı var dedim,hayır ne fıtığı fıtığı olsa söylemez miyim bu işte kolik krizi diyor geçecek biraz daha sabredin diyor demesi kolay tabii.........

gülbe tam 76 gün bend ecektim. ilaçlar mamalar damlalar fayda etmedi.ilaçlar daha kötü etti. emzirmekten bile vzgectim sütüm yapıyo diye. en sonunda bi dra götürdüm.attım bütün ilaçları su torbası aldım. popsunun altına su torbası karnına ütükediğim tülbent koydum.emzirmeden önce ve sonra gazını cıkarttım.emzir gazını çıkar. 5 dakka sonra yatır yüzüstü bırak debelensin. hareketlendikçe gazı geciyor. benimki suan rahat gazı falan yok. ama yinnede uykuyu sevmiyo. uyumuyo. beni al kucagınd agezdir diyor.ben bide oyun halısı aldım. yatırıyorum ona 1 ssat kendi debeleniyo.sinirlenme sabırlı ol. ben aglıyordum. 16 saat uyumadı agladı ben agladım. sükür gecti . ilaç kullanma gazını cıkar su torbası koy popsuna ve hareket ettir. emin ol gececek

Gülbe çok üzüldüm
bayramdan önce bende aynı durumdaydım
oğlum gece ağlıyodu bişi yapamıyordum..(annanne ve teyzeler vardı benim yardımcım neyseki)
bayram tatilinde eşimde nasıl zor geceler yaşadığımı anlamış oldu

tatil sabahı kahvaltıya misafir geldi

onun önerisiyle kurtulduk bu dertten çok şükür
bayramdan beri ilk defa tekrar bugün verdim
oğlum gayet iyi 20 gündür şükürler olsun

burada açıkladım bakabilirsin
umarım kurtulursun..allah yardımcın olsun
(kabızlık sorununuz varmı?)

yuse ben de yavşan otunu kullandım ama baktım oğlum çok mayışıyo ben de bi içim dedim ve içtikten sonra başım dönmeye başladı. tesadüfmü acaba dedim tekrar içtim ve yine aynı oldum. benim kanımca bu ot kafa yapıyo bebeklere ve onun için sakinleşiyolar. 1 hafta kullandım ve daha vermedim sonra. hoş bizimkinde pek de işe yaramamıştı zaten. kolik olduğu için çoğu şey fayda etmiyo.

gülbe şeker seni çookkk iyi anlıyorum çünkü benim oğlum da kolik. Allah kimseye kolik bebek vermesin iki hatta üç bebeğe bedel. ağladığı zaman hiçbişey yapamamak ve onun o ağrıları çektiğini görmek çok zor.. ben artık gezmekten, dinlenmekten, uyumaktan, keyiften falan vazgeçtim.. tek bebeğimin şu ağrıları geçsin başka bişey istemiyorum.

bi yere çıkınca milletin sorularını bırak apartmandakilerin hergün bu çocuğun nesi var hiç susmuyo doymuyomu doktora götürdünüzmü işte şurda şu dr.varo çok iyi bilmem kimin bebeğini iyi etmiş falan gibi konuşmalarından çok sıkıldım. dışarı çıkmak da ayrı bi dert zaten kimse bizi evine istewmiyo:37: bize de pek gelmiyolar :37: eşime hapis hayatı yaşıyorum diyorum.. şimdiye kadar sadece 2 kez avm ye gidebildik o da mecburen. durdumu oralarda tabiki hayır çıkana kadar millet bize baktı :)) bir gün falan k.validememe bırakim dedim kadın da başedememiş biberon almamış 3 saat sonra tekrar almaya gittim.. bu arada işimi de kaybettim ki çok iyi bi yerde çalışıyodum.. feda olsun yine bulurum..

ya herşeyini anlatmaya kalksak sayfalar dolar. Allahtan tek isteğim şu zamanın çoookk ama çoookk hızlı geçip bebeğimin iyileşmesini diliyorum. hergün benim bebeğime ve tüm kolik bebeklere şifa versin diye dua ediyorum... bi yandan da daha büyük bi dert vermesin diye hamd ediyorum....

slm kızlar bayadır giremiyorum nete girsem de ne var ne yok yüzeysel bakıyor kapıyorum yorum falan yazamıyorum. bebişim biraz kucakçı da. şimdi babası sallıyor bebişi de ben nete giriyorum.
tükürüğü bol olan bebişler; yeğenimden biliyorum bazı bebişler tükürüğünü yutmayı unutuyormuş geçiciymiş ki yeğenimde deöyle oldu bir iki ay sürüp geçti.
gece uyumayan bebişler; bazı bebekler gece-gündüz ayrımıyını bilmiyor. bu yüzden gece uyumuyor. bu psikolojide bildiğimiz annelere sunduğumuz önerilerden.gündüzleri aydınlık yerlerde yatırın gece de karanlık yerde. geceleri uyandığında hemen uyutmaya çalışın uyanık kalmasına fırsat tanımayın. bu süreçte ışık ya kapalı ya da ayarlıysa karanlığa yakın olmalı kesinlikle aydınlık olmamalı. bazı bebeklerde gündüz uykusunu alamadığında geceleri de uyuyamıyor (bu benim bebeğimin özelliği haftada bir yaşıyoruz) gündüz uykusunu almasını sağlamak lazım. aşırı sıcak, gaz da uyumasını engelleyebilir. ben bazen haftada 1 oluyor gece çayı veriyorum. rezenedeuyutmaya yardımcı oluyor. hem gazı kesiyor hem uyku veriyor.

ya bizim kızın küçük beşiiği war onda uyumaya alıştı geceleri de odama yanıma koyuyoum yatıo......
beşiğini hiç sevmio....
bi iki ay sonra sığmicak bu küçüğe.....
keske basta alıştırmasaydım ama oturma odasına da getirebildiğim için ilk günler hep içinde kaldı alıştı....
büyük beşiğinde hiiiiç uyumuo....
napıcam bn yaaa...:50:

benim kızımda uyumuyodu. ayakta sallayınca uyuyo, beşiğine koyunca uyanıyodu. çözümü çok ince bi yastıkta sallayıpmuyutmakta ve yastıkla birlikte beşiğe koymada buldum. kendini ayakta hissettiği için duruyodu şimdi beşiğinde de uyuyo.

Merhaba Eylül anneleri!.
Bende bir Eylül annesiyim. Siteye bikaçgün önce üye oldum.
Bebeğim 2.5 aylık oldu. Şimdi 3.ayın içinde neler yapması gerektiğini okudum bazı sitelerden.
Herhangi birşeyi tutmuyor oğlum. Oyuncağını sallıyorum eline doğsu uzatıyorum oda ellerini sallıyor ama elini uzatıp tutmuyor. Sizlerde durum nasıl?

Hoşbulduk!...
Benim oğlum 5 gün kakasını yapmadı 2 kere bugünde 2.günü yine yapmadı kaka yolu gözlüyoruz.
Doktorlara göre günde 7 kere yapmasıda normal 7 günde 1 yapmasıda normalmiş.
Ama halk arasında çocuk doymazsa kakasını geç yaparmış. Eğer kabız değilse doymuyor demekmiş.
Bende çok huzursuz oluyorum yapmayınca ama bi sıkıntısı yok gibi o gayet mutlu olduğu için yapacak bişey yok. Ayaklarını karnına doğru bastırıp bisiklet hareketi yaptır. Karnına zeytinyağıyla masaj yap. Ama keyfi yerindeyse yapacak çok bişey yok bence.
Bide ben sorumu gene sorayım.
2.5 aylık bebeğin bişeyleri tutması gerekiyo mu? Yoksa daha vakti var mı?

Back