2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Aaaaa kızlar tam bize göre bişi var TV de..tam bizi anlatıyo..reklamında görmüştüm
Ben EZELİ İzliyorum maalesef onu izleyemiycem ama..şimdi EZEL reklam arasına girince gördüm aklıma geldi
ARKA SOKAKLARDA bebek olmuş..babası bebek gaz çıkardı diye seviniyodu reklamında

evet ben de gördüm nasıl seviniyorlar gaz çıkardı diye
nice gazlara

ne kadar çok güldüm yaa kutsal ruha evdekilere anlatıp anlatıp kahkaha patlatıyorum yuse

bu geceyi kazasız belasız atlattık
ateşimiz en fazla 36.7 oldu
bi ara ev sıcak oldu sadece badi ile bıraktım
çok fazla huysuz da olmadık sadece ıhh ıhh diye inledi yavrum
gece saat başı uyanıp ateşini ölçtüm
...bakalım bugn nasıl olucaz
darısı aşı olucakların başına inşallah onlarınd kolay geçer

bende milupanın rezenesini aldım. içiriyorum. onuda günde 40ccden fazla içirmemek gerekiyormuş. 100 ml yapıp 60-80cc ben içiyoum.
bir kutu mama 3 gün gidiyor. günde 800cc filan yiyor.bir ögünde de 90cc-120cc değişiyor

benc e evde bi dene. biberon alıyorsa sütünü de sağıp verebilirsin. nerde bulocan yolda kaynar su filan.

Nagıhancım bebegının uykusu duzene gırmıyor mu hıç...

yok anacım ya nerdeee bi gece uyuyor sabah 6 da vaya 7 de kalkıyor ha zannetme bu saate gece den kalmıyor gece kalkıyor ondan sonra bu saatlerde sonra artık uyku yok bana 15 dk uyur yarım saat bazen 5 dk öğlenşi buluyor sonra canı isterse 3de veya 4 de yatıyor akşam 6ya kada gene uyku yok

senin ki nasıl

canım suyunuda iyi suyu kaynatıp verecez yine dimi,peki ılık mı olacak oda,senin bebeğine mama ne kadar gidiyor peki....

mama suyundan vericez. kaynatılmış ılıtılmış. ben ketilla kaynatıyorum her sabah. sonra mama hazırlarken düğmesine basıyorum. ilk seste kapatıyorum. sıcaklığı tam oluyor.tabi yine de kontrol ediyorum. bi de ketilimi kızıma ayırdım. bi de gittim ucuz ketil aldım 20 tlye.onu da çayiçin vs. kullanıyorum. anca böyle rahat oldu. yoksa bi ara cezveyle kaynat,soğut işim bitmiyodu

ya tam dışarıya çıkacaktım şimdide sude uyudu hey allahım 2 saattir sallıyom uyumadı şimdi arabasına koyduydum kahvaltımı yaparken orda uyudu
gidip bayramlık alayım kızıma dedi
bide şu humona çayına bakaçaktım

seninki anne sütü almıyormu hiç.bende keseceğişm anne sütünü gazı o yapıyo kesin.zaten sagdıgımda cıkan sey süte değil hafif beyazlamış suya benziyo. neyine yarayacakki cocugun. bide gaz yapıyor. en iyisi daya mamayı. sanki eskisi gibimi. mamada olmuş anne sütü:2:

Kız kardeşime dr arkadaşı söylemiş

bebek kendi yükünü kendi taşımamalıymış
hani gaz çıkartma pozisyonu varya... bebeği omzunuza yatırıyosunuz o şekilde tutarken ağırlık bebeğin omuriliğine değil sizin üstünüze gelmeliymiş....
yoksa bebekte KAMBURLUK oluşurmuş...
ben kanguru aldım ama yinede kucağımda taşıyorum bebeğimi KANGURUYU takığım halde..
düşürmeye karşı güvence oluyo kanguru

KANGURU kullanan annelere duyrulur özellikle

Nagihan moralini düzelteyim dedim.Benim kızım gece 1:00 civarı yatıyor,saatler geri alınmadan 2'ydi yatış saati.Harika bir düzeni var kendince! Sabah 5:00-5:30 gibi kalkıyor,emiyor ve bazen hiç uyumuyor,bazen 7'ye kadar uyuyor. Nadiren 8'e kadar uyusa da ben büyük kızımı okula yollamak için 7'de kalkmak zorundayım zaten.Sonra benim kızım hiiiiççç uyumuyor,tabii emip memede kestirmelerini saymazsak.Ben gün içinde herhalde 4-5 saat sallıyorum onu kucağımda uyusun diye.Ayakta sallatmıyor kendini.Toplarsak memede de 1 saat falan uyuyordur.Bazen bize sürpriz yapıp sabah 10 dan sonra yarım saat falan ya da akşamüzeri 18:00 gibi 1 saat falan uyuyor.Yani toplasan 24 saatte 7 saat uyuyor.
Deli para verip fisher price akvaryum salıncak aldım,pilli bir salıncak, bir sürü ışık,müzik,dönence,internet yorumlarına göre herkesin bebeği tüm gündüz uykularını onda uyuyormuş.Benimki önce ağladı,sonra uyukladı ,10 dk sonra uyandı!!!ama azimliyim,denemeye devam,alıştıracağım salıncağa. Şu anda da sallanıyor,ben de 10 dk yı fırsat bilip girdim buraya.

Gündüz uyumayıp oyalansa iyi,hep kucakta,10 dk sonra kucak da kesmiyor kasılıyor,söyleniyor ağlamasa da. Ama ben biliyorum hiperaktif falan da değil,benim ilk kızım da birebir aynıydı,şimdi çok sakin. Dün doktor kontrolümüz vardı, doktor gülüyor,ilk kızımın da doktoru,onun da ilk 3 yılını biliyor.Bana dedi ki sizin çocuklar uzaydan geliyor diyeceğim ayıp olacak size.Bu kadar bebek gördüm,sizinkiler gibisini görmedim diyor.normalde 1-2 aylık bebek anneden ayrıldığını anlamaz,alırım muayene ederim,sadece aşıda biraz ağlar diyor.Bizimki kadını tanıyor,görünce çığlığı basıyor.Aşıdaysa daha kadın pamukla silerken basıyor çığlığı.Benden hiç ayrılmak istemiyor. Fazla uyanıklarmış benim çocuklar,tabii olan bana ve büyük kıza oluyor.Onunla ilgilenemiyorum. İlk kızımı da 1 aylıkken götürdüğüm bir doktor,bu çocuk çok değişik,indigo çocuk bu demişti.İndigo Çocuklar diye bir kitap önermişti okuyayım diye.Okumuştum o zaman,bu dünyaya gönderilmiş,belli bir misyonu olan değişik üstün zekalı çocuklar diyordu.Saçma bulmuştum,ama bu da mı öyle acaba inansam mı???Büyük kızım üstün zekalı değil ki,çok akıllı ve cin sadece.Bebeği böyle olan var mı aramıda??Teselli istiyorum,yorgunum. Rabbimin gücüne gitmesin,hepimizin bebeklerine sağlık versin öncelikle.

hayatım benimki seninkindende beter gece uykusu yok. gün içerinde suan baygın uyuyor. 1.5 ta yattı saat 4 birazdan uyandıuırıp emzireceğim. gece 8den sabah 6.5 a kadar ayaktayız öyle diyeytim sana. indigomu bilmem ama benimki tam fırlama .gebeylen kıçını kıpırdadıpta tekme atmazdı şimdide habire tavanı izliyor duvarları. evi begenmiyor sanırsam

kfayı yiyeceğim arkdaslar. bizimki akşam 8de uyandı. sabah 6.5 ta anca uyudu.bu nasıl iş ya. bayılacak gibiyim artık. sinirden ellerim titriyor. aralıkta işe bvaslayacagım . neyapacagım ben ya

Bakınız,Nagihan'a bugünkü cevabım!!!Ben de bilmiyorum arkadaşım,bebekler bu çağda 15 saat uyur diyorlar,benimki bölük pörçük 7 saat uyuyor.Bugün sabah 5'te kalktı,şimdi uyuyacak gibi,bu arada ben onu saatlerce salladım,emzirdim vb.Kendi kendine uyuduğunu hiiiç görmedim,doğduğu gün bile,öğlen doğdu,gün ışıyınca uyudu. Gazı çok ama eskisi kadar değil,bazı günler az oluyor,gene uyumuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…