kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5
Fikirlerine aynen katılıyorum. Hem epiduralin en iyi yanlarından biri de, şayet anne ya da bebekte ağır komplikasyonlar oluşursa (örneğin kordon dolanması vs), narkoz verilmeden, vakit kaybetmeden kesip bebeği kurtarabiliyorlar.
Digiturk'te zone reality kanalında "doğum hikayeleri" diye bir program var. Kocama izlettim bir bölümde kadın epiduralle normal doğum yaptı. O kadar rahattı ki. Kocamın kaşları kalktı, çok bakamadı; içi kalktı ama aklına yattığını anladım.
Çiğdemcim valla 1 sene kadar önce ben kapkaça uğradım omurgam 2 yerinden kırıldı 4 ay korse taktım. O sırada mr çekilince fıtığım olduğunu belimin doğuştan yamuk ve ayrık olduğunu öğrendim. 1 sene hamile kalmam yasaktı zaten şimdi de çok kilo almadan ve hiç ağır iş yapmadan hamileliği geçirmem lazım. Ama Allah'a şükür ağrım filan daha hiç olmadı:dance:
slm ben deldım nasılsınız annişler bebişler nasıl???????
biliyorum canım haklısın eminim kolay değildir... ama kötü anıların yanında çok iyi şekilde pıt diye doğuranların hikayesini de okudum dinledim...
bu şey gibi.. en basit örnek bazılarımızın canı aşı olduğunda yanarken sonradan ağrısı olurken bazılarının hiçbişey hissetmemesi gibi :))) bende sabrımı sonuna kadar zorlayacağım... Neden bilmiyorum hiç korkacakmışım gibi gelmiyor o güne kadar gözümün önünde kötü bir şekilde doğuran biri olmazsa kaydirigubbakcemile3
ay canım yaaa çok geçmiş olsunnn allahım başka dert vermesin de dikkat etmen gerek tabii inşallah sağlıcaklan hayırlısıylan atlatırsın anacım bir yerden geliyo bir yerden gidiyo işte hayat böyle bişey hiçbir zaman tam tekmil olmuyo neyse allaha şükür başka bişeyin olmasın
slm ben deldım nasılsınız annişler bebişler nasıl???????
kızlar şoktayımmmm aşşa komsuma ndım şimdi kadın bugun yarın dogurcak ekmek yapmay gıdıyomus tandıra... napıyon sen dedım tandırda dogurup kalsan nolcak... napıyım cocuklar ekmek bunu sevıyolar dediiiii:)
Hoşgeldiiiinnnn. İyiyiz, epidural ve epiduralsiz normal doğumu tartışıyorduk. Sen nasılsın kuzucum?
Hayatım, evet bazıları "pıt" diye doğuruyor ama işte herkesin çatısı su kaydırağı gibi olmuyor. Biz de ona isnaden istiyoruz epidurali. Hem kolay olacaksa, ağrısız da olsun ne zararı var değil mi??
Valla canım şuan hiç umursamıyorum en kötü son 2 ay yatarım dinlenirim tüm gün yeterki kuzum iyi olsun. Allah da başka dert vermesin ya geçen sene değil bu sene olsaydı meleğim karnımdayken olsaydı Allah korusun bir şey olsaydı kızıma . Yani beterin beteri var ama ne olursa olsun o insanlar resmen canıma kast ettiler dünyada olmasa ahirette iki elim yakalarındaklava:
doğru söylüyorsun canım beterin beteri var tabii oof allahım yaa nasıl bir zihniyettir buu allah ıslah etsin hepsiniiValla canım şuan hiç umursamıyorum en kötü son 2 ay yatarım dinlenirim tüm gün yeterki kuzum iyi olsun. Allah da başka dert vermesin ya geçen sene değil bu sene olsaydı meleğim karnımdayken olsaydı Allah korusun bir şey olsaydı kızıma . Yani beterin beteri var ama ne olursa olsun o insanlar resmen canıma kast ettiler dünyada olmasa ahirette iki elim yakalarındaklava:
Tatlım cesaretinden dolayı seni tebrik ediyorum, ama sen bence yine de anestezistle bir konuş, o gün hazır beklesin. Çünkü belli bir açılmadan sonra, istesen de epidural yapamıyorlar. Ne olur ne olmaz.
arkadaşlar merhaba ben daha yeni üye oldum herkeze merhaba 18 haftalık hamileyim allah hepimize hayırlı evlatlar versin
Hoşgeldin canım kızlar herkes bu ayda hamile kalmış iyi çalışmışız valla
Hayatım, evet bazıları "pıt" diye doğuruyor ama işte herkesin çatısı su kaydırağı gibi olmuyor. Biz de ona isnaden istiyoruz epidurali. Hem kolay olacaksa, ağrısız da olsun ne zararı var değil mi??
hoşgeldiiiin biz iyiyiz çok şükür sen nasılsın?
Düşünsene ağrısız sızısız ilk olarak biz kucağımıza alıcaz e nekadar güzel bir duygu hem benim eşimde istiyor anestezisiz olmaz diyor bakalım zaman ne göstericek ki eğer sezeryan olmak zorunda kalırsam aynı anestezi yöntemini seçerim heralde bir de benim aklıma hep normal doğumda orayı kesiyorlar yaa onun acısı geliyor düşünsene elimizi uyuşturmadan kestiğimizi o zaman daha beter korkuyorum ama arkadaşımın yengesi de güldü bana böyle diyince sen kesicekler de acıyacak diye mi korkuyorsun dedi kestiklerini hiiç anlamıyorsun doğum sancısı bin beter kesik acısından dedi ben de güldüm kendime o zaman doğum sancısı daha beter tabiiki dedim...
kızlar ama epiduralı ıyı arastıın ya gercekten bız burda bı arkadasla konusmustuk... bı tanıdıgı epidural normal dogum yapmıs... bebiş dogmus ama kadının belden assası felç yanı ıyı konusun doktorunuzla uyusturmadan sonra bıdaha acılmaya bılıyomus
hoşgeldin şekerimmm bebişler ellerinden öper teyzesiii kaydirigubbakcemile3
valla canım sakınılan göze çöp batarmış bu yüzden patır kütür doğuruyolar ne testiydi ne başka bişeyiydiii bazen diyorum keşke çok bilmeseydimde olurunda gelişseydi herşey bilincede bi başka dert oluyoo kadın dert etmiyoki bunuuu biz daha şimdiden ediyoruzz