2010 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

tabii ki canım haklısın... onlar hazırda bulunsunlar da ne olur ne olmaz...

orası öyle ama sonuçta doğal bir denge var... herkes yarım saatte doğuramaz belki ama 5 saatte doğurur sağlıklı kalır... ben yine de düşünmüyorum epidurali... he şöyle olabilir 41. haftam dolmuştur çatımda falanda filanda bir sorun yoktur ama hala bebek gelmiyordur... ozaman doktr derse ki suni sancı vericez ozaman tamam derim ben epidural istiyorum... sonuçta suni normalinden daha fazla acı veriyordur... işte ozaman tercih ederim kesinlikle epidurali... yok yere suni sancı çekmeye değmez...

Eh ihtiyatlı olmak iyidir elbette. Bir de sen "doğal denge" deyince; benim aklıma ölenler, sakat kalanlar ve yaşayanlar geliyor nedense. Tüycüklerim tiken tiken oldu akannehir

biliyorum canım haklısın eminim kolay değildir... ama kötü anıların yanında çok iyi şekilde pıt diye doğuranların hikayesini de okudum dinledim...

bu şey gibi.. en basit örnek bazılarımızın canı aşı olduğunda yanarken sonradan ağrısı olurken bazılarının hiçbişey hissetmemesi gibi :))) bende sabrımı sonuna kadar zorlayacağım... Neden bilmiyorum hiç korkacakmışım gibi gelmiyor o güne kadar gözümün önünde kötü bir şekilde doğuran biri olmazsa kaydirigubbakcemile3

Ben de senin gibi düşünüyorum canım.1 ay önce arkadaşım doğum yaptı, 3 ıkınmada doğurdum dedi. Ben rüyamda da normal doğum yapmıştım bi iki kere .kaydirigubbakcemile3 :roflol: Pıt diye çıktı bebek , hemde evde doğurdum. :roflol: Mesela tetanoz aşısı bende hiç ağrı yapmadı. Çoğu kişinin kolu ağrımış. Bünyeye göre değişiyo demek ki. :roflol:

ben ilk bebeğimde 41 haftaya kadar bekledim normal doğumu ama olmadı çatım müsait değilmiş ama son ana kadar bekledim son anda allerji oldum oğlum zarar görmesin diye dr um acil sezeryana aldı kısmet değilmiş ama pişman değilim.herşeyin hayırlısı allah kolay doğumlar versin

Ben de senin gibi düşünüyorum canım.1 ay önce arkadaşım doğum yaptı, 3 ıkınmada doğurdum dedi. Ben rüyamda da normal doğum yapmıştım bi iki kere .kaydirigubbakcemile3 :roflol: Pıt diye çıktı bebek , hemde evde doğurdum. :roflol: Mesela tetanoz aşısı bende hiç ağrı yapmadı. Çoğu kişinin kolu ağrımış. Bünyeye göre değişiyo demek ki. :roflol:

bende aynen sizin gıbı dusunuyorum herseyın normali guzel... Alla nasıp ederde bı terslık cıkmazsa bende kesınlıkle normal dogum ıstıyorum...

kızlar ama epiduralı ıyı arastıın ya gercekten bız burda bı arkadasla konusmustuk... bı tanıdıgı epidural normal dogum yapmıs... bebiş dogmus ama kadının belden assası felç yanı ıyı konusun doktorunuzla uyusturmadan sonra bıdaha acılmaya bılıyomus

O hikayelere bakınız: kaç kişi anlatırsa anlatsın hepsinin başı; "bir tanıdığımın tanıdığı/akrabası/arkadaşı/komşusu..."vs oluyor. Bir kişi de çıkıp "ahan da ben doğurdum başıma bunlar geldi" demiyor.
Bu konuda en iyisi şunu yapmak olur: Hastaneyi araştırın. Kaç doğuma girilmiş, kaçında başarılı, kaçı normal, kaçı epidural olmuş? Hiç ölen hastası olmuş mu vs vs. Bilgi alabilirsiniz. Hastanelerin soru şikayet bölümlerine mail atarak.

Kızlar farkında mısınız? Onat bir tek bana cevap vermiyor... bana gıcık mı oluyor dersiniz? alsanaalsanasmile

Bende geldim kızlarrr.. Konumuz sanırım normal mi epidural mi? Kesinlikle epidural sezeryan, yapamam ben öyle normal doğum ya...Çooook aıyomuş kızlaaar o kadar ağrıyı çekip de sezaryana dönmektense hemen karnımı kestirmeyi terih ediyoum.. En yakınım eltim geçen yazın doğum yaptı sonuna kadar normal istedi ama olmadı doktor daha fazla bekletemem seni dedi.. Meburen sezeryan oldu ama bizi de boşu boşuna 6 saat bekletti.. Sezaryena girirp çıkması çouğunu kuağına alması 1 saat sürdü sadece... Ne dersiniz bu fikrime katlınlanlar var mı?

hosgeldın datlısımmmm

hoşbulduk canım
nasılsınn

ne yaptım ki ben onaa mirmirmirmir

canım ya bişey yapmasanda bazen öle oluyor
benimde verdiğim selamlar bi kişi tarafından alınmıyor ama nedenini bilmiyorum
ve ilgilnmiyorum ilk başta bozuluyodum ama artık umursamıyorum yaniii
görmezden geliyorum
şakkıdı

X