2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

slm kizlar daha once bir defa yazmistim size benim de bir kizim var 2009 31 mayis dogumlu.
yani kasim 30 da 18. ayini dolduracak.
benim kizimi goturdugum cocuk doktoru her seferinde bana 2 yasini doldurana kadar sut vermeyin diyor. sizin doktorlarriniz ne diyor bu konuda.
aslinda hep daha once 1 yasini doldurana kdar verilmemesi gerektigini duymustum ama doktorumuz oyle deyince vermedim acikcasi.

simdi de artik surekli emzirmekten gina geldi 18. ayini doldurunca sut vermeye baslamak istiyorum.
siz ne dersiniz?

merhaba kızlar ben geldim

aksam eşimle annesi yüzünden tartıştık bana kötü davrandı üzüldüm....kaynanadi a beş karış surat şişirdi kendini...neretttttttttttttttttttttt ettim kendisindennnnnnnnnnn.......

bende eşime kızdım oturma odasında yattım ....sabaha karşı ömer öğürmüş eşimde acıkmıştır diye mama yapmış..mamayı verince çocuk kumuş....beni kaldırdı geldim baktım uyuyor...dedim kendi midesini bulandırmıştır dedim....tam yattık çocuk öğürüyor kusuyor...kalk dedim cerrahpaşaya
gittik çocuk acil düştüğü için acil tranwaya yolladı orada baktılar kafa rotgeni çekildi ...bişey yok ama beyin cerrahisi bt ister dedi...onuda çektirdik....sonra beyin cerrahisini bekledik..bişey yok ama gözetimde kalsın dediler...çocuk tabi 4 kere kustu..bikerede sarı safra çıkardı...
sonra kan sonuçları geldi...
en sonunda saat 11 gibi çocuk acile gittik orada doktor baktı...idrar istendi iki kere o poşet kaydı
çocuk ishal kaka yaptı ama ne kadar kötü kokuyor ne kadar berbatt...aklıma hemen acaba kaynana ben yokken eksi yemekmi verdi...neyse çocuk acil karın rötgeni verdi....allahım gaz ve mokkkkk var dendi..lavma dediler tam aldık...acil çocuk geldi çocuk kitlenmiş...kaç saat uğraştılar...
bizde bekledik lavma olduk üstümüz başımız mok oldu berbattık yaa...sonuç bişey yok dendi...sanıırım dişten zayıf düştü yine köpek dişi çıkmış sonunda..........eve geldim...annem bizdeydi....hemen soyunduk ömerle....banyoya gireceğiz annem çamaşır hazırlıyor...alide ağlıyor banyoya girmek için bizimle...kaynanaya diyorumki al çocuğuu alyormuş çocuk yine geliyormuş..
bana diyorki bunuda al...yaaaaaaaaaaaaaaaa annem sabahtan geldi çocuk bakıyor allahın moskofuu öldürecek bu kadın beni...dedim alllllllllllll çocuğu beee...sabahın 5 den beri uyumadk...

ayy bi çııktım kadın herşeyi bırakmışş....yemek yiyor fenalık geldi içime diyor...şok oldum yaa...annem ömerimi giydirsin alinin peşindenmi gitsin....sonra ömer besledim....yemek yiyecepiz kadın bizden önce ayyy fenalık geldi iiçime dedi gömüldü yemeğe bizi beklemedien.......bide sofrada bana diyorki ..ayy annen olmasa yemek yiyemeyecektin diyor banaaaaaaaaaaaaaaaa.....bir ali ile yemek yapamazmışş...o kadar tiksindimkiiiiiiiiiii geberrrrrrrr demek geliyor içimden ...adi kadın ben pişiriyorum öküz gibi yiyorsun ama bir torununa bakamak ağır geliyor...o kadar sinirliyimkii....aliye pişmaniye vermiş....oda dökmüş çocuğa hayırsz çocuk ne pislettin diyor..sakın birdaha hayırsız deme çocuğa dedim...kötü bişey mi diyor...yook çok iyi kelime dedim...o daha melek hayırsızlığınımı gördün send dedim......

anneme dedim yılbaşına kadar burada kalacağız sonra eve gideceğim dedim...son 1 ay size geleyim ama senlede kavga ediyorz dedim...eder meder otururuz bu kadın çekilmez benim iki günde sinirimi bozdu dedi...sen eve geçince be gelir kalırım eviniz satılına kadar ne yapayım dedi...bakalım bayramdan sonra eşim seyhate gidiyor...o haftada burada kalacam....1 aralık anneme gideceğizzzzzzzzz.....1 ocağa kadar yılbaşını kutlar eve giderizzzzzzzzzz....çufffffff çufffffff

neysee bizden bölee iki kuzuyu uyuttum bende yatacağım çok yorgunum byby

saol canım

denedim kaç defa sütü ama malesef içmedi hatta biberona küsüp su bile içmedi o gece cadı anca dediğim gibi bakacak ve sabırlı biri olması lazımki 2 gecede unutur cnm bakalım belki bende ablamda kalırım bayramda inşAllah başarılı oluruz

hülya canım başın saolsun dilekelrin için teşekkür ederim canım.

tuğbacım tekrar nice yıllara eşin umarım hatasını telafi eder.babacığında hayırlısıyla gidip gelsin.

çok ince düşünmüşsün cnm iyi olur gönlünü yapmış olursunuz

arkadaşlar ankaraya gidiyoruz bisüreliğine yokum.kendinize ve bebişlerinize çok ama çokkkk iii bakın.görüşmek üzere arkadaşlarr...

pınar cnm evet alıştırmamak laızm insanları.bencede çok iyi olur canım hediye fikri.

Aynen canım. Tavrımı koydum valla. Sağolasın canım akşam bakıcam bişeyler

Anladım canım. Defne'de süt içmiyor gerçi. Mamacı. Evet bak ablan iyi fikir bayramda hallet valla rahat edersin

Ay canım ya okuyunca devamı kötü zannettim. Çok şükür iyiymiş kuzum rahatladım valla.

Kaynananı zaten Allah'a havale ediyorum artık. Git annene ya. Dediği gibi kavga edersizni falan ama annen neticede. Ay nasıl sinir oldum tövbe tövbe neler geçiyo içimden ama

Canım benim doktorumda 2 yaşına kadar süt verme, mama ver diyor. Zaten versemde benim kız içmiyor sütü. Bende emziriyordum. Çarşamba günü bıraktırdım. Şimdilik emmiyor bakalım

arkadaşlar ankaraya gidiyoruz bisüreliğine yokum.kendinize ve bebişlerinize çok ama çokkkk iii bakın.görüşmek üzere arkadaşlarr...

İyi yolculuklar canım kuzularımıza iyi bak. Arada girebilirsem haberdar et bizi

Eşim erken geldi diye gitmiş eşarp almış kayınvaldieme. Vakko'da güzel indirim varmış. Tam sevdiği gibi siyahlı - beyazlı leopar desenli bulmuş. Pastayı da almış. Bi de Defne versin diye bikaç çeşit eşarp içine takılan bant mı deniyo ne ise onlardan almış.

Şimdi beni almaya geliyor. Hazırlanayım kızlar. Akşam eve erken gidelim ki ütülerimi halledeyim. Yarın 12'de direksiyon dersim var. Sonra da eşim için gastroenterolojiye gideceğiz. Uğrayamazsan pazartesi görüşürüz öptüm hepinizi

Pınarımmm bende şiştim artıkk şiştim kadın 2 ayyy çekemedi bizi
aksam eşime ben bakamam yaşlıyım dedi...

Zaten bişey olsun hemen annenizee gidin annenize.....aslında içimden eşimle şöle yanında kavga edip basıp gitmek geliyor....çocuklarıda bırakıp kal krizi geçirir yeminlee...çocuklar ona kalacak diye ödü patlıyor kadının yaaaaaaaa...öküz işte annem kalkıp gelmiş kadına iş bırakıyor..insan bari yemeği yapar dimi

çocukları uyuttum tam yatacam odaya girdi kapı kalı tak diye açtı bağra bağra konuşuyorrrrrrrrrrrrr...........ömer uyandıı yaaaaaaaaaa....delireceğim ömer sallıyorum 5 den beri uyumadım....bide hastanede bişey olu elimin tam bilek yerinden geen damarım şişti....dokunamıyorum....sızlıyor ağrıyor....kesin romatizma 13 yıl öncede böyle olmuştu ....ne yapacağim bilmiyorum doktora asla gidememm

ahcanım cok gecmiş olsun en kısa zamanda saglıgına kavusursun inşallah

geçmiş olsun cnm valla insan sersem gibi oluyor öyle yat kalk olunca...

kuzuyada afiyet olsun
sagolasın valla su tutulma ne menem şeymiş öldüm valla akşam eşim kas gevseticiyle ovsun bari

maşallah maşşallah elini attıgın yeri güzelleştiriyorsun kendin gibi canım ellerine saglık

ayy ne iyi düşünmüşsün Allah herkeze senin gibi gelin nasip etsin

valla canım ben 11 aylıktan beri inek sütü veriyorum ama bazı doktorlar inek sütü yerine keçi sütü öneriyor anne sütüne en yakın oldugu için ben dene derim

ahh birsenim cok gecmiş olsun neyseki kötü bişi cıkmamıs hastanelerde olmak varmıs bugn
aman su kaynananada baslıcam onun yüzünden eşinle bozulmayın salak karı lafa bile degmez sen dediğin gibi anne ne git nede olsa annen tartıssanızsa döner barısırsınız
dualarımız seninle canım

güle güle git güle güle gel inşallah hayırlı haberlerle

ohhh hadi bakalım kayınvalidenin dogum günü kutlu olsun
ve ütüler için kolay gelsin canım görüşürz

kızlar bende kız uyanınca karnını doyurup komsuya gectim 5 e kadar oturduk
eve gelip fırına yemegi attım hanzadeye köfte kızarttım makarnayla yiyordu şuan napıyor bilmem
vee kızlar hanzade sag elini daha az kullanıyor genelde sol kullanıyor topa sol ayakla vuruyor ama gariptir kitap sayfasını sagla ceviriyor annanem cift taraflı kullanır sanırım genetik olarak ona cekti hayrlısı
ben gidip kıza bakim ortalıgı mahvetmeden

ayyy nuran sen hanzade makarnayla köfte yiyor deyince bi acayip oldum bende alpişi görürmüyümki böyle yerken ayyyy inş. keşke yaa benim paşada yese negüzel düzelmişti gene geçtik kavanoz mamalara hiç sevmiyom şu kavanoz mamaları .maşallah hanzadeye.

ahh canım tabi görürsün kac kişi var 2 yasına gelipte katı yemeyen
valla hanzade de katı asla yemezdi corba içinde azcık zerre katı olsa cıkarırdı agzından vitamin kullanmaya baslayalı katı yer oldu aman ben genelde korkumdan corba agırlıklı besliyorum tiksindirmeyim cocugu dimi
neyse darısı alpişin basına
öpüyorum canım

aman yaa brada sessiz hiç olmuyor böle alışkın degiliz nerdesiniz millet
ben kzı uyuttum kocişte uyuyor kılıc günü baslayana kadar bende burdayım

aman yaa brada sessiz hiç olmuyor böle alışkın degiliz nerdesiniz millet
ben kzı uyuttum kocişte uyuyor kılıc günü baslayana kadar bende burdayım

bende ankaraya gidicezz ya hala ona hazırlık yapıyorum ordanda uşağa geçicez göçebe gibi olduk valla hehhee:)) napalım hayırlısıyla bitsin şu askerlikte bizde düzenimizi oluşturalım.bende kavak yellerini bekliyorum başladımı onuda bilmiyorum eşya toplamaktan:))ewt yaa bugün çok sessiz arkadaşlar nerdesiniz??? hanzade uyudumu aaa kız nurancım napıyosun sen bu fıstığa gerçi bizz doğduğumuzdan beri geç yatarız en erken 5 te yatıyoduk sabah ezanından sonra şimdilerde 2 de uyuyor 1 de yani bize daha varrrrr.güzel kızını öp benim için annesi.ii akş.nurancım

iyi akşamlar kızlara.s.
gemişe ayrıntılı bakamadım sibel hastaymış geçmiş olsun canıma.s.
tubacım yıldönümünüz kutlu olsun eşinin hediye almaması şaşılacak bir durum değil benimki fenerbahçenin golünü sormuştu çünkü:)))

aynur iyi yolculuklar arada uğra canıma.s.

pınar memeden kesmişsin kızı ayyy kıskandım valla :)))bende kesmek istiyorum çünkü şu anda omzum tutulmuş durumda eşim 1 saattir masaj yapıyor çok zor yaaa sanırım havalar iyice soğuyunca 1 hafta kayınvalidemde kalırım o yardım eder:)sakın vicdan yapma bitti gitti ohh

biz yarın nurtendeyiz gülşah hülya ben ve benim bi arkadaşım nihan geliyor sizleri de bekliyoruz
hepinizi öpüyorum iyi gecelera.s.

sağol cnm yaa..

hadi bakalım inşallah güzel geçer umarım gelebilirim bende..

Aman takmıyorum unuttum bilee..boşver artık canımı sıkmıcam herşeye..
sağol cnm neyseki bişey olmadı parmağına..

Aman anlamadım işte jeton köşelide benim ondan heralde..Nasip olmadı işte ..Dur bakalım yarın gelebilirsem görüşürüz..

geçmiş olsun nuran..

çok geçmiş olsun Sibelcim çok üzüldüm zor bi hastalık...

çok sağol cnm...

All tabii all kadının hakkı ödenmez valla..

bence geç bile kaldın ,zonra zor alıştırırsın cnm bence başla...

cnm ne kötü bi gün geçirmişsin Alah güç versin sana neyseki bişey çıkmamış...Alalh korusun çok korktum bendeyazının başında..

Kayınvalinde ayıp etmiş yanii,pes..

İnşallah bian evvel satılır eviniz sende evine geçersin artık

güle güle ,sende kendine iyi bak...

Bone deniyo ona pınar :)) ohh güle güle kullansın cnm..sevinir şimdi kadın yaa..

bence geç bile kaldın ,zonra zor alıştırırsın cnm bence başla...:

Canım benim doktorumda 2 yaşına kadar süt verme, mama ver diyor. Zaten versemde benim kız içmiyor sütü. Bende emziriyordum. Çarşamba günü bıraktırdım. Şimdilik emmiyor bakalım

valla canım ben 11 aylıktan beri inek sütü veriyorum ama bazı doktorlar inek sütü yerine keçi sütü öneriyor anne sütüne en yakın oldugu için ben dene derim

sagolun kizlar.
ben de artik 18. ayini doldurunca en azindan alissin diye azar azar baslamak istiyorum.
Bu arada kizim hic agzina mama surmedi simdiye kadar biberonla sadece su icti.
onu da bir suredir bardakla iciyor artik.

Son düzenleme:
İyi gecelerr
Geçmiş okuycam diye saati 4 yaptım :)) hemen aklımda kalanları yazayım

Tülaycım başınız sağolsun, eşine de Allah sabır versin, çokk zorr...

Makine işini halletmişsin helal diyorum:))Alakasız ama bizimde üst katta bi komşu var,
kendi oturmadığı için evinede bakmıyo, yatak odasının balkonunu kapatmamış kuşlar pisliyo
gideri tıkayo ve bizim tavan rutubet oldu, sonra su vanasından kaçağı olduğu için holde rutubet
oldu.Eşimde sağolsun ben evdeyim şu sıra diye evle ilgili ne iş varsa bana yıkmaya çalışıyo hoş
çalışırkende durum böyleydi, yöneticiyle konuşuyorum komşu yaptırcak diyo, komşuyu aradım
yönetici yaptırcak diyo, bakın dedim sizin yüzünüzden ben evimi satmayı düşünüyorum, ben o evde oturmuyorum diyo, zaten dedim oturmadığınız için oluyo bu otursaydınız evinize bakardınız.Ben dedim sigorta şirketimi çağırıyorum ve gerekeni yaptırıyorum. Hemen iki gün sonra baktım pimapenciyle gelmiş balkonu kapattırıyo, biraz sesini yükseltip hakkını aramadıkça malesef sonuç alamıyosun

Birsencim tekrardan çok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun kuzucuklarımızı, kusmasını
anlatınca korktum ama bişeycik yokmuş çok şükür, off offf kayınvalide konusuna birazdan bende
deyincem çokkk ruhsuzlar ya, evin bi an önce satılırda sende uğraşmazsın inşallah canım

Sibelcim geçmiş olsun canım inşallah atlatmışsındır

Pınarcım Defnoşu memeden kesiyomuşsun darısı başıma diyorum, o bağların kopma meselesini
bende çok takıyorum ama bir an önce kesmek lazım bencede, eskiden sürekli 2 yaş takıntım vardı
ama ne kadar geç olursa o kadar güç olucak gibime geliyor, hem artık iyice azaldı sütüm, memeye güvendiği için iştahsızlıkta yaşıyoruz. Ama şu sıra o gücü kendimde bulamıyorum ya hiç hazır hissetmiyorum kendimi, sorunsuz gitmesine çok sevindim inşallah halledersiniz

sapıktan kurtulmana sevindim, kayınpederin falan uğraşmasına gerek kalmamış
eşinede çok geçmiş olsun canım

Filizcim Doruk yani buu :)) kızar babasına, mor eldivenler diyince mor inek geldi aklıma
bende çok severim moru ve lilayı, öykü olayı iyi gidiyomuş sevindim İlham perileri hep senle olsun:))

Ferdacım kardeşini uğurlamışsın, evet ya biri evden bişeyler getirince ne sevinirdik Trakya Ünv deyken, paramız bol olunca iskenderler bitmeye yakın Lahmacuna talim ederdik, hergün birinin doğum günü olurdu barda, bara para yetiştircez diye bir hafta kayısı reçeli ekmek yemiştik :)) tabi İst Ünv deyken evliydim, öğrencilik yaşamadım doğru düzgün :)) Bide çan eğrisi olduğu için eğlenmkyten çok herles inekliyodu, heygidi heyyy yıllar ne çabukk geçiyo yaşlanıyomuyuz ne

Ohh ne güzel kayınvaliden hediyeler almış hepinize öle kayınvalideye can kurban, bayramda yolculuk var he ne güzel anneleri görcen, bizde nereye gitsez bakalım kararsızız, Kıbrıs diyoduk ama bakalım kesin değil halaa

Bizee gelince bugün Masal hanım 4 e kadar uyumadı sabah 9.30 da kalkmıştı, bende
uyumuyo diye havada güzeldi dışarı çıkartim arabasında uyur dedim, apartmanın bahçesinde
kaydı, sallandı falan sonra koydum arabasına reale gidelim dedim, yarı yolada uyudu ne
zamandır kaş aldırcam, cumartesi çalışıyo eşim, pazarda geç kalkıyoruz, kahvaltı iki gezelim derken
bide spora gidiyorum kalıyo, Allahtan çok kaşım yokk :)) neyse aldırdım kaşlarımı bide saçımı
boyatcam ama hala kararsızım röfleden çok sıkıldım farklı bişey istiyorum ama biraz cesarett istiyo :))
Kuaförle kırkbeş dakka falan konuştuk face den sayfasını falan gösterdi, bizim kız uyanmadı, reale
gittim alışveriş yaptım rahatladım, alışveriş bana çokk iyi geliyo :)) Masal uyandı yemek yedik,
Mama sandalyesine eline sıkıştırdım ( çok kızarmadı ama üzüldüm ya bide ben yapınca daha çokk üzülüyorum neyse eve geldikk

Kaynana mevzusuna değincem birazda, sevgili kayınvalideciğim bundan 3-4 ay önce eşim
çağardığı için teşrif etti gündüz 4 te geldi ertesi gün 12 de gitti, hasta numarası yaparak :)) bide
annesini bahane ederek, annane Allah rahmet eylesin geçen iki ay önce vefat etti.Artık bahanesi
kalmadı ne zaman arasam karşıda kızları oturuyo ya onlara gitcek oluyo ya gelmiş oluyo ve telefonu
sanada gelicem kalmaya diye kapatıyoruz:)) bugünde annemi aradım Masal konuşsun diye yemek yiyolarmış, eşim namaza gitmiştir diye kayınvalideciğimi aradım, yarın kumburgaza gidiceklermiş
halasıyla bi akrabaya dönüştede sana uğrarız gece kalırız sabahta kahvaltı yaparız döneriz kalamam
diyo:)) şimdi ben bu kadına ne diyim ya, dilimin döndüğünce yardımcı birine ihtiyacım olduğunu
anlatmaya çalışıyorum, eşim deniyo bi sefer , kadın hala buraya gezmek için gelmek derdinde
annem hasta olmasaydı zaten ona minnet etmezdim, bu zihniyette bi insana, ama ihtiyacım olduğunu
bildiği şu günlerde bana böle yapıyoya Allah a havale ediyorum ya, ama çok üzülüyorum.Gelip iki üç kalıverse bende rahat rahat işimi gücümü yapsam nolur sanki vicdan meselesi işte ya kızlarınınki torun bizimki değil lafa gelincede aklınca laf sokuyo bana ben babane kızım diyo Masal a çocuk babanesini tanımıycak:)) yine biz gidiyoruz ayda 1 falan ya gitmesek hiç göremiycek :)) amann neyse ne denirki Allah büyük

Hepinize iyi geceler, herkes uyuyo zaten bir ben kaldım gecenin kuytusunda :))

Gülşahhh senle konuşuyoz zatenn, yeme bakim tadella falan :))

Gülhannn nerdesinnn

cnm ben emziriyorum ama normal sütede 1 yaşında başladım 15.ayda zorla alıştı..

ayyy bacım Allahhh kurtarsınnn artıkk ya valla diyecek şeyde kalmadı ..inşALLAH ev de bir an önce satılırda sende yerini yurdunu bilirsin huzura kavuşursun yaa

Ömer'e de cokk gecmiş olsun cok şükürki önemli birşey yokmuş..

Hayırlı yolculuklar canım sağlıcak gidip gelin inşAllahh

iyi tatiller canım..kayınvaliden de güle güle kullansın aldıklarınızı..güzel kuzumunda o hediye veren ellerini yerim ben

ohhh maşAllahhh kızımaa afiyet olsun...darısı bizimkilerin başına inş.bir an önce kendileri başlasa yemege..

revaniyi yaptın m bacım sennn

tamam şekerim

Bizde kızımla 7.30 da kalktık biraz oynaştık kahvaltısını verdim ...normalde saat 1 -1.30 arası uyuturdum ama bugun Nurten'de uyumaz diye şimdi uyuttum ayagımda bakalım inşAllah 2 saat uyurda alır uykusunu akşama kadarda uyutma derdim olmaz

bende kalkıp evi toparlıyayım kahvaltımı edeyim sonrada ufaktan hazırlanırım kuzuşum uyanana kadar ...

öpüyorum kuzucukları ve sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…