afiyet olsun pınarcım,yarınki sınavında başarılar sana,hadi al ehliyetinide atla gel bekliyorum :))
merhaba herkese
gecmışe hıc bakamıyorum ne olur kusura bakmayın
bu sabah kalktım cocukaların kahvaltısını yaptırıp ogle ıcın corbalarını koydum pişmeye bıde hastaneye yemek goturcem dıye onları hazırlamaya başladım ayrıca bu arada akşam yemegımızıde yapayımda akşam gec kalmasın dedım hastaneye tavuk pılav kendımızede karısık sebze dolması yaptım tabı benım mutfakdan cıkmam saat 1 ı buldu ondan sonra cocukalrın karnını doyurup yatırdım ablaya bırakıp yemeklrı alıp hastaneye gectım belkı guzel bır haber alırım dıye ama malesef bır gelışme yok bu akşam dıyalız makınesıne baglanıcak ama onunda riski varmış saat 4.30 a kadar hastanede durdum eve geldım ben geldıkden 1 saat sonrada yardımcı ablamız gıttı sımdı cocuklarla yalnızım cokta yorgun( akşamada gülhan bacıma gıdıcez cocuklarda cık sıkıldı evde bıraz oynar kendılerıne gelırler tabı ınsallah hastaneden kotu bır haber gelmezse benden böyle kızlar umarım herkes ıyıdır cok öptum sizi
tatlım başarılar yarınki sınavda stres yapma alacaksın sen o ehliyeti:)
Iyi Geceler Kizlar,
Bengi ve ben haric, kimse yok su anda forumda. Bizim Doruk Pasa, bugün uyumamak icin ciddi bir direnis sergiledi. Biraz önce uyudu ve bende bittim resmen. Bir dus aldim, rahatladim. Aksama yemek yoktu, yapacak halimde yoktu, esimde pizza almaya gitti simdi. Hos, bu saatte pizza biraz abes olur belki ama öglenden beridir birsey yemedik, gec yatariz birde bugün sanirim.
Gecmise baktim, Semra'cigimdan, iyi bir haber alirim diye umdum ama hala durum umutsuz. Allah'a kalmis kizcagizin hayati, umarim bir mucize olur.
Birde Zehra'nin yazisi dikkatimi cekti ve acikcasi hic katilmadigim bir konu oldugu icin, ayrica birkac birsey yazacagim o konuda da birazdan.
Yarin, sanirim Dorugu Hayvanat Bahcesine götürecegiz hava yagmurlu olmazsa. Umarim, güzel bir gün geciririz oglumla.
iyi akşamlar kızlara.s. yarın kursum var erkenden gidicem o yüzden yatmalıyım
selamsız geçmeyim dedim
hayırlı geceler
LÜTFEN HERKES OKUSUN
Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir…
Maalesef, anne modern toplumda “kadın” olarak değerlendirildiği için, annelik sanki bir zayıflıkmış gibi algı oluşturulmuş bilinç altlarında… ve sanayi toplumu çocuk doğran bir kadına işveren açısından bakarak, sanki “iş gücü kaybı” gibi değerlendirildiği için, “anne nasıl en erken yaşta çocuktan koparılır da iş pazarına döner?” düşüncesinin bir sonucudur anne ile çocuğun yatağını ayırmak… Bunun gerekçesi olarak da çocuk “anne bağımlısı” olmasın endişesi annelere yüklenmektedir. Halbuki, eğer bir çocuk annesine doyarsa neden anne bağımlısı olsun ki? Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur… Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır… yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk “bağımlılık” değil “güven” duygusu kazanır… Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir. Ah Anadolu Pedagojisi’ni yok sayarak kendimizi farklı kültürlerle yetiştirme gayreti yok mu, işte bu sarhoş halimizin sonucudur şuan çocuklardaki yoksunluklar, güvensizlikler ve duyarsızlıklar olarak kendini nasıl da su üzerine çıkarıyor… Size tavsiyem şu; bebeğinizle siz yatın, abisi ile de zaman zaman babası yatsın… göreceksiniz o geceleri uyandıkça, annesini yanında gördükçe… annesinin simasından aldığı sıcaklığı bir de annesinin göğsüne doğru kendini bıraktıkça, onun yüzündeki huzur size de annelik keyfini yaşatacaktır… bırakın duygularınızı… ve sıyrılın ön yargılarınızdan, doğal bir süreç içinde doyasıya anneliğinizi yaşayın… Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir… yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun… unutmayın, bebeğinizin bebeksi kokusunu özlediğinizde, geçmişe dönüp pişmanlıklar yaşamaktansa, her şeyi vaktinde yaşamak çok daha iyi…
evet tatlım kimse yok... yarın güzel olur eğlenirsiniz inşallah fotoğraflarınızı bekliyoruz kaydirigubbakcemile2
ben de uyuttum oğluşumu biraz buraya bakayım dedim... yorgunum... hafta sonlarını iple çeker oldum şimdi dinleneceğim biraz...
doruk paşamı öp benim için filiz'cim
selamsız geçmeyim dedim
hayırlı geceler
İyi geceler herkese bacılar a.s.
Yemek yiyip eve geldik. Ata Demirer'in Eyvah Eyvah'ı izledik eşimle. Güldük stre attık iyi oldu. Kuzum da bir saat önce uyudu. Çamaşır yıkamıştım bi makina. Onları astım şimdi. Beyazları da makinaya attım yarın yıkarım onları artık.
Şimdi bi duş alıp yatıcam. Sabah sınava kendim gidicem eşimi uyandırmadan kaçabilirsem. Şimdi o götürse Defne'yi de sabah sabah evden çıkarıcaz çocuğu. Yalnız gidemezsin onca yolu diyor eşim ama ben sabah onlar uyurken kaçıcam. Gider gelirim.
Hadi kaçtım ben kızlar iyi geceler herkese a.s.
Iyi Geceler Kizlar,
Bengi ve ben haric, kimse yok su anda forumda. Bizim Doruk Pasa, bugün uyumamak icin ciddi bir direnis sergiledi. Biraz önce uyudu ve bende bittim resmen. Bir dus aldim, rahatladim. Aksama yemek yoktu, yapacak halimde yoktu, esimde pizza almaya gitti simdi. Hos, bu saatte pizza biraz abes olur belki ama öglenden beridir birsey yemedik, gec yatariz birde bugün sanirim.
Gecmise baktim, Semra'cigimdan, iyi bir haber alirim diye umdum ama hala durum umutsuz. Allah'a kalmis kizcagizin hayati, umarim bir mucize olur.
Birde Zehra'nin yazisi dikkatimi cekti ve acikcasi hic katilmadigim bir konu oldugu icin, ayrica birkac birsey yazacagim o konuda da birazdan.
Yarin, sanirim Dorugu Hayvanat Bahcesine götürecegiz hava yagmurlu olmazsa. Umarim, güzel bir gün geciririz oglumla.
Yemek yiyip eve geldik. Ata Demirer'in Eyvah Eyvah'ı izledik eşimle. Güldük stre attık iyi oldu. Kuzum da bir saat önce uyudu. Çamaşır yıkamıştım bi makina. Onları astım şimdi. Beyazları da makinaya attım yarın yıkarım onları artık.
Şimdi bi duş alıp yatıcam. Sabah sınava kendim gidicem eşimi uyandırmadan kaçabilirsem. Şimdi o götürse Defne'yi de sabah sabah evden çıkarıcaz çocuğu. Yalnız gidemezsin onca yolu diyor eşim ama ben sabah onlar uyurken kaçıcam. Gider gelirim.
eşim hastane ye gitti az önce,öyle fena ishal vekarın ağrısı vardı ki öğlenden beri geçmedi,sıcak su torbası koydum,ıhlamur yaptım iç sıcacık dedim geçmedi,bakalım dr. ne diyecek,inş önemli dğeildir de çocuklara falan geçmez,offf
bu adam beni sinir ettikçe beter oluyor olsun da,bugün bana ne dese beğenirsiniz 10 gündür eev gelmek istemiyormuş,bıkmış,o kadar çok üzüldüm ki anlatamam size,sinirle mi ağzından çıktı gerçek hislerimi bilemiyorum...ağlasam rahatlıycam ağlayamıyorum bi türlü,geçen göz dr.una gittim göremiyorum diye,göz yaşı bezlerinde sorun var dedi,bi bu eksikti,bakalım damla kullanıyorum şimdi...kızlar dua edin bize sonumuz hayır olsun,bi an önce düze çıkalım
:) babamla yanyana İsmail'in dükkan oraya kurdular bi salıncak ama içeri de mi kursak ne yapsak:) bakalım şu kışı atlatsak biraz kolaylanacak sanki... güzel Duru'mu benim için öp annesi... kıyamam ben ona camda mı bekliyooobizimki hiiiçççç gece hariç beni hiiiççç aramıyo
canımsın:) kızçem 27 haftanın içinde kısmetse 10 hafta sonra alacağım kucağıma:)
Deniz Kaan yaramaaaazzzz:) evet canım şükür sağlığımız iyi kolay kolay hasta olmuyor:)
pusetine kuavuşmuşsun sonundaaaa:)
ooo devlet daireleri beni çileden çıkarıyoişin düşmesin yandın...
geçmiş olsun bu arada... biz de annemi götürmüştük bir keresinde kalp krizi sanıp, meğer reflüdenmiş. aynı dediğin gibi beti benzi atmıştı kıvranıyordu. serum vermişlerdi geçmişti... gazdan da olabilir tabi... gelmiş geçmiş olsun...
Serra'yı öp benim için kocamaaaannnn:)
vay yerim o bop diyen dilleri kuzum benim yaa dillenince cok ena oldu bu sıpalar
ütün hayırlı ugurlu olsun güle güle kullan
kocanada sanada gecmiş olsun
puset gelmiş nihayet gözün aydın
anam su devlet işleride hep seni bulur
serroşta 1.5 yasında oldu maşallah
aman katıda yemesin boşver ne zmana kadar yemicek seneye sorarım sana cocugum hapur hupur yerken boşuna kayglanmaa
bak gene unuttum yaw kafa kalmadı kiii
tubiişş hem sana hemde eşine geçmiş olsun cnma.s.sen nazara mı geldin ne?
En son mum gelirken koptum doğrusu ,bi an hayal ettimde,hiç yabancı olmadığım bi görüntü gözümün önüne geldi nedense...:))
Ayy film gibi resmi daire işi,bazen diyorumki alalh razı olsun şu özel hastanelerden de yararlanabiliyoruzya artık,ayy ne yapardık yaa sürekli devlet hastanelerinde,sıra bulmak imkansız gibi dimmii??
Pusetinizide almışsın cnm,ne kadar ihmalkarlar yaa,para verip bişey alacak olsan hiç unutmazlar ama aramayı,çıkarcı şeyler...
Annelerin işini rastgetirsin Allahım,inşallah istedikleri gibi olur..
Eşinede geçmiş olsun cnm sanada kolay gelsin.
Radikal kararlar almışsın ,işi ertelememe gibi bravo..bende alabilsem keşke...
Demek gaz sancısı maffetti seni,doğrudur cnm geçmiş olsun cidden zor oluyor..bebişlere hak vermek lazım dimi oyyy...
Hadi hangi gece diyosanız kararlaştıralımda başlayalım artık hoş sohbetlere......
iyi akşamlar Ahsen uyudu rahatım:)))
tubiş pusetiniz bin zorlukla gelmiş gözün aydına.s. artık seni kimselerde tutamaz:))
eşine ve sana geçmiş olsun bu arada ay o mide ağrısını bilirim fenadırrr
özlemcim eşin istemeden söylemiştir bence takma kafana sütünü azaltma canıma.s.
İyi Geceler Herkese...
Anılı beklerken akşam uyku saatimizi kaçırdık bugün uyutmayalım dedim bende ,sağolsun o yemeği hazırladı bende Dağhanla ilgilendim ye,iç,çay faslı derken bizimki altını doldurunca yıkıyım dedim.Yıkandık oğlumla muhallebisini yapmış babasıda o arada yedirdim uyuttum.çok şükür,inşallah iyi uyur...
Pastamda tadı iyi olmuş ama biraz poşete yapıştı sinir oldum bi ara başka tarif denicem...
Şimdide kocamla internet keyfi yapıyoruz,güldüm biraz önce ne günlere kaldık diye..İkimizde açmışız pcyi öyle bakıyoruz...:)) Hey yarabbim.Anıl ne yapalım teknolojiye ayak uyduruyoruz diyor..kaydirigubbakcemile3
Bizden böyle ben bi alışveriş sitelerine bakıyım indirimde varmı bişeyler kaçtım kızlar..
Selam hanımlar a.s.
sürekli geçmişi okuyup okuyup çıkıyorum bir türlü yazmaya fırsat bulamıyorum tam yazıcam birşey çıkıyor....herkezler iyi maşAllahh...
fena halde asabiyim bugun bu kız toplasanız 1 saat bile uyumadı ve resmen bütün gün ayagında sallattı yaa tam uyuyacak diyorum bir enerjiyle geri kalkıyor dolanıp dolanıp tekrar yastığı getiriyor salla diyor...tabi sıkıyorsa sallama başlıyor deli gibi ağlamaya bi kakası var diye bütün gün çileden çıkardı beni...saat 11 de uyudu nihayet kötükedihüsokötükedihüso
herneysee...
Esen cok sevındım canım.Benı tebrık ederken cok ıstedığını hıssetmıstım ve ınan cok mutlu oldum senın adına.Allah kazasız belasız gunlerde kullanmayı nasıp etsın..
Tubaaaa valla ben yoruldum okurken.Aksılık ustune aksılık yasamıssın.Neyse bununla gecmıs olsun hepsıne.Off o ağrı nasıl fecıdırr.Kıyamam.Bende oluyorum dıye hastaneye gıtmıstım bır gece.Ama bıcak gıbı kesılmıstı bır anda.Pusete kavuşmana sevındım.Hee bıde Bora krep yıyor canım.Ayy yıne konuyu uzatıcam.Bızde kasıkla verılen puturlu gıdaya karsı sorun var sımdılık.Yoksa bugun o kutur kutur amasya elmalarından bıle yedı.Börek,corek versen yıyıcek.Ama yemek yemek ıstemıyor ıste.Ben cubuk krekerle alıstırdım.Mutlaka Serrada baslıycaktım.Ama su cocukların yemek konusu kadar benı kasan durum yok.
.
Tubişim yaaa yazını okuyup iletiyi yazana kadar ne diyeceğimi unuttum.O ne uzun yazı öleeee döktürmüşsün.Annenlerin işi hayırlısıyla olur inşallah.Rabbim kalbinize göre versin.Pusetinizde gelmiş baya uğraştırmışlar ama.Çok geçmiş olsun canım eşinede,sanada. Bende bir kere aynı durumda kaldım.Daha Yağız 4 aylık falandı.O kadar kötü oldumki bayılmıştım.Hatta hastaneye yatırdıklarında gaz sancısı olduğunu anlamaları baya zaman aldı.Böbrek,mide her türlü ihtimalden sonra.Serroşunda onu bunu yanına taşımasını yazmışsın ya, sanki yanımdaymışsınız gibi gözümün önünde canlandıbenim velette dün akşam telde konuşurken bütün ayakkabılığı yanıma taşıdı ağzım açık kaldı Msndede dün yazdım ama cevp vermeyince anladım benn ilk defa başımıza gelen bi durum değil nasılsa olumunekankayizsmile
.
tugbacım basından tuz cevır ver bırınee bu ne yaa allah daha buyuk dert vermesın tabıdeee masallah cekebılecegın herseyı bu hafta atlattın..eşinede sanada cok gecmıs olsun bılırım o sancıyı okurken ev arkadasımı hastane kaldırmıstık gaz sancısından o kızın kıvranısları geldı gozumun onune sen anlatırken
inşallah annenınde senınde istedıgınız sey olurr merakla beklıyorum ne oldugunu
:
pınar sen ne yaptın ıcırdınmı defneye süt gece?
Tubiş'im pusetine kavuşmuşsun canım gözün aydın a.s. Ay o devler dairesi işlemleri zaten ömürlük ömürlük. Dediğin gibi bu aralar herşey üstüste geliyor. Allah beterinden saklasın diyelim bacım a.s.
Eşine çok geçmiş olsun a.s. Erkeğin hastası fena nazlı oluyor valla Allah kolaylık versin yerimseniben Oyy o gaz sancısı ne fenadır ya. Çok geçmiş olsun canım. Olmasın inşallah bir daha a.s.
Ütünü beğenmene sevindim. Bende iyi şeyler duydum. Kayınvalidemde çok memnun. Hergün ütü yapan insan olduğu için çok rahat etti a.s.
Ay Defne'nin annaaa demelerini sorma. Dün gelen arkadaşımın eşinin de annaaaa diye peşinde dolandı durdu kaydirigubbakcemile3
.
Günaydınlar kızlar ve hayırlı cumalar,
Bende işten çıkışta dün akşam terzime uğradım prova için sonrada hızlıca eve geçtim.
Benim oğlana bişeyler oldu.Çok sinirli,agresif tavırlar sergiliyor.Bana geldiğimde bir süre yanaşmak istemiyor,daha sonra o kaprisi geçince de sevicem derken pat pat vuruyor.Anlayamadım bir türlü.Halbuki eve geldiğimde sadece onunla ilgilenmeye çalışıyorum,dikkatimi başka bir şeye vermemeye çalışıyorum ama neden böyle oluyor.Dün akşam öyle vurması falan bi zoruma gitti, bir ağladımki sormayın.Gerçekten çok zormuş anne olmak,yükü çok ağır, nasıl yaklaşıcam bilmiyorum inanın.Kitaplarda okuduğumuz tavsiyeler uygulamalar bile bazen gerçekte işe yaramayabiliyor.:sinifsinif:
Biz küs kalamiyoruz hic canim, benim esimin alerjisi var küsmeye falan. Küstügüm anda küplere biniyor, konusma cagirisi ondan geliyor genelde. Ama bazen agresiflesiyoruz, laf sokuyoruz birbirimize. Evde soguk savas rüzgarlari esiyor, böyle durumlara yariyor mektup. Aman hic yazmasak daha iyi gerci...
Anlatinca kesin felaket birsey var sandim canim, gaz sancisi hic aklima gelmedi. Neyseki atlatmissin. Esine de cok gecmis olsun. Devlet dairesine bende gitmekten nefret ederim, cok hantal calisiyor genelde memurlar. Neyseki o iste hallolmus. Serra'ya da bravo, mikserlikte sinir tanimiyormus. Ama 16 disle, hala pütürlü yememesi bence keyfi bir durum. Germe kendini bosuna, nasilsa yer birgün. Eline israrla birseyler ver, önce oynar, tirtiklar, sonra birgün yemeye baslar.
.
Gunaydınnnnn
Masallah sabah bereketı heralde kızlar.Aşağıda onlıne lıstesı gıderek uzuyor.Bu performansı akşamda beklıyorum.Bora 6 da uyandığı ıcın oğle uykusuna yattı.Bende kerevız pısırıyorum bakalım sonuc nasıl olucak.Akşamda mısafırlerım var bı kek yaparım cayın yanına bırazdan:)))
Alıntı yapamıycam calısan herkese kolay gelsın..Iyı haftasonları...
Evde kı annelerede cok kolay gelsın.Umarım uykulu,iştahlı bol oyunlu bır gun olur...
Gulsah bence sen yınede verme canım.Haftasonu gelıyor daha kolay denersın.Emmeyı cok uzatırsa yıne bıraz sut versen.Muhallebı tok tuttuğundan kahvaltı yapması zorlasabılır.Ben Boray dun kahvaltıdan sonra bırsey yedıremedım.Akşam ustu delı gıbı acıktı ama kasığı yınede ıstemedı.Bende elma,armut verdım tas gıbı meyvaları bır yemeğe calısıyorkı sorma gıtsın.Ardından muhallebıyıde sorunsuz yedı.
Ayy her gırdığımde bu yemek konusunu acıyorum.Bıktırdım bıraz ama ınanın en ıyı sız anlarsınız benı.Sımdıde sole dusunuyorum temel sorun ana yemekye bızde.Acaba corbayı kahvaltı yerıne versen nasıl olur.Bırde mama sandalyesınden sıkılmıs olabılırmı baska turlu nasıl yedırebılırım.Hıc denemedım kacar dıye.En sevdığı yoğurttu onuda bır haftadır ıstemıyor.Lısteden cıkarayım dıyorum ozlermı acaba.Seslı dusunuyorum bunları sadece...Bır selam verıp kacıcaktım guya.
Sıbel,tulay belkı özlemden yapıyor olabılırler.Ama tv de gorerek taklıt etmıste olma ıhtımallerı var.Sıbelll ağladım demıssın kıyamam yaa.Uzdun benı.
Borada benı sanıye bırakmıyor.Alıye ablaya nekadar duskundu bılıyosunuz sımdı hep anne anne butun gun yanından ayrılamıyorum.Buda baska bı sorun.Sabah bırakıp markete bıle gıdemedım.Tuvalete gıtmeme bıle ağlıyor.Nasıl bır sendrom buya sankı donduk en basa.
İşler benı bekler uğrarım bı ara öptum sızlerı....
selam kızlar
40 dakka parkta koşturup salıncak binip geldik
geir gelmez muz biskuvi süt ceviz karısımı yaptım yedirdim azcık oynasıp şimdi uyuttum ama gözleri daha dizime yata yatmaz kapandı sıpanın
sibelcim özlüyordur seni ondan tepki gösterisi yapıordur ama aglama takliti yapmak gercekten onları daha fazla vurmaya yitiyor bizimkide oyun sanıp vurdugu için biliyorum ama aglamıssın içim bi garip oldu dediğin gibi annelik zor ve kitapta yazanlar gercekten işe yaramıyor bazen
pınarcım seninde yarın sınavın varmıs basarılar canım
tülycım banucum sizlerede günaydınn
aaa kimse kalmamıs bende işe giriseyim barii
Tünaydınnlarrrra.s.
kızlarrr verdiğiniz cevaplar için cokk teşekür ederim yanlız şimdi bu kızda 2 yaş sendromu varsa bendede 30 yaş sendromu var ne olcakk şimdi:roflol::roflol:
şimdi yine ayağımda birde topa sarılmış oyle uyuyacakmış bakalım bugunümüz nasaıl gecicek..aslında sanırım biraz benim nazarım değdi cocuk kaç gün cok iyi uyudu benimde gözüme battı tabiii oda dün al sana dediii herhaldee :mymeka::mymeka:
uyusunda azcık gecmişe bakayımm
Selam Herkese,,
Bizde 9 da uyandık oğlumla,gece 1.30 da uyandı emzirdim yatırdım,bende yattım ve bi ses deldaa....haydaa geri gitiim.Pışpışladım,bekliyorum,uyuyor gibi gözlerini kapatıyor ama tam kapıya yaklaşıyorum deldaa...ayy deli oldu 3-4 kere aynı şey olunca yanımıza alıp götürdüm ve sabaha kadar uyudu,bu ne şimdi??Yanımızamı alıştı bu çocuk...??Ne yapcaz yaa,geçer diyor sevgili kocam ama zaman gösterecek galiba...
Bende biraz ütü yaptım oğlumunkiler bitti.şimdi o uyuyor.Benimde işim yok gibi.Akşam Anılın antremanı var,bizde seni evde beklemeyelim dedik,Optimuma gidicez,o da oraya gelicek yakınmış çünkü.Sonra beraber geliriz artık,yemek işinide orda hallederiz olur biter :))
Saol tatlım ...
Dün sanırım gaz sorunu vardı kakasını yaptı rahatladı kuzucum sanırım bende bugunlerde fazla bir asabilik var :uhm:
Tuba cadısı herşeyi yetiştirmese çatlar zaten :dilcikar: hem kuru iftira atıyor bana ben arada bir oynuyordum stres atmak için ama o nezaman elini attı her gece olayına bağladı :mymeka:
o niyesini biliyorda bacım kötü tarafı herzaman ben bilemiyorum :)) ...
LÜTFEN HERKES OKUSUN
Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir…
Maalesef, anne modern toplumda “kadın” olarak değerlendirildiği için, annelik sanki bir zayıflıkmış gibi algı oluşturulmuş bilinç altlarında… ve sanayi toplumu çocuk doğran bir kadına işveren açısından bakarak, sanki “iş gücü kaybı” gibi değerlendirildiği için, “anne nasıl en erken yaşta çocuktan koparılır da iş pazarına döner?” düşüncesinin bir sonucudur anne ile çocuğun yatağını ayırmak… Bunun gerekçesi olarak da çocuk “anne bağımlısı” olmasın endişesi annelere yüklenmektedir. Halbuki, eğer bir çocuk annesine doyarsa neden anne bağımlısı olsun ki? Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur… Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır… yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk “bağımlılık” değil “güven” duygusu kazanır… Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir. Ah Anadolu Pedagojisi’ni yok sayarak kendimizi farklı kültürlerle yetiştirme gayreti yok mu, işte bu sarhoş halimizin sonucudur şuan çocuklardaki yoksunluklar, güvensizlikler ve duyarsızlıklar olarak kendini nasıl da su üzerine çıkarıyor… Size tavsiyem şu; bebeğinizle siz yatın, abisi ile de zaman zaman babası yatsın… göreceksiniz o geceleri uyandıkça, annesini yanında gördükçe… annesinin simasından aldığı sıcaklığı bir de annesinin göğsüne doğru kendini bıraktıkça, onun yüzündeki huzur size de annelik keyfini yaşatacaktır… bırakın duygularınızı… ve sıyrılın ön yargılarınızdan, doğal bir süreç içinde doyasıya anneliğinizi yaşayın… Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir… yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun… unutmayın, bebeğinizin bebeksi kokusunu özlediğinizde, geçmişe dönüp pişmanlıklar yaşamaktansa, her şeyi vaktinde yaşamak çok daha iyi…
Merhabalar kızlar,
ben de misafirlerimi atlattım.Çok iyi geldi.Onlar gelmeden duru ya kahvaltı yaptırmaya çalıştım yemedi.Etrafı toplarken onlar geldi.Neyse yabancı değiller.Kalan işlerimi tamamladım.Sonra Duru hanım rahat bırakmadı.Habire ayaklarıma sarılıp ağladı.Onu aldım uyuttum.Sonra rahat rahat çay sohbet.İyi oldu valla ya.
Ben hep Duru'nun uykusundan ,yemesinden şikayetçiyim ama görüyorum ki tek değilim.Sınıyo bizi bu çocuklar sabır sınırlarımızı.
Tuba,sen Serra'nın katı gıda yemediğini söylüyosun.Hiç bi şey mi yemiyo,anlamadım.Muz,armut falan yiyemiyo mu ya da makarna falan.
Duru da yemeklerini katı olarak yemiyo.Ama az önce önüne boncuk makarna koydum kendi aldı yedi.
Bende kaçayım artık kızlar ufaktan. İyi haftasonları herkese. Öpüyorum kocaman hepinizi ve kuzularımı a.s.
merhaba herkese
gecmışe hıc bakamıyorum ne olur kusura bakmayın
bu sabah kalktım cocukaların kahvaltısını yaptırıp ogle ıcın corbalarını koydum pişmeye bıde hastaneye yemek goturcem dıye onları hazırlamaya başladım ayrıca bu arada akşam yemegımızıde yapayımda akşam gec kalmasın dedım hastaneye tavuk pılav kendımızede karısık sebze dolması yaptım tabı benım mutfakdan cıkmam saat 1 ı buldu ondan sonra cocukalrın karnını doyurup yatırdım ablaya bırakıp yemeklrı alıp hastaneye gectım belkı guzel bır haber alırım dıye ama malesef bır gelışme yok bu akşam dıyalız makınesıne baglanıcak ama onunda riski varmış saat 4.30 a kadar hastanede durdum eve geldım ben geldıkden 1 saat sonrada yardımcı ablamız gıttı sımdı cocuklarla yalnızım cokta yorgun( akşamada gülhan bacıma gıdıcez cocuklarda cık sıkıldı evde bıraz oynar kendılerıne gelırler tabı ınsallah hastaneden kotu bır haber gelmezse benden böyle kızlar umarım herkes ıyıdır cok öptum sizi
bu yazı içimi rahatlattı eşimin seyhatı nedi ile oğullarımla yatıyorum o gidince
şimdi yatağından inip usulca koynuma giriyolar...çok hoşuma gidiyor küçük elleri kollarını boynuma doladığında........
selamsız geçmeyim dedim
hayırlı geceler
İyi geceler..
Kimsecikler yok ama ben bakmadan uyuyamam şimdi...Beyaz showu izliyorum acayip keyifli çok özlemişim,bi taraftanda yazıyım dedim..
Optimuma gittik oğlumla ve sağolsun Gülşahcım bize güzel bi süpriz yapıp Duruyuda alıp geldi..Çok sevindim gerçekten..Özlemişim ikisinide..Dağhan ve Duru oynadılar orda oyun alanında..bizde sohbet ettik biraz..En kısa zamanda görüşücez yine..Teşekkür ederim Gülşahcım...
Bu arada dün bi baktım bi sitede 3 bölgede 4 seanslık lazer epilasyon 1400 tlden 69 tl ye inmiş kampanya yapmışlar..Arkadaşla filan konuştuk biçok kişi almış,cesaretle aldık bakalım.güzel bi yerde Bağdat caddesinde,inşallah yılbaşında başlarım bende,muhtemelen 4 seans yetmez ama kampanyaları takip etmeye devam ederim bende.Şaka bi yana bitirene kadar bi şekilde devam edicem yeter sıkıldım artık bitsin diyorum..Umarım iyi olur..
Neyse ben yavaştan kaçıyorum,Bursalı hatunlardan da ses çıkmadı,ev sahibesi yoruldu heralde gelemedi buralara,yarın alırız haberleri artık...
Herkese iyi geceler...iyi haftasonları...[/B]
azcık da bizden bahsedelim
kırdım zincirlerimi sonunda...geçen gece eşim hastanede yazmıştım ya,eve geldi kireç gibi olmuş,çok kötüydü,gece 2 de geldi eve,içim kötü oldu ya dayanamadım...ne kadar kızsamda soğudum desemde hepsi boşmuş bunu anladım...acilde olanları konuştuk falan,sıcak su yaptım yine karnına koydum,yan oda da yattı,çok sık kalkarım siz rahatsız olmayın çocuklarla dedi,tmm dedim,gece kalktıkçe eşime de baktım,ertesi gün işe gitti yine de yaa,dr.tam bişey diyememiş bu yüzden olmuş diye,sonuçlarını cerrahiye göstermiş inş gıda zehirlenmesidir demiş,ama aynı yemekelrden biz de yedik bişey olmadı,dışardan bişey de yememiş anlamadım ya neyse inş odur.yoksa endoskopi falan yapacaklar herhengi bi yerde mide,bağırsak falan yırtılma olma ihtimali varmış,ciddi olabilir baya off değildir inş ya.şimdi bi kaç ilaç kullnıyo,ve ağrısı hala devam ediyo geçmedi.işten gelirken zeynebe bir sürü oyuncak almış,canım ya,açtık oynadık hep beraber,sonra sofraya oturduk yemek yedik işte,konuşurken arada söyledim,bana hasta olduğunu söylemedin dedim,nerde bileyim ben o kadar kötü olduğunu dedimaz daha çantamı alıp gidecetim,söyledğine çok kırıldım dedim,hiç bişey demedi,hafifçe güldü,belli ki canımı acıtmak için söylemiş,kendi canı yandığı için...neysemm akşam çay demledim içerken sarıldım,çok kötüydün geçen gece hiç öyle görmedim seni korktum dedim,sarıldı,öptü(beklediğim bişey değildi valla:))arada böyle hasta olmam gerekiyor galiba dedi,yok dedim olma ben sana olmadan da sarılırım dedim güldü,sanırım bende çocuklardan dolayı çok ihmal ettim eşimi,neyse sonu tatlıya bağlandı ya çok şükür,inş hastalığı da önemli deildir de herşey geçer gider....
bu aralar kafanızı çok şiirdim,özet geçtim olanları:))
ya canim bencede sinirle cikmiştir agzindan..ama genede büyük laf etmiş tabi..ee artik bi şekilde bu sorunlari enine boyuna konusmalisiniz özlemcim..annenlere gidcegine bence bi gece annene birak cocuklari..evde yada baska bi yerde enine boyuna herşeyi konusun..herkes etegindekileri döksün..bu erkekler ilginç varliklar..hayatta aklina gelmeyecek bişeyi kafasina takmiş olabilir..konusmadan bunu anlayamassin..sicagi sicagina konus tatlim..
ay o kizcenide o bidik oglusuda yerim ben yaaa :)) herşeyin yolunda olmasina sevindim canim..ay bak ne güzel cogu gitmiş azi kalmiş :) hadi bakalim hayirlisiyla saglikla gelsin minik prensesimiz :)
ay sorma berbat bi agriydi..Allah kimseye yasatmasin..anneciginede gecmiş olsun,Allah korusun bidaha olmasin :S
sende iki bidigini öp bizim için :) muckssss
ay vampir cekiciligine koptum :)))))))))))
tşkler canim..ya inşaAllah yer artik benim koca kizim :)) valla komik geliyor ya artik..sinir minir kalmadi..1.5 yaşinda eşşek kadar olmus..agzi diş dolu ama yiyemiyorpüüü diyorum sadece
tşkler tatlim a.s. valla ne bileyim be canim..neyim nazara gelecekse artik..ama cidden bi haller var üzerimizde..neye elimi atsam elimde kaliyor :)))
ehuehue :))))) hepimizin alişik oldugu manzara dogru diyorsun :))) insan sinirden gülüyor artiknakliyatci olcaklar p
geçmiş olsun dileklerin ve anneme dualarin için saolasin tatlim a.s.
ay evet berbattt bişi o gaz sancisi..valla hak vermek lazim ya..
evet artik günüde kararlaştiralim ya..haftada bikaç gece enazindan yapalim
tşkler canimm a.s. ay evet geldi pusetim cekilin tuba geliyorDD artik yariş yapariz senle p sen arabayla ben pusetle :))))))))) cok adil bi yarisma olur kesin ben yenerim p
eşine madalya taksak mi ya :) bravooo diyorum tek kelimeyle enişteye..maşaAllahta diyeyim
ay sorma teknoloji gelişti romantizm öldü
ya bende bayiliyorum o sitelere..gercekten ihtiyacin olan bişeye rast geldinmi süper oluyor valla
oyyyy serrosta beter etti beni dün..hatta bugunde :))
amin canim ya inşaAllah gecer artik ya..valla okudum bugun bolbol hepimize..Allah herkese iş rastliği versin..yoruldum inan stresten..hadi kendi basima iş acsam kendi düşen aglamaz dicem..ama hepside baskalari yüzünden..tobe tobe :)) vardir bi hayri ya..gecti gitti şükür :)
ay bu gaz sancsi herkesin basina gelmiş ya..valla aynen öyle..kelime-i şehadet felan getirmeye basladim bi ara..sonra serra geldi aklima..ay iyice krize girdim aglamaktan..aman fenaydi be..cok sukur gecti gitti :s
oyyyyyyyyy yemek deme bana ya..içim şişti inan bu konuda..artik dişari cikasim gelmiyor..bu kızın sebekliği yüzünden herkes cikolata sakiz bilmem ne veriyor..bende yiyemiiyor diyorum..aptal aptal bakiyorlar suratima..haklilar..anormal olan benim kizcubuk krakeri bende arttirdim bugun..her yemekten önce veriyorum eline..catir catir yiyor onu..ama yemekte hemen ööö bööö basliyor..neyse ya alişcaklar sabirrrr...
kaydirigubbakcemile3 ben yazdimmi böyle yazarim cicimmmm naniknanik
amin canim saolasin dualarin için a.s.
ay seninde basina gelmiş he..anam anam anam..Allah korusun herkesiiii
bak sennn kiz ne zaman yazdinda cevap vermedim sana cadiiiiiii :)))
kiz tuz cevirme ne ya..ilkkez duydum..okudum bugun valla hepimize..inşaAllah gecmiştir artik :) amin canim..ya o iş anneannem vefat etti ya..verasetle ilgili bi iş..biraz tantanali oldu..dedem rahatsiz ya..noterler felan fiilan..uzun iş yani..
canim hadi Allah yardimcin olsun,zihin acikliği versin,başariyla gec inşaAllahhh :) darisi basimahadi benden önce alacaksin bi ikimiz kaldik herhalde üşengecler olarak
ayy evet erkeklerin hastaliği cildirtir adami..onlar grip oluyor biz sinir hastasivalla o gelmeden herşeyini hazirliyorum sinirlenmemek için corbasi,yemegi,ilaci,suyu,bitki cayi hepsini arka arkaya veriyorum haydi yataga diyorum DDD
annaaaaaayi da öp benim için :)
sabirsizlikla bekliyorum şu elbiseyiiii :)
canim ya..telefonda dedim sana..cok takilma bunlara..bunlar ergenlige girdi :) şaka bi yana..kız serra bile tümgün yanimda olmasina ragmn agresifleşiyor,hircinlaşiyor bana karşi..hep böyle olacak hep böyle kalacak diye düşünme..sabir sabir..baska bi caresi yok..sen tavirlarinda bi değişiklik gösterme bence..eminim eski haline dönecektir..
tşkler canim..evet kesinlikle keyfi bi durum..bi problemi olsa cubuk krakerde yiyemez..aç oluncada yiyemez..elbet gececek budurumda..sabir diliyorum sadece..cubuk krakere devam ediyoruz..baska türlü eline bişi almiyor..meyve sebzelerden tiksiniyor islak oldugu için..ekmek bazen aliyor..cips seviyor :) okadar :)
valla bencede mama sandalyesi olayina takilma..serrada sorunlu..ama mama sandalyesinden baska bi yerde yedirmiyorum..yoksa ilgisi cok dagiliyor..birak hazir alişmişken kalsin orda..yapcak bişey yok..dedigin gibi ögünlerin yerlerini bi değiştir bakalim..ben serrada değiştiriyorum bazen..
ay o kuyruk olayi bizde de var..babasi gelince onun kuyrugu oluyorsabahtan aksama kadar benim..sabir canim ya..gececek bu ergenlikte :)))
ohh mis havada park keyfi yapmişsiniz :)
30 yas sendromu he :))))) ay koptum ya :)))))
oyyy canim ya..biran önce aliştir gene yatagina..gelip gidiyor bunlara arada bir..serra hanimda 2 gecedir 1 de uyaniyor..sabah olmus gibi enerjik..bak bu saat oldu hala uyumadi yaaa..
bak yaaa..nasilda üzerime atiyor sucu :))))) kizim ne sorsam okey oynuyorum diyordun yalanmip
adem güneşin yazisiymiş..severim o adamin yazilarini genelde..ama ben böyle klasik şeylerden pek hoşlanmiyorum acikcasi..zaten bu yazida birine verilmiş cevap..tamamen onun durumuyla alakali..
cocukla birlikte yatmak..bircok nedene bagli olarak ya yatiyorsun ya ayiriyorsun..örnegin serra..cok sıkıntılı bi cocuk..bende öyleyimdir..eşime bile bigün sarilip uyumamişimdir..sarilirim ama uyumaya gecince ayrilirim sıkıntı basar bana..kizimda aynen öyle..2 dakika duramaz öyle sırnasik bi halde..ee ben bu cocugu zorlami tutucam yatagimda :)))
buarada günün geri kalani çöpmü oluyor bu durumda..ee bosuna vakit geciriyoruz ozaman bu mantikla bakarsak..
bu beraber yada ayri yatma olayi tamamen huyla,karakterle,gecirdigin zamanin azliği-cokluguyla,emmesiyle,zorunlu kalmakla alakali bi durum..benim kizim sıkıntılı..emmiyor..tümgün dip dibeyiz..gereginden fazlaca birbirimizin kokusunu aliyoruze beraber yatma gibi bi zorunlulugumuzda yok..ee bu durumda ben niye beraber yatayimki? cocugum istiyorda ben ayiriyor degilim..5 aylikken ayirdim ben serrayi..cit etse yanindayim..ayaga kalktigindan beridirde beni yatagindan görebiliyor..
gün boyunca beraberz..onsuz tuvalete bile gitmiyorum..bugune kadar onu birakp bi yere gitmedim..her uyandiginda ilk beni gördü..her agladiginda ilk benim sesimi duydu..şimdi bu cocukta nasil güven kaybi olacak aklim almiyor acikcasi..ay bak dert oldu şimdibende yazicam bu adama bakalim ne dicek bizimkine merak ettim dogrusu
cubuk kraker cips yiyor canim..keyfi bi durum yani :) elma armut asla sürmez agzina :) makarnayi yogurtla yiyor..işine gelirse tabi :)
muckssssss canimmmmm
acil şifalar inşaAllah canim ya
nerdesn sen beee :) tamam telefonlada yetişiriz sana hiç sorun olmazda burayada yazmana alişmişimbi eksiklik hissediyorum acikcasi :)
kolay gelsin canim :) ne kursu ya :)
ay hadi güzelce git gel :) tekrar basarilar canim :)
ohhh süper ya :) bende istiyorum yaaaaa gezmekkkkkk :))) bugun evde durdum ya basti bana
hadi epilasyonunda hayirli olsun :) kurtul tez zamanda inşaAllah canim :)
ay imdatttttttttt biri su cadiyi uyutsun yaaaaaaaaaaa
2 gecedir 1de uyanip 3te yatiyor..Allah razi olsun su gece bahcesini nete koyanlardan ya..onunla duruyor..ay bi enerjik ama sormayin gitsin..sabah oldu saniyor yaaa..sanirim kakasi var :S pirtlayip duruyor..ay bide oh diyor ya kopuyorum gülmekten :))))) şimdi dayak yicek ama..ne cenesi duruyor ne eli ayagi ya..ama bi yandan da gece bahcesini izliyorAllahim yaaa..saat olmus 3..heh bitti 4.gece bahceside..5.sini acayim..deeeeee yapiyor suan bana DD (cee oluyor ) babasina sesleniyor attiye gidecekmiş DD ay sapitti iyimi :)))))) saatinin pili bitti sanirim..kariştirdi iyice..ve annesine sesleniyor..assiiiii acacakmişim oyyy..bende kacayim artik..namaz kilip yatayim..püf bu gecede salonda yaticam yaaa..benim yattiğimi görünce belki anlar gece oldugunu p
hadi mucksssssssss cümleten :) ay buarada sanirim bende grip oluyorum..öksürüyorum..bogazim şiş..içim hirliyor..heryerciğim agriyor..saat 3 olmus gerci normaldir dimi agirmasi :))))))
ana kiz sapittik gece vakti..ay kirip dökmeye basladi..millet polis cagirmadan ben uyutayim şunu yaa..
azcık da bizden bahsedelim
kırdım zincirlerimi sonunda...geçen gece eşim hastanede yazmıştım ya,eve geldi kireç gibi olmuş,çok kötüydü,gece 2 de geldi eve,içim kötü oldu ya dayanamadım...ne kadar kızsamda soğudum desemde hepsi boşmuş bunu anladım...acilde olanları konuştuk falan,sıcak su yaptım yine karnına koydum,yan oda da yattı,çok sık kalkarım siz rahatsız olmayın çocuklarla dedi,tmm dedim,gece kalktıkçe eşime de baktım,ertesi gün işe gitti yine de yaa,dr.tam bişey diyememiş bu yüzden olmuş diye,sonuçlarını cerrahiye göstermiş inş gıda zehirlenmesidir demiş,ama aynı yemekelrden biz de yedik bişey olmadı,dışardan bişey de yememiş anlamadım ya neyse inş odur.yoksa endoskopi falan yapacaklar herhengi bi yerde mide,bağırsak falan yırtılma olma ihtimali varmış,ciddi olabilir baya off değildir inş ya.şimdi bi kaç ilaç kullnıyo,ve ağrısı hala devam ediyo geçmedi.işten gelirken zeynebe bir sürü oyuncak almış,canım ya,açtık oynadık hep beraber,sonra sofraya oturduk yemek yedik işte,konuşurken arada söyledim,bana hasta olduğunu söylemedin dedim,nerde bileyim ben o kadar kötü olduğunu dedimaz daha çantamı alıp gidecetim,söyledğine çok kırıldım dedim,hiç bişey demedi,hafifçe güldü,belli ki canımı acıtmak için söylemiş,kendi canı yandığı için...neysemm akşam çay demledim içerken sarıldım,çok kötüydün geçen gece hiç öyle görmedim seni korktum dedim,sarıldı,öptü(beklediğim bişey değildi valla:))arada böyle hasta olmam gerekiyor galiba dedi,yok dedim olma ben sana olmadan da sarılırım dedim güldü,sanırım bende çocuklardan dolayı çok ihmal ettim eşimi,neyse sonu tatlıya bağlandı ya çok şükür,inş hastalığı da önemli deildir de herşey geçer gider....
bu aralar kafanızı çok şiirdim,özet geçtim olanları:))
Selamlar,
Biz bugün yagmurun azizligine ugradik, güzelim Cumartesini evde gecirdik. Hic dinmedi maalesef, öyle kasvetli bir hava vardi ki! Oglumun bile ruhu sIkIldi, ne oyun, ne de baska birsey kesti cocugu. Uyudu biraz önce huzursuz bir halde. Esimde, hafta sonu yapmasi gereken birkac saatlik isi vardi, yarina sarkmasin, belki hava iyi olursa gezeriz diye, aksamüstü is yerine gitti. Alis-veris listesi yaptim, ben bir daha cikamam diye, umarim unutmaz markete ugramayi.
Tuba, gece yarisi macerasimi diyeyim, kabusu diyeyim karar veremedim. Doruk'da bir ara o saatlerde kalkiyordu bol enerjiyle, ben resmen yari baygin bir haldeydim. Birkac haftada unuttu neyseki, yoksa sinirlerim biterdi. Allah kolaylik versin diyorum, umarim abartmaz Serros cadisi bu gece kusu olayini.
Özlem, esinin durumu umarim ciddi degildir, bir teshis konulsa bari, ne oldugunu bilseniz. Aranizda düzelmis, cok sevindim. Seni hep böyle mutlu, rahat görürüz umarim.
Ferda, cok ucuza bulmussun epilasyon isini. Burada, bir seansi 120-130 euro civari. Ne güzel gezmissinizde, benim ruhum artik evde cok sIkIldi, haftaya kardesim gelecek, artik onunla cikartirim acisini.
Asli, araba büyük kolaylik cidden. Keske asabilse korkusunu esin. Bir adim atsa, gerisi gelir eminim ki!