2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Selamlar Yeniden, Doruk uyudu, benim islerde bitti. Bugün, ne cabuk gecti zaman, anlamadan yine yariladik günü. Gülhan'cigim, öncelikle mama sandalyesinde israrci ol derim, diger türlüsü cok zorlar seni, öyle yemek yemeye alisirsa. Sabah, kahvaltisini tek tek yemiyor degil mi? Önce sevecegi seylerle 1-2 baslayip, sonra cesidi arttirsan yavas yavas... Birde ögünlere karni tok olsa bile, sizinle oturmasini öneririm. Bizimle yemege oturarak atistiriyor Doruk, böylece yemek yemeyi daha cok benimsiyor. Sen dominant bir karaktersin, eminim bu sorunlarin ömrü az olacaktir. Bu kadar kafaya takma bence, bir cözüm olduguna ve bunu eninde sonunda bulacagina inan.

Ferda, en korktugum sey Dorugun bizimle yatmaya alismasi. Umarim, Daghan'inki gecici bir sürectir. Dislerle arasi nasil? Dis cikartma sürecinde hassaslasiyor, uyku sorunu had safhaya cikiyor Dorugun? Ama bu sorunlar, hep geciyor sonraki zamanlarda.

Kizlar, esim geldi, ben kacar. Görüsürüz umarim aksama...

uyumuştur umarım ...:)

Doğru diyosun cnm döndürmeye çalışıcam da çok perişan oluyorum,uykusuz kalıyorum.aam başka çare yok galiba fedakarlık edicez biraz...

Cnm sanırım dişlerden azılar bitti gibi ama şimdi köpek dişleri çıkıyor,uçları göründü bile..Aslında yinede iyi belki Dağhan o kadar diş çıktı yakın zamanda yinede fazla üzmedi...
İnşallah bu durumada bir an önce çözüm buluruz...

günaydınlar herkese hayırlı cumalar ancak kendime gelebildim dün arkadaşlar geldi saat 12 gibi kalktılar yatmamız 01:00 geçti sabahta 06:30 ta yola çıktık çok uykusuzum

Biraz geç oldu ama merhaba canım a.s. Bu akşam erken yat bari dinlenmiş olursun a.s.

günaydın pınarcım allaha şükür daha iyi canımya.

Aman canım iyi olsun maşallah a.s.

Bende cuma temizliği yapıp tüm evraklarımı temizledim. Atılacakları attım. Dosyalanacakları kaldırdım. Patronun oğlu Bigmac ısmarladı söylemesi ayıp onu yedik kaydirigubbakcemile3 Şimdi biraz daha test çözeyim sınav için a.s.

Pınar'cım umarım sever kuzumopuyorumnanaktan

Sınavda inşAllah güzel geçer en çokta motor'a çalış çünkü en zor o diğerleri hep mantık yerimseniben

LÜTFEN HERKES OKUSUN

Çocuk anne ile aynı yatakta ise, bağımlılık değil, güven duygusu gelişir…

Maalesef, anne modern toplumda “kadın” olarak değerlendirildiği için, annelik sanki bir zayıflıkmış gibi algı oluşturulmuş bilinç altlarında… ve sanayi toplumu çocuk doğran bir kadına işveren açısından bakarak, sanki “iş gücü kaybı” gibi değerlendirildiği için, “anne nasıl en erken yaşta çocuktan koparılır da iş pazarına döner?” düşüncesinin bir sonucudur anne ile çocuğun yatağını ayırmak… Bunun gerekçesi olarak da çocuk “anne bağımlısı” olmasın endişesi annelere yüklenmektedir. Halbuki, eğer bir çocuk annesine doyarsa neden anne bağımlısı olsun ki? Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur… Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır… yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk “bağımlılık” değil “güven” duygusu kazanır… Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir. Ah Anadolu Pedagojisi’ni yok sayarak kendimizi farklı kültürlerle yetiştirme gayreti yok mu, işte bu sarhoş halimizin sonucudur şuan çocuklardaki yoksunluklar, güvensizlikler ve duyarsızlıklar olarak kendini nasıl da su üzerine çıkarıyor… Size tavsiyem şu; bebeğinizle siz yatın, abisi ile de zaman zaman babası yatsın… göreceksiniz o geceleri uyandıkça, annesini yanında gördükçe… annesinin simasından aldığı sıcaklığı bir de annesinin göğsüne doğru kendini bıraktıkça, onun yüzündeki huzur size de annelik keyfini yaşatacaktır… bırakın duygularınızı… ve sıyrılın ön yargılarınızdan, doğal bir süreç içinde doyasıya anneliğinizi yaşayın… Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir… yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun… unutmayın, bebeğinizin bebeksi kokusunu özlediğinizde, geçmişe dönüp pişmanlıklar yaşamaktansa, her şeyi vaktinde yaşamak çok daha iyi…

Merhabalar kızlar,
ben de misafirlerimi atlattım.Çok iyi geldi.Onlar gelmeden duru ya kahvaltı yaptırmaya çalıştım yemedi.Etrafı toplarken onlar geldi.Neyse yabancı değiller.Kalan işlerimi tamamladım.Sonra Duru hanım rahat bırakmadı.Habire ayaklarıma sarılıp ağladı.Onu aldım uyuttum.Sonra rahat rahat çay sohbet.İyi oldu valla ya.
Ben hep Duru'nun uykusundan ,yemesinden şikayetçiyim ama görüyorum ki tek değilim.Sınıyo bizi bu çocuklar sabır sınırlarımızı.
Tuba,sen Serra'nın katı gıda yemediğini söylüyosun.Hiç bi şey mi yemiyo,anlamadım.Muz,armut falan yiyemiyo mu ya da makarna falan.
Duru da yemeklerini katı olarak yemiyo.Ama az önce önüne boncuk makarna koydum kendi aldı yedi.

Pınar'cım umarım sever kuzumopuyorumnanaktan

Sınavda inşAllah güzel geçer en çokta motor'a çalış çünkü en zor o diğerleri hep mantık yerimseniben

Sağolasın canım en çok motora çalışıyorum zaten. Diğerleri dediğin gibi mantık. İnşallah sever benim kuzu da sütü. Artık başlamamız şart a.s.

Ay bunu okuyunca nasıl içim rahat etti. Sağolasın Zehra'cım a.s. Zaten Defne memeyi bırakmadan yerine geçmeyecek belli oldu CADIARZU

Hoşgeldin canım. Misafirler atlatılmış gözün aydın a.s.

Bende kaçayım artık kızlar ufaktan. İyi haftasonları herkese. Öpüyorum kocaman hepinizi ve kuzularımı a.s.

bilmem ki cnm bu konuda çok fazla söylenti var..Güven duygusunuda yanımızda yatarak alacak anneye böyle doyacak diye bişey yok bence..Ben bütün gün onla göz göze diz dize oturuyorum zaten gecede böyle olması benim durumumu dahada zorlaştırıyor açıkçası.Nebiliyim bu benim fkrim...

merhaba herkese
gecmışe hıc bakamıyorum ne olur kusura bakmayın
bu sabah kalktım cocukaların kahvaltısını yaptırıp ogle ıcın corbalarını koydum pişmeye bıde hastaneye yemek goturcem dıye onları hazırlamaya başladım ayrıca bu arada akşam yemegımızıde yapayımda akşam gec kalmasın dedım hastaneye tavuk pılav kendımızede karısık sebze dolması yaptım tabı benım mutfakdan cıkmam saat 1 ı buldu ondan sonra cocukalrın karnını doyurup yatırdım ablaya bırakıp yemeklrı alıp hastaneye gectım belkı guzel bır haber alırım dıye ama malesef bır gelışme yok bu akşam dıyalız makınesıne baglanıcak ama onunda riski varmış saat 4.30 a kadar hastanede durdum eve geldım ben geldıkden 1 saat sonrada yardımcı ablamız gıttı sımdı cocuklarla yalnızım cokta yorgun ( akşamada gülhan bacıma gıdıcez cocuklarda cık sıkıldı evde bıraz oynar kendılerıne gelırler tabı ınsallah hastaneden kotu bır haber gelmezse benden böyle kızlar umarım herkes ıyıdır cok öptum sizi

Bende Dağhanı uyuttum,o uyurken hazırlanıyım,uyanıncada onu giydirip çıkarım...Herkese iyi akşamlar kızlar a.s.

bu konuyla ilgili yorum yapamıcam hanzadeyi hiç bir zaman yanımıza getirmedim istemiyorda
valla basında olanlara Allah kolaylık versin

ohh misafirin varmıs iyi olmus atlatmıssın hemde bir değişiklik
valla yeme işini kafaya takmıyorum sende takma herkezde sorun var
kaydirigubbakcemile3

ellerine saglık canım iyi olmus yemek yaptıgın yazık ordakiler uykusuz ac bogazlarından sıcak lokma gecmiştir ama tabi akıllar hastada olunca neyse cok zor dua etmektende baska care yok
bugun akşamda iyi eglenin bizim yerimizede
gülhana selam

Bende Dağhanı uyuttum,o uyurken hazırlanıyım,uyanıncada onu giydirip çıkarım...Herkese iyi akşamlar kızlar a.s.
hadi iyi gezmeler canım

selam
kızın karnını doyurdum geldim
yemek yaptım makinayı boşaltırken saolsun cimcime kızımda yardım etti kolayca boşalttık
babamız gelcek şimdi
akşam kılıc günü baslamadan ugrarım öptm

bu yazı içimi rahatlattı eşimin seyhatı nedi ile oğullarımla yatıyorum o gidince
şimdi yatağından inip usulca koynuma giriyolar...çok hoşuma gidiyor küçük elleri kollarını boynuma doladığında........

tatlım ben bi kitapta okumuştum genelde çalışan annelerin çocuklarında görülüyormuş bırakıp gidilmelerine bir tepkiymiş. bizde de var aynı durum canını sıkma gelip geçicidir
küçük sandalyede yedirmeyi deneyebilirsin. annemler yer sofrasında yiyorlar bizimki de alıştı kucakta yerde yiyor... mama sandalyesinde yemiyor her zaman hatta sıkılıyor orada
ooooo bayağı inmişler kaydirigubbakcemile3
tatlım başarılar yarınki sınavda stres yapma alacaksın sen o ehliyeti:)

açılırsın biraz canım Gülhan'a çok selam

Iyi Geceler Kizlar,

Bengi ve ben haric, kimse yok su anda forumda. Bizim Doruk Pasa, bugün uyumamak icin ciddi bir direnis sergiledi. Biraz önce uyudu ve bende bittim resmen. Bir dus aldim, rahatladim. Aksama yemek yoktu, yapacak halimde yoktu, esimde pizza almaya gitti simdi. Hos, bu saatte pizza biraz abes olur belki ama öglenden beridir birsey yemedik, gec yatariz birde bugün sanirim.

Gecmise baktim, Semra'cigimdan, iyi bir haber alirim diye umdum ama hala durum umutsuz. Allah'a kalmis kizcagizin hayati, umarim bir mucize olur.

Birde Zehra'nin yazisi dikkatimi cekti ve acikcasi hic katilmadigim bir konu oldugu icin, ayrica birkac birsey yazacagim o konuda da birazdan.

Yarin, sanirim Dorugu Hayvanat Bahcesine götürecegiz hava yagmurlu olmazsa. Umarim, güzel bir gün geciririz oglumla.

evet tatlım kimse yok... yarın güzel olur eğlenirsiniz inşallah fotoğraflarınızı bekliyoruz kaydirigubbakcemile2
ben de uyuttum oğluşumu biraz buraya bakayım dedim... yorgunum... hafta sonlarını iple çeker oldum şimdi dinleneceğim biraz...
doruk paşamı öp benim için filiz'cim

iyi akşamlar kızlara.s. yarın kursum var erkenden gidicem o yüzden yatmalıyım
selamsız geçmeyim dedim
hayırlı geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…