2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

amin Özlem'cim ya ... bazen bi an önce doğsun istiyorum hem okul hem hamilelik hem de Deniz çok zorlanıyorum...
isim konusunda da gerçekten çok kararsızız. Deniz Kaan için önce kız demişti dr ve ismimiz hazırdı Zeynep Deniz... şimdi Deniz'i kullandık bakalım sağlıkla gelsin de kuzucuğum:)

Iyi Aksamlar Kizlar,

Ancak oturabildim ama kimse yok su anda sanirim. Bugün epeyce zamanimizi disarida gecirdik, alis-veris yaptik, aksam yemeginide disarida yedik. Eve geldim, camasirlari astim, mutfakta biraz isim vardi, onu bitirdim ve Doruga sütünü icirdigim gibi yatirdim. Kendi kendine uykuya dalmasini istiyorum artik ama cok zor. Ben yatagina koyunca, ne kadar uykusu olursa olsun bana bakip gülüyor ya da ayaga kalkip, yataktan cikmak istiyor. Babasi, gece 03:30'de ise gidiyor bu hafta. Sanki kurulu saat gibi, kac gündür o saatte kalkiyor, sütünü iciyor, babasina el salliyor ve geri yataginda yatmak istemiyor, babasinin yerini gösteriyor "ora" diye. Hemen uykuya daliyor. Off, ne tuhaf bu cocuklar, anlamak zor. Ayakkabilarinida ayakkabiliktan aliyor, bisikletinin kenarina asiyor. Geri ayakkabiliga koyuyorum, yine gidip alip asiyor. Birde müzik kutusu asmis, bisiklet sürerken, arada müzik caliyor. Bazen cok gülüyoruz yaptiklarina. Bugünde, bankada isimiz vardi ama biraz zaman aldi, oturuyoruz. O ara, memur bayanin kalemini kaptigi gibi, cevik bir bicimde masasini cizdi. Ben islak mendil cikartip, masayi sileyim derken, mendili elimden alip kendi silip temizledi. Kadinda cok sevdi sipayi. Cikarken, el sallamaktan helak oldu kadina.

Bu kadar Doruk muhabbetinden sonra, gelelim okuduklarimdan aklimda kalanlara.

Özlem'cigim, takma kilolarina ya. Ona bakarsan, benim kendimi camdan atmam lazim. Emzirme dönemi sinirsiz yedim ve epeyce kilo vermem gerekiyor. Sabahlari 15 dk kettler kullanmak ve hamur isi, tatli türevlerini yememek disinda hicbir aktivitem yok. 1 kilo vermisim 1 ayda sadece. Gülsahinda dedigi gibi, Memet 6 aylik olduktan sonra, biraz düzenli beslenirsin, verirsin kilolarini. Uzman Tv'de, bu konuda videolar var. Diyetisyenlerin önerilerini dinlersen, eminim ki nasil bir yol izleyecegin hakkinda fikrin olur.

Pinar'cigim, Demet Akalin reklam yapiyor bence. Piyasadaki sanatcilarin icinden, en düzeysiz buldugum o kadin. Böylece gündeme gelecek ve albümü prim yapacak. Önyargiliyim belki ama az-cok dinledigim röportajlarindan anladigim kadariyla, iyi bir insan ve sanatci imaji cizmiyor bende. Neyse, daha fazla dedikodusunu yapmayalim

Semra'cigim, cok üzüldüm Melda'nin durumuna. Umarim bir mucize gerceklesir ve yasaminin baharinda solup gitmez genc bedeni. Her ölüm erken ölümdür ama genc ölüm kadarda aci vereni yoktur. Metanetli olun yine de, insanoglunun basina her türlü felaket gelebiliyor su kisacik ömürde.

İyi Aksamlar Kızlar,,

Ben artık sanırım sadece bu saatlerde gırıbılıyorum.Ve Fılızle ıkımız onlıne durumdayız genelde.Gunduz Bora dan fırsatım hıc kalmıyor.Cunku devamlı ılgı ıstıyor.Televızyonda hıc acmadığım ıcın kendı kendıne sanıye oynamıyor.Ve bılıyosunuz Bora cok kelıme soylemıyordu.Şu tv ışını ortadan kaldırınca acaıp bı ılerleme kaydettı.Hos cok anlamlı değil tum sozcuklerı ama sureklı atmasyon seyler soyleyıp duruyor.Esım gelıncede oyuna devam edıyoruz.O uyuduktan sonra tv maratonu baslıyor esımın.Bende bı kahve yapıp sızlere bakıyorum.

Bugun yıne rutın bır gundu.Yeme olayı aynı sekılde devam edıyor.10 kasık yetıyor heralde.Bakalım sayı ne zaman artıcak.Cocuk buyutmek ne kadar ozverı ıstıyormus bunu gıtgıde daha ıyı anlar oldum.Ve annemın sevgısı dağlar kadar yuceldı bende.

Fılızcım dısarda gecmıs gununuz.Bazen cok ıyı gelıyor banada o durumlar.Malum evde olunca hersey aynı monotonlukta ılerlıyor.Doruk pasamda hatasını affettırmeyı cok ıyı basarmıs.Akıllı cocuğun halı bır baska ıste.Akşam mantıyı sormussun bır kere denedım ama basarısızdı canım.Cunku Bora pılav,makarna tarzı seylerı hıc sevmıyor.Ama ılgınc borek corek ıcınde delırıyor.Ama bırkere daha denemeyı dusunuyorum bende.Ve kasıkla verdığım kuru seylerı ve parcalı gıdaları yemek ıstemıyor.Ama catal ve elımle verdığımde ıtıraz etmıyor.Ana oğunlerdede kasık olduğu ıcın yemek ıstemıyor bence.Off bıtmez benım bu beslenme derdım.

Bengı hosgeldın canım.Inan özlemıstık senı.Burda gormekten kendı adıma mutluluk duydum.Herseyın yolunda olmasıda sevındırıcı.Isım konusu var sende hayırlısı olsun ne guzel telaslar.Zeynep Su da sevdığım bı ısım aklında olsun:))

Özlemcım bencede kılo ısını daha kafana hıc takma.Dur yenı doğum yaptın.Emzırme ısın bıtınce bence mutlaka verırsın.Ikı cocukla o kıloyu...

Gecmıse bakayım bırazda...

Guldurdun kız pınar benı.Bu kadar ısın arasında bunu mu buldun kendıne dert edıcek.Sevmem ben o kadını.Gercı Ibrahım zevksız heralde sımdıkı demette cok sevımsız bence.Aman benıde tuttu tasası bu saatte.

Ferda yaratıcı arkadasım bak bu fıkırler hep senden gelıyor.Aferın kız sana.Akşam ısı banada uyar gunduz gıremıyorum zaten.Ayarlıyalım ıyıce bı kaynatalım derım:))

Gulsahhhhh benımde son zamanlarda tırnaklarım cok sorunlu.Jel gıbı bırseymı canım.Istıyeyım avondan memnun kaldıysan.

Aman cnm sende,dur daha bebeğin çok küçük zayıflarsın elbette..acele etme derim,ye iç de sütün bol olsun..:))
bakalım cnm herkese uyarsa bi gece ayarlayalım...bencede iyi olacak..
Bende orayı dicektim zaten sana.Sen çok beğenmişsinya,bence iyi olur düşünün derim,tabi Pınar hanımın boş bi haftasonunu bulabilirsek ayarlarız...kaydirigubbakcemile3
Yaa cidden zor bi durum,allah şifa versin,hayırlısını versin ama son ana kadar niye oyalamışlarki kadıncağızı,şimdi ailesinin karaını bekliyorlar belkide fişi çekelimmi filan diyee..Off yaa Allahım sen şifa verr..yardımcısı ol ailesinin...
Ohh gezilip tozulmuş,ne iyi yapmışsın cnm bütün evde sıkılıyoruz dimi ama..Doruk da yine her zamanki,hele bisikletine müzikçalar takmasına bayıldım... kaydirigubbakcemile3

iyi akşamlar cnm,bende bu saatte ancak gelebiliyorum aslında,gündüzleri şartları zorlayarak geliyorum aslında..Yalnızca Dağhan uyuyunca yazabiliyorum.Ama akşamın bu saatleri daha bi güzel oluyo dimi burasıı...

bemek Boracık tvden etkileniyodu Gülhan iyi yapmışsın .Benimki bütün gün açık ama Dağhan bakmıyor biliyorsun..Sorun olmuyor o yüzden...

Cnm dediğin gibi annelik gerçektende büyük özveri istiyor,bazen annemi düşünüyorumda 4 tane büyütmüş dilekolay..Canım annem...

Ayy sağol cnm,dediğim gibi bu saatlerde sohbet güzel olur inşallah yapabiliriz.Bi nevi gün yapcaz ayoll kaydirigubbakcemile3

Gece kusu olduk canim ikimizde. Tv konusunda kesinlikle haklisin, biz neredeyse hic televizyon izlemez olduk artik. Oyun oynarken, bir yandanda konusmayi ögretiyoruz ve konusmaya hevesli oldugu icin, kolay ögreniyor canim. Bora eminim epey yol katedecektir bu sekilde.
Bu arada, kahvaltida krep deneyecegim ben ilk kez yarin, degisik seyler düsünmekten kafa kalmadi bende. Ama degisik seylerde ilginc geliyor sipaya ve yiyiyor. Gecen dibinde ördek olan bir tabak aldim, tabagin dibinde ördek görecegini biliyor ya, bir an önce yemegini yiyiyor ki, ördek ciksin karsisina.
Cocuk büyütmek kesinlikle özveri gerektiriyor ve normal sartlarda bu kadar özveriye katlanmiyoruz aslinda. Annelik cok yüce birsey. Sanki yasamdaki tüm sirlarin kaynagi onda gizli gibi...

Sana tesekkür ettim Gülhan, yeni buton cikmis.kaydirigubbakcemile3
Ferda'nin öneriside gercekten cok yaratici ama maalesef beni kapsamiyor...

Ferda'cigim, söyle sanalda gerceklestirebilecegim baska baska fikirler düsün. Forum ruhu biraz renklensin, hazir sayimizdabilmiyorumkismile artmisken.

merhaba kızlar nasılsınız gelemiyorum artık cumartesiden beri dişim ağrıyor apse yaptı konuşamıyorum bile raporda alamadım resmen işkencedeyim dr geçer dedi ama antibiyotikler indirmedi hala çorbayı sevmezdim nefret eder oldum hiç bişey yiyemiyorum hemen 51 e düşmüşüm anlamadım gitti cuma tekrar gidicem yarın toplantım var yine bu 19 mayıs 23 nisan kıyafet ve hareketlerinimi çizdircekler artık başkaları yapsın istiyorum yetişemiyorum hiç bişeye eve yorgun geliyorum Türkize halim kalmıyor yavrum oda hırçınlaşıyor böyle olunca.haftasonu misafirlerim var haftaya bayram giden müdüre güle güle yemeği var bide benden Atatürk sergisi istediler onu yeiştirmeye çalışıyorum
herkes iyimi Bengi gelmiş bebiş geliyor sanırım daha öncede söylemişti galiba çok sevindim banada dua etsin ki bende hemen 2 yi yapabileyim
Gülhanda geç saatlere kalıyor artık canım benim gezmişsin Boranın peşinde yoruluyorum demişsin seni çok iyi anlıyorum gerçekten eteklerimizdeler hep ya yalnız oynaymıyorlar hiç bi kardeş lazım ondan zaciliyetten
Filizde geç gelenlerden sanırım zaten Filiz süper geziyor onun gezdiği yerlere hastayım çok özeniyorum çok

hayırlı olsun canım inşallah çabuk alışırsı

valla yoruluyorum diye alanıyrum ma senin şu hızında olsam biterim maşallah heryere yetişiyorsun süpersin valla
çok geçmiş olsun canım inşallah daha iyidir
sağol canım hala ağrılarım ve şişlik devam dr iner dedikçe inmedi sabrım kalmadı cuma inşallah artık inerde çekicekmi kanal tedavisimi yapacak karar versin dayanamıyorum

sağol canım nerdeyse 1 haftaolcak sersem oldum

sözde ihmal etmedim ama halim perişan canım sanada teşekkür ediyorum
hoşgeldin canım maşallah kızınada Balıkesir Bandırma güzel yerdir çabuk alışırsın inşallah

sağol tatlım inşallah artık geçer dişçiden nefret ediyorum
inanılmaz birşey iyiki yaşamamışsın başın gözün heryerin ağrıyor yemek yiyemiyorsun uyuyamıyorsun sinirlerin bitiyor düşün yani
çok sağol tatlım sanada ağrılarım devam
selam kızlar nasılsınız hem hastayım hemde çok yoğun umarım herkes iyidir geçmişe bakacak kadar vaktim yok
canım geçmiş olsun
iyi geceler kızlar...
çok canım sıkkın..bosanma kararı verip vermeme arasındayım
kendımı cok uzgun bıtkın kırgın.......hissediyorum
neyse iyi gecelerrr
Fulyacım sanırım geçmşteki kırgınlıklarınında etkisi var herşeyin hayırlısı diyorum
çok geçmiş olsun ben Allahın mucizelerine inanırım inşallah Allah yardım eder dualarımızda kabu olur inşallah
Dırımcım nasılsın Alişin sanırım dişleri çıkıyormuş geçmiş olsun
Unuttuğum varmı bilmiyorum yada görmediim hızlıca baktım çünkü kusura bakmasın kimse sabahın 4 ünde bu kadatr 8 de ayakta olcam ondan yatıyorum öptüm herkesi.
Sahi şu alttaki katılıyorum katılmıyorum ne anlamadım nereye katılıyoruz yada mıyoruz

yeter bence cnm,hem sen çalışıyorsun artık

Sağolasın canım yaptım bi tramisu akşam için bakalım a.s.

Ayyy canım çok üzüldüm ya. Geçmiş olsun. Rabbim bi mucize versin de hayata dönsün inşallah. Gencecik insan olunca çok üzülüyorum ben. Rabbim gençliğine acısın da iyi olsun inşallah :Saruboceq:

Canımsın:) hoş bulduk:)

hoş bulduk canım:) sizi takip ediyordum aslında... vallahi yazmayı özlemişim ,sizlerle olmayı... küçük kuzum 27 haftalık oldu şimdilik yok bi problem

Maşallah kızıma ya kocaman olmuş. Zeynep ismini çok severim bende. Görümcemin ismi olmasaydı koyardım. Adıyla sağlıkla yaşasın kuzum a.s.

Ohhh bugün keyif gününüzmüş ne güzel olmuş. Akıllı Doruk'um da her zamanki gibi tam gaz. Yavrum benim ya. Defne de yere bişey dökerse hemen banyodan bez alıp siliyor kızmayayım diye. Fena akıllı bu yeni nesil a.s.

Ben hala aşık olduğunu düşünüyorum ama tabi ki reklam için de yapıyor. Anam ne bileyim bananeyse dert oldu valla kaydirigubbakcemile3

Kız ne bileyim dert oldu bana da deli miyim neyim

Bora kuzum da sözcük üretmeye başlamış he. Afferim ona. Tv çok etkiliyormuş ya. Bizim evde hep açık ama Defne hiç kafasını çevirip bakmıyor bile. Babanesin de tüm gün kapalı nerdeyse iyi oluyor a.s.

Bende orayı dicektim zaten sana.Sen çok beğenmişsinya,bence iyi olur düşünün derim,tabi Pınar hanımın boş bi haftasonunu bulabilirsek ayarlarız...kaydirigubbakcemile3

İşiniz bana kalsın gerisi kolay. Siz toplaşın yeter ki a.s.

Defne'ye de babanesi dibinde tavşan olan tabaklar almış. İki tabağı yan yana koyuyor. Bi diğer tabaktaki tavşana yediriyorlar. Bi Defne'ye. En son yemek bitip öteki tavşan da ortaya çıkınca tabakların dibini öpüyor zillim kaydirigubbakcemile3

Valla çok zordur canım ya çok geçmiş olsun. Nasıl bir apseymiş antibiyotik bile fayda etmedi. İlaç falan değiştirse ya :uhm:

valla yoruluyorum diye alanıyrum ma senin şu hızında olsam biterim maşallah heryere yetişiyorsun süpersin valla

Ne yapayım canım ya zaten tüm hafta çalışıyoruz. Bi hafta sonumuz var. Tabi ki yoruluyoruz ama keyifli vakit geçirince koymuyor yorgunluk a.s.

Son düzenleme:
Herkese günaydınlar kızlar a.s.

Bende az önce geldim. Kahvaltı yapmadan size bakayım dedim a.s.

Akşam eve gitmemiz 9'u buldu. Neyseki Defne araba da uyudu derken eve gidip yatağa yatırınca açtı gözünü cadı. Baktım kaka yapmış. Soktum hemen yıkadım kuzumu mis gibi oldu. Babası da üstünü giyirip , saçlarını kuruturken bende mutfağa girdim hemen. Bu akşam için çayın yanına tramisu yaptım. Buzlukta böreğim var. Belki atarım biraz fırına. Gerçi yemekten sonra gelicekler ama boş boş olmasın dedim kararsızım hala :uhm:

Tatlımı yaptım hemen ütüye giriştim. Nerdeyse 2 saate yakın ütü yaptım. Yerlerine kaldırıcak halim kalmadı. Yarın akşam kaldırırım dedim. Hemen ailecek cup yatağa attık kendimizi. 12 olmuştu direk sızmışız.

Sabah ta kalktım duş aldım, baktım vaktim var Defne'de uyuyor. Ütülediklerimi yerleştirdim. Bi tek Defne'nin uyku setini takmak kaldı. Onu da akşam hallederim dedim. Sonra kızımı giydirdim. Aldım arabaya binim , babanesine gittim hala uyuyordu. Gece mama yemedi diye mama yapıp içirdim uykusunda. 1 saat de ben uyudum orda.

Kalktım süslendim , püslendim geldim işe.

Akşam şekerli, ılık süt verdim Defdoş'a içmedi zilli. Gitti mutfaktan mama kavanozunu gösterip "oyu doyyyy" diyip durdu. Mamayı yapınca dibine kaçar içti kurtlu kurabiye Süte nasıl alışacak bilmiyorum :uhm:

Günaydın kızlarrr ..nasılsınız?

Semracımmm allahım acil şifa versin çok gençmiş ya inan içim bir tuhaf oldu keilemelr bile yetersiz geliyor şuan inşallah ailesini yüzünü güldürecek iyi bir haber alınır biran önce.

günnaydınlarrr...erkenden kalktık...kaynana erkenden fatura yatırmya gitti....bizde onu bekliyoruz...
kahvaltı yapacağız..sonra spora gideceğim....sonrada evi görmeye biri gelecek kaynım gelecek götürecek beni.....sonrada evde işlere koyulacağım eltimler gelecek yemeğe

günaydın kızlar gecmış olsun dılekelrınız ıcın cok sagolun durumu malesef gıttıkce kötuleşıyor akşam gıttık dıyzliz makınesine baglamışlar Allah yardımcı olsun bende şimdi evdeyım evı toparlıyalım cocukalrıda 1.30 da uyutup gıdıcem hastaneye

günaydınlar fıstıklar nasılsınız:))))))))))))))))

semracım tatlım gerçekten çok üzüldüm Allah acil şifalar versin gerçektende zor bir durum dualarımız sizinle bizi haberdar et olur mu ?

filizcim tatlım paşaya bak sen babasının yerine kendini koyuyor demek işe gidince :))))

pınarcım canım nasılsın defnem nasıl

özlemcim biz iyiyiz şükür tatlım sen nasılsın yavruların nasıl yağmur okula alışmaya başladı dün sınıf başkanı olmuş kızım teysezi:)))

tülaycım günaydın canım sanada:)

tubiş sen nasılsın

Günaydınlar Herkese,

Geçmişe bakma fırsatım pek olmadı son birkaç sayfa sadece.

Semra'nın yazısı gözüme takıldı.Rabbim acil şifalar versin.Çok üzücü bir durum (

Ben kaçayım gün içerisinde gelmeye çalışıcam.

gunaydın herkezeea.s.
semracım cok üzüldüm allah yardımcısı olsun genç yaşta ınsan hıc yakıştıramıyor boyle hastalıklarıı allah eşine sevdıklerıne bağişlasın inşallahhh CADIARZU

pınarcım işleri kolaylamışsın canım ne guzel hafta sonuna iş bırakmamışsın..süt içirme denemelerine başla artık gece uykusuna daldıgında bıberonla ılık süt verırsen aclıktan ıcıyor boyle boyle alısır ılerıye dogruda bıskuvıyle bal karıstırırsın..duruda normalde sut urunlerını yogurt harıc hıcbırını agzına surmuyo kokuyo ona galıba nezaman denesem vermeyı yuzunu bı garıp yapıyor ama gecelerı ve öğle uykusunda bıberonla verıyorum.inşallahh başlar defnedee içmeyeea.s.buarada çayın yanına borekte nefıs gıderrr ıyıkı şu tıramısuyu denemısım super bı lezzet yahuuuu:1hug:

gülhancım dıyosun ya 10kaşık yedı bora dıye duru 5 kasık yese göbek atıcak pozısyondayım hıcbıseyı agzına surmuyo salatalık hariç herseyı reddedıyo bı benı emıyo aksamları bıde uykusunda süt içiyor ballı bıskuvılı bundan baska aç ne oluyo bu cocuklara anlamıyorum herkezde var yememe problemı agzını kılıtlıyo elımde bısey gorunce
tırnaklarım kendıne geldı ya bencede dene muhakak avonun tırnak güçlendırıcısı lımonlusuda varmıs oda fena degılmıs benımkı ojeye benzer su gıbı bısey gunde 1kere sürüyorum baya sertleştı fayda ettı bana canım

ferdacım her ıkı fıkrınde bana uyar ne yapsan arkandayımaklinialirimsmile gününü belırlıyelım guzel olur canımzemuszemus

bengııı duru koy duru adaş olsunlarrr:)ama isimlerı gıbı olmuyorlar ona goreee durdurabılene askolsun yanııı:dance:

özlem tulay hulya banuu bırsen tuba sıbel filiz esra hepınıze merhabalarrrrr
yoklama gıbı oldu ama ıdare edıyeverın gariiiiiiiiiiiiiiiiopuyorumnanaktan

Heee bu arada şu akşam toplanma fikri süper ben uyarım.
Kahvaltı içinde aynı şekilde konuşalım bu konuyu

gulşahcım banucum siboşum tesekkurler canım ınsallah hayırlı haberler alırız

ben cıkıyorum kızlar duş alıp kuzularımı uyutuop cıkıcam optum hepınızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…