2009 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın canım. Ohh ne güzel uykunu almışsın. ay deliksiz uykuyu çok özledim.
Kolay gelsin canım.

Kızlar bu arada beni ismim Gülgün.

Ay iyi oldu adını öğrendiğimiz canım ya bozon diyip duruyorduk :) Memnun oldum a.s.

Bu aralar daha iyi uyku konusunda Defne. Gece bir kere mama için kalkıyor belki 1 kere de meme için. Yanımda yattığı için emmesi sorun olmuyor canım. İnşallah senin kzuu da alışırda sende rahat edersin a.s.

evet pınarya turşuları bile nasıl yiyorlarsa keskin keskin:))

Ben hamileyken o kadar turşu yedim ki benimki alıştı kesin kaydirigubbakcemile3

Maşallah kuzuma akıllı yavruşum benim. Bizim içinde bi aferim diyip sarıl kuzuna a.s.

Kolay gelsin canım temizlik günü bugün desene a.s.

Hoşgeldin canım a.s. Güle güle kullansın Dağhan kuzum cicilerini a.s.

Anaaa heyecana gelip halıyı beter ettin desene alemsin kız kaydirigubbakcemile3

Dağhan kuzum da niye öyle inat etti ki CADIARZU Bizimkinin de bazen tutuyor öyle meme sevdası. Ama Halit Anıl gibi değil. Dayanamıyor hemen emzir diyor öyle olunca da yüz buluyor Defne cadısı :bbo:

Aaaa Edward'ıma laf yok. Beyaz suratı yeter onun ahahah kaydirigubbakcemile3 Şaka bi yana anam tabiki kocalarımız daha yakışıklı. Ne yapayım elin vampirini. Bana faydası mı var kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Selam canım ah bu evlerin hali ne olacak ya. Bizim evde sadece akşamları geldiğimiz için topluydu. Şimdi Defne bugün evde ya kimbilir ne hale gelmiştir kaydirigubbakcemile3

Valla bak bunu atlamışım bacım. Spora başlamışsın harika olmuş. 2-3 aya seni süper görücez eminim a.s.

Ohh yıkanınca rahatlamıştır kuzum. Biz hala hergün yıkıyoruz Defne'yi. Bazen babanesi yıkıyor gündüz. O yıkamazsa evde ben yıkıyorum akşam. Alışkın olunca yıkanmayınca çok rahatsız oluyor kuzum a.s.

Aaaa yaptım bacım yaptım ama çerezza-çay keyfi yaptım az önce. Üzerine de patron gelirken albeni almış. Onu hüplettim süper oldu

Valla belki o kadar korkmasaydım sarılmakla kalmazdım ama çok korkmuştum canım ya. Kısmet başka akşama kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Kızlar pırasa yemeğinin yanına bulgur pilavımı makarnamı yapıyım diyin bakalım..??:)Hangisi iyi olur???

Bence makarna yerimseniben

Allah Allah nasıl bir enerjidir bu çocuklarda ki şaşırıyorum valla canım ya :bbo: Akşam nasıl uykusu :uhm:

Valla eğer sızıp kalmazsam gelirim tabi tatlım belirleyelim a.s.

Defne de doooooop dooooop diye dolanıyor peşinde kaydirigubbakcemile3

Sorma bizimkide aynı evdeki topun sayısı belli değil.. :))

Ama bu ara eline bi çubuk alıp topa vuruyoo sözde bilardo oynuyormuş,babasıyla amcasını oynarken gördüde,bayılıyor...

sağol cnm,,yıkadım aldıklarımı ütü için beni bekliyorlar..halıda iyi iz yok :)) kaydirigubbakcemile3
Desene çerezza olmadan olmaz ... afiyet olsun cnm.
Neyse bidahaki sefere iyi sarılırsın adama artık yerimseniben

Makarna suyunu koydum bile...

Şimdi zorla uyuttum zilliyi,Gece uykusu iyi maşallah.Ama gündüz çok direniyo.
Şimdi 2 yaş sendromunu okudum aynı şeyler var Duru'da çok asi oldu.Gel altını alayım diyorum nasıl kaçıyo görseniz.Yemek yedirirkende belli karnı aç, yicek ama hala kafasını sallıyo.
özlemişim evde sessizliği.Şu iki yaş sendromunda nasıl davrancağımızı ayrıntılı yazmamışlar.Bilemedim.İnat benim ki çok.
Dün evi siliyorum.Vileda kovasına elini sürüp paspası sokmamı istiyo.Çaktırmadan kovaya uzatıyo,dokunuyo.Kızdım ona ellerine vurdum.Sanki acımıyo eli,bayağı kızdım ona ağlamaya başladı ,kovayı çektim ,ağlıyo ama hala kovanın peşinde elini uzatıyo kovaya.Yani anlıcanız inadım inat.Dediğim olcak.Nasıl davranıcağını bilemiyo insan.

Aaa patron ambargo koydu. Hafta da iki gün yiyebiliyorum çerezzayı. Pazartesi ve perşembe :bbo:

Aaaa sarılırım anam sarılırım da Defne cadısı müsade etmiyor ahah kaydirigubbakcemile3

Afiyet şeker olsun a.s.

Oyy bunların inadı yiyecek zaten bizi. Hep aynılar canım ya. Göz göre göre yapıyorlar. Korku falan yok :1no2:

Bende toparlanayım artık. Kendi evime gideceğim için yolum uzun. Kaçtım ben muckkkk a.s.

ben geldim ferda gelmiş hoşgeldin ohhhhh dağhan yapmış bıcı bıcı
bizimkilerde çok seviyor ama yaptıramıyorum hava soğudu

bende markete gittim geldim çay demeledik buranın fırını çok güzel kek yapıyor kek aldım yedik...patates soydum....aksama kızartma yapacağım....

güle güle pınarcığımm

selam kızlar
geçmişi okudum ama yazmaya vakit yok
selam vermeden gitmeyyeim dedim
iyi geceler hepinize öpüyorum sizleri ve bebişleri

İyi Geceler Kızlar,,,

Gecekusu geldı.Ev yıne huzur dolu sessız ve sakın:))Bugun fırsat bulup bı turlu gelemedım buraya.Ama yatmadan bı göz atayım dedım.Sabah malum dıreksıyo dersım vardı.Kurs eve yakın bıryerde ama konusmaya gıttığımızde sız yınede aracı cıkarmayın hoca gelıp alsın dedıler.Tabı ben delı cesaretıyle ve şakır şakır yoğmurda aldım arabayı gıttım kursa.Kapının onunde cay keyfı yapıyordu herkes.Tuhaf tuhaf bakıslar uzerımde bırıktı ders almaya arabayla gelen bırınıde gormus olduk dedıler.:))Sonra cıktık benım arabyla 2 saat kadar dolastık.Baktım kadın basta cok tedırgın mudahale edemıyor tabıı.Sonra actı muzıgı dayandı ohhh be ne guzel ders dıye dıye gezdık.Denız kenarında bı kahve molası verdımdın guzel oldu.Bır ıkı kere daha cıkalım benımle ısın yok dedı.

Sonra eve geldım.Annem geldım.Borayla tum gun oynadı saolsun.Nasıl sevınıyor annemı ve babamı gorduğunde yaa.Aksam yemeğınede kayınpederım geldı yedık gonderdım.Sımdı huzur dakıkaları.

Yeme konusunda hala ısrarcı olmamaya devam edıyorum kızlar.Bu sabah kahvaltıyı tam yaptı.Ama corbasını 10 kasık fılan ıcmıstır.Hıc ısrar etmeden bıraktım.Öğleden sonra elınde bır kofte,6-7 tane uzum-yarım salatalık,yarım kase yoğurt yedı.Akşam ustu acıktı tabı ama kasığı ıstemeyınce verdım elıne bır parca ekmek onu kemırdı.Sonra muhallebı yaptım yatmadan once ırmıklı,meyvalı hıc oyuna gerek kalmadan onu bıtırdı.Cok az yıyor ama ben yıpranmıyorum en azından.Insallah dahada duzene gırecek.
Bızden durumlar boleeeee...Gecmıse yolculuk yapayım sımdı.

Aslı canım oncelıkle senın yazını gordum.Acıkcası uyguladığın yontem bu donemdekı cocuklarda kesınlıkle gerı teper.Bana kalsa ınatlasma derım.İlgisini baska seye cekmeye calıssan.Mesela baktın olmuyor hemen yok et kovayı ortalıktan.Mutlaka unutucaktık.Görduğu surece oynamak ıstemesı cok normal.

Tuba gelmıs yıne sahalara.Ayy daha puset gelmedımı yaa.Cok zor valla benımde elım kolum herseyım resmen.Muhabbette supermıs.Ayy en azından bob dıyor masallah kuzuma.Benımkı hayatta sozlemıyor.Kusa bıle hala cııı dıyor ve gunde belkı bın kere.Ordekte bak bak o bıle tam değil yanı.Heralde okula gıtmeden cozer yavastan dıyoruz:))9

Fılızcım cok uzuldum su dusme olayına ama malesef bazen kacınılmaz oluyor.Hele o kan olayı bıtırıyor benı resmen.Ama bununla gecmıs olsun.Önemlı bırsey yokmus.

Camasır yıkamıstım asayım bu arada gelırım devamı ıcın.

iyi geceler kızlar...
çok canım sıkkın..bosanma kararı verip vermeme arasındayım
kendımı cok uzgun bıtkın kırgın.......hissediyorum
neyse iyi gecelerrr

Iyi geceler,

Bir gece kusu daha düstü buraya, keyif saatleri bitmek üzereyken, son durak olarak buraya ugramamak olmaz. Epeyce, arastirma yaptim internetten, su yilbasi tatili isini. Neredeyse netlesti ama yarin bir Memet'e sorup, öyle rezerve yapayim.

Asli'cigim, cok dertlisin cimcimeden yana. Ama birde söyle düsün. Yani en azindan, ben seninle ayni durumda oldugumda böyle düsünürek kendimi rahatlatiyorum. Onlar daha cok kücükler ve beyinleri bos geliyorlar dünyaya. Biz ne ögretirsek, kurduklari sosyal iliskilerden ne ögrenirlerse ve dis dünyadan ne görürlerse, onu algilayip, aliyorlar. Haliyle asi olurlar, inatlasirlar, yemek yemek istemeyebilirler. Biz bile simdi öyle degil miyiz? Onlardan mükemmel olmalarini bekleyemeyiz canim. Onlara elimizden geldigince yardimci olmaliyiz ve sonsuz sevgi sunmaliyiz. Düsünsene birisi sana zorla istemedigin yemegi yedirirse, ikinci kere o baskidan dolayi yemek yemeye burun kivirmaz misin? Tabi ki evet. Ben ne zaman Doruga kizarsam, sonuclari kötü oluyor. Hircinlasiyor, icine kapaniyor.. Ne zaman yemek yemesinden israr ettiysem ve hatta agladiysam, ertesi gün bu inatlasma sürdü. Sorunu kangrenlestirmemek gerek. Birak yemesin. Oyna, sev, mincikla ve enerjisini bosalt. Seni gülerken görsün, rahat oldugunu bilsin. Inan, bu ona cok yardimci olacaktir. Ben, kendi deneyimlerimden yola cikarak sana bunlari tavsiye ederim, umarim asarsiniz sorunlarinizi kademe kademe. Uyku konusunda da, bizde de var o sorun. Sabahin köründe horoz gibi dikiliyorum. Zor ama katlanilabilir bir sürec. Düzelecegine inaniyorum ben zamanla. Birde, otokontrolüne hep hakim olmaya calis ve eline vurma bence. Cünkü, kizgin, kati anne modeli cizmis olursun cocugun hafizasina. Cok ahkam kesmis gibi olmadim umarim. Bol sans diliyorum sana cimcimenle.

Ferda'cigim, önerin güzel ve makul. Ben kabul ediyorum. Burada, saatler Türkiye'ye göre, 1 saat geri. Benim müsait oldugum saatler, genellikle 21:00'dan sonra. Yani, size göre 22:00. Daha erkende gelmeye calisirim.

Gülhan'cigim, durumun tam traji-komik olmus. Neyseki cok fazla zorlanmayacagin, ortaya cikmis. Bora'ninda istahi düzelir insallah. Sanirim ana yemeklerde sorunu var. Ben haftasonu manti deneyecegim firsat bulursam Doruga. Sen hic denedin mi? Degisik olacagi icin, sevecegini saniyorum. Birde Doruk ona ayri yemek yaptigimda bozuluyor. Kendimize yaptigimiz yemekleri daha iyi yiyiyor.
Istahsizliktan cok cekmis ve hala da aralarda ceken biri olarak, bu afacanlara yenilmeyecegimize eminim.

Ben yavas yavas uzayayim yataga. Yarin görüsürüz...

Fulya, cok üzüldüm canim. Ama bosanmayi düsünecek kadar kirildiysan, tamiri zor birseyler yasamis olmalisin. Umarim en dogru karari verirsin ve mutlu bir yasam rotasi cizersin kendine.

iyi geceler kızlarra.s.
Ahseni zorla uyuttum eşim geç geldi bende anca yatağa gidicem bakayım dedim

fulyacım canım hakkında hayırlısı olsun bazı şeyler gitmiyorsa zorlamanında bir anlamı yok sen eminim kendin ve zeynebin iin en doğru kararı verirsin hayırlısı neyse o olsuna.s.

Öncelikle hepinize kocaman bir GÜNAYDIIIIIIIIIIINNNNN opuyorumnanaktan Hepinizi çooooooooooooookkkk özledim şifrem olmadığı için giriş yapamıyordum umudumu kesmişken bu saatte buldum hiç ummadığım bi şekilde.
çok yoğunum oğlan bi yandan bi yandan okul , bi yandan hamilelik... ama yine de buraya arada bakmaya çalışıyordum...
öncelikle Birsen'im canım geçmiş olsun ... eviniz satılmamış inşallah bi an önce satılır ve sen de rahata erersin...
Filiz'cim çok geçmiş olsun Doruk paşamı öp benim için kıyamam ona
Nurten'cim Defne şimdilik iyimiş kuzucuk çok hastalandı ama toparlar kendini üzülme ben 9 yaşıma kadar her haftasonu iğne yerdim ateşten... ama sonra hiç yemedim bu yaşıma kadar...
Tuba'cım puset olayını okudum öncelikle geçmiş olsun kızçeme bi şey olmamış puset de gelmemiş en kısa zamanda alırsın umarım ütünü de güle güle kullan :)
Gülhan'cım Bora'm yemiyormuş taktiğin güzel en doğrusu da bu...
Pınar'cım babaannede rahat edecekmiş okuduğum kadarıyla Defne'cik... çok güzel biz bu sene soba ile idare edeceğiz zor olacak şu kışı bi atlatsak
Esen'cim yoğunluğunu çok iyi anlıyorum kolay gelsin canım ve bu arada geçmiş olsun
Özlem'cim eşin umarım seni anlar en kısa zamanda
Fulya'cım üzüldüm okuyunca canım mutlaka sebeplerin vardır ama eğer affedilebilecek bi şeyse iki kere daha düşün derim güzel kızın için...
Banu'cum kızın okumayı sökmüş çok sevindim canım değişiklik işe yaradı sanırım :)
Burcu'yu göremedim o da kayıplarda galiba
Tülay, Sibel,Hülya onlar da yoğun sanırım
Unuttuklarım vardır mutlaka acelem de var giyinip oğlanı anneme bırakıp okula gideceğim...
Gülşah'la Filiz'in fırçalarını da okumuştum ama yazamamıştım haklısınız kızlaaarr:)
hepinizi ve kuzucuklarımı kacamaaaaaaaannnnn öpüyorum

Son düzenleme:
Günaydin,

Biz kalktik oglumla, sütümüzü ictik, simdide oyun oynacagiz.

Bengi'cigim, hosgeldin. "Her tas kendi yerinde agirdir" derler ya, senin yerinde de kocaman bir bosluk vardi. Umarim, bos birakmazsin burayi. Öptüm pamuk kuzumu ve seni...

günaydınlar herkese kızlar açılış benden olsun bugün hava yağmurlu sabahları zor kalkıyor insan yataktan giderken duru uyuyordu yağmurda okula gitmek için hazırlanıyordu fıstıklarım onlar benim:))
kızlar kızıma söylediğiniz güzel dilekleriniz için teşekkür ederim dün okuldan 2:30 gibi gelmiş ve gelir gelmez ders çalışmaya başlamış ben geldiğimdede hala çalışıyordu dergilerini bitirmiş ödevini yapmış kitabını okuyordu ayy nasılda mutlu olsun sarıldım sarıldım öptüm valla:)))))))))) duruda ablasının yanından bir dakika bile ayrılmadan ona bakıyordu arada kavga ediyorlardı ama herşeye rağmen görülmeye değerdi

pınarcım canım nasılsın defnem nasıl

birsencim canım sende yoğunsun yine Allah kolaylık versin

tülaycım canım günaydın şekerim ohh bir kilo vermişsin ne güzel yediklerine dikkat edince ve spor yapınca kolay veriliyor

filizcim canım nasılsın yavrun nasıl

ferdacım nurancım ceylinim esracım nurtencim sibelcim esencim bengicim sizler nasılsınız

fulyacım canım bu noktaya geldiyse ilişkiniz en doğru kararı sen verirsin kendin ve yavrun için hakkında herşeyin hayırlısı olsun canım

kızlar pazar günü eşimin doğumgünü ve ona anlamlı unutamayacağı bir süpriz hazırlamak istiyorum sizce neler yapabilirim bana fikir verirseniz çok sevinirim:)))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…