iyi geceler herkes annene küsme demiş
zaten küs değiliz ama hayatta sığındığm dediğim bir kişi daha gitti
ne yapsa ne etse tamir edemez.......belki eleştireceksiniz ama annemin önceliği ben değilim
annem artık hastalığını kullanarak bencilce yaşıyor ....zamanında başkalarınon laf sokmalarına cvp verememiş....babamın duyarsızlığına karşı tepkili olmamış..ve 35 yaşında aklını yitirmiş bir şekilde karşımıza geldi....hep dedim yine dioru ben 16 kardeşim 9 yaşındaydı....
benim omuzlarıma yıktı koca evi ve bir kardeşi.....güçlü yine olmadı..demedi genç bir kızım
küçük bir oğlum var ....anne olunca anladım ...annem herşeye rağmen güçlü olmalıydı bişeylerin bedelini biz ödememeliydik....bu kadar sevgisz duyarsz bir aile içinde doğru insan beni buldu evlendim...
annem ben evlenirkende yoktu.........herşeyimi bir başkası başkaları hazırladı...9 yaşında annemi o halde gören kardeşim....birinin ayağı sendelese annem gibi bayılıyor sanıp koşuyordu.....
annem gebeliğimde yanımda oldu bu diğer yaşadıklarımın diyetiydi...bunuda kendi ağzı ile söylemiş
evlenirken yoktum şimdide olmazsam olmaz demiş.....
ne oldu ben hep minnet duydum ...annem dedim...hasta dedim...bir dediğini iki etmedim......
kim anneme laf söylese karşısında durdum......
ne istese yaptım.....yeterki mutlu olsun diye....sıkıntılı günlerimde bile her istediğini yaptım
dilinin ucu ile fısıldadığı çok istediği şeyleri alıp süpriz yaptım......mutlu olsun diye....
ama bu olanı ne hak ettim.....nede unutacağım...kırgınım....anne demek güçlü demek
anne demek...korumak kollamak,evladığının çkarlarıını gözetmek demek...
anne demek herşey demek..eğer varssa bi yavrun hep kollamak demek....
ama benim annem ben ona muhtacım diye.....yaptğım herşeyi yapacak mecbur dedi....
çekecek kaprisimi gidecek başka kapısı yok dedi....susutum...babamı kışkırttı..sustum...
annemde olsa beni bukadar sömüremez.....
bir kız evladı annesinin yanında huzursuz oluyorsa,nerede huzurlu olmalı???????
asla küs kalmayacağım kalamamda ama sınırım belli olacak ve gün gelecek bunları yüzüne söyleyeceğim.....
Birsen'cigim, icindeki cocuk agliyor, ne desek bos, hem zaten gereksizde. Bence, annenin yüzüne bir an önce söyle bu duygularini, icinde biriktirirsen, yersin bitirirsin kendini. Söylenmeyen sözler, keskin bicak gibi durur icimizde. Canimiza dokundukca, kanar durur yüregimiz. Belki gözlerinin önünde perde vardir annenin, belki psikolojisi seni anlamaya müsait degildir, belki bir ele, birazcik sefkate muhtactirda, tüm kaprisi bu yüzdendir. Cünkü, rolleri degistirmissiniz siz. Sen birazcik annesi olmussun annenin galiba. Tüm kirginliklar, sular birazcik duruldugunda, akip gidebilir bence gecmise. Umarim, zaman en güzel ilaciniz olur...
günaydınlar herkese nasılsınız kızlar
iki çocukla uğraşması gerçektende çok zor oluyor akşam yağmuruma ders çalıştırıyorum durum geliyor kucağıma oturuyor onunla ilgilenmemi istiyor bu sefer yağmur benimle ilgilen dersimi yapalım diyor zorlanıyorum kızlar ya iş yeri desen ayrı bir stres bugün sezonu kapatıyoruz hayırlısı hakkımızda bu dönemlerde insanlar stresli oluyor öü sezona girildiği için
yağmur grip olmuş dün doktora götürdü dedesi ilaç falan vermiş bugün yine boğazı kötüydü öyle okula gitti bakalım
Sezonu kapadiginizda, isleriniz biraz hafifler ve is stresinden kurtulur musun biraz Banu'cugum?
selam kizlar a.s.
dün giremedim bi türlü..aksama kadar bişey bitti digeri basladi bi giremedim..kışlıklari cikardigim için dag gibi ütüm var..dün sabah hemen serranın kahvaltisini yaptirdiktan sonra ütüye basladim..derken öglen kayinvalidem geldi yarim biraktim ütümü..onunla oturduk,kahve cay derken o cikarken bizde markete ciktik..marketten geldik eşim geldi..açilişlar varmiş bugunlerde..oyuzden erken gelebiliyormus işler gene yogunlaşmadan..nohut haslamiştim bitek..yemek yap serrayi yedir yatir vs derken oturdugumda saat 22 idi..
ay dün tuhaf bigündü kizlar yaa..dün kayinvalidemle otururken serraya cubuk kraker vermiştim..mincik mincik yiyordu..derken bi cesaretle kocaman isirdi..eh dedim şimdi takilcak bogazina..1-2 dakika öncesinde de 1 biberon su içmişti..neyse yumusatti yumusatti tam yuttu..bende telde konusuyordum böö diye hepsini bi güzel cikardi..sonra aglamaya basladi..neyse temizle üstünü değiş derken yemegini isittim yemek yedirirken bu sefer kaşiğa bi çarpti heryer yemek oldu..o bitti..bu sefer biz sohbet ederken bu cadi büfeye gidip dolabi açti..ben gidene kadar ki 3-4 adim mesafe vardi aramizda yemek takiminin 5 kasesini kiriverdi tek hamleyle..ay epey bi mizmizdi zaten..
sonra işte markete gittik aksam üstü..tam markete girdik..bi kadin vardi gececegimiz yerden..pardon dedim duymadi..2 kere daha söyledim yok duymuyor..derken kadin elinde tuvalet kagidiyla geri geri gelmeye basladi..bi yandan da tuvalet kagidinin üstünü okuyor..ay pardon diyorum kadin hala geliyor geri geri..bende tabi gidiyorum geri..ama gidecek yerim kalmadi..dia marketleri biliyorsunuzdur,2 kişi yanayana zor gecer..neyse kadinin ayagi bi takildi bizim tekerlege..kadini kollarindan yakaladim tuttum..yoksa serranin üstüne oturcakti..yavrum pusetle kadin arasinda tost gibi ezilcekti ya..neyse kadini topladim..ay ayagim ay belim saydi durdu..dedim okadar uyardim sizi duymadiniz...ay ne bilim işte felan dedi..ne biz özür dilemek,ne bi cocuga bi çocuga bişey oldumu diye sormak yok..varsa yoksa kendi..hem suclu hem güclü hatun..neyse geçmiş olsun dedim gectim..ay puset gitmiyor bi türlü..resmen sürünüyor..ay dedim kilitlendi herhalde tekerlekler..bi bakarimki tekerlegin biri anyaya bi konyaya bakiyor..kadin artik nasil giriş yaptiysa 2 teker arasindaki kalin demiri yamultmus yaa..
ay nasil tepem atti anlatamam yaaa..düzeltilmiyor da..mecburen servise gidecek..kadinin birinin dalginliği bana bi dünya iş çikardi yaa..sabah aradim chiccoyu..bakalim serviste parca varmi yokmu ona bakilcakmiş önce..ona göre hemen gidip verirsiniz en yakin magazaya dedi..of offf yani..Allah bilir ne zaman olacakta geri alabilcem..puset benim elim ayagim..artik basa gelen cekilir napalim..vardir bi hayir bunda da..
geçmişe bi bakayim gelirim gene..
Üst üste ne kadar aksilik yasamissiniz Tuba'cigim. Hele sonuncusu tam bir facia olmus. Yontulmamis insanlar her yerde. Keske, arabayi üstüne sürseydin kadinin. Biraz harala gürele olurdu ama en azindan arabayi kurtarirdin. Neyse, gecmis olsun.
Günaydınlar kızlar a.s.
Bizde dün akam eve gitmedik kayınvalidem de kaldık. Gerçi ütülerim kaldı ama iyi geldi valla. Erkenden uyudum. Sabah da tekrar oraya gelmek için uykum bölünmedi ya bi keyifle uyandım ki sormayın hihoyyyt
Doğalgazı da dün gelip açmışlar çok şükür. Ev sıcacık olmuş. Kuzumda, kayınvalidemde, bizde rahatız bu sene hayırlısı ile yerimseniben
Geldim ofise, kahvaltımı yaptım. Şimdi işlere dalıcam. Öptüm sizi kızlar a.s.
Gözünüz aydin Pinar'cigim. Dogalgaz büyük rahatlik gercekten, eminim ki kayinvaliden tüm kis bunu hissedecek ve daha önce taktirtmadiklari icin hayiflanacaktir.
chiccodan aradilar..tekerler mevcutmus ellerinde..serros uyansinda taksiyle bi gidip verip geleyim şu puseti
ay dua edinde erkenden versinler yaa..ilk pusetimizide yer kapliyor diye vermiştim ramazanda..neysem konustukca sinir basiyor bu konuda :))
ya bide ne sorcaktim size..ya su lastik botlar var ya..hem büyükler için hem cocuklar için..kullanan varmi kizlar aranizda?? her magazada var hemen hemen..mothercare,wenice ve tchibodakileri cok begendim..ama serros uyuyordu o ara..deneyemedim..bide acaba kullanişlimidir diyede karar veremedim..aslinda önce kendime mi alsam napsam..bi fikir beyan edin bakayim :)
hadi ben kacayim..serros uyurken etrafi topliyim..sonrada hazirlanayim..vaktim kalirsada ütü yapayim kizim uyanincada cikarim artik..hadi öptüm hepinizi kocamannnnnnnnnn
Bende Doruk icin almayi düsünmüstüm ama kardesim kislik bot almis, gelirken getirecekmis vazgectim. Pek cok cocukta görüyorum, sanirim memnun kaliniyordur ki, kullanimi bu kadar fazla.
Kızlar merhaba herkes iydiri uamrım geçmişe bir ara bakıcam.selininm dün çok ateşlendi uykusuz ve yorgunum.dr soğuk algınlığı dedi bakalım inaşşallah geçer.ben yeni geldim ofise işlere döneyim .
Off, off gecmis olsun kuzuma. Cabuk atlatir insallah...
Selam Arkadaslar,,,
Bora ya yemek yaparken bı göz atayım dedım.Dısarıdada delı gıbı yağmur var.Pazara gıdıcektım ama cıkamam bole havada.Su altı lastıklı coraplardan alıcam cıkarsam.Gecenlerde abımın esı almıs boraya cok sevdım.Hem sıcacık tutuyor hemde cok rahat yuruyor.Ev ayakkabıları dolap beklesın bıraz daha.Dunde mısafırlerım vardı.Hos sohbet gectı.Cocuklar oynadı ıyı geldı.Yoksa Bora cok sıkılıyor yanlız evde.
Tubaaaa aferın be cubuk yemeye baslamıs zıllı.Bora yı ben onunla alıstırdım katı gıda yemeye tatlım.Önce serra gıbı mınıcık mınıcık ısırıyordu sımdı 3 yudumda yutuyor sıpa:))Ama baska bırsey yok bıde acsa ekmek yıyor o kadar.Dun havuçlu kekten verdım bıraz 5-6 yudumdan sonra sıkılıyor yemıyor.Yemek ve kahvaltı olayı hala beklemede.Rondo hıc kullanmıyorum nerdeyse ama catallla ezerek vermeye calısıyorum.Benımde omrumu yedı su yemek olayı.Ama Bora yemek yemek ıstemıyor yoksa gerısı numara kesınlıkle.Off dertlıyım dertlı.Bu sabah yıne kahvaltı yapmadı mesela..
Puset ıcınde cok gecmıs olsun ama haber bıle gelmıs hadı olur hemen ınsallah.Yoksa cok zor valla benımde herseyım puset.Kadına bırsey demıyorum anladın sen...
Fılızcım Bora uyanık kesınlıkle babasına cekmıs her konuda.Korku nedır bılmıyor ama.Yasından mı kaynaklanıyor bılmıyorum ama hıc korkusu yok.Hayvanların ustune atlıyor gorunce,karanlık hıc sorun deıl.Yabancı yer,yabancı ınsan dıye bı kavram yok.Nasıl bır karakterı olucak cok merak edıyorum bende.
Banucum Allah yardımcın olsun cok zor ıkı ılgı bekleyeyen cocuk.Araları az olsa daha mı kolay daha mı zor olur valla karar veremıyor ınsan.Bızde yasıycaz bu sıkıntıları elbet bırgun.
Tulay gecmıs olsun canım.Insallah kolayca atlatır kuzum.
Pınar sana da gecmıs olsun vıtamın al canım.Ohh refaha kavusmus kayınvalıden gule gule otursunlar sıcacık.
Gulsahhh kız napıcan oturmazlar o koltuklarda bosver alma bende.Buhar makınasını ben gecede 2-3 saat calıstırıyorum canım.Sonra kapayıyorum ama petegın ustune yatmadan mutlaka ıslak bı havlu yerlestırıyorum.
Bırsencım kıyamam cok uzulmussun bu duruma.Buraya yazdığın gıbı annenle bu olayı sakın sakın konussan tatlım.Ne bıleyım bırakın cocukları cıkın dısarı al karsına kırıldığın seylerı sevgıyle anlat annene derım.Elbet dayanmaz yureğı bu duygularına.
Ferda offf dıyorum.Şu yemek konusuna yaa.Insallah bugun daha ıyıdır.Bız nerdeyse 10 gundur o durumdayız.
Atladığım yoktur ınsallah.Bora uyandı.Bır yemek savası baslasın bakalım kesın o kazanıcak ama...
Karakterlerini simdiden belli ediyorlar canim, Doruk'da cok temkinli, asla tehlike sinyali aldigi bir ise girismez. Ama hayvanlari, özellikle ördekleri görünce cildiriyor. Gecen, parka gittik. Ördekler vardi etrafta, kovaladi durdu hepsini bir güzel, zavalli hayvanlar zor attilar kendilerini göle. Bu da neredeyse kendini atliyordu suya. Ve düsün, o zamanlar banyo ve su korkusu had safhadaydi. Ama genel karakteri korkakliga yatkin.
Bora hala istahsiz demek. bilmiyorumkismile Doruk'da istahsiz oldugunda kuru ekmekle beslenmek istiyor sadece. Yemek asla agzina sürmüyor. Sabah kahvalti yapmak istemedi, bende meyveli müsli verdim. Cok severek yedi. Böyle birsey denesen canim? Icinde, ceviz, kayisi, incir, üzüm, elma gibi meyveler var. Kurutulmus ve un haline getirilmis. Yulaf, irmik ve misir unu yanilmiyorsam, bunlarla harmanlanmis birsey. Yüzde yüz dogal ve cocuklar icin hazirlanmis. Alnatura diye bir markanin ürünü, büyük marketlerde vardir sanirim. Kahvalti icin bazen kurtaricim oluyor. Ilik sütle veriyorum ben, hayir diyemiyor.