Bu da farklı bir bakış açısı tabi. Ama demek istediğim ben hep asgari düzeyde ihtiyaçlarımı karşıladığım için bundan bu ara bir kötüyüm işteİstemenin sonu yokki
Tatile gidiceksin bu sefer neden xx şehri değil atıyorum nedenyedi yıldızlı değil diyeceksin belki yada neden yurtdısı değil vs
Alısverişe gidiceksin zara network kesmeyecek neden prada değil prada olacak neden pariste bi butik değil diyeceksin vs
Eldekilerle yetinmek önemli sartların neyi gerektiriyorsa
Yok zaten ne istediğimi biliyorum ama şu ara istediğim şeyler pek mümkün değil:) yoksa hep yetinmeyi bilerek yaşadım,ama ne olduysa bir isyan kıvılcımı var,neden hesapsız bir anım olmuyor diye. Gezme,kitap bunlar örnek . Yani zamanla tabiki istediğim kitabı almanın bir yolunu bulurum ama neden hep hesaplayarak almak zorundayım isyanı
Teşekkür ederim. Çalışmak için yaptığımız planlarımız var bakalım artık. Kitap örnekti sadece,hani isteyince hemen alamıyorum diye.Calismiyorum yazmissiniz ama bence cocuk olmasi calismaniza engel degil evdende olsa ufak tefek isler yapabilirsiniz diye dusunuyorum. Bu sekilde esinize destek olursunuz ve birikim yapma sansiniz olur.
Bence elinizde olmayana degilde olanlara bakin en buyuk zenginlige sahipsin. Ailen, evin, esin var mutlusun sagligin yerinde. Sizin yerinizde olmak isteyen cok insan vardir.
Yapmak istediginiz seyler cok normal hepimiz yapmak istiyoruz ama bazen bazi seylere ulasmak icin beklemek gerekiyor. Zamanla umarim istediginiz herseyi yapmis olursunuz!
Kitap konusunda belki internetten arastirabilirsiniz okunmus kitaplari bedava dagitan kisiler/yerler vardir belki.
İstemenin sonu yokki
Tatile gidiceksin bu sefer neden xx şehri değil atıyorum nedenyedi yıldızlı değil diyeceksin belki yada neden yurtdısı değil vs
Alısverişe gidiceksin zara network kesmeyecek neden prada değil prada olacak neden pariste bi butik değil diyeceksin vs
Eldekilerle yetinmek önemli sartların neyi gerektiriyorsa
degilmi haklısın zengin bir eş aldi ama hiç bi zaman da böbürlenmedi. parasini dagitirdi önem vermezdi. ticaretle uğraşirdi. zengin hayati yaşamadi kendinden çok insanlara adanmiş bir peygamberdi. hz muhammed olmasaydi müslümanliği taniyamazdik. Çok şükür Rabbim hepimize Peygamberimizi görmeye nasip etsinHer şey para deyil demek isterdim ama şimdi her şey para oldu sağlık da dahil .aman boş ver bizde para yok iman zenginliği olsun peygamber efendimizin neyi vardı.varsin bizim de olmasın
Kime göre asgari sana göre belki bambaska biri icin lüks bile yasıyor olabilirsin :)Bu da farklı bir bakış açısı tabi. Ama demek istediğim ben hep asgari düzeyde ihtiyaçlarımı karşıladığım için bundan bu ara bir kötüyüm işte
Çok güzel açıklamaşsınız. Aynen coğrafya kaderdir derler ya,dibine kadar yaşadım bunu. Genel olarak hayatımda zorluklara rağmen mutsuz bir insan olmadım,hep iyi tarafından baktım,hatta arkadaşlarım iflah olmaz bir Polyannasın derler. Sadece bu aralar böyle hissediyorumPara tek başına mutluluk getirmez evet ama parasızlık tek başına mutsuzluğa neden olabilir.sanmıyorum ki kimse illa milyoner olunca mutlu oluncağını savunsun.Ama nedir?
Zenginlik gönül zenginliğidir, ( sağlık gönül zenginliği aile arkadaş vs) ve ihtiyaçlarını her zaman ve isteklerini de çoğunlukla ya da hiç olmazsa arada bir karşılamaktır. Bunlar varsa gayette multimilyonerden bile mutlu olabilirsin çünkü bir şeye çalışıp ulaşma vs bunlarda tatmin olarak hayat motivasyonu olarak daha bile iyi ve yeterli.
Bunlar yoksa, dönem ve coğrafya olarak şanssızlık yaşıyorsunuz. Pek çok kişi için böyle zaten. Zor yani yapacak bir şey yok yine de makul eğlencelere odaklanabilirsiniz. Tek kıstas para değil zaten başkasının da başka derdi var
Psikologa gitmesi icin önce doyumsuzlugunun farkinda olması lazımAma bu doyumsuzluğa bir son vermek istese saati 200 liradan başlayan psikologlardan birine gidip daha iyi hissedebilir. Yani yine para açıyor bazı kapıları.
Haha acun yine rahat durmuyo ama illa biri beni harcasın derdinde adamHayattan ne ıstedıgınıze baglı , tam olarak ne ıstedıgınıze baglı.
Bırıkımde yapılabılmelı, bıraz bırazda baska seylerde yasayabılmelı ınsan.
Hesapsız alısverıs yaptıgımda oluyor, kendımı en son sıraya bırakıp sonra ıhtıyacımı unuttugumda oluyor.
Tamamen hesapsız yasayan bırı vardı Şeyma Subaşı oda boşandı
Türkiye sartlarına göre durumumuz iyi ve haliyle cevremde cok cok daha iyiler var ama malesef sonu yokYok ya öyle diyen hiç bir zengin arkadaşımı duymadım. İstemenin sonu var. istediklerini yapabilmek sonu ve şükrediyorsun.
Çünkü o biliyor du paradan her şey den kıymetli olan tek şeyin allahın imanın olduğu onun için önemli olan tek şey resulün sevgisiydi ama bizlerin şimdi tek sıkıntımız para oldu onun arabası var onun evi var onun eşyası var o marka girmiş o tatile gitmiş işte her şey heves özenti demiyoruz ki kendimize biz ona ne verdik de o bize neler versin allahım hepimize para dan önce cennet nasip etsindegilmi haklısın zengin bir eş aldi ama hiç bi zaman da böbürlenmedi. parasini dagitirdi önem vermezdi. ticaretle uğraşirdi. zengin hayati yaşamadi kendinden çok insanlara adanmiş bir peygamberdi. hz muhammed olmasaydi müslümanliği taniyamazdik. Çok şükür Rabbim hepimize Peygamberimizi görmeye nasip etsin
Ama demeyin böyle,sağlık çalışanları olmasa halimiz ne olur. Bir iki kişi yüzünden hepsine nemrut demeyin lütfenDevlet hastanelerine düşmemek için bile parayı mutlulukla eşit görmek doğru Nemrut devlet çalışanlarına Allah keşke kimseyi düşürmese
sosyal medya degiştiriyo insani özentilik..Çünkü o biliyor du paradan her şey den kıymetli olan tek şeyin allahın imanın olduğu onun için önemli olan tek şey resulün sevgisiydi ama bizlerin şimdi tek sıkıntımız para oldu onun arabası var onun evi var onun eşyası var o marka girmiş o tatile gitmiş işte her şey heves özenti demiyoruz ki kendimize biz ona ne verdik de o bize neler versin allahım hepimize para dan önce cennet nasip etsin
İnsan düştüğü kuyudan çıkmak için bazen bir el beklerBen daha intikam alacak seviyeye gelemedim ama bir gün olurda gelirsem ,tedavi olmak için yine paraya ihtiyacım olacak:) ya da belkide daha çok şükrederim,bilemiyor insan tabi
[/QU
Aynen oyle hele şu tvler yeni gelin evleri filan.alalh aşkına onun var diye senin olması lazım deyil her şeyi bir den istiyor lar sonra yene kendileri sıkıntıya giriyor lar hic kimsenin bir den bire bir şeyleri olmaz zaman 'la her şeyin vakti vardır ben 7 yıldır kiradayım eğer alalhim.nasip ederse evim olur etmezsede evlatlarımin canı sagolsun sanki evi olan ölmeyecek mi olsa da olmasa da olursosyal medya degiştiriyo insani özentilik..
ben kullanmiyorum o taraflara girmiyorum.
önemli olan geçinmeye bakıyorum borcumuz var. olsun çok şükür arada bi sadaka dagitmak lazim.
insanlar özeniyor imreniyor yariş hale geldiler paranin peşine düşüyorlar.
Benimde çevremde az kazandığı halde,öyle yaşayanlar var. Ben hep küçüklükten beri sıkıntı yaşadığım için artık bunun karakterim haline geldiğini düşünüyorum mesela.ama herkes boyle yasiyor,
yani ben baska turlu yasam bilmedigim icin mi bana cok utopik geldi fikriniz bilemiyorum.
ben tasavvur ettiginiz gibi yasayan kimseyi gormedim yakin cevremde,
ki cevremde cok iyi kazananlar var.
Genele göre diyeyim. Tabiki ailem,evladım her şeyden öncelikli.Kime göre asgari sana göre belki bambaska biri icin lüks bile yasıyor olabilirsin :)
En büyük zenginliğin evladın saglıgın mutlu yuvan mesela bana göre para cunku bi sekilde kazanılıyor harcanıyor :)
Tamam haklısınız kesinlikle ama aynı zamanda Rabbimiz,ne olursa olsun benden isteyin demiş. Yani bizi bir ölçü ile sınırlandırmamış.Çünkü o biliyor du paradan her şey den kıymetli olan tek şeyin allahın imanın olduğu onun için önemli olan tek şey resulün sevgisiydi ama bizlerin şimdi tek sıkıntımız para oldu onun arabası var onun evi var onun eşyası var o marka girmiş o tatile gitmiş işte her şey heves özenti demiyoruz ki kendimize biz ona ne verdik de o bize neler versin allahım hepimize para dan önce cennet nasip etsin
:)bence o kolay paraya konmanin kötü örneğiydi. Ama mesela çalışarak bir yerlere gelenlerin hikayeleri daha ilham verici oluyor. Ama ben çalışsamda daha bir yere varamamis gibi hissediyorum. Ondan bu isyan havam:)Hayattan ne ıstedıgınıze baglı , tam olarak ne ıstedıgınıze baglı.
Bırıkımde yapılabılmelı, bıraz bırazda baska seylerde yasayabılmelı ınsan.
Hesapsız alısverıs yaptıgımda oluyor, kendımı en son sıraya bırakıp sonra ıhtıyacımı unuttugumda oluyor.
Tamamen hesapsız yasayan bırı vardı Şeyma Subaşı oda boşandı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?