Zenginlik nedir?

Bu da farklı bir bakış açısı tabi. Ama demek istediğim ben hep asgari düzeyde ihtiyaçlarımı karşıladığım için bundan bu ara bir kötüyüm işte

ama herkes boyle yasiyor,
yani ben baska turlu yasam bilmedigim icin mi bana cok utopik geldi fikriniz bilemiyorum.

ben tasavvur ettiginiz gibi yasayan kimseyi gormedim yakin cevremde,
ki cevremde cok iyi kazananlar var.

Hayattan ne ıstedıgınıze baglı , tam olarak ne ıstedıgınıze baglı.

Bırıkımde yapılabılmelı, bıraz bırazda baska seylerde yasayabılmelı ınsan.

Hesapsız alısverıs yaptıgımda oluyor, kendımı en son sıraya bırakıp sonra ıhtıyacımı unuttugumda oluyor.
Tamamen hesapsız yasayan bırı vardı Şeyma Subaşı oda boşandı

Teşekkür ederim. Çalışmak için yaptığımız planlarımız var bakalım artık. Kitap örnekti sadece,hani isteyince hemen alamıyorum diye.

Yok ya öyle diyen hiç bir zengin arkadaşımı duymadım. İstemenin sonu var. istediklerini yapabilmek sonu ve şükrediyorsun.

Her şey para deyil demek isterdim ama şimdi her şey para oldu sağlık da dahil .aman boş ver bizde para yok iman zenginliği olsun peygamber efendimizin neyi vardı.varsin bizim de olmasın
degilmi haklısın zengin bir eş aldi ama hiç bi zaman da böbürlenmedi. parasini dagitirdi önem vermezdi. ticaretle uğraşirdi. zengin hayati yaşamadi kendinden çok insanlara adanmiş bir peygamberdi. hz muhammed olmasaydi müslümanliği taniyamazdik. Çok şükür Rabbim hepimize Peygamberimizi görmeye nasip etsin

Bu da farklı bir bakış açısı tabi. Ama demek istediğim ben hep asgari düzeyde ihtiyaçlarımı karşıladığım için bundan bu ara bir kötüyüm işte
Kime göre asgari sana göre belki bambaska biri icin lüks bile yasıyor olabilirsin :)
En büyük zenginliğin evladın saglıgın mutlu yuvan mesela bana göre para cunku bi sekilde kazanılıyor harcanıyor :)

Çok güzel açıklamaşsınız. Aynen coğrafya kaderdir derler ya,dibine kadar yaşadım bunu. Genel olarak hayatımda zorluklara rağmen mutsuz bir insan olmadım,hep iyi tarafından baktım,hatta arkadaşlarım iflah olmaz bir Polyannasın derler. Sadece bu aralar böyle hissediyorum

Ama bu doyumsuzluğa bir son vermek istese saati 200 liradan başlayan psikologlardan birine gidip daha iyi hissedebilir. Yani yine para açıyor bazı kapıları.
Psikologa gitmesi icin önce doyumsuzlugunun farkinda olması lazım
İnsan mutlu olmak istesin yeterki aslında herşey kendi içimizde bitiyor bir psikolog ben mutlu olmayı tercih etmedikten sonra istediği tedavi yöntemi denesin sonuc olumsuz olur
Marka giyinmedigi icin mutsuz olan insanla bugünde doyduk çok şükür diyen insanın iç dünyası bir değildir
Tabiki konu sahibine demiyorum genel olarak bu hep böyledir

Haha acun yine rahat durmuyo ama illa biri beni harcasın derdinde adam zenginlik de başa bela anam :)

Yok ya öyle diyen hiç bir zengin arkadaşımı duymadım. İstemenin sonu var. istediklerini yapabilmek sonu ve şükrediyorsun.
Türkiye sartlarına göre durumumuz iyi ve haliyle cevremde cok cok daha iyiler var ama malesef sonu yok
Atıyorum birinin bakıcısı türkmen birinin filipinli bu bile kıyaslanıyor
Birinin arabasının kapısı tepeye dogru acılıyor birinin iki ikiyüzbinlik bi araba buda kıyaslanıyor
Ünlüler cok fazla dile düşüp sunu giymiş sunu almıs gördünmüler havalarda ucusuyor
Zengin var zengin var..
Kime göre zengin neye göre zengin belki ben xxxe göre zenginim ama bana görede atıyorum yyy zengin
Sonu yok kesinlikle

Çünkü o biliyor du paradan her şey den kıymetli olan tek şeyin allahın imanın olduğu onun için önemli olan tek şey resulün sevgisiydi ama bizlerin şimdi tek sıkıntımız para oldu onun arabası var onun evi var onun eşyası var o marka girmiş o tatile gitmiş işte her şey heves özenti demiyoruz ki kendimize biz ona ne verdik de o bize neler versin allahım hepimize para dan önce cennet nasip etsin

Devlet hastanelerine düşmemek için bile parayı mutlulukla eşit görmek doğru Nemrut devlet çalışanlarına Allah keşke kimseyi düşürmese
Ama demeyin böyle,sağlık çalışanları olmasa halimiz ne olur. Bir iki kişi yüzünden hepsine nemrut demeyin lütfen

sosyal medya degiştiriyo insani özentilik..
ben kullanmiyorum o taraflara girmiyorum.
önemli olan geçinmeye bakıyorum borcumuz var. olsun çok şükür arada bi sadaka dagitmak lazim.
insanlar özeniyor imreniyor yariş hale geldiler paranin peşine düşüyorlar.

Ben daha intikam alacak seviyeye gelemedim ama bir gün olurda gelirsem ,tedavi olmak için yine paraya ihtiyacım olacak:) ya da belkide daha çok şükrederim,bilemiyor insan tabi
[/QU
İnsan düştüğü kuyudan çıkmak için bazen bir el bekler
Bazende o kuyuda sabırla beklemeyi öğrenir
Yani hayat bize göre şekillenir aslında
Para için herşeyi sart görürsem parasiz tedavi olamicağıma düşünmek gibi

Aynen oyle hele şu tvler yeni gelin evleri filan.alalh aşkına onun var diye senin olması lazım deyil her şeyi bir den istiyor lar sonra yene kendileri sıkıntıya giriyor lar hic kimsenin bir den bire bir şeyleri olmaz zaman 'la her şeyin vakti vardır ben 7 yıldır kiradayım eğer alalhim.nasip ederse evim olur etmezsede evlatlarımin canı sagolsun sanki evi olan ölmeyecek mi olsa da olmasa da olur

ama herkes boyle yasiyor,
yani ben baska turlu yasam bilmedigim icin mi bana cok utopik geldi fikriniz bilemiyorum.

ben tasavvur ettiginiz gibi yasayan kimseyi gormedim yakin cevremde,
ki cevremde cok iyi kazananlar var.
Benimde çevremde az kazandığı halde,öyle yaşayanlar var. Ben hep küçüklükten beri sıkıntı yaşadığım için artık bunun karakterim haline geldiğini düşünüyorum mesela.

Kime göre asgari sana göre belki bambaska biri icin lüks bile yasıyor olabilirsin :)
En büyük zenginliğin evladın saglıgın mutlu yuvan mesela bana göre para cunku bi sekilde kazanılıyor harcanıyor :)
Genele göre diyeyim. Tabiki ailem,evladım her şeyden öncelikli.

Tamam haklısınız kesinlikle ama aynı zamanda Rabbimiz,ne olursa olsun benden isteyin demiş. Yani bizi bir ölçü ile sınırlandırmamış.

:)bence o kolay paraya konmanin kötü örneğiydi. Ama mesela çalışarak bir yerlere gelenlerin hikayeleri daha ilham verici oluyor. Ama ben çalışsamda daha bir yere varamamis gibi hissediyorum. Ondan bu isyan havam:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…