• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zenginlik nedir?

O zaman yapma. Biraz da eşin yapsın fedakarlığı da anlasın. İnsanlara iyilik yaramıyor resmen:KK43:
Dedim ya aslında beni düşündü oyle soyledi yoksa kötü niyetli değildir ama çok kırıdım heralde ki dile getirdim. O para kısmına karışmaz garibim alır 3 5 harçlık gerisi bendedir asla müdehale etmez. Dünyayı alsam da gıkı çıkmaz. Aman ne bileyim dolmuşum işte.. Sağolasın dinlediğin için

Suan sanırım 4 ay sonramı okudum.
6 yıllık evliyim esimden zaruri durumlar dısında para istemisliğim yok.
Sayemde düğün borcu ödedik(mutevazi olamıcam,ben olmasam ödeyemezdi)
Tam bitti dedim.Arabaya girdi.
Tam o bitiyor derken ,arabayı yukseltelim dedi:ruh:
Simdi doğum yapcam 3,5 ay sonra.
Doğum paramı da sgkdan gelcekle öderiz diyorm:=)
Cunku kafa calısmıyor anacım.
Ben ne öduyorm ,babasın onu da sen dusun diyemiyrm:)
Calismayan kadınlar bile benden guzel harcıyor:)
Bidaha dunyaya gelirsem,babannemin lafını uygulcam:)
Kocanın 2 kasiği varsa,1ini kırcan derdi.
:KK70:
Allah kolaylık versin sizede. Ama babaannenin sözü çok doğru:)

Aslında seninki bir iç dökmek.
Seni anlıyorum çünkü zaman zaman hepimiz bunları yaşadık yaşıyoruzda bende diyorum bazen hesapsızca yarını düşünmeden bişeyler almak istiyorum diye ama işte gelecek kaygısı yaşıyoruz bu yüzden yatırım yapmaya çalışıyoruz geleceğe yinedr ufak tefek birşeyler alın kendinize küçük kaçamaklar yapın bi daha da bu yaşımıza gelemeyeceğiz mesela biz bazen yakın yerlere kaçıyoruz eşimle geziyoruz haftasonu kafamız dağılıyor biraz gönül ister bi yurtdışı yapalım ama malum dolar euro 😂
Şey ama merak etme geçiyo o düşünce arada bi yokluyor sadece 😂
Teşekkür ederim❤

Oğlum ufacıkken bırakıp çalışmaya başladım.
Bu ülkede şanslı kesimin içine doğmadıysan nefes alman bile borç olur sana.
Hayatını idame ettirebilmen için ailenle olan zamandan, rahatından fedakârlık edeceksin. Başka yolu yok malesef..

Evlendiğimizden bu yana saçmasapan borcun biri bitiyor biri başlıyor. Ev borcumuz hep sabit zaten..
Tam oh birimiz maaşı yanımıza kalacak derken hop bir yerden kabus gibi çöküyor üstümüze..

Çalıştığım halde hesapsız kitapsız alışveriş yapamıyorum ben. Sen nasıl yapacaksın? Eşinin iyi bir maaşı olması lazım onun için..

Geçen haftasonu eşim zorla gönderdi "git dolaş kıyafet bak" diye.
Sezon başında her şey gereksiz pahalı. İnsan o parayı vermeye kıyamıyor. Kolay kazanmıyoruz çünkü.

Çalışmasaydım çocuğuma bir şey alamasaydım daha çok koyardı bana. Biraz da sırf bu yüzden güvencem olsun diye didiniyorum..

Yoksa ben bilmez miyim evde oturayım çocuğumla ilgilenip istediğim zaman çıkıp gezeyim?
Eğer evde oturacağım dersen bu ekonomide harcayamıyorum diye ağlamak manasız kusura bakma..

Evden cıkmadan çalışabilirsin cok bunaldıysan. Benimde küçük çocuklarım var
Mesela bi ara el emeği birşeyler yapıp satmıştım.
Sonra sıkıldım.
Şimdi bizim köyde bi bezhane var. Orada solucan gübresi imal edicem kafaya taktım, araştırıyorum.
Sen de birşeyler yap bunaldıysan düşün üret bulursun bişeyler...

Hayatını idame ettirebilmen için ailenle olan zamandan, rahatından fedakârlık edeceksin. Başka yolu yok malesef..

Evlendiğimizden bu yana saçmasapan borcun biri bitiyor biri başlıyor. Ev borcumuz hep sabit zaten..
Tam oh birimiz maaşı yanımıza kalacak derken hop bir yerden kabus gibi çöküyor üstümüze..

Çalıştığım halde hesapsız kitapsız alışveriş yapamıyorum ben. Sen nasıl yapacaksın? Eşinin iyi bir maaşı olması lazım onun için..

Sezon başında her şey gereksiz pahalı. İnsan o parayı vermeye kıyamıyor. Kolay kazanmıyoruz çünkü.

Çalışmasaydım çocuğuma bir şey alamasaydım daha çok koyardı bana. Biraz da sırf bu yüzden güvencem olsun diye didiniyorum..

Yoksa ben bilmez miyim evde oturayım çocuğumla ilgilenip istediğim zaman çıkıp gezeyim?
Eğer evde oturacağım dersen bu ekonomide harcayamıyorum diye ağlamak manasız kusura bakma..
Evde oturacağım gibi bir söylemim olmadı ama neyse. Şartlar bunu gerektirdi şimdilik diyelim,yoksa evde olmaktan psikolojim bozulduğu için birde üstüne uygun bir psikolog nerden bulurum diye kafayı yemenin eşiğine geldiğimi yazamadım tabi,haklısınız. Birde yazımın genelinde hani hep mücadele etmekten yorulduğumu anlatmaya çalıştım,kolay paranın yada hayatın peşinde olduğumu değil. Allah sizinde yardımcınız olsun,ödeme kolaylığı versin

valla eğer çok zengin değilseniz düşünmeden para harcayamıyorsunuz. ama bazen düşünmüyor değilim. benim gittiğim yerleri göremeyen çok yakınım var insanlar neler yaşıyor bilmiyorlar. sonra acaba benim görmediğim insanlar neler yaşıyor nasıl hayatlar var insan sormadan edemiyor. şu bir gerçek para sağlık mutluluk elbette çok önemli. ama en ufak hastalığınızda bile cebinizde para olmadan evde ağrı çekersiniz. para günümüz dünyasında bir çok mutluluğun kapısını açıyor. evladının eline bir şey alıp vermeni sağlıyor. tamam veremezsen de evladın sever seni ama onun mutluluğunu görmek daha başka. günümüzde hayat zor eşin tek başına çalışması yetmiyor gerçekten. eğer çok özel bir işi yoksa büyük paralar kazanmıyorsa ortalama bir hayat yaşanıyor. işte kiranı ödersin iyi kötü yer giyersin belki bir araban olur. ama insan sadece karnım doydu diye mutlu olmuyor malesef. insanız yemek giymek yeni şeyler almak gezmek istiyoruz. size tavsiyem çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama çalışın benim en büyük motivasyon kaynağım çalışmak için kendime ve aileme ortalama bir hayat sunmak.

Evden de bir çok şey yapılabilir çıkmayacaksanız benim bir arkadaşım kursa gitti sunum tepsileri servis falan yapıyor baya da kazanıyor maaşlarının çoğu kredilerine gitmesine rağmen çok rahatlar
Çok sağolun. Bende oğlum artık kreş yaşına geldiği için bir araştırma içindeyim,ins kendime uygun bir şey bulacağım

offf offf. çalışma hayatı ile ilgili beni çıkmaza sokan kısım burası işte

Evden cıkmadan çalışabilirsin cok bunaldıysan. Benimde küçük çocuklarım var
Mesela bi ara el emeği birşeyler yapıp satmıştım.
Sonra sıkıldım.
Şimdi bizim köyde bi bezhane var. Orada solucan gübresi imal edicem kafaya taktım, araştırıyorum.
Sen de birşeyler yap bunaldıysan düşün üret bulursun bişeyler...
Çok sağolun,aynen bende bir şeyler yapmanın düşüncesi içindeyim. En kısa zamanda harekete geçmek istiyorum artık

Aynen oyle hele şu tvler yeni gelin evleri filan.alalh aşkına onun var diye senin olması lazım deyil her şeyi bir den istiyor lar sonra yene kendileri sıkıntıya giriyor lar hic kimsenin bir den bire bir şeyleri olmaz zaman 'la her şeyin vakti vardır ben 7 yıldır kiradayım eğer alalhim.nasip ederse evim olur etmezsede evlatlarımin canı sagolsun sanki evi olan ölmeyecek mi olsa da olmasa da olur :KK15:
rabbim sanada ev nasip etsin kirada olsun olmasin ama sicak yuvan var çocuğun var.. eskiden millet ev Alamiyordu .kirada 20 yıl oturanda var. napsin. geçim zor. neleri görüyorum daha nice kötülerde var sağlığımız yerinde Allaha çok şükür.;
millet iyice çigrindan çikti. boşver ben hiç öle şeylere bakmiyorum bana laf sokana aldiriş etmiyorum . Allah yaptığı görüyor.

ay bende böyleyim önce borçlar ödensin kendime snra bişey alırım aman paramız biriksin vs vs
sürekli bir erteleme sen böyle yazınca ileride bnde bu duruma girermiyim acaba :KK43: üzüldüm şimdi
Şöyle söyleyeyim; kışın başında baya sıkıştık,kart falan ödenecek,çocuğa kışlık alınacak,aynı şekilde eşime alınacaklar var. Aman şunu halledelim,aman bunu derken bir baktım giyecek iç çamaşırım kalmamış. En son karta son bir borç yüklemesi yapmak zorunda kaldık. Elbette arada kendimize öncelik vermemiz gerekiyor,ama bazen şartlar çok zorluyor

valla eğer çok zengin değilseniz düşünmeden para harcayamıyorsunuz. ama bazen düşünmüyor değilim. benim gittiğim yerleri göremeyen çok yakınım var insanlar neler yaşıyor bilmiyorlar. sonra acaba benim görmediğim insanlar neler yaşıyor nasıl hayatlar var insan sormadan edemiyor. şu bir gerçek para sağlık mutluluk elbette çok önemli. ama en ufak hastalığınızda bile cebinizde para olmadan evde ağrı çekersiniz. para günümüz dünyasında bir çok mutluluğun kapısını açıyor. evladının eline bir şey alıp vermeni sağlıyor. tamam veremezsen de evladın sever seni ama onun mutluluğunu görmek daha başka. günümüzde hayat zor eşin tek başına çalışması yetmiyor gerçekten. eğer çok özel bir işi yoksa büyük paralar kazanmıyorsa ortalama bir hayat yaşanıyor. işte kiranı ödersin iyi kötü yer giyersin belki bir araban olur. ama insan sadece karnım doydu diye mutlu olmuyor malesef. insanız yemek giymek yeni şeyler almak gezmek istiyoruz. size tavsiyem çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama çalışın benim en büyük motivasyon kaynağım çalışmak için kendime ve aileme ortalama bir hayat sunmak.
Ne güzel ifade etmişsiniz. Çalışacağım ama iş konusu sıkıntı bende. Özelde öğretmendim normalde,ama artık özelde bile iş yok. O yüzden başka ne yapabilirim diye araştırıyorum şimdi.

Şöyle söyleyeyim; kışın başında baya sıkıştık,kart falan ödenecek,çocuğa kışlık alınacak,aynı şekilde eşime alınacaklar var. Aman şunu halledelim,aman bunu derken bir baktım giyecek iç çamaşırım kalmamış. En son karta son bir borç yüklemesi yapmak zorunda kaldık. Elbette arada kendimize öncelik vermemiz gerekiyor,ama bazen şartlar çok zorluyor
Sunu anneme okutmak isterdim.
Cunku suan resmen doğumdan sonra calısmam lazımı anlatamıyorm.
Karısına bakamıcak adam cocuk yapmasın kafasında:(
Tmm bakma ozaman dıyorz.Ben bakarım ama senin vicdanin el veriyor mu el kadar bebeğini bırakıp gitmeye diyor:(
Off off valla:(

Karısına bakamıcak adam cocuk yapmasın kafasında:(
Tmm bakma ozaman dıyorz.Ben bakarım ama senin vicdanin el veriyor mu el kadar bebeğini bırakıp gitmeye diyor:(
Off off valla:(
Anneniz bebeği düşünüyor ama malesef bebek büyüdükçe ihtiyaçlarıda büyüyor. O yüzden çalışma imkanınız varsa mutlaka çalışın. Benim zorunluluktan oldu evde kalmam. Bir yandan iyi oldu,ama diğer yandan eşim çok zorlandı. Ama artık bende çalışmak için bir şeyler yapmaya başlayacağım. Allah yardımcınız olsun sizinde

öyle canım benim aynı valla asgari ücretle geçinmeye çalışırken böyle oluyor işte :(

Karısına bakamıcak adam cocuk yapmasın kafasında:KK43:
Tmm bakma ozaman dıyorz.Ben bakarım ama senin vicdanin el veriyor mu el kadar bebeğini bırakıp gitmeye diyor:KK43:
Off off valla:KK43:
oğlumu 6 aylıkken bıraktım. işe dönmem gerekti. çok ağladığımı hatırlıyorum. bebeğim çok küçüktü. ama standart bir aileyiz. karı koca çalışınca hayat standartımız iyi oluyor. yoksa bir aydan diğer aya kendimizi atmakla geçiyor zaman. iki kişi çalışınca hafta sonu birşeyler yapıp tatile gidip markette sepetimizi rahat doldurabiliyoruz. hayat her geçen gün pahalılaşıyor. bebek ekstra masraflarla geliyor. çalışmak anneye de iyi geliyor. üzülmeyin bence

Benimde fazlasında gözüm yok normalde ama saydiklarinizdan bir tek araba var,onunda daha iki yıl sürecek borcu:) market kısmına hiç girmesek bile olur.
Bu saydıklarım hepsi hatta daha fazlası bende var sizde olanlarda bende yok . Misal olarak sizi verdim . Allah’ın verdiğine şükür vermediğinede . Hepimiz maddi manevi sınanıyoruz . Yeterki allah çaresiz dert vermesin .

Back