Aslında kötü bişey istemiyorsunuz ama kimse istediği gibi yaşayamıyor zatenMerhaba. Şimdi yazacaklarimin amacı biraz dertleşmek,biraz kendime gelmek vs. Hayatımın ilk yılları, kendi halinde ,toprağını işleyen bir ailenin kızı olarak geçti. Sonra babamın vefatı,ardından toprakların,malın mülkün bir anda elden çıkması derken,o güne kadar kendi işinden başka bir şey bilmeyen annem ve abilerim,dışarıda çalışmaya başlamışlar. O günden beride durmadan çalışıyorlar.
Bu şartlarda tahmin edersiniz ki maddi olarak hiç bir zaman istediğim gibi harcayan,istediğini hemen alabilen biri olmadım. Ortaokulda bir burs kazandım ve onu bile alıp anneme verirdim. Yapı olarak maddiyata hiç önem vermedim. Üniversiteyi kendi çabamla kazandım ve aileme yük olmadan bitirebildim. Hatta burs ve haftasonu çalışarak kazandığım harçlığımdan anneme ve yeğenlerime para bile gönderdim.
Okulu bitince oturup kpss çalışacak şartlarım olmadığı için hemen çalışmaya başladım. O süreçte de hep aileme yardım ettim,yani yine gönlümce harcama yapamadım.
Sonrada eşimle tanışıp evlendim. Çok şükür birlikte idare edebilecek paralar kazandık ama çalıştığımız yer sonradan paramızı ödemedi vs sil baştan yeni bir şehre taşındık,eşim çalışmaya başladı,ben çocuğumuza bakmak için çalışmadım.
Derken belki çalışmıyor olmanın sıkıntısı,belki yılların yorgunluğu artık bunaldığımı hissediyorum. Bir kere düşünmeden,hesap kitap yapmadan alış veriş yapmak istiyorum mesela. Almak istediğim kitap listem,görmek istediğim yerlerin listesi bana uzaktan bakıp durmasın mesela. Ne bileyim eşimle,çocuğumla hadi bu yaz şuraya tatile gidelim diyebilmek istiyorum mesela..
Evet hep kendimden alta onlara bakıp şükrettim,en büyük zenginliğim sağlığım,evladım,eşim,beni anlamasalarda ailem dedim. Ama ..aması var bu aralar içimde.. ne olur biliyorum herkes zorluklarla mücadele ediyor,ya sağlığın olmasaydı ya şunun olmasaydı demeyin,diyorum ya 3 yaşından beri bunların hepsini biliyorum..sadece bu aralar bu hislerime söz geçiremiyorum.
Öyle tabi,ama isyan değil ama neden neden diyen bir ses var bu ara içimde.Aslında kötü bişey istemiyorsunuz ama kimse istediği gibi yaşayamıyor zaten
Ülkece krizdeyiz. Geçecek inşAllahÖyle tabi,ama isyan değil ama neden neden diyen bir ses var bu ara içimde.
Zaten ülkenin hali beni dahada karamsarlığa itiyor. Ins en kısa zamanda toparlanır her şeyÜlkece krizdeyiz. Geçecek inşAllah
Ama ben bundan yoruldum desem topa tutmazsiniz değil miBen hiç-bir zaman parasızlık görmedim. ama almaya niyet ettiğim bir şeyin fiyatına daima baktım.
Bi kumbaram var. 1 liraları biriktiriyorum. Bin lira cıktı mesela. onu tatile gitmek için kenara attım. onu. Haricinde altın gününe girdim. ayda 100 lira. Ondan da bin lira aldim. altın hesabıma ekledim.
Ben bulduğum 1 lirayi bile kenara atarım
30 yaşındayım. Parasiz kalmadım hiç.
Sen de böyle yap. az az biriktir. Görmek istediğin yerlere git.
Aynı düşüncedeyim şu an. Önceden böyle demezdim ama gerçek buzenginlik paradır. mutluluk da paradır. şimdi pollyannalar gelmesin. para oldukça biçok kapı açılır mutlu olursun. sağlık da dahil bir çok şeyin çaresi paradan geçer. (çok küçük istisnalar hariç.)
Ateş beni çağırıyor amainstagramdan uzak dur.
Amin,yani tabiki haklı olduğunuzu biliyorum aması var :)dediklerinde çok haklısın ama birde şu var
rabbim kimseyi gördüğü günden geri koymasın derim bende ,
her halımize BİN ŞÜKÜR
yillardir ayni telefonu kullaniyorum. klavyesi falan bozuk kendi kafasina gore sarji bitiriyor falan. esiminki de oyle ekran komple catlak. ev borcu oduyoruz. ha bu arada evlenmeden once de varlik icinde yokluk cektim ben mevzu uzun. neyse para onemli ama paran varsa ozele gider muayene olursun paran varsa rahatca gezersin paran varsa psikologa gider mutlu olursun...haklisin...Ateş beni çağırıyor ama
sizde feraha ulaşırsınız ins. Aynen satır araları çok dolu benimde ama çok sıkmayayım dedim. Gönlünce alış veriş yapmanin nasıl bir duygu olduğunu bilmiyorum mesela. Eşim çok cömerttir sağolsun,git ne ihtiyacın varsa al der,ama benim elim beğendiğimi almaya gitmez. Genelde hangisi uygunsa onu alırım. Hep böyleydi ve bu duyguyu aşamıyorum.yillardir ayni telefonu kullaniyorum. klavyesi falan bozuk kendi kafasina gore sarji bitiriyor falan. esiminki de oyle ekran komple catlak. ev borcu oduyoruz. ha bu arada evlenmeden once de varlik icinde yokluk cektim ben mevzu uzun. neyse para onemli ama paran varsa ozele gider muayene olursun paran varsa rahatca gezersin paran varsa psikologa gider mutlu olursun...haklisin...
Nasil gececek? Mesela nasil birsey olucak da babadan zengin dogmayan,iltimasla bir yere gelmeyen,dedesi dayisi molla olmayan birileri de rahat nefes alip omru boyunca kira vermeden yasayabilecegi bir ev alma cabasi ugruna didinip dururken hayat akip gitmeyecek?Merak ettim buiyimser tavrinizin kaynagini?Ülkece krizdeyiz. Geçecek inşAllah
Bu pek mümkün değil aslında, çok zengin olmak lazım hesap kitap yapmadan yaşamak için.Ama ben bundan yoruldum desem topa tutmazsiniz değil midemek istediğim bu hep yaptığım şey ama ben artık hesap kitap yapmadan sıkıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?