çok severek evlendim ama çok mutsuzum eşimle vakit geçirmek istemiyorum

Adam hem simartilmis bir narsist hem de aileniz ve yasantinizdaki farkliligi gordukce muhtemelen icten ice komplekse girip sizi degersizlik duygusuyla asagi cekmeye, size biat ettirmeye calismis. Bu ucurum kapanmaz. O adam olgunlasmaz kolay kolay. Sayginin kopara kopara alinmaya calisildigi iliskiler insanin omrununyer bitirir. Ya bu kirilganligi birakip onun gibi odunlasacaksiniz ve kendiniz icin bir seyler yapacaksiniz ya bosanacaksiniz ya da omur boyu mutsuz olacaksiniz. Ama su sartlar altinda bu iliskide bir tane prenses var oda esiniz. Size prenseslik hakki tanimiyor maalesef.

Cok yanlış bir evlilik yapmışsın, senin yerinde olsam bu hanzo, dağ ayısını boşar ben de parislerde gezerdim , ailen sana destek olmalı, bu adamdan kurtulmaya bak biran önce, ayrıca eş ailesine de çok güvenme , ailenin durumu iyi diye korkup sana iyi davranıyorlar, başka bir ailenin kızı olsaydın bu kadar iyi geçinmezlerdi, ha bire kayınvalidem anne gibi demişsin çok yanılıyorsun çok, herkes önce kendi evladını düşünüyor, uyanık olmak zorundasın, çocuk olmadan kaç kurtul...
O kadar dogru ki.. benim kayimvalidem seker gibidir agzindan bi yavrum cikar bi kurban olurum. Gercekten uyumludur duygusaldir. Ama hic.unutmam bir gun cocuklugunu, gencligini anlatirken bana demisti ki; hic guvenme kizim simdi iyi diyorsun ya yarin birgun isler bi hale gelir ki ne kocan kalir ne biz kaliriz yine senin derdine kendi annen baban duser. Benim oglumda olsa senin kocanda el oglu sonucta.
Kanim donmustu o bunlari soylediginde, bir anda aydinlanmistim. Ama ona olan saygim da bin kat daha artmisti.

Bence bizim toplumumuzda elalem ne dercilik ve dışarıya şirin görünme isteği çok fazla. Başkalarının gözünde imajını korumak için en yakınlarını kırıp dökebiliyorlar. Çünkü onlar nasılsa gitmez.
Boşanmayacaksanız bile biraz ders verin derim ben. En azından yokluğunuzu gösterin.

kız üniversiteyi zaten okumuş

dedesi bile üniversite mezunu ,anası babasıyla paris geziyor
bu kız taşra kızı, varoş kızı filan değil ki -her ne kadar zamanında babası da kadınla nasıl konuşulacağını bilmeyen bir özünde yobaz olsa da sonra vitrini toparlamış-, yine de esasen eğitimli, kentli, görece kültürlü bir muhafazakar aileden geliyor bu kız

fakat bu kızın bir daddy issue meselesi yok ki?

yani tamam baba zamanında annesine filan iyi incelikli davranmamış olabilir
fakat bu kız onları sadece anlatımlardan biliyor, kendisinin öyle bir tecrübesi yok ki. kendisinin aklı erdiğinde babası kadına pozitif ayrım yapıyormuş.

babası gayet eğitimli, hafız, maddi durumu da yerinde, kızına kapan dememiş yok çarşaf giy yok evlen 5 tane çocuk yap İslam ordusuna mücahit yetiştir, kadının vazifesi budur, dememiş. Gezmesine etmesine karışmamış. Zaten bu da ilginç yani evde baskı görse de evden erken kurtulmak istedi desek bir baskı yok evde. Babasıyla sağlıklı bir ilişkisi olmadığına dair bir bilgi yok. Babamı görmeden büyüdüm babam bizimle ayrı sofraya bile nadir otururdu vs. vs. yok. Kısacası, siz bu kanaate nereden vardınız?

Muhafazakar çevrede erkeklerin bazıları (hele böyle iyi konumda olanlar) evde çocuklar ne yapıyor bilmez, hep önemli istişareleri vs. olur, kocaman kocaman adamlarla (!) işleri olur. Kızlar öyle meselelere dahil edilmez, kızlar da tarih marih okur, genelde laylalylay bölümler okur ama çalışmaz, sonra ebru yapar, tercümeyle tasavvuf müziğiyle ilgilenir, hanımca (!) işlerle meşgul olur filan. Babası onu ciddiye almıyor kız olduğu için tribine girer kızlar.

(babasından kariyer yaparak intikam alan ya da bu şekilde kendini ispat edenler de vardır, ayrı bir konu, geçiyorum orayı)

Sonra da gider yaşı büyük, önemli (!) bir takım adamlarla evlenir. hatta babasının arkadaşıyla filan evlenir. gider öyle birine 2. eş olur, onu da gördüm. öyle bir şey olsa daddy issue diycem...

bu kızın eşi kendisinden çoook büyük değil (6.5 yaş fazla sayılmaz zira kız o kadar küçükmüş ki erkek ister istemez o yaşta olcak yoksa nasıl evlenecek bir erkek?), zengin, kodaman filan değil (babasına göre fakir bile). kocası kendini Kont sanıyor olsa da sıradan, herhangi biri aslında.

kız baya böyle aşktan gözü kör olmuş evlenmiş, adamın manyaklığını görememiş o da toyluktan bence.
bunun neresi daddy issue çözemedim.

ha yalnız ben bu kızın çok daha naif, incelikli, duygusal vs. bir karakter olduğunu düşünmüştüm ilk sayfada sonra yazılan yorumlara cevaplarının tonunu görünce şaşırdım.
Aslında çok şey anlatacaktı, gelişinden belliydi ama zeki kız, anladı işler umduğu gibi değil burda, kimse pembe tablolar çizmeyecek, bir anda celallendi, baskıcı babası melek oldu, kocası da eğitilebilir umut vadeden pırıl pırıl bir cevher. Kendi hazır değil daha içten içe bildiği şeyleri duyup itiraf etmeye.

Back