Zenginlik nedir?

İstemenin sonu yokki
Tatile gidiceksin bu sefer neden xx şehri değil atıyorum nedenyedi yıldızlı değil diyeceksin belki yada neden yurtdısı değil vs
Alısverişe gidiceksin zara network kesmeyecek neden prada değil prada olacak neden pariste bi butik değil diyeceksin vs
Eldekilerle yetinmek önemli sartların neyi gerektiriyorsa

Allah yardımcınız olsun. Seneye kreşe verip,iş bulabilirsem çalışmak istiyorum bakalım artık

Takip edilesi neyin var acaba. Şu özgüvenlere de hayranım. Sen o zaman kadına carlama o da senden bahsetmemiş. İşin oşduğunu düşünmüyorum anca eleştirmene bak!
Nicin benzer seyler dusunmedigmiz su yazim tarzinjzdan sonra cok daha acik ortaya cikti.cevap vererek sizi ciddiye alma nezaketinde bulunmustum oysaki:)) neyse hanfendinin konusunu mahelle agzi konusmalarinizla dagitmayacagm.Gormezden geliyorum :))

Ver para da yiyip içeyim deseydin. Çocuk neyse de eşin de böyle diyorsa belki de olanı harcamıyorsundur.
Olanı harcamak derken birikim yapmaya çalışırım. Büyük şehirde ufak tefek maaşlarla çalışıyoruz. Kendim hariç herkese elimden geleni yaparım eşim çocuklarım ailem. Kalırsa elimde birikim yaparım ki onuda kücük bi araba aldık ona ekledim. Yani normalde birikimlik maaşlarımız yok da işte kendim ne kadar geri plandaysam artık eşim bile oyle söylüyor

Hayatta yapmak istemediğimiz bir çok şeyi yapıyoruz.
Buna da mecburuz.

Çok çok zengin olmak size mutluluğu getiremeyecek. Buna inanın.

Allah sağlıktan ayırmasın. Allah bugünümüzü aratmasın.
Amin,tabiki hiç bir şeyim garantisi yok,benimki sadece yılların yorgunluğu

Nicin benzer seyler dusunmedigmiz su yazim tarzinjzdan sonra cok daha acik ortaya cikti.cevap vererek sizi ciddiye alma nezaketinde bulunmustum oysaki:)) neyse hanfendinin konusunu mahelle agzi konusmalarinizla dagitmayacagm.Gormezden geliyorum :))
Hangi mahalle o zaman? Belki sana bu kadardır! Konuşmanın da bi tonu var sizler için bu tondan söylüyorum. Evap verme nezaketi mi? Hangi nezaketle cevap vermmişsen karşılığını aynı almışsın. Neden yaygara yapıyosn?

Ha banlanmayı senin gibi biri yüzünden asla kabul edemem

Zenginlik nemidir ? Zenginlik boş dünyanın boş eşyalarıdir önemli olan gönlünü zengin tutmak . (Konuyu okumadım çok uzun erindim başlığa cvp verdim)

Calismiyorum yazmissiniz ama bence cocuk olmasi calismaniza engel degil evdende olsa ufak tefek isler yapabilirsiniz diye dusunuyorum. Bu sekilde esinize destek olursunuz ve birikim yapma sansiniz olur.

Bence elinizde olmayana degilde olanlara bakin en buyuk zenginlige sahipsin. Ailen, evin, esin var mutlusun sagligin yerinde. Sizin yerinizde olmak isteyen cok insan vardir.

Yapmak istediginiz seyler cok normal hepimiz yapmak istiyoruz ama bazen bazi seylere ulasmak icin beklemek gerekiyor. Zamanla umarim istediginiz herseyi yapmis olursunuz!

Kitap konusunda belki internetten arastirabilirsiniz okunmus kitaplari bedava dagitan kisiler/yerler vardir belki.

O zaman yapma. Biraz da eşin yapsın fedakarlığı da anlasın. İnsanlara iyilik yaramıyor resmen

Ben daha intikam alacak seviyeye gelemedim ama bir gün olurda gelirsem ,tedavi olmak için yine paraya ihtiyacım olacak:) ya da belkide daha çok şükrederim,bilemiyor insan tabi

Para tek başına mutluluk getirmez evet ama parasızlık tek başına mutsuzluğa neden olabilir.sanmıyorum ki kimse illa milyoner olunca mutlu oluncağını savunsun.Ama nedir?

Zenginlik gönül zenginliğidir, ( sağlık gönül zenginliği aile arkadaş vs) ve ihtiyaçlarını her zaman ve isteklerini de çoğunlukla ya da hiç olmazsa arada bir karşılamaktır. Bunlar varsa gayette multimilyonerden bile mutlu olabilirsin çünkü bir şeye çalışıp ulaşma vs bunlarda tatmin olarak hayat motivasyonu olarak daha bile iyi ve yeterli.

Bunlar yoksa, dönem ve coğrafya olarak şanssızlık yaşıyorsunuz. Pek çok kişi için böyle zaten. Zor yani yapacak bir şey yok yine de makul eğlencelere odaklanabilirsiniz. Tek kıstas para değil zaten başkasının da başka derdi var

Suan sanırım 4 ay sonramı okudum.
6 yıllık evliyim esimden zaruri durumlar dısında para istemisliğim yok.
Sayemde düğün borcu ödedik(mutevazi olamıcam,ben olmasam ödeyemezdi)
Tam bitti dedim.Arabaya girdi.
Tam o bitiyor derken ,arabayı yukseltelim dedi
Simdi doğum yapcam 3,5 ay sonra.
Doğum paramı da sgkdan gelcekle öderiz diyorm:=)
Cunku kafa calısmıyor anacım.
Ben ne öduyorm ,babasın onu da sen dusun diyemiyrm:)
Calismayan kadınlar bile benden guzel harcıyor:)
Bidaha dunyaya gelirsem,babannemin lafını uygulcam:)
Kocanın 2 kasiği varsa,1ini kırcan derdi.

elinde sahip olduklarin varsa çok şükür gerisi yalan...
biliyorsun biz doğduğunda hiç bişey yokken geldik dünyaya... ölürken de öle gidecez. geriye mal varlıklari dünyada kalicak. böle şeylere adanmayin. bu dünya yalan dünya.
sıkıntımız rahatimiz her türlü yaşayacagimi bi alemdeyiz.

Her şey para deyil demek isterdim ama şimdi her şey para oldu sağlık da dahil .aman boş ver bizde para yok iman zenginliği olsun peygamber efendimizin neyi vardı.varsin bizim de olmasın

Yok zaten ne istediğimi biliyorum ama şu ara istediğim şeyler pek mümkün değil:) yoksa hep yetinmeyi bilerek yaşadım,ama ne olduysa bir isyan kıvılcımı var,neden hesapsız bir anım olmuyor diye. Gezme,kitap bunlar örnek . Yani zamanla tabiki istediğim kitabı almanın bir yolunu bulurum ama neden hep hesaplayarak almak zorundayım isyanı

aynen rabbim veriyor sa da şükür ler olsun vermiyorsada şükürler olsun vardır bi bildigii

Çok sağolun,yorumunuz çok rahatlatıcı❤

Devlet hastanelerine düşmemek için bile parayı mutlulukla eşit görmek doğru Nemrut devlet çalışanlarına Allah keşke kimseyi düşürmese

Aslında seninki bir iç dökmek.
Seni anlıyorum çünkü zaman zaman hepimiz bunları yaşadık yaşıyoruzda bende diyorum bazen hesapsızca yarını düşünmeden bişeyler almak istiyorum diye ama işte gelecek kaygısı yaşıyoruz bu yüzden yatırım yapmaya çalışıyoruz geleceğe yinedr ufak tefek birşeyler alın kendinize küçük kaçamaklar yapın bi daha da bu yaşımıza gelemeyeceğiz mesela biz bazen yakın yerlere kaçıyoruz eşimle geziyoruz haftasonu kafamız dağılıyor biraz gönül ister bi yurtdışı yapalım ama malum dolar euro
Şey ama merak etme geçiyo o düşünce arada bi yokluyor sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…