• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle ilgili ne yapacağımı bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuya yapılacak başka bir yorum yok ki, üzgünüm ama seçimlerinizin sonuçlarını yaşıyorsunuz şuan. Bi kurtuluş olur mu bilmem ama çocuğa bakacak biri var ise çalışmaya geri dönün. Çocuk büyüyünce istekleri ve ihtiyaçları da artacak çünkü. Korunun ve maddi manevi yetemeyeceginiz 2. Çocuğu dünyaya getirmeyin. Diyecek başka bir şey bulamadım

Konuya yapılacak başka bir yorum yok ki, üzgünüm ama seçimlerinizin sonuçlarını yaşıyorsunuz şuan. Bi kurtuluş olur mu bilmem ama çocuğa bakacak biri var ise çalışmaya geri dönün. Çocuk büyüyünce istekleri ve ihtiyaçları da artacak çünkü. Korunun ve maddi manevi yetemeyeceginiz 2. Çocuğu dünyaya getirmeyin. Diyecek başka bir şey bulamadı
çocuğuma annem bakıyordu bir ara çalışmaya başladım ama ilgisiz kaldığı için içe dönük bir bebek oldu ve geri kaldı otizm den şüphelendik bu da beni korkuttu ve işten ayrıldım şuan çıkmazdayım inanın derdimi açacağım kimsem yok insanların tepkisini anlıyorum ama kimse bu hayatı bilr bile istemez herkes yanlış yapar inşallah kimse yaşadığımı yaşamaz ama uzaktan yorum yapmak inanın çok kolay insan kendi yaşamadıkça tabi

kadın kadının hep düşmanı galiba. arkadaşlar ben buraya kendimle akıllıyın diye övünmek için yazmadım cahil bi insan değildim her konuda bir fikir sahibiydim ama evet ne erken evliliğimin ne çocuğun nede askerliğini yapmamış işi olmayan bi adamla evlenmeyi akıllılık olarak görmüyorum konuda da yazdım duygusal bir çöküşteyim hatalar üst üste geldi aynı şeyleri yazacak arkadaşlar lütfen fikir beyan etmesin.
Bu anlattiklarina gore sana moral motivasyon destek verebilecek elle tutulur bir durum yok ki. Sabret degisir lohusa kafası mi desinler. Malesef gunumuz şartlarinda para cok önemli. Sizde o yok. Eskiden sevgiye tutunmussun simdi o eski sevgililik de yok malesef. Ustune bebek sorumlulugu eklenmiş. Daha cok kavga edersiniz eşinizle. Allah kolaylik versin

çocuğuma annem bakıyordu bir ara çalışmaya başladım ama ilgisiz kaldığı için içe dönük bir bebek oldu ve geri kaldı otizm den şüphelendik bu da beni korkuttu ve işten ayrıldım şuan çıkmazdayım inanın derdimi açacağım kimsem yok insanların tepkisini anlıyorum ama kimse bu hayatı bilr bile istemez herkes yanlış yapar inşallah kimse yaşadığımı yaşamaz ama uzaktan yorum yapmak inanın çok kolay insan kendi yaşamadıkça tabi

Bu anlattiklarina gore sana moral motivasyon destek verebilecek elle tutulur bir durum yok ki. Sabret degisir lohusa kafası mi desinler. Malesef gunumuz şartlarinda para cok önemli. Sizde o yok. Eskiden sevgiye tutunmussun simdi o eski sevgililik de yok malesef. Ustune bebek sorumlulugu eklenmiş. Daha cok kavga edersiniz eşinizle. Allah kolaylik versin
yerimde olsaydınız ne yapardınız ?

Yaklaşık iki senelik bir birlikteliğimiz var. evlendiğimde 22 yaşındaydım. Erken bir yaşta evlendik eşim de benimle yaşıt. Aslında tanışalı 6 ay olmuştu ama aileler işin içine karışınca kendimizi birden nişanlanırken bulduk ve o anın heyecanına kapılıp gittik. 6. ayda nişanımız oldu ve o tarihten bir yıl sonra düğünümüz. Bunlar olurken zor bi zamandan geçiyordum eşimi hayatıma ilk aldığımda duygusal bir çöküşteydim ve sağlıklı düşünemedim. Maddiyata hiç bakmadım ama eşimin doğru düzgün mesleği yok bu yüzden sürekli iş değiştiriyor, kirada yaşıyoruz ve geçim sıkıntısı bizi zorluyor. Ben doğum yaptığım için çalışmayı bıraktım. (çocuk istemiyordum başta eşim de öyleydi ama sonradan fikir değiştirip üstümde baskı kurdu ve planlı olmadı) çocuk masrafları da üstüne gelince dışarı çıkmak sosyal aktivite hayal oldu. Çok fazla beklenti içinde olan bir insan değilim eşimin maddi durumunu bilerek evlendim. ( askerliğini de yapmadı ve giderse ben kirada daha da geçim sıkıntısı yaşıycam ama gitmezse de bedelliyi ödeyecek paramız yok) Çevremizdeki herkes eşim için çok çok üst bi seçenek olduğumu ve kıymetimi bilmesi gerektiğini söylüyor kendimi övmek istediğim için değil yanlış anlaşılmak istemiyorum ama gerçekten güzel akıllı bir kızım ama eşim evliliğin ilk aylarına göre çok değişti sürekli okeye gitmek istiyor tartışma çıkarmayacağımı bilse haftanın 7 günü gider kızdığım halde 2 3 günü en az okeyde evde kaldığında da bana faydası yok 7/24 telefonda sadece cinsel anlamda gece olduğu zaman isteği hiç değişmedi ama onun dışında evin içinde iki yabancı gibiyiz derken son 15 gündür iyice ilgisizlelti cinsel anlamda da ben istemeden yanaşmıyor artık çok sıkıldım normal şartlarda eşime göre daha sinirli ve sabırsızım eşim çok sakin bi o kadar da dengesizdir ikizler burcu ve hayatımda gördüğüm en gamsız insan sakinliğiyle karşıdaki insanı sinir krizine sokup sonrada çoğu tartışmada psikolojik sorunlarımın olduğunu ruh hastası olduğumu söylüyor oysa sadece anlaşılmak istiyorum kafam çok karışık biraz uzun oldu ama okuyup tavsiye verecek herkese teşekkür ederim
Ne tavsiye verilebilir bu duruma? Neresinden tutsan elinde kalır. Yaş, maddi durum, çocuk, ilgisiz sorumsuz eş. Çocuğunuz belirli bi yaşa gelene kadar idare edip sonra yolunuza bakacaksınız.

Tabi ki kimse o duruma düşmeden anlamaz ama umutsuzluğa kapılmak yerine ayağa kalkıp harekete geçmelisiniz. Olan olmuş. Siz hatalarınızın sonucunu yaşıyorsunuz ama çocuklar bizlerin hatalarıyla yaşamak zorunda kalıyorlar. Çocuğunuzun sağlığı şuan iyiyse, evliliginizde sorunlar görmeye başlamışsınız. Sadece maddi sıkıntılar ise siz çalışınca bir şekilde toplarsiniz. Toplanmayacak gibiyse de günü geldiğinde zorluk çekmeden boşanabilmek için yine bugün harekete geçip çalışmanız gerekiyor.

Tabi ki kimse o duruma düşmeden anlamaz ama umutsuzluğa kapılmak yerine ayağa kalkıp harekete geçmelisiniz. Olan olmuş. Siz hatalarınızın sonucunu yaşıyorsunuz ama çocuklar bizlerin hatalarıyla yaşamak zorunda kalıyorlar. Çocuğunuzun sağlığı şuan iyiyse, evliliginizde sorunlar görmeye başlamışsınız. Sadece maddi sıkıntılar ise siz çalışınca bir şekilde toplarsiniz. Toplanmayacak gibiyse de günü geldiğinde zorluk çekmeden boşanabilmek için yine bugün harekete geçip çalışmanız gerekiyor.
şuanda annem tek yaşıyor evimiz kira değil babam vefat etti 7 sene önce benim kenarda birikimim var ablalarımın durumu iyi boşanmak istesem destek olurlar ama bebeğim için üzülüyorum babasız aile düzeni olmadan büyüsün istemiyorum birde türk gelenek görenekleri var tabi boşanmış çocuklu bir kadın kimse tarafından hoş karşılanmıyor yaşım genç yeniden evlenmek istesem ilerde bebeğim için bunu da yapamam gerçekten çıkmazdayım

yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
Çocuğu kayinvalideye verip çalışırdım. Kocama zaman tanirdim. Kocam kendine ceki duzen vermiyosa tepigi basardım. Eliniz duzelene kadar askerlige gitmesin. Biraz para biriktirmeye bak. Boşanmaya kalkarsan o para kolaylik sağlar. Boşanma konusu simdilik sizde soz konusu degil gibi.

Çocuk kreş yaşına gelene kadar bir yolunu bulup askere gitmesin. O dönemde bir iş bulacaksın mecburen, hem boşanma durumunun provasını yapmış, ortamını ayarlamış olursun. Hem de belki o döneme kadar eşin akillanir evliliğiniz de kurtulur. Başka çare yok gibi

Yazdıklarınıza bakılırsa pek akıllı değilsiniz. Neyinize güvenip böyle umarsızca çocuk yapıyorsunuz anlamıyorum 6.senemde yaptım çocuğu ona rağmen bazen zorluk çekiyoruz. Herkes hak ettiğini yaşar bu hayatta. Biraz akıl kullanmak lazım diyorum.

şuanda annem tek yaşıyor evimiz kira değil babam vefat etti 7 sene önce benim kenarda birikimim var ablalarımın durumu iyi boşanmak istesem destek olurlar ama bebeğim için üzülüyorum babasız aile düzeni olmadan büyüsün istemiyorum birde türk gelenek görenekleri var tabi boşanmış çocuklu bir kadın kimse tarafından hoş karşılanmıyor yaşım genç yeniden evlenmek istesem ilerde bebeğim için bunu da yapamam gerçekten çıkmazdayım
Babasız aile duzeninde büyümesini istemiyorsunuz fakat sorumsuz bir baba ve geçim sıkıntısı çekilen bir evde mi büyümesini istiyorsunuz? Aniden gelecek bir sihir falan olmayacak. Umarım farkettiğiniz de hayatını etkileyeceginiz tek çocuk şuan ki olur. Boşanin demiyorum asla ama tek sorun maddiyat ise siz de çalışıp destek olmalısınız. Durduk yere düzelen şeyler var ise bi kuple de ben alabilirim.

Babasız aile duzeninde büyümesini istemiyorsunuz fakat sorumsuz bir baba ve geçim sıkıntısı çekilen bir evde mi büyümesini istiyorsunuz? Aniden gelecek bir sihir falan olmayacak. Umarım farkettiğiniz de hayatını etkileyeceginiz tek çocuk şuan ki olur. Boşanin demiyorum asla ama tek sorun maddiyat ise siz de çalışıp destek olmalısınız. Durduk yere düzelen şeyler var ise bi kuple de ben alabilirim.

Yazdıklarınıza bakılırsa pek akıllı değilsiniz. Neyinize güvenip böyle umarsızca çocuk yapıyorsunuz anlamıyorum 6.senemde yaptım çocuğu ona rağmen bazen zorluk çekiyoruz. Herkes hak ettiğini yaşar bu hayatta. Biraz akıl kullanmak lazım diyorum.
inşallah sizde acımasızca yorumunuza karşılık acımasızca bir tokat alırsınız hayattan iyi günler :)

teşekkür ederim en azından insani bir dille tavsiye verdiğiniz için , herkes nefret dolu. sanki yaşadığım hayatın ceremesini yorum yapan insanlar çekiyor

Çevremizdeki herkes eşim için çok çok üst bi seçenek olduğumu ve kıymetimi bilmesi gerektiğini söylüyor kendimi övmek istediğim için değil yanlış anlaşılmak istemiyorum ama gerçekten güzel akıllı bir kızım
akilli olsan askere bile gitmemis isi olmayan adamla evlenir evlenmez cocuk yapmazdin.
bunca zaman cevreni dinlemissin bunca yanlis karar almissin bundan sonra cevreni dinleme.
kocaya da yapabileceğin bir sey yok. olgunlasmamis cocuk iste. cocuk biraz büyüyünce bir ise gir, o donem gitsin seninki askere. belki o adam olur. sen de az kafani dinlersin onsuz

Babaanne yakınsa çocuğu ona birakip çalışacaksınız.calismadiginiz zamanlardada cocuklada iki katı ilgilenip açığı kapatmaya bakacaksiniz once maddi durumu düzeltin.Kimseye güvenerek bosanamazsiniz yarı yolda kalırsınız.Maddiyatti düzelince bslki bazı şeyler düzeli.Duzelmezsede o zaman çaresine bakarsiniz

teşekkür ederim en azından insani bir dille tavsiye verdiğiniz için , herkes nefret dolu. sanki yaşadığım hayatın ceremesini yorum yapan insanlar çekiyor
Kuşum benim insanlar niye nefret dolu biliyor musun? Artık o kadar çok senin gibi konu okuduk ki inanamazsın. Elin gavuru uzaya çıkarken biz hala kendi kızlarımıza düzgün erkek seçimini, işini gücünü oturtup evlenmeyi, gezeceği yaşta gezmeyi, tanımadığı heriften çocuk yapmamayı öğretemedik deyip kahroluyoruz da o yüzden. 21 yaşında kız kardeşim var senin gibi çıkıp 22 yaşında işsiz güçsüz beş para etmez adamla daha gezip tozacağı yaşta evleneceğini söyleseydi suratına daha sert laflar çarpardım. Kadının başına bir iş geldiğinde yine hakkını kadın arar unutma. Senin bu halde olman bizi mutlu mu etti sanıyorsun ? İnsan 'ya sen bunu kendine nasıl reva gördün hiç mi acımadın kendine?' diyerek sinirleniyor. Hiç mi uyaranın yoktu, hiçkimse dönüpte sana bak bu çocuğun yaşı küçük daha büyüyecek, işi gücü yok bir vasfı yok, sen daha küçüksün vs vs demedi ??????

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X