• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zenginlik nedir?

durumu belki ortalamaninda ustunde olan bir evden cikip esimle evlendim evet esimle kizimla mutluyum saglikliyim hepsine şükür ama mutluluğun bir anahtarida parada maalesef o olmayinca her mutluluk yarim
çocuguna istedigi 50 krs luk cikolatayi alamayip oh ne guzelde alamadim 50 krs luk cikolatayi diyerek mutlu olan gormedim ben hiç

Para para para varlığı bir dert yokluğu yara.Birazda kemdınızı dusunmenız gerekıodu zamanında.Kendınızı şımartmazsanız niye kazanıosunızki parayı.Çalışmaya başlayın.Rabbım buyuk.Vallaha benımde var bir çok listem bir çok hayalım .Ama her ay bir şey cıkıyor yasadıgımız surece eksıgımız bitmıcek.Çok sukur bu gunumuze.Hamd olsun.Hastalık vermesın rabbım saglık olursa calısıp kazanılır.Sizde çalışmaya baslayın.

öyle ya da böyle ayniyiz diyebilirim ben alistim artik diyorum her zaman ve bir arkadaşın dedigi gibi Allah gördüğümüzden geri koymasin bizi evlatlarimiz bari bizim gibi olmasin die dua ederim hep. yapacak bir sey yok malesef olsaydi ben yapmis tavsiye verecek olurdum şu an :) zengin koca lazim derlerdi hep biz onu da aramadik ki :))))

Inanırmısın fransada yaşıyorum ve senin dediklerini aynısını yaşıyorum. Babam inşaatçı, asgari maaşla çalışıyo babam. Türkiye ye gittiğimizde köye gideriz her sene yada sivasa. Hiç bir zaman bişeyin fiyatına bakmadan almadım herşeyden kıstım. Hiç doğum günlerine gitmedim. Arkadaşımın düğüne bile para vermemek için gitmedim.
Şimdi ailem den uzak bir yerde okuyorum. Aylık 300 euro veriyo devlet 170 şi kiraya gidiyo, geriye 130, 25 ini de internete veriyorum (mecburi) 105 euro kalıyo onunla sadece yiyecek alabiliyorum. Zor zar herşeyden kısıyorum sabah akşam makarna . Elbiselerim bit pazarından.
InşAllah meslek sahibi olunca değişir diye umuyorum

Merhaba. Şimdi yazacaklarimin amacı biraz dertleşmek,biraz kendime gelmek vs. Hayatımın ilk yılları, kendi halinde ,toprağını işleyen bir ailenin kızı olarak geçti. Sonra babamın vefatı,ardından toprakların,malın mülkün bir anda elden çıkması derken,o güne kadar kendi işinden başka bir şey bilmeyen annem ve abilerim,dışarıda çalışmaya başlamışlar. O günden beride durmadan çalışıyorlar.
Bu şartlarda tahmin edersiniz ki maddi olarak hiç bir zaman istediğim gibi harcayan,istediğini hemen alabilen biri olmadım. Ortaokulda bir burs kazandım ve onu bile alıp anneme verirdim. Yapı olarak maddiyata hiç önem vermedim. Üniversiteyi kendi çabamla kazandım ve aileme yük olmadan bitirebildim. Hatta burs ve haftasonu çalışarak kazandığım harçlığımdan anneme ve yeğenlerime para bile gönderdim.
Okulu bitince oturup kpss çalışacak şartlarım olmadığı için hemen çalışmaya başladım. O süreçte de hep aileme yardım ettim,yani yine gönlümce harcama yapamadım.
Sonrada eşimle tanışıp evlendim. Çok şükür birlikte idare edebilecek paralar kazandık ama çalıştığımız yer sonradan paramızı ödemedi vs sil baştan yeni bir şehre taşındık,eşim çalışmaya başladı,ben çocuğumuza bakmak için çalışmadım.
Derken belki çalışmıyor olmanın sıkıntısı,belki yılların yorgunluğu artık bunaldığımı hissediyorum. Bir kere düşünmeden,hesap kitap yapmadan alış veriş yapmak istiyorum mesela. Almak istediğim kitap listem,görmek istediğim yerlerin listesi bana uzaktan bakıp durmasın mesela. Ne bileyim eşimle,çocuğumla hadi bu yaz şuraya tatile gidelim diyebilmek istiyorum mesela..
Evet hep kendimden alta onlara bakıp şükrettim,en büyük zenginliğim sağlığım,evladım,eşim,beni anlamasalarda ailem dedim. Ama ..aması var bu aralar içimde.. ne olur biliyorum herkes zorluklarla mücadele ediyor,ya sağlığın olmasaydı ya şunun olmasaydı demeyin,diyorum ya 3 yaşından beri bunların hepsini biliyorum..sadece bu aralar bu hislerime söz geçiremiyorum.
Seni o kadar çok iyi anlıyorumki.Bende evlendikten 2 sene sonradan itibaren maddi sıkıntılar yasadım yıllarca bir kac giysimi yırtılana kadar giydigimi bilirim hatta yırtılan yerlerini onarır gene giyerdim.yeri gelir evde ekmeğimiz olmazdı.etrafımdaki insanlara imrenirdim öyle insallah bir gün bizimde durumumuz iyi olur diye bekledim bekledim 21 yasımdan beri bekledim durumumuz düzelir diye ve nihayet düzeldi maddi durumumuz şuan ne yiyecegimden ne giyecegimden kısmıyorum Allaha sükür.Eşimlede ilk defa bu sene tatile gidecegiz inşallah.Sabrın sonu selamet sabır edin lütfen elbet bir gün hersey istediginiz gibi olur

Zengin yaşamın olsa da hesap yapacaksın
Harcama kalemlerin değişecek o zamanda
Ben çektim o rahat etsin diyeceksin
Çocuğu en iyi okula gönderceksin
Yıllığı 60 bin
Ben bu çocuğu burda lise sona kadar okutabilecek miyim diye hesap yapacaksın
Cevabın evetse peki kardeşi de oraya giderken onu da okutabilecek miyim diyeceksin
Yani sonuçta sen hala gitmek istediğin yerlerin listesini bitirememişken evlatların için en iyisini yapacaksın :) o da hep hesap kitap

Sosyal medya insanları bu hale getiriyor maalesef. Herkes biryerlerde birbiriyle yarış içinde. İnsallah isteklerinizi gerceklestırme fırsatınız olur bir gün.

Sanki kendimi okudum yazdıklarında. Her zaman sahip olduğumla yetindim ve sahip olduğum ufak tefek seyler için de hep çok çabaladım. Senin gibi hesap kitap yapmadan hiç alışveris yapmadım. Kendimi hep en son ve mecburi sırasına koydum önceliğim hiç kendim olmadı. 11 yaşındaki oğlum bana asosyalsin etrafına bak insanlar yaşıyor diyor. Gezme bilmezsin tozma bilmezsin diyor. Kendimden feda ettiklerime baktığımda sanırım boşa kürek çekmişim.
Bu aralar bende sahip olamadıklarımın üzüntüsünü demeyeyim de içimde garıp duygular yaşıyorum. Sanki yoruldum gibi. Oyle sahip olmadıklarım derken o kadar basit şeyler ki aslında. Yani kimini oylesine yaşadığı şeyler kiminin hayali olabiliyor.

Ben gezip tozsaydım boğazınızda lokma, kı..ınızda don olmazdı diyemediniz mi?çocugunuz da olsa haddini bilmesi gerekiyor.valla bi bizim çocukluğumuzdaki ana babalar böyle çocuk psikolojisi falan sallamaz çocugubun terbiyesini falan eli maşalı yaparlardı galiba

Back