O kadar doluyum kiii….

Arkadaşlar önceki konulardan belki hatırlarsınız annemin paragözlülüğüyle alakalı sorunlarım oldu hep. Yine bayram ve yine ben memlekete geldim hırsımdan ne yapacağımı şaşırdım artık. Her geldiğimde bi daha gelirsem ne olayım diyorum ama yine de geliyorum aile olunca.. kendi memleketime 10 saat uzaklıkta bi şehirde evli ve öğretmenim. Eşim de asker. Bu zamana kadar ailelerin doğru düzgün hiçbir yardımı dokunmadı ufak tefek ödemeler harici her şeyi kemdimiz yaptık düğün dernek gelinlik eşya vs aklınıza ne gelirse… neyse şükür o zor günler geride kaldı şimdi de hayırlısıyla araba almayı düşünüyoruz ona birikim yapıyoruz. Sorun annem. Sürekli benden bi para beklentisi var kardeşim Üni son sınıf en az 3 yıl düzenli parasını yolladım anneme aileme ihtiyaç olduğu müddetçe hep para yolladım gelip gittikçe aldım götürdüm getirdim yedirdim içirdim… ama yetmiyor yetmiyor hala daha ne istiyor anlamıyorum galiba istediği aylık belli bi para tıkır atmam. Babamın terzi dükkanı var 2 kız kardeşim var biri 22 biri 24 ikisi de çalışmıyor küçük olan daha üniversiteye gitmedi. Babamın emeklisi de yok zamanında çalışmadı boş oturdu küçükkken de çok yokluk çektik ben hep kendi imkanlarımla okudum üniversite de dahil olmak üzere. Bi kere de adam akıllı sormadılar bi ihtiyaç var mı diye öğrenciyken. Annem devletten bi para alıyor ekstra olarak 13 bin civari falan bir de terzi dükkanı işte bu şekilde gelirleri var ve kendilerinin tamam o kadar gelirleri olmasa da uçuk bi giderleri de yok yani. Ben yıllarca elimden geldiğince verdim ama hiç yetmedi kötü evlat hep ben oldum bir de bi karşılığını da göremiyorum bi güler yüz bi teşekkür bi Allah razı olsun hiç bişey yok. Dün kaplıcaya götürdüm ailecek bu gün pide ısmarladım mesela her geldiğimde böyle jestler yapmaya çalışırım ama bi türlü memnun olamıyorlar yani nasıl desem e tabiki yapacaksın kafasındalar gibi . Kardeşime de aylık yollamayı kestim geçen yıl büyük bi kavga ettik saygısızlık yaptı bana bi bisküviyi sakındı benden kavga ondan türemişti annem hemen onun yanında oldu falan yani işin içinde evlat ayrımcılığı da var kardeşime sen öğrencisin elini bişeye atma diyor en ufak şeyde bile topu bana atıyor yani mesela bakkaldan abur cubur almak için bile bana ödetmeye çalışıyor kardeşime sen öğrencisin diyor oysa ki ben öğrenciyken bi kere de sormadı bi ihtiyacın var mı diye aksine eve her geldiğimde o zamanlar market ihtiyacını alırdım öyle söyliyim. Neyse sözün özü baba olmuş 63 anne olmuş 55 yani bu yaştan sonra ne olacak ne olur bilmiyorum ama çok daraldım bunaldım arkadaşlar depremi yaşadım eve geldim 2 aylığına huzur vermediler bu para mevzuları yüzünden kavga da etmiştik ben valizi alıp eşimin yanına gittim küçük kardeşim hariç hepsi bana karşı çıkmıştı falan daha neler neler yani ben nasıl bir yol izlemeliyim? Bu arada annem düğün takılarımı bana göstermeden kendisi alıp koluna bilezik yaptı daha onun lafını bile yapmadım çünkü biliyorum ki yapsam kavga edicez ve son kavgamız olacak hissediyorum çünkü ipler koptu yani bi kavşağı daha kaldırmaz bizim ilişkimiz. Yeri geldi eşimle tartışmamız sorunumuz oldu manevi destek de görmüyorum o konuda da arkamda değiller inanın çıkmazdayım
Evlendiğimden bu yana düzenli para vermeyi kestim zaten ama imalarda bulunuyorlar şuraya 3 4 günlüğüne gelmişim tadım huzurum kalmadı hiç bir zaman aile olamadık. Yaşadığım şehirde de sıkılmıştım bi mola olur diye dğşğnmüştüm ama her geldiğimde aynı şeyi yaşıyorum para yedirince iyi oluyorum vermeyince imalar başlıyor. Ben zaten size yük olmamışım kendi kendime okudum evlendim hala ne istiyorlar benden
Bu şekilde ilişki yaşamaktansa uzak kalsaniza. Uzak olan kıymetli olur. Para gönderip göndermemek keyfinize kalsın. Yazdiklarinizdan yeterince destek olduğunuzu anladım. Artık vicdan yapacak bir durumunuz da yok. Kendi çekirdek ailenizle huzur içinde yaşayın. Nefes alanlarını farklı illeri gezerek görerek olusturun. Belli ki bu gerginliğe değmezler.

Yani bilemedim
Şimdi ben calısmıyorum eşimin gelırıde oyle aman aman degıl ama bu halde ben aılemle otobuse bınsem onlara odetmek ıstemem
Yemege gıtsek yıne onlara ödetmem
Yada kardesım unıversıte okuyorsa ona kımse ıstemeden yardım ederım
Aılemın kucuk ev aletlerı vs kendı harclıgımla alırım
Yaptıklarınızın cokta buyuk seyler oldugunu dusunmuyorum
Hanı oyle elıne ayagına kapanacakları bır durum yok
Zaten sende varsa aılen ıcın elınden gelenı yapmalısın
Adam o yasta calısıyormus
Gezıp kumar oynuyor desen tamam ama bana cok haklı gelmedın
Bu tarz örnekleri ben örnek amaçlı verdim bunları tabiki de ben de yapıyorum anlattığım üzere daha fazlasını da yapıyorum açıklamamı okursanız. Rahatsız olduğum konular çok farklı.. sizin durumunuz ile benim durumum çok farklıdır eminim ki…

Aileniz tarafından kabul görseniz para yedirmeye devam edersiniz..

Ne yapayım diye sormuşsunuz ya şöyle bi örnekle fikir vereyim. Benim eşimin ailesi aynı sizin anneniz gibi yaptı. Düğünü falan her şeyi kendimiz yaptık. Takılar da dahil olmak üzere. Düğünde gelen hediye takıların da büyük kısmını aldılar. Bi şey demedim. Sonra mesela düğüne gitcekler altın alınacak falan diye bize duyuruyolar. İşte onlar size taktı falan. En son eşime dedim ki takıları biz mi aldık da bize söylüyolar. O konu öyle bitti. Onun haricinde de sürekli babanız gibi iş yok vs diye yardım bekliyolar. Ben de normalde böyle şeyleri aramam yollarım yani. Ama baktım resmen bizi kullanıyorlar. Senede iki kez gidiyoruz dolap bile boşboş. Ki adam emekli. Evleri var vs. Kendilerini acındırıyolar yani. Ben en sonunda söyledim eşime. Yani maalesef yüz göz oldum eşimle bu konuda. Sonra kesildi. Hala laf arasında bi şeyler diyolar ama duymazdan geliyoruz. Annenize eşim sorun yapıyo deyin bence. Yuvam dağılacak sizin yüzünüzden vs abartın. Belki o zaman dururlar.

Ailen bir tl bile hak etmiyor. Ektikletini biçicekler. Sen önce kendine bak. Teşekkür bile yokmuş. Ne diye yapıyorsun maaşını versen de yaranamazsın. Altınlara konmak ne demek ya ne kadar ayıp.

Valla annem benim canim annem ama boyle kullanilmaya gelemem.
Farkinda olanlrak kullandiriyorsun kendini.
Kardessine yardim ok.ama cogu ogrenci maddi imkani yoksa, geri odemeli ya da odemesiz bursa basvurur. Basvursalardi.
Bleziklerimi kesinlikle o an geri isterdim ,ne musabet gerekirse ben kendim hediye alirim.

Sizin kabul etmisliginiz lin farkindalar, boyle devam ediyorlar.

Gerekirse verdiginiz borcu isteyin.Kardesleriniz yetiskin,ikisi de calisabilir.
markete beraber gitmeyin, alisveris yapmayin, yemek ismarlamayin. Cok kizdim
Beni öyle bi sorumluluk altına soktular ki inanın uzun bi zaman boyunca fark etmedim bile normalin bu olduğunu düşündüm ama biliyorum normal olmadığını artık. Yalnız şu var bundan sonra her şeyin hesabını soracak olsam hele ki o bileziklerin falan kıyamet kopar diye düşünüyorum çünkü ben de doluyum artık ipler tamamen kopar diye düşünüyorum altınların hesabını Allah’a havale ettim artık Allah’a versin hesabını ben bu dünyada bişey demeyeceğim

Ne yapayım diye sormuşsunuz ya şöyle bi örnekle fikir vereyim. Benim eşimin ailesi aynı sizin anneniz gibi yaptı. Düğünü falan her şeyi kendimiz yaptık. Takılar da dahil olmak üzere. Düğünde gelen hediye takıların da büyük kısmını aldılar. Bi şey demedim. Sonra mesela düğüne gitcekler altın alınacak falan diye bize duyuruyolar. İşte onlar size taktı falan. En son eşime dedim ki takıları biz mi aldık da bize söylüyolar. O konu öyle bitti. Onun haricinde de sürekli babanız gibi iş yok vs diye yardım bekliyolar. Ben de normalde böyle şeyleri aramam yollarım yani. Ama baktım resmen bizi kullanıyorlar. Senede iki kez gidiyoruz dolap bile boşboş. Ki adam emekli. Evleri var vs. Kendilerini acındırıyolar yani. Ben en sonunda söyledim eşime. Yani maalesef yüz göz oldum eşimle bu konuda. Sonra kesildi. Hala laf arasında bi şeyler diyolar ama duymazdan geliyoruz. Annenize eşim sorun yapıyo deyin bence. Yuvam dağılacak sizin yüzünüzden vs abartın. Belki o zaman dururlar.
Eşimin çok sakin ve ılımlı olduğunu da biliyorlar ne yazık ki ben şuna anlam veremiyorum çevremdeki herkesin anne babası aman oğlum aman kızım benim olmasın onların olsun kafasındayken benim ailem neden böyle değil neden kızım kendi başının çaresine baktı bize yük olmadı okudu etti düğün yaptı eşya aldılar şimdi de kredi çekip araba alacaklar biz de yük olmayalım aman diye düşünmüyorlar? Çünkü ben söyledim onlara hatta geçenlerde dert bile yakındım para yetmiyor sürekli eksideyiz 20 bin kiraya gidiyor bi yandan birikim yapmaya uğraşıyoruz diye ama yok yine aynılar yani

Yani bilemedim
Şimdi ben calısmıyorum eşimin gelırıde oyle aman aman degıl ama bu halde ben aılemle otobuse bınsem onlara odetmek ıstemem
Yemege gıtsek yıne onlara ödetmem
Yada kardesım unıversıte okuyorsa ona kımse ıstemeden yardım ederım
Aılemın kucuk ev aletlerı vs kendı harclıgımla alırım
Yaptıklarınızın cokta buyuk seyler oldugunu dusunmuyorum
Hanı oyle elıne ayagına kapanacakları bır durum yok
Zaten sende varsa aılen ıcın elınden gelenı yapmalısın
Adam o yasta calısıyormus
Gezıp kumar oynuyor desen tamam ama bana cok haklı gelmedın
Bir an konu sahibinin kardeşlerinden biri olduğunuzu düşündüm.. rica ediyorum tekrar okuyun konuyu ve elinizi vicdanınıza koyun. Çoğu detayı atlamışsınız.

Kusura bakmayın da kazık kadar olmuş kardeşleriniz niye çalışmıyorlar hatta annenizin de yaşı çok değil o da çalışabilir Allah ömür verirse onun yaşında ben de çalışıyor olacağım emekliliğim 58de hak edilmiş olacak
Annemde ritim bozukluğu vardı 2 kere operasyon geçirdi onu söylüyor sürekli ben hastayım ben hastayım ama çayır cayır sigara da içiyor önceden akılları nerdeyse işte sağlıklıyken çalışsaydı bi yerde şimdi kendi rahat ederdi

Eşimin çok sakin ve ılımlı olduğunu da biliyorlar ne yazık ki ben şuna anlam veremiyorum çevremdeki herkesin anne babası aman oğlum aman kızım benim olmasın onların olsun kafasındayken benim ailem neden böyle değil neden kızım kendi başının çaresine baktı bize yük olmadı okudu etti düğün yaptı eşya aldılar şimdi de kredi çekip araba alacaklar biz de yük olmayalım aman diye düşünmüyorlar? Çünkü ben söyledim onlara hatta geçenlerde dert bile yakındım para yetmiyor sürekli eksideyiz 20 bin kiraya gidiyor bi yandan birikim yapmaya uğraşıyoruz diye ama yok yine aynılar yani
Benim ailem en ufak bi hediye alsam mahcup olur alma der vs. Ama eşimin ailesi sizinkiler gibi. Maalesef herkes aynı değil işte. Siz yaptıkça fazlasını isterler. Ayrıca eşim çok ılımlı demişsiniz emin olun ben de çok ılımlıyım ama bi yerden sonra afedersiniz ben keriz miyim diyo insan. Eşinizi o noktaya getirmeden kendiniz bitirin bu işi.

Bir an konu sahibinin kardeşlerinden biri olduğunuzu düşündüm.. rica ediyorum tekrar okuyun konuyu ve elinizi vicdanınıza koyun. Çoğu detayı atlamışsınız.
Okudugum yoruma karsılık yazdım
Yanı bır otobus bıletıymıs yemekmıs yada unıversıte okuyan kardese harclıkmıs bunlar cok ufak seyler oldugu ıcın onlara yorum yazdım
Tabı konu sahıbı daha cogunu yasıyor olabılır

Arkadaşlar önceki konulardan belki hatırlarsınız annemin paragözlülüğüyle alakalı sorunlarım oldu hep. Yine bayram ve yine ben memlekete geldim hırsımdan ne yapacağımı şaşırdım artık. Her geldiğimde bi daha gelirsem ne olayım diyorum ama yine de geliyorum aile olunca.. kendi memleketime 10 saat uzaklıkta bi şehirde evli ve öğretmenim. Eşim de asker. Bu zamana kadar ailelerin doğru düzgün hiçbir yardımı dokunmadı ufak tefek ödemeler harici her şeyi kemdimiz yaptık düğün dernek gelinlik eşya vs aklınıza ne gelirse… neyse şükür o zor günler geride kaldı şimdi de hayırlısıyla araba almayı düşünüyoruz ona birikim yapıyoruz. Sorun annem. Sürekli benden bi para beklentisi var kardeşim Üni son sınıf en az 3 yıl düzenli parasını yolladım anneme aileme ihtiyaç olduğu müddetçe hep para yolladım gelip gittikçe aldım götürdüm getirdim yedirdim içirdim… ama yetmiyor yetmiyor hala daha ne istiyor anlamıyorum galiba istediği aylık belli bi para tıkır atmam. Babamın terzi dükkanı var 2 kız kardeşim var biri 22 biri 24 ikisi de çalışmıyor küçük olan daha üniversiteye gitmedi. Babamın emeklisi de yok zamanında çalışmadı boş oturdu küçükkken de çok yokluk çektik ben hep kendi imkanlarımla okudum üniversite de dahil olmak üzere. Bi kere de adam akıllı sormadılar bi ihtiyaç var mı diye öğrenciyken. Annem devletten bi para alıyor ekstra olarak 13 bin civari falan bir de terzi dükkanı işte bu şekilde gelirleri var ve kendilerinin tamam o kadar gelirleri olmasa da uçuk bi giderleri de yok yani. Ben yıllarca elimden geldiğince verdim ama hiç yetmedi kötü evlat hep ben oldum bir de bi karşılığını da göremiyorum bi güler yüz bi teşekkür bi Allah razı olsun hiç bişey yok. Dün kaplıcaya götürdüm ailecek bu gün pide ısmarladım mesela her geldiğimde böyle jestler yapmaya çalışırım ama bi türlü memnun olamıyorlar yani nasıl desem e tabiki yapacaksın kafasındalar gibi . Kardeşime de aylık yollamayı kestim geçen yıl büyük bi kavga ettik saygısızlık yaptı bana bi bisküviyi sakındı benden kavga ondan türemişti annem hemen onun yanında oldu falan yani işin içinde evlat ayrımcılığı da var kardeşime sen öğrencisin elini bişeye atma diyor en ufak şeyde bile topu bana atıyor yani mesela bakkaldan abur cubur almak için bile bana ödetmeye çalışıyor kardeşime sen öğrencisin diyor oysa ki ben öğrenciyken bi kere de sormadı bi ihtiyacın var mı diye aksine eve her geldiğimde o zamanlar market ihtiyacını alırdım öyle söyliyim. Neyse sözün özü baba olmuş 63 anne olmuş 55 yani bu yaştan sonra ne olacak ne olur bilmiyorum ama çok daraldım bunaldım arkadaşlar depremi yaşadım eve geldim 2 aylığına huzur vermediler bu para mevzuları yüzünden kavga da etmiştik ben valizi alıp eşimin yanına gittim küçük kardeşim hariç hepsi bana karşı çıkmıştı falan daha neler neler yani ben nasıl bir yol izlemeliyim? Bu arada annem düğün takılarımı bana göstermeden kendisi alıp koluna bilezik yaptı daha onun lafını bile yapmadım çünkü biliyorum ki yapsam kavga edicez ve son kavgamız olacak hissediyorum çünkü ipler koptu yani bi kavşağı daha kaldırmaz bizim ilişkimiz. Yeri geldi eşimle tartışmamız sorunumuz oldu manevi destek de görmüyorum o konuda da arkamda değiller inanın çıkmazdayım
Evlendiğimden bu yana düzenli para vermeyi kestim zaten ama imalarda bulunuyorlar şuraya 3 4 günlüğüne gelmişim tadım huzurum kalmadı hiç bir zaman aile olamadık. Yaşadığım şehirde de sıkılmıştım bi mola olur diye dğşğnmüştüm ama her geldiğimde aynı şeyi yaşıyorum para yedirince iyi oluyorum vermeyince imalar başlıyor. Ben zaten size yük olmamışım kendi kendime okudum evlendim hala ne istiyorlar benden
İki üniversite okudum ailem büyük fedakarlıklarla beni okuttu.Özellikle annem.Onun sayesinde öğretmen oldum.Öğrenim bursumun geri ödemesini bile babam ödedi.Şimdi de ben onlar için elimden geleni yapıyorum .Sizin durum farklıymış ama.

Siz hala kullanıldığınızın farkında değilsiniz gibi geldi bana.
Benim kuzeniminde annesi vefat etti babası tekrar evlendi. Eğer çalışıp eve para verir ihtiyaçlarını karşılarsa o evde yaşama hakkı vardı. Ona da yaşamak denirse.
Şu an evli kirada oturuyo maddi durumu iyi değil diye babası arayıp sormuyor bile. Çünkü maddi olarak ondan bi beklentisi olamayacağını biliyo.
Ben sizin yerinizde olsam yatırım olarak birşey alır borcum var diye onlara yardımı keserdim. Mecbur kalmadıkça da gitmezdim.

Peki ben ne yapmalıyım yani nasıl desem buraya geldim işte teyzemlere gitmek için otobüse biniyoruz mesela git gel otobüs dolmuş 4 kişi birden para benden çıkıyor çoğu zaman bu durumda vermemeli miyim ? Ya da atıyorum markete uğranıyor belli şeyler alınıyor hani benim ödememem bekleniyor gibi tavırlarını görüyorum. Ben de zaten yoldan gelmişim bilet git gel 3 bin olmuş zaten ya da her şeyi geçtim babam iş durumundan dükkanından bahsediyor işler kötü bilmem ne yanımda bunlar konuşuluyor ima ediliyor. Yani bunun normali nedir mesela. Geçenlerde annem 2 bin istedi borç sözde ben de verdim sonra benden iban istemiş ben de kibarlığına gerek yok anne ya demiştim yollamadı mesela 😂 yani sömürüldüğümğn farkındayım ama bunun normalı nedir inanın onu bilmiyorum cuma yola çıkıcam gün sayıyorum
"Çok borcumuz var. Dardayız. Yetişemiyoruz." Hep ağzınızda bu laflar olsun. Nasıl onlar size bunları söylüyorsa daha onlar söylemeden siz söyleyin.
Hatta arasıra arayın "kartları ödeyemedik zorlanıyoruz borç yollayabilir misiniz?" deyin.
Ağlayana ağlayacaksınız tek yol bu

Keske aile yanina geleceğinize eşinizle yada arkadaşınızla ufak bir tatil yapsaydıniz daha huzurlu olurdunuz

Okudugum yoruma karsılık yazdım
Yanı bır otobus bıletıymıs yemekmıs yada unıversıte okuyan kardese harclıkmıs bunlar cok ufak seyler oldugu ıcın onlara yorum yazdım
Tabı konu sahıbı daha cogunu yasıyor olabılır
Mesele dediginiz gibi degil. Annesi kizi somuruyor. Ya evlendiginde, bileziklerini izinsiz alip kullaniyormus.
Butun hedap kitabi , kizina odetiyormus.

Hepimiz ailemize bir seyler yapariz ,ama insan mahcup olur. Bunlara yetmiyor, daha cok istiyor

Çalışmayan anne ve kardeşler var ihtiyaç varsa işe girip çalışsınlar. neden siz hala onların gözlerine girmeye çalışıyorsunuz? Ekstra ise girip çalışsanız tüm maaşları onlara verseniz gene kıymet bilmeyecekler. Para filan yollamayın. Herkes başının çaresine baksın.

Back
X