11 yaşında bunu der ama ana baba olunca anlar... çok üzüldüm içim acıdı bir an. üzülmeyin nolur. çocuklar sever öyle ana babaya kusur bulmayı, geçim derdi bilmemekten. geçim derdini tatmamışlığı da sizin hissettirmemiş olmanızdan... ne güzel anasınız ki, gezmek yerine onun imkanlarını iyileştirmişsiniz.Sanki kendimi okudum yazdıklarında. Her zaman sahip olduğumla yetindim ve sahip olduğum ufak tefek seyler için de hep çok çabaladım. Senin gibi hesap kitap yapmadan hiç alışveris yapmadım. Kendimi hep en son ve mecburi sırasına koydum önceliğim hiç kendim olmadı. 11 yaşındaki oğlum bana asosyalsin etrafına bak insanlar yaşıyor diyor. Gezme bilmezsin tozma bilmezsin diyor. Kendimden feda ettiklerime baktığımda sanırım boşa kürek çekmişim.
Bu aralar bende sahip olamadıklarımın üzüntüsünü demeyeyim de içimde garıp duygular yaşıyorum. Sanki yoruldum gibi. Oyle sahip olmadıklarım derken o kadar basit şeyler ki aslında. Yani kimini oylesine yaşadığı şeyler kiminin hayali olabiliyor.
Çocukken menenjit geçirdim. Ben de hatırlıyorum kesik kesik.Sanki kendimi okudum yazdıklarında. Her zaman sahip olduğumla yetindim ve sahip olduğum ufak tefek seyler için de hep çok çabaladım. Senin gibi hesap kitap yapmadan hiç alışveris yapmadım. Kendimi hep en son ve mecburi sırasına koydum önceliğim hiç kendim olmadı. 11 yaşındaki oğlum bana asosyalsin etrafına bak insanlar yaşıyor diyor. Gezme bilmezsin tozma bilmezsin diyor. Kendimden feda ettiklerime baktığımda sanırım boşa kürek çekmişim.
Bu aralar bende sahip olamadıklarımın üzüntüsünü demeyeyim de içimde garıp duygular yaşıyorum. Sanki yoruldum gibi. Oyle sahip olmadıklarım derken o kadar basit şeyler ki aslında. Yani kimini oylesine yaşadığı şeyler kiminin hayali olabiliyor.
Sizinki muhtemelenSevgiliderin sularda sizin yorumunuz benim için onemli.tabii ki çok şükür halimize. belki bir gün ben de kendi konumu açarım ama ayni olmasa da benzer süreçlerden ben de gectim.kpss çalışamadan işe girmek zorunda olmak 8 yıl stresli çalışma hayati ,sonra evlilik,sonra evlat sahibi olabilmek için işten cikmak...hamdolsun şimdi oğlum var.ekonomik sıkıntım yok ama issizim.mutsuzum.sanki bu yaşadığım hayat benim değil.
Derdimden utandım.Allah yolunuzu bahtinizi açık etsin.esiniz ve yavrularinizla güldürsün siziKimse istediği hayatı yasiyamiyor ki...yaşayanlar var aslında belki ama şans bazen herkese gülmüyor!
6.5 yaşında annemle babami kaybettim 1.5 sene arayla şöyle soyliyeyim ilk olarak babamı kaybettim yaa !!!
işte o gün yavaş yavaş hayatimi kaybettim dunyam alt ust oldu hep derim babam olsaydi cok farkli bir yerde olurdum belki
diye
su an evliyim ikizlerim var ucuncusu yolda iyi kotu giden bir evliligim var zengin deiliz orta halli bir aileyiz.boyle bi hayat mi isterdim???
Hayır çalışan kendi ayakları üzerinde duran istediğini istediği zaman yapan biri olmayı tercih ederdim!!Hayat bu insanlar bazen seçemiyor istediği hayatı...
Yani diyeceğim su ki siz hayslimiz olan kitabı okumayı gezmeyi istersiniz hakli olarak herkes kendi hayalini ister..
Ben en çok babami isterdim yanimda diye bilirsin çok mu farklı bir hayatın olacak diye evet derim çok çok farklı olacak en azından onun sevgisi ve koruması olacak diye benim de hayalim babam isterim ki bi tel kadar uzağında olsun sesini duyayım 40 yılda birde olsa arıyayım olmuyor
Nerden geldim bu konuya
Ne güzel diziydi amabunları ben de sıklıkla yaşıyorum. düşünüp düşünüp boğulup sonra yeniden doğuyorum sanki. bi dizi vardi forever diye onun gibiyim
neyse konuyu dagitmayayim. herkesin olduğu gibi iyi kötü inişli çıkışlı bolluk ya da yokluk içinde birbirini takip eden sarmalda bi hayatim var. ama ben bu duygulara en çok evlendikten sonra düştüm. hele sehir değiştirdim daha beter oldum.
sonra farkettim ki ben bahcesi olan bi evde büyüdüm. canim sıkılınca balkona cikar oraya uzanan asma yapraklarıni severdim. söğüt dallarini oksar agaclarla bahceyle konusurdum. dert anlatmak degil ne kadar guzelsin yaprakların ne kadar güzel iyi ki varsi gibi seyler. daha da canım sıkkınsa iner bi bahceyi turlardim. tek tek agaclara dokunurdum. eve gelince sıkıntı bahcede kalmış olurdu. uyur uyanır herşeyi atlatmis olurdum.
evlenince apartmanda oturdum. atandim istanbula geldim. agac bulup sevmek bile zor burda. ve içimde zaptedemedigim bı üretme biseye yarama emek verme arzusu var. cicek aldim nane aldim cillenmis patatesimi diktim. oglumla torfu gazeteye döküp oynadik....
hayallerim var benim de sizinki gibi, listelerim var. ama bu dönemde insanin bence en büyük eksiği toprak ağaç hayvan kısacası doğa. sadece stres yükleniyoruz. stres atacagimiz seyler genelde paralı. ben bunu anlatıyorum ama belki su an sizin saksi toprak alacak kadar bile butceniz yoktur. ama biraz da anlattığım açıdan düşünün.
günlüğü 30 lira kampinglerde hedefim icinde cruz gemilerde uzun bi tatile cikmak da... ben en çok hayal kurmayi seviyorum sanırımfakirim ama umudum çok
ne demis Nezihe Meriç "umut fakirin ekmeği"
ben ne demisimbu kapitalizmin en büyük oyunu üretmenin mutlulugunu elimizden alması.
Daha yeni cezadan geldim. O topa girmek istemem zatenZenginlik sorusunun cevabı uçsuz bucaksız derya gibi, belki bir çiftçiye göre tarlasını 50 dönüme çıkarmaktır, belki 20 küçükbaş hayvanını 200'e çıkarmaktır, cam kenarında oturan nene için torunlarının ziyareti, akşamları evine ekmek götüren babaya göre çocuklarına bir göz odası da olsa bir ev alabilmektir, belki bir anne için evlatlarına çok istedikleri oyuncakları alabilmektir, bir gariban için belki de sadece günü karnı tok geçirebilmektir, insanoğluyuz nefsimiz ve isteklerimiz var, istemenin sınırı yok, hayallerimiz var, herkes hayallerini yaşamak ister, öyle ya ömür dediğimiz göz açıp kapayana kadar.
Umarım herkes hayal ettiği zenginliğe kavuşsun, yalnız sizlerden bir istirhamım var hanımlar, konu içeriği maddiyat olunca işin içine siyasi ve dini mesajlar girebiliyor, bu tip mesajlar yazmazsanız sevinirim çünkü malumunuz yasak, uyarı almanızı istemem, ki 19 sayfada 2 yorumcu banlandı bile, tabii konu da kapansın istemeyiz.
Sagolun tskler..herkesin hayali farklı benim ki babam....Derdimden utandım.Allah yolunuzu bahtinizi açık etsin.esiniz ve yavrularinizla güldürsün sizi
Katılmıyorum. Neden para ile geçecek rahatsızlıkları sunuyorsunuz örnekleriniz de?Kesinlikle öyle,
Bilmemkim cok zenginmis ama cocugu hastaymis, neye yararmis, neye yarar oyle mi?
Bugün Muş ta serebral palsili bir çocuğun yurume aleti icin yardim kampanyasi vardi, zengin ve sagliksizsaniz onu alabilirsiniz mesela... Hem sağlığı hem parasi olmayan ne yapsin? Surunsun.
Yok arkadaş, lidyalilardan beri dunyada en onemli sey para, uğruna savaslarin yapıldığı, insanlarin birbirini hatta kendini öldürdüğü tek sey para. Hastalikta, sağlıkta, dogururken, evlenirken hatta ölürken bile paran yoksa surunuyorsun.
canım...babamı kaybedeli aniden 10 ay oldu. bu öyle bir boşluk öyle bir özlemki, şuan hiçbirşeyim olmasa da babam hayatta olsa.dediğini gibi bir telefon uzağımda olması için neler vermzdimKimse istediği hayatı yasiyamiyor ki...yaşayanlar var aslında belki ama şans bazen herkese gülmüyor!
6.5 yaşında annemle babami kaybettim 1.5 sene arayla şöyle soyliyeyim ilk olarak babamı kaybettim yaa !!!
işte o gün yavaş yavaş hayatimi kaybettim dunyam alt ust oldu hep derim babam olsaydi cok farkli bir yerde olurdum belki
diye
su an evliyim ikizlerim var ucuncusu yolda iyi kotu giden bir evliligim var zengin deiliz orta halli bir aileyiz.boyle bi hayat mi isterdim???
Hayır çalışan kendi ayakları üzerinde duran istediğini istediği zaman yapan biri olmayı tercih ederdim!!Hayat bu insanlar bazen seçemiyor istediği hayatı...
Yani diyeceğim su ki siz hayslimiz olan kitabı okumayı gezmeyi istersiniz hakli olarak herkes kendi hayalini ister..
Ben en çok babami isterdim yanimda diye bilirsin çok mu farklı bir hayatın olacak diye evet derim çok çok farklı olacak en azından onun sevgisi ve koruması olacak diye benim de hayalim babam isterim ki bi tel kadar uzağında olsun sesini duyayım 40 yılda birde olsa arıyayım olmuyor
Nerden geldim bu konuya
Ben 96 kaybettim...ama çok özledim anlatam cümlelere sığmaz eksikliği!!! Benim için en büyük zenginlik onun yanimda olması....dünyalara degismemcanım...babamı kaybedeli aniden 10 ay oldu. bu öyle bir boşluk öyle bir özlemki, şuan hiçbirşeyim olmasa da babam hayatta olsa.dediğini gibi bir telefon uzağımda olması için neler vermzdim
Ne güzel diziydi ama
Bende beklemiştimdeğil mi ama
az beklemedim ikinci sezonu çekecekler diye ahh ahhcekmediler hainler
Bende beklemiştim
Ay ne güzel olurdu. Ama kaç yıl geçti çekmezler herhalde. Gerçi haberim de olmazdı galibakeşke cekselerdi
artik cekmezler demi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?