• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zenginlik nedir?

Bunların hepsine hakkınız var
Ama herkesin imtihanı farklı.

Mesela benim için zenginlik annecimin birgün olsun bugün iyiyim yemekte yiyebildim diyebilmesi.

Diyeceğim o ki herkesin hayatında mahrum kaldığı bişeyler var.....
Annenize Allah şifalar versin. Ne kadar doğru hepimiz bir şeylerden mahrum olacağız. Belki bana biraz ağır geldi yaşadıklarım,ama bir yandan benden kötülerde var diye zaten sürekli kendime hatırlatıyorum.

Annenize Allah şifalar versin. Ne kadar doğru hepimiz bir şeylerden mahrum olacağız. Belki bana biraz ağır geldi yaşadıklarım,ama bir yandan benden kötülerde var diye zaten sürekli kendime hatırlatıyorum.
Amin teşekkür ederim.

Bende bu yaşıma kadar birçok şey yaşadım.
Parasızlık, yalnızlık, çaresizlik, hastalık...
Hiçbiri hastalık kadar ağır değil emin ol.

Şuan maddiyat için bukadar üzülmeki kazandığında harcayacak sağlıgın kalsın:)

24 yaşında evlendim,27 yaşında anne oldum. Bebek için acele etmedik aslında,ama şimdiki aklım olsa evlenmeyi biraz daha ertelerdim.
Evet cok erken yasta evlenmissiniz. Yanlis anlamayin,sadece kendinize yasayacak zaman kalmamis diye oyle soyledim,yoksa evliliginizde mutlusunuzdur esinizle cocugunuzla o ayri konu

Ins. Yani çok şükür şu an idare ediyoruz ama önümüzde sıkıntılı geçecek bir dönem var ,onuda atlatirsak eski halimize döneriz.
İnşallah Allah tez önce sağlık ve huzurla kolaylıkla bu süreci atlatmanizi nasip etsin.onerim 2020 de kpss ye hazırlanmanın:) benim de kendimi teselli bu yönde:)

Amin teşekkür ederim.

Bende bu yaşıma kadar birçok şey yaşadım.
Parasızlık, yalnızlık, çaresizlik, hastalık...
Hiçbiri hastalık kadar ağır değil emin ol.

Şuan maddiyat için bukadar üzülmeki kazandığında harcayacak sağlıgın kalsın:)
Dogru söylüyorsunuz.acil sifalar diliyorum

Ne ara yazdım diye bakıyordum yorumunuza:) ne kadar benzermis yaşadıklarımız
Bu arada benim de babam ben küçükken vefat etti..ben de lisede burs aldım:) ve hep tutumluydum.yarinimi hep düşündüm kimseye muhtaç olmamak icin.Sizin avantajiniz bana göre küçük olmanız:) inşallah benim yaşıma geldiğinizde (36) tüm sorunlarınızı atlatmış olursunuz...

Aklıma şu geldi . Eski çalıştığım ofiste bir katip varmış benden önce . Beraber çalışmadım hiç . Gecekondu da yaşayan asgari ücret alan evli barklı biri. Neyse işte buna o senenin en büyük ikramiyesi çıkmış . Kimseye söylemeden bir bahane ile işten çıkmış . Sonra herkes öğrenmiş . Ben orya başladıktan sonra ara ara ziyarete gelirdi . Bir gün bana dediki hangi semtte oturuyorsun . Cevap verdim. İyi yerde oturuyormuşsun . Orda ben bile oturamıyorum dedi . O kadar sinirlendimki , her parası olan oturamıyor orda dedim . Sonradan görmelik bu olsa gerek . Neyse işte uzatmayım . Zamanla bunun paralar suyunu çekti battı, çekleri patladı falan . Hapis cezaları vs. Netice de ilk halinden beter duruma düştü . Allah imtihan etti oda doğru davranmayarak sınavı kaybetti . Öyle anlatasım geldi

Aklıma şu geldi . Eski çalıştığım ofiste bir katip varmış benden önce . Beraber çalışmadım hiç . Gecekondu da yaşayan asgari ücret alan evli barklı biri. Neyse işte buna o senenin en büyük ikramiyesi çıkmış . Kimseye söylemeden bir bahane ile işten çıkmış . Sonra herkes öğrenmiş . Ben orya başladıktan sonra ara ara ziyarete gelirdi . Bir gün bana dediki hangi semtte oturuyorsun . Cevap verdim. İyi yerde oturuyormuşsun . Orda ben bile oturamıyorum dedi . O kadar sinirlendimki , her parası olan oturamıyor orda dedim . Sonradan görmelik bu olsa gerek . Neyse işte uzatmayım . Zamanla bunun paralar suyunu çekti battı, çekleri patladı falan . Hapis cezaları vs. Netice de ilk halinden beter duruma düştü . Allah imtihan etti oda doğru davranmayarak sınavı kaybetti . Öyle anlatasım geldi
Helal para en önemli olanı.suyla gelen selle gider.
Paylaşmakla çok iyi ettiniz.

Ne kadar benzer şeyler yaşamışız. Bir an sanki ben yazıyorum dedim . Vallahi Çırağanda da yemek yedim yeri geldi gidip bir tavuk ekmekçide de.
Şimdi konuşması kolay diyecekler ama inanın bana yanınızda ki insanın samimiyeti ve huzurlu olmanız çok önemli. Benim babamın maddi durumu çok iyi olmasına rağmen ben çalışıyorum.
İnsan bir şeyleri istiyorsa bence çalışmalı , azmetmeli.
Ne iş yapıyorsunuz?

bunları ben de sıklıkla yaşıyorum. düşünüp düşünüp boğulup sonra yeniden doğuyorum sanki. bi dizi vardi forever diye onun gibiyim :D

neyse konuyu dagitmayayim. herkesin olduğu gibi iyi kötü inişli çıkışlı bolluk ya da yokluk içinde birbirini takip eden sarmalda bi hayatim var. ama ben bu duygulara en çok evlendikten sonra düştüm. hele sehir değiştirdim daha beter oldum.

sonra farkettim ki ben bahcesi olan bi evde büyüdüm. canim sıkılınca balkona cikar oraya uzanan asma yapraklarıni severdim. söğüt dallarini oksar agaclarla bahceyle konusurdum. dert anlatmak degil ne kadar guzelsin yaprakların ne kadar güzel iyi ki varsi gibi seyler. daha da canım sıkkınsa iner bi bahceyi turlardim. tek tek agaclara dokunurdum. eve gelince sıkıntı bahcede kalmış olurdu. uyur uyanır herşeyi atlatmis olurdum.

evlenince apartmanda oturdum. atandim istanbula geldim. agac bulup sevmek bile zor burda. ve içimde zaptedemedigim bı üretme biseye yarama emek verme arzusu var. cicek aldim nane aldim cillenmis patatesimi diktim. oglumla torfu gazeteye döküp oynadik....

hayallerim var benim de sizinki gibi, listelerim var. ama bu dönemde insanin bence en büyük eksiği toprak ağaç hayvan kısacası doğa. sadece stres yükleniyoruz. stres atacagimiz seyler genelde paralı. ben bunu anlatıyorum ama belki su an sizin saksi toprak alacak kadar bile butceniz yoktur. ama biraz da anlattığım açıdan düşünün.

günlüğü 30 lira kampinglerde hedefim icinde cruz gemilerde uzun bi tatile cikmak da... ben en çok hayal kurmayi seviyorum sanırım :D fakirim ama umudum çok :D

ne demis Nezihe Meriç "umut fakirin ekmeği"

ben ne demisim 🙈 bu kapitalizmin en büyük oyunu üretmenin mutlulugunu elimizden alması.

Ah içimdekileri söylediniz resmen. Insan başına gelene kadar toz pembe yaşayabiliyor ama sonra gerçekler dank ediyor bir yerde. Hasta olma lüksümüz bile yok:KK43:

Kesinlikle öyle,
Bilmemkim cok zenginmis ama cocugu hastaymis, neye yararmis, neye yarar oyle mi?
Bugün Muş ta serebral palsili bir çocuğun yurume aleti icin yardim kampanyasi vardi, zengin ve sagliksizsaniz onu alabilirsiniz mesela... Hem sağlığı hem parasi olmayan ne yapsin? Surunsun.
Yok arkadaş, lidyalilardan beri dunyada en onemli sey para, uğruna savaslarin yapıldığı, insanlarin birbirini hatta kendini öldürdüğü tek sey para. Hastalikta, sağlıkta, dogururken, evlenirken hatta ölürken bile paran yoksa surunuyorsun.

Zenginlik,kombinin ayarını hiç düşünmeden istediğin kadar açmaktır.ama ben bu sene hep en düşükde açtım.ve fakat televizyon karşısında eşimle battaniyeyle kışı geçirmek de çok güzelmiş onu anlamadım.

Kesinlikle nefis. Yoksa eskiden çok daha kötüyken bile daha mutluydum şu anki ruh halimden. Bir keresinde öyle kaçamak yapayım dedim,eve geldim ki kendime bir tişört almışım,geri kalan hep oğluma:)
ama o tshirtu her baktiginizda bir degisik hissetmiyor musunu? ben de cok tutumluyum ve oyle yasamak zorundayim bir kac sene daha en azindan. br kac ay once kendime sehir disi gezi yaptim. evde sandvicleri hazirlayip tabii ki...onceden alabileceklerimi en aza indirgedim hazirlik yaparak ama o gun de bir sey gorunce aldim. cuzdanima birnpara koydum bugun bu bitebilir dedim, biterse uzulmek yok dedim. oyle iyi geldi ki, o gun bana bir kac aydir baya yetiyor :)

Back