- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.823
- 208
Parası olupta sızın sahip olmadığı şeylere sahip olmayan bir sürü zengin hesapsız kitapsız yaşayan insanlar var hak veriyorum hangimiz ay sonu nu elektirk doğal gaz masraflarını düşünmüyor malesef zenginlik çalışarak olmuyor zenginlik babadan oğula geçen bisey u yüzden sahip olduklarınız şükür etmek en iyisi evladın ve esin senin tüm servetinin.Merhaba. Şimdi yazacaklarimin amacı biraz dertleşmek,biraz kendime gelmek vs. Hayatımın ilk yılları, kendi halinde ,toprağını işleyen bir ailenin kızı olarak geçti. Sonra babamın vefatı,ardından toprakların,malın mülkün bir anda elden çıkması derken,o güne kadar kendi işinden başka bir şey bilmeyen annem ve abilerim,dışarıda çalışmaya başlamışlar. O günden beride durmadan çalışıyorlar.
Bu şartlarda tahmin edersiniz ki maddi olarak hiç bir zaman istediğim gibi harcayan,istediğini hemen alabilen biri olmadım. Ortaokulda bir burs kazandım ve onu bile alıp anneme verirdim. Yapı olarak maddiyata hiç önem vermedim. Üniversiteyi kendi çabamla kazandım ve aileme yük olmadan bitirebildim. Hatta burs ve haftasonu çalışarak kazandığım harçlığımdan anneme ve yeğenlerime para bile gönderdim.
Okulu bitince oturup kpss çalışacak şartlarım olmadığı için hemen çalışmaya başladım. O süreçte de hep aileme yardım ettim,yani yine gönlümce harcama yapamadım.
Sonrada eşimle tanışıp evlendim. Çok şükür birlikte idare edebilecek paralar kazandık ama çalıştığımız yer sonradan paramızı ödemedi vs sil baştan yeni bir şehre taşındık,eşim çalışmaya başladı,ben çocuğumuza bakmak için çalışmadım.
Derken belki çalışmıyor olmanın sıkıntısı,belki yılların yorgunluğu artık bunaldığımı hissediyorum. Bir kere düşünmeden,hesap kitap yapmadan alış veriş yapmak istiyorum mesela. Almak istediğim kitap listem,görmek istediğim yerlerin listesi bana uzaktan bakıp durmasın mesela. Ne bileyim eşimle,çocuğumla hadi bu yaz şuraya tatile gidelim diyebilmek istiyorum mesela..
Evet hep kendimden alta onlara bakıp şükrettim,en büyük zenginliğim sağlığım,evladım,eşim,beni anlamasalarda ailem dedim. Ama ..aması var bu aralar içimde.. ne olur biliyorum herkes zorluklarla mücadele ediyor,ya sağlığın olmasaydı ya şunun olmasaydı demeyin,diyorum ya 3 yaşından beri bunların hepsini biliyorum..sadece bu aralar bu hislerime söz geçiremiyorum.
Tamam da kaptan kusura bakma evlat sahibi huzurlu bir aileye sahip olmak para değil insan hayat eşini parayla mi satın alıyor yada çocuğunu rabbim kimseyi muhtaç etmesinzenginlik paradır. mutluluk da paradır. şimdi pollyannalar gelmesin. para oldukça biçok kapı açılır mutlu olursun. sağlık da dahil bir çok şeyin çaresi paradan geçer. (çok küçük istisnalar hariç.)
Tamam da kaptan kusura bakma evlat sahibi huzurlu bir aileye sahip olmak para değil insan hayat eşini parayla mi satın alıyor yada çocuğunu rabbim kimseyi muhtaç etmesin
Vallah ne deyim kaptan napolyonun yerli örneği gibisin:):) para para parabiri diğerinin ikamesi değil ki. eşi her zaman bulabilirsin. illa eş veya para olacak diye bişey yok. paran olursa geniş bi çevren olur kurslara gidersin tatillere çıkarsın eşi de bulursun. ne var bunda?
çocuğunuz olmaz dünyanın en iyi doktorlarına gidersin.
yolda yürürken kafamıza inşaattan taş düşse ölürüz. ibrahim tatlısesi kafasından tüfekle vurdular, ölmedi.Vallah ne deyim kaptan napolyonun yerli örneği gibisin:):) para para para
Hahhahayyy aynen vallah bak bunu dusunemedim:) o ,zamn parasizligin gözü kör olsun diyelimyolda yürürken kafamıza inşaattan taş düşse ölürüz. ibrahim tatlısesi kafasından tüfekle vurdular, ölmedi.
e heralde para para para
yolda yürürken kafamıza inşaattan taş düşse ölürüz. ibrahim tatlısesi kafasından tüfekle vurdular, ölmedi.
e heralde para para para
Ben de bu dünyadaki vaktinin henüz bitmediğini düşünüyorum.Kesinlikle.. Ne zaman Tatlıses'i görsem aynı şeyi düşünüyorum.
Biz ona vaadesi yetmemis deriz.Kesinlikle.. Ne zaman Tatlıses'i görsem aynı şeyi düşünüyorum.
Hadi oğlun küçük çocukça konuştu diyelim. E eşinde aynısını söylüyor. Sonuçta eş kişisi maddi durumunuzu tartıp ölçebiliyorki size bunu söylüyor. Geleneksel anne kafa yapısına sahipsiniz galiba.Daha neler soyluyor neler. Bu devede kulak. O kadar yük yüklenmişim ki sırtıma simdi hiç kimsenin umrunda değil yaptıklarım diye düşünüyorum. Eşim geçen bana kızdı yeter artık biraz kendin için bişeyler yap ye iç gez toz dedi. Aslında beni düşündü ve ne yapacaksın körüne mi götüreceksin parayı dedi ki aslında olan bir param da yok hep idare hep idare. Bu laf çok zoruma gitti.
Aynı şeyler bende de var daha iyi olabilirdi her şey ve bazen bazı insanlara bakıyorum diyorum ki onların benden neyi fazlaydı daha mı iyi insanlardı daha mı merhametliler daha mı şanslılar ya da benden daha mı çok çabaladılar benim kadar üzüldüler mi mesela neyin mükafatını yaşıyorlarÖyle tabi,ama isyan değil ama neden neden diyen bir ses var bu ara içimde.
Katılmıyorum. Neden para ile geçecek rahatsızlıkları sunuyorsunuz örnekleriniz de?
Maddi durumumuz çok şükür iyi ama küçük kardeşim otizmli. Üstüne ne kadar para ne kadar eğitim dökersek dökelim yuzdeligi sabit stabil. Babamın kaç defa keşke hic birseyim olmasaydı da çocuğumun anlayarak bana bakıp konuştuğunu gorseydim en azindan gözüm açık gitmezdim dedi,sayamıyorum. Paranın iyileştirdiği şeyler muhakkak ki var ama paranin esamesinin okunmadigi durumları es gecmemenizi öneriyorum.
Canım sana en büyük tavsiyem geçmişe takılmamak ve artık geleceğe bakmakSelamlar:) dünden beri yazamadım,herkese tek tek cevap vermek isterdim ama kusura bakmayın lütfen. Malum küçük çocuk olunca pek vakit bulamıyorum. Birde dünden beri yazılanları düşünüyorum. Herkese çok çok teşekkür ediyorum,çünkü benim için yazılan her satır çok önemli ve inanın en az 4-5 kere okudum.
Buraya yazarken tedirgin olsamda iyi ki bu konuyu yazmışım,çünkü yaşadıklarımın ağırlığı beni zayıf düşürmeye başladı. Her detayı yazamasamda inanin ki hayatım hiç kolay olmadı ve yaşadıklarımı kimseyle paylaşmadığım içinde bazen içinden çıkılmaz duygulara kapılabiliyorum.
Benim bu ara böyle hissetmem şükürsüz olmamdan değil eminim çünkü en dipte olduğum zamanlarda bile şükretmeyi,Iyi tarafından bakabilmeyi başaran biriydim. Yazacak çok şeyim var ama sizinde canınızı sıkmayayım şimdi:)
Umuyorum ki bu düşünceler kafamdan en kısa zamanda silinip gider. Elimde olmayan şeyler için,elimde olanların kayıp gitmesini istemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?