Zenginlik nedir?

Para birçok sorunu çözme sebebi ama her şey değil. Hayatım boyunca hiç maddi sıkıntı çekmedim. Ama başıma öyle bir şey geldi ki sadece yanlış yerde yanlış zamandaydım. Hayatım alt üst oldu. Evet sonrasında maddi güç sebebiyle fiziksel ve psikolojik tedavi görmem belki daha kolay oldu ve yargı sürecinde çok iyi avukatlarım vardı. Ama bunların hiçbiri yaşadıklarımın başıma gelmesine engel olmadı. O yüzden para birçok şeyi çözer ama her şeyi değil.

Parası olupta sızın sahip olmadığı şeylere sahip olmayan bir sürü zengin hesapsız kitapsız yaşayan insanlar var hak veriyorum hangimiz ay sonu nu elektirk doğal gaz masraflarını düşünmüyor malesef zenginlik çalışarak olmuyor zenginlik babadan oğula geçen bisey u yüzden sahip olduklarınız şükür etmek en iyisi evladın ve esin senin tüm servetinin.

Tamam da kaptan kusura bakma evlat sahibi huzurlu bir aileye sahip olmak para değil insan hayat eşini parayla mi satın alıyor yada çocuğunu rabbim kimseyi muhtaç etmesin

Tamam da kaptan kusura bakma evlat sahibi huzurlu bir aileye sahip olmak para değil insan hayat eşini parayla mi satın alıyor yada çocuğunu rabbim kimseyi muhtaç etmesin

biri diğerinin ikamesi değil ki. eşi her zaman bulabilirsin. illa eş veya para olacak diye bişey yok. paran olursa geniş bi çevren olur kurslara gidersin tatillere çıkarsın eşi de bulursun. ne var bunda?
çocuğunuz olmaz dünyanın en iyi doktorlarına gidersin.

zenginlik elindekinin kıymetini bilmektir. Sizin sıkıntılarınız olabilir unutmayın dertsiz sıkıntısız insan yoktur dünya üstünde ama hepsi geçici. O yüzden sabırlı ve sakin olun. Elinizdekinin kıymetini bilin. Genç yaşta bunlara takılmayın

Vallah ne deyim kaptan napolyonun yerli örneği gibisin:):) para para para

Vallah ne deyim kaptan napolyonun yerli örneği gibisin:):) para para para
yolda yürürken kafamıza inşaattan taş düşse ölürüz. ibrahim tatlısesi kafasından tüfekle vurdular, ölmedi.
e heralde para para para

yolda yürürken kafamıza inşaattan taş düşse ölürüz. ibrahim tatlısesi kafasından tüfekle vurdular, ölmedi.
e heralde para para para
Hahhahayyy aynen vallah bak bunu dusunemedim:) o ,zamn parasizligin gözü kör olsun diyelim

Hadi oğlun küçük çocukça konuştu diyelim. E eşinde aynısını söylüyor. Sonuçta eş kişisi maddi durumunuzu tartıp ölçebiliyorki size bunu söylüyor. Geleneksel anne kafa yapısına sahipsiniz galiba.
Sürekli kendinizden feragat edip, fedakarlık yapınca iyi eş, iyi anne olmuyorsunuz emin olun. Arada ipin ucunı kaçırın lütfen. Kimse yada hiç birşey bizden değerli değil .

Zenginlik kafanı huzurla yastığa koymaktır, doğru eşi bulmaktır mesela..
Sizde mevcut. Ne hoş..

Allah'a şükür 9 yıldır çalışıyorum.
Çok büyük maddi kaygılar yaşadım eşim yüzünden.
Borç ne onu da bildim.
Ama iznim olsun şurada tatil yapmak istiyorum desem giderim.
Allah'ın izniyle sağlığım yerinde olsun öderim, altından çıkarım da.
Yine de öyle yaşamıyorum.
En uygun seçimler yaparak geldim bugünlere, öyle de devam ediyorum yaşamaya.

Açıkçası sadece bir gün için ben de fiyatına bakmadan alışveriş yapmak,
en pahalı tatillerden birini görmek isterdim. Sadece nasıl bir duygu merak ettiğimden..
Kaygılarımı, ''Aa kolay mı kazanıyoruz?'' hissini bırakamadığım için de hiç tadamayacağım muhtemelen.. :)

Öyle tabi,ama isyan değil ama neden neden diyen bir ses var bu ara içimde.
Aynı şeyler bende de var daha iyi olabilirdi her şey ve bazen bazı insanlara bakıyorum diyorum ki onların benden neyi fazlaydı daha mı iyi insanlardı daha mı merhametliler daha mı şanslılar ya da benden daha mı çok çabaladılar benim kadar üzüldüler mi mesela neyin mükafatını yaşıyorlar

Yanlis anlamissiniz, ya da dikkatli okumamissiniz, diyorum ki hem paraniz hem sagliginiz yoksa surunuyorsunuz,
Bu otizm icin de geçerli, kanser icin de, beyin felci icin de. Evet tedavisi yok, ama yanisira hastaneye gidecek paranizin bile olmadigini hayal edin, hic egitim aldiramadiginizi, beslenmesini gerektiği gibi yapamadiginizi... Yine de farketmezdi diyorsaniz hayal gucunuz yeteri kadar gelismemis demektir.
Aylardir onkoloji polikliniğindeyim, bazi hastalar var, biliyorsun ölecek, zengini de ölecek fakiri de, ama zengini, kemoterapiden cikip durakta otobus bekleyen gibi surunerek ölmüyor işte, ölümün bile temizi var ne yazik ki.

Selamlar:) dünden beri yazamadım,herkese tek tek cevap vermek isterdim ama kusura bakmayın lütfen. Malum küçük çocuk olunca pek vakit bulamıyorum. Birde dünden beri yazılanları düşünüyorum. Herkese çok çok teşekkür ediyorum,çünkü benim için yazılan her satır çok önemli ve inanın en az 4-5 kere okudum.
Buraya yazarken tedirgin olsamda iyi ki bu konuyu yazmışım,çünkü yaşadıklarımın ağırlığı beni zayıf düşürmeye başladı. Her detayı yazamasamda inanin ki hayatım hiç kolay olmadı ve yaşadıklarımı kimseyle paylaşmadığım içinde bazen içinden çıkılmaz duygulara kapılabiliyorum.
Benim bu ara böyle hissetmem şükürsüz olmamdan değil eminim çünkü en dipte olduğum zamanlarda bile şükretmeyi,Iyi tarafından bakabilmeyi başaran biriydim. Yazacak çok şeyim var ama sizinde canınızı sıkmayayım şimdi:)
Umuyorum ki bu düşünceler kafamdan en kısa zamanda silinip gider. Elimde olmayan şeyler için,elimde olanların kayıp gitmesini istemem.

Canım sana en büyük tavsiyem geçmişe takılmamak ve artık geleceğe bakmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…