- 23 Mart 2010
- 2.968
- 31
-
- Konu Sahibi ipektuncer
bırak artık bırak ipek arama sorma cevap falan da verme mesajına sana senin yapabildiklerine ihityacı olan o kadar çok insan var ki al kızını git bi yetiştirme yurduna git bi huzurevine o yaşlıların duaları seni ihya eder hiçbişey yapamadın git mahallendeki okula sor öğretmenlere daha bugün konuştuk öğretmen bir arkadaşımla mavi önlükler giyilmeye başladığında bi tek kendisi siyah önlükle kalmış bugün evleri arabaları arsaları var ama onu hala unutmuyor terlikle giderdim ayağıma büyük gelirdi diyor bi çocuğa bir ayakkabı al emin ol bunlardan çok daha fazla sevaba girersin kendini de bu kadar üzmezsin üzme zaten doğumüstü
cevap verdin mi mesaja
İpekcigim konuyu actıgından beri takip ediyorum ama hic yorum yapmamıstım..vicdanla ilgili bi mesele..baskaları yapma etme dedikce inanmıyosun insan kendi yasadıkca anlıyosun..kabullenemiyosun bunu iyi bilirim..hep verimkar olursun ama senin ihtiyacın oldunda seni anlamazlar uzaklasırlar inan..bunları yasadın gördün artık sende ona göre davranırsın..iyi niyetli insanlar hep kullanılırlar..insanları hep sırtına bindirdinmi cok iyisin ama BİR kez indirdinmi senden kötüsü yoktur!! insanlara gereginden fazla deger vermiyeceksin..ben yasadıklarımdan anlıyorum ve sorguluyorum hep kendimi..keske burda yakınımda olsaydın ben seve seve ilgilenirdim seninle bi abla gibi..Allahım iyi insanlarla karsılastırsın cümlemizi!!!allah herkesin gönlüne göre versin....
Yok canım aramadım, ben yemek takımını gönderdikten sonra bir süre sıcak davrandılar. doğumdan önce gelicez, yardım edicez vs şov yaptı Zeynep abla sağolsun. Doğum iznine ayrılınca haber ver demişti, bende haber vermek için aradım durdum. Ama geri aramadı.
Aradan 20 gün geçti nerdeyse, bir msj gönderiyor. Doğurmuş bile olabilirdim.
Ve biliyor bana bakacak biri yok, öyle sözleri vardı ki. Kızıyla birlikte gelip ilgilenecekti lohusayken.
Ama umrunda bile olmadım.
"merak ettik doğurdun mu" diye bir msj..
öyle bozuldum ki. aramam artık ben ,mümkün değil. Bana hiç değer vermiyorlarmış gerçekten, 1 defa aranmaz mı..
Doğurunca da aramam, sonrasında da aramam, bitti gitti.
Zaten yetim değil onlar artık, 20 yaşını devirdiler. Onlar yetimse ben de yetimim o zaman.
Emek veren, cevap yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Benim gerçekten iyice aklım başıma geldi artık.
Ben arasam benim halimi merak etmeyen, aylarca asla aklına bile gelmediğim insanlardan samimiyet ve sevgi ummuşum.
NE kadar da yanıldım, bile bile..
Evim ciddi bir tadilat gördü, yardımcı bir bayan aldım bir süre, ama gene de çok ayakta kaldım, çok yoruldum.
Diyorum ki mesela, bana yardıma gelen bayan da çok mağdur ve 3 v4 5 yaşlarında 2 oğlu var, onları bırakıp geliyor. En son artık bugün çocuklarını da getirmesini söyledim, işimiz azalmıştı çünkü. Çocuklarım yanımda, içim rahat dedi ve akşam 5 de gideceğine yeni doğacak bebeğimin herşeyini ütüleyip yerleştirip gitti, az önce çıktı daha ve ekstra para teklifimi geri çevirdi.
Bu kadın bana 1 haftadır destek oluyor ve veridğim para o yemek takımına verdiğim para kadar.
Elif hn gelip yapamaz mıydı bu kadının yaptığını, yan gelip yatıyor?
Elif 24-25 yaşlarında, bu kadıncağız 22..
İşi bitti evine bıraktık, evini kendisi yaptırmış, kocası geçici işlerde çalışıyormuş.
Tek tek oya gibi işlemiş evini, 4 duvardan yuva yapmış, boyası, tuğlası herşeyini temizliğe giderek almış, halletmiş.
Temizliğe gittiği yerlerden verilen eşyalarla ve 3-5 kendi aldıklarıyla çok da güzel bir yuva yapmış gerçekten, saygı duymamak çok zor.
Ben artık Zeynep hn'ın bana olan sevgisine falan inanmıyorum.
En son ben onlara uğradığımda gece 11 de taksiyle eve döndüm. Beni yarım saat sonra aramasını rica ettim, hani başıma bişey gelirse yolda gibisinden. Aramadı.. Ben eve ulaştım demek için aradım, safım çünkü. Bakmadı bile telefonuna.
Bundan 2 sene önce bir ramazan günü akşam iftara onlara uğramak istemediğimi söyledim, amacım fitremizi vermekti. Benim, ablamın. Yani 2 ailenin. Ciddi bir rakamdı. "Kusura bakma, hazırlık yapmam çok zor, alışverişten geldik yeni" dedi. Eminim Elif mızmızlık yapmıştır, istememiştir. O da zaten evlatlarına anne değil, adeta kukla..
"Peki abla, fitre vardı, benim asıl amacım yemek yemek değil, fitreyi teslim etmekti, iftarı da açarız, güzel olur diye düşünmüştüm" dedim. Bu arada hoparlör aöıktı ve ablam dinliyordu. Demez mi bana "Sen fitreleri ayır, alırım ben ilk fırsatta". Ablam verdirtmemişti Allahtan..
Emek veren, cevap yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Benim gerçekten iyice aklım başıma geldi artık.
Ben arasam benim halimi merak etmeyen, aylarca asla aklına bile gelmediğim insanlardan samimiyet ve sevgi ummuşum.
NE kadar da yanıldım, bile bile..
Evim ciddi bir tadilat gördü, yardımcı bir bayan aldım bir süre, ama gene de çok ayakta kaldım, çok yoruldum.
Diyorum ki mesela, bana yardıma gelen bayan da çok mağdur ve 3 v4 5 yaşlarında 2 oğlu var, onları bırakıp geliyor. En son artık bugün çocuklarını da getirmesini söyledim, işimiz azalmıştı çünkü. Çocuklarım yanımda, içim rahat dedi ve akşam 5 de gideceğine yeni doğacak bebeğimin herşeyini ütüleyip yerleştirip gitti, az önce çıktı daha ve ekstra para teklifimi geri çevirdi.
Bu kadın bana 1 haftadır destek oluyor ve veridğim para o yemek takımına verdiğim para kadar.
Elif hn gelip yapamaz mıydı bu kadının yaptığını, yan gelip yatıyor?
Elif 24-25 yaşlarında, bu kadıncağız 22..
İşi bitti evine bıraktık, evini kendisi yaptırmış, kocası geçici işlerde çalışıyormuş.
Tek tek oya gibi işlemiş evini, 4 duvardan yuva yapmış, boyası, tuğlası herşeyini temizliğe giderek almış, halletmiş.
Temizliğe gittiği yerlerden verilen eşyalarla ve 3-5 kendi aldıklarıyla çok da güzel bir yuva yapmış gerçekten, saygı duymamak çok zor.
Ben artık Zeynep hn'ın bana olan sevgisine falan inanmıyorum.
En son ben onlara uğradığımda gece 11 de taksiyle eve döndüm. Beni yarım saat sonra aramasını rica ettim, hani başıma bişey gelirse yolda gibisinden. Aramadı.. Ben eve ulaştım demek için aradım, safım çünkü. Bakmadı bile telefonuna.
Bundan 2 sene önce bir ramazan günü akşam iftara onlara uğramak istemediğimi söyledim, amacım fitremizi vermekti. Benim, ablamın. Yani 2 ailenin. Ciddi bir rakamdı. "Kusura bakma, hazırlık yapmam çok zor, alışverişten geldik yeni" dedi. Eminim Elif mızmızlık yapmıştır, istememiştir. O da zaten evlatlarına anne değil, adeta kukla..
"Peki abla, fitre vardı, benim asıl amacım yemek yemek değil, fitreyi teslim etmekti, iftarı da açarız, güzel olur diye düşünmüştüm" dedim. Bu arada hoparlör aöıktı ve ablam dinliyordu. Demez mi bana "Sen fitreleri ayır, alırım ben ilk fırsatta". Ablam verdirtmemişti Allahtan..
ayy ınanmıyorum bunlar nasıl ınsanlar bole .sız zaten ıftar gunu aramıssınz gnler oncesı aramamıssınzkı hazrlık olsun.o gun ıftar gunu aradıgın da zaten hazrlıgı olmuyacagını sızde bılırsınz.onemlı olan o ıftarı bırlıkte acmak ,yaglı yavan ne yıyorsa sofrasını sana acmaktır ortaya bır tabak daha koyup yedıgını paylasmaktır .sız ondan pasa sorfası beklentısınde degılsınz kı hazrlk yapmadım dıye yanıt verıyor sıze.yavan sofraya sızı oturtamayacak kadar dusuncelı ınsan ,fıtre lafını duyuncada ,sen ayır onları en kısa zamanda ben alırım dıyecek kadar da ac ınsanlar .terıyeszler yaa ayy ben gıcık oldum ıyıce .
Canım konuyu en başından okudum ve çok üzüldüm sen Zeynep hanımı çok sahiplenmişsin onun seni kızı gibi gördüğünü sanmışsın ama o öle görmemiş boşver Allah gördü hepsini o yardımların doğumun esnasında yardım eder sana inşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına. Doğumuna kaç gün kaldı? Bir de bakıcak kimse yok demişsin doğum yaptığında kim olucak yanında eğer özel değilse cevaplarsan sevinirim. :)
Canım, senin bu msjı yazdığın gün ben doğum yapıyordum, dolayısıyla ancak cevap yazabiliyorum sana.
4 günlük bebişimle ve sezeryan dikişlerimle yalnızım şu an.
Kızım babasıyla parkta. Yarın sabahtan itibaren eşim işe başlıyor ve 2 çocukla yalnız kalıyorum.
Zeynep ablayı 15 gün boyunca aradım, ulaşamadım. En son bir msjla doğurdum mu diye sordular.
Doğurduğum gün başka birindne duyup aradı Zeynep abla.
Ne vaadleri vardı, hastaneye gelecekti, bana bakacaktı. Evde de bakacaktı..
Yemek takımının sevinciyle boş boş attı durdu demek ki.
Benim kişiliğim çok başka..
Kızımı komşunun kızı parka götürdü dün 1 saat, döndüğünde kıza (para vermek ayıp olurdu) bir kitap hediye ettim, yen, almıştım, paketindeydi. İyiliğe hep aynı şekilde cevap vermeyi seven biriyim.
Ama bu Elif hn oturduğu yerden lüpletme derdinde..
Şu an yalnız olduğumu bal gibi biliyorlar..
İnsna en azından bir uğrar, görünür.
Çeyizim yok diye ağlamayı biliyordu, ona alınan 300 liralık bir hediye en azından bana msj atmaktansa arayıp da sormasını gerektirirdi. İnsnaı zorla böyle konuşturuyorlar.