Bu kavgada hangimiz haklıyız? Kayınvalidem yüzünden kaçıncı kavgamız?

Bu tarz evliliklerin sonu maalesef boşanmak oluyor. Umarım hemen çocuk yapmazsınız. Kazara kalmamak için de lütfen korunun. Siz esinizin suyuna giderseniz bu evlilik yürür. Ama o zaman da siz siz olmaktan çıkarsınız. İşiniz zor.

Farklı bı şehirden ve uzaksa geldikleri yer 1 hafta kalmaları normal. Ama yaşananlardan dolayı da gerginlik olabilir ev içinde. Guleryuzlu olup iyi agirlayip gecirmenizi dilerim süreci.
Aynen arkadaşa katılıyorum siz eşinizin dediğini yaparsanız evlilik yürür ama hakkınızı aradığınız zaman hep bu kavgalar olacak bu kavgaların şiddeti artacak daha 3 ayda sandalye atılmaya başlanmış çocuk oluncca bu kavgalar daha çok artıyor emin olun eşinizi çok iyi tanıyın yaşadığım için söylüyorum

Misafir kabul etmeyen hangi yüzle gelecekmiş? Normalde gelmelerinde sorun yok ama bu kadar yoz bir aile misafirliğe de gitmez ama orası oğlunun evi bunların zihniyeti bu. Eşin senin ailen gelin odasında giyinirken annesinde masa sandalye dağıttı mı? Bunların gücü ancak eşine yeter.
ben kendimi geri çektigim için bana inat misafir kabul etmemişler 🙃

yok bebek düşünmüyordum ama geçen ay adetim gecikmişti korkmuştum en az 1 sene düşünmüyorum, geldiklerinde surat ifademi belirleyemiyorum nasıl davrancam suratım gülmeyecek ondan eminim kadınla yalnız kaldıgımda ne yapcam
duymak istediklerinizi değil duymanız gerekenleri yazıcam. öncelikle sakin olun. evladının evine tabii ki gelecek. hatalar insanlar için. kendini düzeltiyor mu hatalarının farkına varmış mı tavrından anlarsınız. bir şans daha verin. eşiniz anneci olabilir, bunda bir şey yok. annesini sevmeyen adam karısını da sevmiyor bunu unutmayın. ve eş ailesine dirsek yaparsanız boşanmayı da göze aldığınızı bilin.
eşinize, tamam iyi niyetle ağırlarım, ama aynı tavırlar devam ederse benden müsamaha bekleme, deyin. bu şekilde yapmazsanız haklıysanız bile haksız duruma düşersiniz.

İleride keşke dememek için yol yakından boşanmak en iyisi. Ortada herhangi bir olay yokken (varken de bu haklı demek değil zaten orası ayrı) kırıp döken adamdan ne koca olur ne baba ne başka bir şey. İleride sizin o evde can güvenliğiniz olduğuna inanmıyorum. 😟 3 aylık evlilikte de kimse yatılı ağırlanmaz zaten. Yazılı olmayan bir kuraldır bu. Ama eşiniz de ailesi de belli. Üzgünüm ama yaşayacaklarınız da şu sitede anlatılanlardan farklı olmayacak gibi…

Kendi anne babasından 3 4 gün sonra sıkılıyor insan kaldı ki ortalığı karıştıran bir kayınvalide malesef 1 hafta çekilmez.
2 saatlik mesafeye de 1 hafta çok ayrıca .
3 aylık evlilikte fazlaca yüz göz olunmuş çocuk yapmayın bari sandalye fırlatan adamdan ne hayır gelecek ?

yok bebek düşünmüyordum ama geçen ay adetim gecikmişti korkmuştum en az 1 sene düşünmüyorum, geldiklerinde surat ifademi belirleyemiyorum nasıl davrancam suratım gülmeyecek ondan eminim kadınla yalnız kaldıgımda ne yapcam
Aman aman dikkat edin ozaman. Ertesi gün hapı düşünün sorun olduğunda.

Papatya çayı, melisa çayı felan için. Sakinleşin.

Gerginlik illaki oluyor. 15 yıllık evliyim bir sürü sorun yaşadım. Arada kvalide kalmaya geldiğinde geriliyorum. Gerçi benim oğlum da geriyor beni🤦🏻‍♀️

Hakliyi haksizi boşverin. Canim bu şekilde giderseniz sonunuz mahkeme salonu maalesef. Kendinize çeki düzen verin. Bir müddet sonra kalp kırıklıkları birikip içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Ailesiyle ilgili negatif düşüncelerinizi içinizde tutun.

Keske en basinda bu saygisizliklara musamaha gostermeseydiniz. Ne kadar susarsan bir ust seviyesiyle mutlaka yuzlesiyor insan bu cirkinliklerin cunku.

duymak istediklerinizi değil duymanız gerekenleri yazıcam. öncelikle sakin olun. evladının evine tabii ki gelecek. hatalar insanlar için. kendini düzeltiyor mu hatalarının farkına varmış mı tavrından anlarsınız. bir şans daha verin. eşiniz anneci olabilir, bunda bir şey yok. annesini sevmeyen adam karısını da sevmiyor bunu unutmayın. ve eş ailesine dirsek yaparsanız boşanmayı da göze aldığınızı bilin.
eşinize, tamam iyi niyetle ağırlarım, ama aynı tavırlar devam ederse benden müsamaha bekleme, deyin. bu şekilde yapmazsanız haklıysanız bile haksız duruma düşersiniz.
kendisini düzeltmedigi için belkide tepkim bu kadar sert 3 ay oldu tek bir adım görmedim oglu ile görüntülü konuşurken benim ne yaptıgımı sormadı bile hatta laf soktu ne oglumun evine gidebiliyorum ne kızımın diyerek oraya geldigimde neyle karşılacagım diyen birisi kendisi, anneyi sevmek ve bagımlı olmak inanın çok farklı bizimkiler birbirine bagimli 🙃

Hakliyi haksizi boşverin. Canim bu şekilde giderseniz sonunuz mahkeme salonu maalesef. Kendinize çeki düzen verin. Bir müddet sonra kalp kırıklıkları birikip içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Ailesiyle ilgili negatif düşüncelerinizi içinizde tutun.
tutuyordum taki mevzuları uzatma diyene kadar🙃

3 aylık evliyiz eşim dediki annem gelecek bende gelsin dedim kayınvalidemle görümcemle dügünden bu tarafa görüşmüyorum çünkü öncesi sonrası annemden emdigim sütü burnumdan getirdiler gelin çıkarken yanımda gelecek iki kişiden için ben misafir agırlayamam dedi ailem dügün salonunda gelin odasında üstünü giydi, ev yerleştircez görümcemle tatile gittiler bana yatan tazminatla eksikleri tamamladık birde kredi çekmiş dügün öncesi bize onu ödetti, neyse eşim mevzuyu uzatma dedi bende herşeyi devirdim döktüm bu tabi onları asla suçlu bulmadı ben geri çektigim için kendimi saldırdıklarını söyledi bu arada 3 aydır bir kere aramadı kaynanam senin dedi tepkinden korktu dügün sonrası arayabilirdi? gayet iyiydim o zaman dedim ben öyle 1 hafta agırlayamam kimseyi 3 günden sonra misafir yük ev sahibine dedim bu delirdi sandalye falan fırlattı sus artık kapa çeneni demeler 2 gündür konuşmuyorum oda konuşmuyor dün koltukta uyudu kaldırmadım bile? geçen sene kızının evinde 3 ay kaldı damatla kalan kadın bendede yapsın istemiyorum sizce kim haklı?

Yeminle o salondan annemlerle dönerdim.
Herşeyi sineye çekip çekip kim haklı diyorsunuz sonrada. Ne oldukları belli. Ya çekmeye devam edeceksiniz yâda boşanacaksınız.

İleride keşke dememek için yol yakından boşanmak en iyisi. Ortada herhangi bir olay yokken (varken de bu haklı demek değil zaten orası ayrı) kırıp döken adamdan ne koca olur ne baba ne başka bir şey. İleride sizin o evde can güvenliğiniz olduğuna inanmıyorum. 😟 3 aylık evlilikte de kimse yatılı ağırlanmaz zaten. Yazılı olmayan bir kuraldır bu. Ama eşiniz de ailesi de belli. Üzgünüm ama yaşayacaklarınız da şu sitede anlatılanlardan farklı olmayacak gibi…
Benim kv 1 haftalık evliyken bizimle beraber görev yaptığımız yere gitmek istemişti temizlik için yardım edecek bahanesiyle kabul etmedim diye dünyayı bana dar etti. Sen beni istemiyorsun diye bi tutturdu en sonunda boşandık. Daha da ilerisi evlendiğimiz günün sabahına eve 11 kişi getirdi misafir. Onun kendi eviydi biz orda kalmıştık ilk gecemizde kendisi de teyzelere gitmişti ama sabahına geldiler iğrençti yaaa

3 aylık evliyiz eşim dediki annem gelecek bende gelsin dedim kayınvalidemle görümcemle dügünden bu tarafa görüşmüyorum çünkü öncesi sonrası annemden emdigim sütü burnumdan getirdiler gelin çıkarken yanımda gelecek iki kişiden için ben misafir agırlayamam dedi ailem dügün salonunda gelin odasında üstünü giydi, ev yerleştircez görümcemle tatile gittiler bana yatan tazminatla eksikleri tamamladık birde kredi çekmiş dügün öncesi bize onu ödetti, neyse eşim mevzuyu uzatma dedi bende herşeyi devirdim döktüm bu tabi onları asla suçlu bulmadı ben geri çektigim için kendimi saldırdıklarını söyledi bu arada 3 aydır bir kere aramadı kaynanam senin dedi tepkinden korktu dügün sonrası arayabilirdi? gayet iyiydim o zaman dedim ben öyle 1 hafta agırlayamam kimseyi 3 günden sonra misafir yük ev sahibine dedim bu delirdi sandalye falan fırlattı sus artık kapa çeneni demeler 2 gündür konuşmuyorum oda konuşmuyor dün koltukta uyudu kaldırmadım bile? geçen sene kızının evinde 3 ay kaldı damatla kalan kadın bendede yapsın istemiyorum sizce kim haklı?
Sen haklısın ama hiç bir zaman haklı olduğunu bu tip insanlara kanıtlayamazsın. Ben de senin yaşadıklarını yaşadım eşim anneciydi annesi de oğluna aşıktı. Sonunda boşandık. Bunlarla baş edilmiyor ben yapamadım yani insanın psikolojisini bozuyorlar

Yorumunuza hak verdim sonuna kadar bende boşanmayı göze alamayan 12 yıllık evli 2 çocuk annesi bayanım aman boşanma olmasın aman kv ile iyi olayım diye diye geldim bu günlere ama sürekli kafaya takmakla geçiyor günlerim kv hiç sevmiyorum ama ki Allahtan mesafeliyiz idare edebiliyorum ama çok yıprandığımı hissediyorum

Düğün esnasında koca ile kaynanaya tekmeyi basıp çekip gidemedi iseniz yaygara yapmaya gerek yok.
Ağız eğmeye de gerek bir otel odası ayarlanıp üst değişilirdi ama kimse kimseye hoşgörülü değilken , eşinizden size empati yapmasını beklemeniz çok tuhaf değil mi?
Olayda siz veya onlar yüzde yüz haklı olsa ne yazar mutlu edecek mi sizi? Haklı hissediyorsunuz muhtemelen şu an mutlu musunuz? Hayır. Neden çünkü siz huzurlu bir evlilik zaten yapmadınız, eşinizle anlayışlı bir ilişki yok. O veya başkası haklı ne işine yarayacak ki. Siz sürekli böyle kavga eder durursunuz ömür törpüsü gibi.

Sizin yerinizde olsam eğer ki boşanmak istemiyorsanız biraz mağdur gözükmeniz gerekiyor cnku ailesine tepki demek kocaniza tepki oluyor ve bir anda kocanız size cephe alıyor. Bu yüzden boşandim ben de. Yani büyük sert tepki yerine sakin ve mağduru oynamanız gerekiyor tabi bunu başarabilirseniz yoksa kocanız smdiden cephe almış. Siz görevinizi güzelce yapın agirlayin ki ben bana yapılan davranışa karşılık güzelce agirladim diyebilin eşiniz de görsün.

Suçun en büyüğü eşinizde, size böyle davranılmasına izin vermemeliydi, annesine saygısızlık yapmadan da eşini saydırabilirdi. Sizin hatanız ailenizi evlerine almadıklarında düğün günü ayrılmamak olmuş. Bu kadar hazırlık yapıldı deyip o gün ayrılmamışsınız, şimdi yeni evlendik deyip ayrılamıyorsunuz, düzgün korunmazsanız ilerde çocuk var diye ayrılamayacaksınız. Ayrılıp ayrılmamak size kalmış tabi ama ayrılmayacaksanız çekeceğiniz var, böyle bir evlilikte mutlu olma ihtimaliniz yok bence. Kayınvalidenize gelince, düzgün biri olmadığı belli ama dünyada çeşit çeşit insan var, size karşı sorumlu olan asıl kişi eşiniz, yok yere kadınla kavga etmeyin.

Son olarak, birkaç ay sonra annesine iki laf edip sizi korursa, "aramız mükemmeldi, çok değişmişti" deyip çocuk yaparsanız başa dönersiniz.

X