Yardım etmek istiyorum, ama kullanılmaktan da korkuyorum..

senin onları düşündügün kadar onlar kendilerini düşünmüyo bence ..
çok iyi bi kalbe sahipsin :KK69:
ama dedigin gibi kasiyerlik yapabilir satış elemanlıgı yapabilir hiç olmadı evde oturur patik örer :KK68:
ne demek kadın çalışmaz ya of anlayamıyorm gerçektn bu mantıgı :KK47:
çok tembellermiş allah tabiki yardm etsin ama sana güvenerekte yaşamasınlar bence...
ogluda çalışabilir hiç olmadı ögrencilerin yapabilcegi anketörlük yaapamazmı :KK31:
bilmiyorm o begendigin takımın fiyatıda çok pahalı deilmiş nişan hediyesi olarak alabilirsin içinde rahat etsin ama daha fazlasını yapma canmm...
senin zor gününde onlar senin yanında olmamş anladıgım kadarıyla :KK50:

Yapabildiqin herseyin fazlasını yapmıssın sen diyorsun kızıma bir maqnum aldıqımda bile aklıma qelirler diye ama zeynep ablanın ben buraya qidiyorum ama acaba o kızını nereye emanet edebildi diye düsünmüsmüdür..

Ya ne bilim zorluk cekmisler ama zorluk cekenler yokluk cekenlerin hayata daha bir sıkı tutunması lazım bence söyle bir düsünmesi lasım.

Kız okulu bitiremeden kacmıs ewlnmis sonra bosanıp qeliyor, oqlu 3.seneye uzatıyor.

Birazda kendileri düsünsün her zaman sen olamazsınki yanlarında seninde bir hayatın seninde bir cocuqun war sonucta.

Senin hissettiqin birazda wefat eden babalarına karsı bir wefa borcu hissetmen qibi qeldi bnce fazlasıyla ödemissin icin rahat olsun.)

Canım çok çok çok üzüldüm Allah yardımcın olsun sanırım istanbuldasın ankarada olsan inan yardımcı birini göndericektim çünkü çok etkilendim doğum kolay bişey değil hele tek başına iki çocukla çok zor:KK43:

Yapabildiqin herseyin fazlasını yapmıssın sen diyorsun kızıma bir maqnum aldıqımda bile aklıma qelirler diye ama zeynep ablanın ben buraya qidiyorum ama acaba o kızını nereye emanet edebildi diye düsünmüsmüdür..

Ya ne bilim zorluk cekmisler ama zorluk cekenler yokluk cekenlerin hayata daha bir sıkı tutunması lazım bence söyle bir düsünmesi lasım.

Kız okulu bitiremeden kacmıs ewlnmis sonra bosanıp qeliyor, oqlu 3.seneye uzatıyor.

Birazda kendileri düsünsün her zaman sen olamazsınki yanlarında seninde bir hayatın seninde bir cocuqun war sonucta.

Senin hissettiqin birazda wefat eden babalarına karsı bir wefa borcu hissetmen qibi qeldi bnce fazlasıyla ödemissin icin rahat olsun.)

Kötülükleri çok çabuk siliyorum, en büyük hatam bu..
Hadi bana yapılan kötülüğü affettim de kızıma yapılan duygusuzluğu affetmemeliydim.
Çocuğum ölümden döndü, kadın söz verdiği halde destek olmadı. Ki sürekli yokluktan yakınıp durur, benim emeğini karşılıksız bırakmayacağımı da bilir.
"sabah uyanıyorum, kötü hissedersem gitmiyıorum valla işe" diyen kadın, benim yavrum ortada kalmışken gelip 1 gün destek olmak konusunda işverenini bahane etti. ÇAlıştığı evin hanımı "aman o mühendismiş, ayarlasın birşeyler,baksın başının çaresine" demiş. peki ben kardeşi ıolsam gene patronunun aklıyla mı hareket ederdi? Ki ben onu kardeş gibi görmüştüm.

Ve sonrasında arayıp sormadı da kızımın durumunu. Tam bir sene sonra ben aramıştım.

Ama varya öyle bir akıllandım ki ben..
Doğum öncesi iznimde gelecekti, aradım, 15 gün boyunca telefonla ulaşamadım bile. geri dönmedi, aramadı. "doğurdunmu" diye bir msj..
Hastanede bir telefon ve "ihtiyacın olursa geleyim" muhabbeti gene yalandan..
Hiç de gelemeyecek evime, mevlide çağırırım, ama özel olarak gelip dialoga giremeyecek artık.

Çocuğumu düşünmeyen bir kadının, 25 yaşındaki yetişkin çocuğuna, ben çocuğumun rızkıyla hediye aldım.
Sanırım vazifemi fazlasıyla yaptım.
Ben çalıştığım için yavrum hep fedakarlık yapmış oldu. Ve ben onun için biriken paramdan gidip o kıza yemek takımı aldım. Biliyordum pişman olma ihtimalimi.
Ama bu da alacağım tek şeydir, düğününe falan ASLA gitmem zaten.. Düğüne gidip yarım altın taktım farz etsin, aldığım hediye o değerdeydi.

Kötülükleri çok çabuk siliyorum, en büyük hatam bu..
Hadi bana yapılan kötülüğü affettim de kızıma yapılan duygusuzluğu affetmemeliydim.
Çocuğum ölümden döndü, kadın söz verdiği halde destek olmadı. Ki sürekli yokluktan yakınıp durur, benim emeğini karşılıksız bırakmayacağımı da bilir.
"sabah uyanıyorum, kötü hissedersem gitmiyıorum valla işe" diyen kadın, benim yavrum ortada kalmışken gelip 1 gün destek olmak konusunda işverenini bahane etti. ÇAlıştığı evin hanımı "aman o mühendismiş, ayarlasın birşeyler,baksın başının çaresine" demiş. peki ben kardeşi ıolsam gene patronunun aklıyla mı hareket ederdi? Ki ben onu kardeş gibi görmüştüm.

Ve sonrasında arayıp sormadı da kızımın durumunu. Tam bir sene sonra ben aramıştım.

Ama varya öyle bir akıllandım ki ben..
Doğum öncesi iznimde gelecekti, aradım, 15 gün boyunca telefonla ulaşamadım bile. geri dönmedi, aramadı. "doğurdunmu" diye bir msj..
Hastanede bir telefon ve "ihtiyacın olursa geleyim" muhabbeti gene yalandan..
Hiç de gelemeyecek evime, mevlide çağırırım, ama özel olarak gelip dialoga giremeyecek artık.

Çocuğumu düşünmeyen bir kadının, 25 yaşındaki yetişkin çocuğuna, ben çocuğumun rızkıyla hediye aldım.
Sanırım vazifemi fazlasıyla yaptım.
Ben çalıştığım için yavrum hep fedakarlık yapmış oldu. Ve ben onun için biriken paramdan gidip o kıza yemek takımı aldım. Biliyordum pişman olma ihtimalimi.
Ama bu da alacağım tek şeydir, düğününe falan ASLA gitmem zaten.. Düğüne gidip yarım altın taktım farz etsin, aldığım hediye o değerdeydi.

İste canım sen neler yapmıssın onlar neler..
Tamam bir cok kisiden daha wefakar dawranmıssın en qüzeli herseye raqmen tawır almamıssın onlara, defalarca sans wermissin hadi arayamamıstır soramamıstır diye olumlu bakmaya calısmıssın ama bence bu kadarı yeterli..
Birazda kendileri düsünsün her sıkıstıklarında sen kosarsan onlarn sadece sıkıstıklarında akıllarına qelirsin baska bisey olmaz..
Boswer sen cocuqunla ilqilen saqlam bir krese wer cocuqunu kimsenin qözünün icine bakmak zorundada kalmazsın.

Anam yerim ben onuuuu :KK64: nasılda bebek sewesim var...keske yakın olsaydım bakardım ben sizeee...ne kadar tatlı ne kadar sirindir o:KK52::KK52: rabbim analı babalı büyütsün..bahtı acık olsun her 2 sininde..etrafımdada bebek yok koklayacak mis gibiii :KK5:

Oldu ablası, bugün 8 günlük:-)

canım allah sağlıklı sıhhatli bir ömür versin çocuğuna ve herkese diyeyim,konuyu ilk sayfalardan opkuyup sona geçtim hemen arada anladığım kadarıyla ilk başlardaki kararsızlığının neticesini görmüşsün,bence bu elif denen kız çok riyakar anneside kızının aklıyla hareket ediyor gibi biraz bence,böyle konularda sezgilerimle hareket ederim şahsen evet vicdan acıma bunlarda var ama asla kendini kullandırtma bundan sonra herşey çocukların için olsun bebeğinide öpüyorum minik ellerinden :) mutlu kal

Allah uzun huzurlu bir ömür versin inşallah bebişine size bağışlasın. Boşver bak geçirdin bile en zor günleri onlar kendileri düşünsün

keşke benimde sizin gibi biri çevremde olsa :) illaki maddi degil yanlıs anlasılmasın.. ne kadar düşüncelisiniz kendi cocuklarınıza bile birseyler yaparken onları düşünüyorsunuz ne kadar güzel birşey herkez böyle olamaz . kız rahat sizde kendinizi kullanılıyormus gibi hissediyorsunuz haklısınız​

Elif ayrılmış nişanlısından..
Son derece ilgili ve sevgili bir çocuktu damat, ama parası yoktu malesef ve düzgün bir işi..
Bu sebeple yaranamadı Elif'e ve annesine..
Ayrıca sonradan bazı talipleri çıkmış Elifin, kafası karışmış, hali vakti yerinde olan bir talip varmış içlerinde..

Damat kurtuldu bence..
Yemek takımını da boşa almış oldum, nasıl olsa zengin koca bulacak şimdi. Kendisi alır zaten çok daha iyilerini:-)

Elif ayrılmış nişanlısından..
Son derece ilgili ve sevgili bir çocuktu damat, ama parası yoktu malesef ve düzgün bir işi..
Bu sebeple yaranamadı Elif'e ve annesine..
Ayrıca sonradan bazı talipleri çıkmış Elifin, kafası karışmış, hali vakti yerinde olan bir talip varmış içlerinde..

Damat kurtuldu bence..
Yemek takımını da boşa almış oldum, nasıl olsa zengin koca bulacak şimdi. Kendisi alır zaten çok daha iyilerini:-)

bir dahaki gittiğinde masada o tabakları görürsen şaşırma :)

Fazla fazla yardım yapmışsınız bence.
Bundan sonrasını kendileri düşünsün.
Hem maddi durumu kötü olup hemde çalışmayı istemeyen insanları anlayamıyorum anlamakta istemiyorum.
Bu kadarda olmaz.
Son durumuda okudum hakkında hayırlısı olsun.Bence sizde artık kendinizi onları düşünerek yıpratmayın. Kendini düşünmeyen insanı hiç düşünmiceksin bu hayatta:KK31:

Fazla fazla yardım yapmışsınız bence.
Bundan sonrasını kendileri düşünsün.
Hem maddi durumu kötü olup hemde çalışmayı istemeyen insanları anlayamıyorum anlamakta istemiyorum.
Bu kadarda olmaz.
Son durumuda okudum hakkında hayırlısı olsun.Bence sizde artık kendinizi onları düşünerek yıpratmayın. Kendini düşünmeyen insanı hiç düşünmiceksin bu hayatta:KK31:

O parayı Somaliye göndersem daha doğru olurmuş..
Orada insanlar resmen açken ve hatta ülkemizde de çalışmasına rağmen birçok insan açlık sınırındayken, sıcak evindne çıkmadan ekmek elden su gölden yaşayan insanlara gerçekten artık bende de tahammül yok.

bir dahaki gittiğinde masada o tabakları görürsen şaşırma :)

Gitmem ki artık..
Geçen gün aradı beni, "ay yalnız olduğunu söylesen mecburen gelirdim ben,keşke söyleseydin" dedi.
"madem mecburiyetten gelecektin, iyiki söylememişim" demedim.
çünkü devirdiği çamın farkında bile değildi ve ne kadar incittiğinin..
belki ben hep aramızda samimiyet var zannettim, aslında yoktu. ben arayıp sormasam belki çok daha önce kopardı dialogumuz.
iyice soğudum, hele bu doğumdan sonra tamamen yapayalnız kalmam beni çok ciddi düşündürttü, iyiki de öyle oldu.
ben artık unutmayacağım yapılanları, kin tutmak değil, ama balık hafızalı da olmayacağım.

X