Hatırlarsanız önceki konumda memlekete gidince bol bol kv konuları açacağımı söylemistim. Daha ilk günden bu duruma soktular sükür bekletmeden
Önceki konularımı bilenler bilir ama bilmeyenler için arada gecmiste konunun refer ettiği konuları parantez içinde açıklamaya çalışıcam. Cünkü hepsini baştan anlatamam
Bilenler biliyor doğum için memlekete geldim ve esim de beni bırakmak için geldi. Bi hafta sonra geri dönecek yasadığımız şehre. Daha dün gece geldik ve bugün de kvye geldik. Sohbet muhabbet derken konu esimin şirkette ayrılmasına geldi. (5 yıldır iki abisiyle birlikte bir şirketin ortağı ama kağıt üstünde ortaklık vs yok tüm mal varlığı tek bir kardesin üzerine. diğer iki abi şirkette çalıştığı için maaş alıyor, esim yatırım yaptı, şirkette taksitler ödedi fakat 5 yıldır bir geliri yok şirketten. esim 5 yılın spnunda artık bebeğimiz olacağını öğrendiğimizde şirketten para istedi ve abisi ilk basta hallederiz dese de sonrasında dönüp “banane senin sıkıntından” dediği için esim de şirketten ayrılmak istediğini söyledi)
Bu konu açılınca kv direkt esimin üzerine gelmeye başladı. İşte ben senle daha önce de konusacaktım ama abin yemin ettirdi bana yoksa sen beni çok kırdın, nasıl kardessin sen? gibi konusmaya başladı. ve hep sizli konusuyor yani hissettiğim bana da laf çakıyor. “Siz alın paranızı da bakalım siz ne kadar becerebileceksiniz o parayı yönetmeyi. Aman siz çok iyisiniz herkes size haksızlık yapıyor” falan tarzında konusuyor. Ben ağzımı açmadım. Esim zaten çok sinirlenip bağırıp çağırdı. Bir kere de beni savun, bir kere de hakkımın yendiğini gör falan dedi annesine.
Neyse iste kv söylediği ve gözlerimi dolduran kendimi ağlamamak için zor tuttuğum şeyleri madde madde yazıcam.
1.çocuğunuz olacak diye görmemis gibi davrandınız sanki yıllardır cocugunuz olmuyor. (bende pcos esimde varikosel vardı ve Allahıma şükür buna rağmen 13.ayımızda hamile kalabildim) (kaynım sürekli arkamızda ne aceleleri varmış cocuk yapmak için diyordu) (düsük riskim olduğunda esimi arayıp bebek düserse üzülme, takma kafaya tarzı konustu birz iyi bir sey duymaya muhtacken) bu arada biz asla görmemis gibi de davranmadık. hamilelğimi öğrendim ailelere kalp atısını duyduğumuzda haber verdik. asla birini bile bebek için aramadım, onlar arayıp sürekli sordu, etti. kusma yasamadım diye eltim “aa kusmaman kötü bir sey ama. kusmak sağlıklı gebeliğin belirtisi” demişti.
2. siz bana evlat olarak naptınız? bana evlatlığı sadece abin yaptı, her işime koştu.
3.abin asla hak yemez. asıl hak yiyen sensin. 5 yıl önce 200 bine ortak oldun simdi 2 milyon istiyorsun. (şirketin değeri arttığı için esimin hakkı da büyüdü. bundan doğal ne var? diğerleri de aynı paraya ortak oldu ge su an hakları aynı.)
4.hepinizi abin doyurdu, simdi nankör oldunuz.
5. abin canıyla büyüttü o sirketi, canını riske atıp dağ bayır çalışıyor sürekli ama siz hak sahibi oldunuz. (tek çalışan o değil, 2 kişi çalıyorlar ve iş makinesi operatörlüğü yapıyorlar. hadi okay tehlike.. benim esim çok daha ağır şartlarda ve hayati riski yüksek bir işte çalışıyor. bütün gün ayakta ve sırf esime iyi marka bot aldim diye bana bi dünya laf ettiler sen ev gecindiremezsin diye. ben de o zamanlar esimin sağlığından önemli değil para demistim)
6.sen 10 yıldır çalışıyorsun abin olmasa 5 krş birikim yapamazdın. (canıyla kazandığı paranın hesabını masallah yengesine kadar tüm ailesi tutuyor zaten. her zam dönemi arayıp maası kaç olmus diye sorarlar)
7.özel hastaneye gitmeyiverin, bu kadar da özel olmayıverin. ben yokluk zamanında 10 lira ile haftayı geciriyordum. (esim burda ben sen değilim eşek gibi çalışıyorum, istediğim gibi yerim hesap vermicem dedi)
su an aklıma bu kadar geldi. bakalım ilerleyen günlerde ne olacak.. burnumdan gelecek burdaki günler ama belli